Beauty

Tuoksuterapiaa a’la Tata Harper

Beauty | 9.9.2015 | Katja Kokko

DSC_7938

Yhteistyössä Naturelle.fi, sisältää alekoodin

Ystäväni mielestä minun pitäisi perustaa oma You Tube -kanava. Uusien tuotteiden hypistely ja erityisesti tuoksujen fiilistely on kohdallani ajoittain sellaista komediaa, että aidon tunnelman välittäminen ruudun sille puolen vaatisi tuon spektaakkelin taltiointia videon muotoon. Kenties vielä jonain päivänä tämä oman elämänsä komedian päänäyttelijä uskaltautuu moiseen touhuun – siihen saakka pitäydyn turvallisesti kokemuksieni kanavoimisessa kirjoittamalla. Se on toisinaan vaikeaa (ellei jopa mahdotonta), kun kohdalle sattuu jotain sellaista, kuin nyt on luvassa. Hyvin usein tismalleen oikeita sanoja ei vain ole – on vain täydellistäkin täydellisempiä, mielen ymmärryksen ulottumattomissa olevia tuntemuksia. Sitä koitan teille tällä kertaa välittää.

DSC_7956

Kaikkien aikojen suurimpiin (ja laadun, ekologisuuden ja eettisyyden suhteen luotettavimpiin) kosmetiikkarakkauksiini kuuluvan Tata Harperin valikoima laajeni Naturellessa vain muutama päivä sitten.

Tällä kertaa vuorossa ovat sarjan aromaterapeuttiset tuotteet. Sanottakoon heti aluksi, että niiden kohdalla on kyllä kyse ennemminkin tuoksuterapiasta, sillä tuotteet ovat paljon enemmän kuin pelkkää itsehoitoa – aionkin kutsua niitä mielivaltaisesti terapiaparfyymeiksi. Tuotteet eivät sisällä kokonaisia eteerisiä öljyjä, vaan eteeristen öljyjen aromeista valmistettuja ylellisiä ja hienostuneita yhdistelmiä. Olen käyttänyt tuoksuja nyt joka ikinen päivä kuin parfyymia ja saanutkin päivittäin osakseni ihastuneita ja uteliaita nuuhkijoita ympärilläni leijailevasta tuoksuhattarasta.

DSC_7942

Tuoksuperheen tähtituote on kiistatta maailman kauneimpaan pulloon pakattu Love Potion aka rakkauden malja. Voiko siis olla jotain ihanampaa, kuin tuo pinkki tupsutin, josta rakkaustuoksua iholle suihkitaan? Ja ei kannata antaa pullon hämätä, kyseessä ei todella mikään perinteinen parfyymi, vaan öljyseos, jonka voi tupsuttelun jälkeen levittää iholle.

Love Potioniin on yhdistetty maailman afrodisoivimmat eteeriset öljyt, jotka stimuloivat ja herkistävät aisteja ja nostattavat sisältä päin lähtöisin olevaa kauneutta ja viehätysvoimaa. Suihkaus Love Potionia toimii kuin magneettina rakkaudelle.

Pakkauksessa tulee mukana pieni vihkonen, josta löytyvät ohjeet rakkaustuoksun erilaisiin käyttötarkoituksiin: päivittäisenä tuoksuna sitä voi levittää ranteisiin, sydämen alueelle sekä kaulaan. Intiimeissä hetkissä viehätysvoimaa ja latausta voi lisätä levittämättä eliksiiriä napaan ja sisäreisiin. Vihkosesta löytyy tuoksun lisäksi viisi vinkkiä sydämen avaamiseksi ja rakkauden lisäämiseksi omaan arkeen, kuten terapeuttisista kiviä, eteerisiä öljyjä ja jooga-asanoita.

Hurmaavan tupsutinpullon lisäksi Love Potionia on saatavilla myös puolet pienemmässä roll-on pullossa.

DSC_7957

Love Potion kätkee sisälleen seuraavien eteeristen öljyjen tuoksuseoksen:

Davana – intiasta kotoisin, latinankieliseltä nimeltään oleva Artemisia pallens ei ole koskaan aiemmin tullut minua vastaan. Se lisää positiivista ja rakkaudellista värähtelyä.

Jasmiini – herättää seksuaalisuutta ja vähentää ahdistunutta energiaa

Appelsiini – lisää viehätysvoimaa ja kiihottavaa energiaa

Ylang ylang – vahvistaa itsevarmuutta ja vähentää hermostuneisuutta

Santelipuu – stimuloi aisteja ja nostaa kiihottavaa energiaa

Orvokki – vahvistaa sisäistä rauhaa ja positiivisuutta

Ruusu – lisää kiihottavaa energiaa ja positiivista tunnelatausta

Frankinsensi – herättää seksuaalisuutta ja vähentää ahdistunutta energiaa

Greippi – vahvistaa itsevarmuutta, energisoi kehoa ja mieltä

Atlas seetripuu – vähentää negatiivisuutta ja lisää kiintymyksen tunnetta

DSC_7949

Kolme muuta Tatan tuoksuterapiaeliksiiriä on pakattu pieniin roll on -pulloihin. Pakko muuten mainita pullojen erinomaisuudesta, sillä yleensä roll-onit annostelevat tuotetta huonosti – mutta nämä ovat poikkeus! Yksi pyöräytys riittää tarpeeksi reiluun annosteluun ja tuoksua tulee kunnolla. Tuoksu levitetään Love Potionin tavoin ranteisiin sekä kaulaan. Välittömän vaikutuksen saa hieromalla tuoksuöljyä kämmenselkiin ja hengittämällä tuoksua syvään viisi sisäänhengitystä.

Valitsen tuoksuni päivittäin mielialojeni ja sisäisten tuntemuksieni mukaan. Useimmiten olen tarttunut mieltä keventävään Irritability tuoksuun, jonka lisäksi täydellisen sekoamisen meinasi aiheuttaa ihaniin uniin tyynnyttävä Bedtime – tuoksut nimittäin elävät iholla, kuten luonnollisilla tuoksuilla on tapana, ja Bedtime muuttuukin muutaman minuutin kuluttua levityksestä niin järjettömän ihanalle, että juuri sen tuoksun luoman tunnelman taltioimiseksi tarvittaisiin jotain tunnetilaskanneria. Mielenrauhaa tuova Stress Treatment on niin herkullinen, että stressilevelit laskevat kuin lehmän häntä kuorrutettuaan sillä itsensä.

DSC_7951

Irritability Treatment muistuttaa Tatan tuotteiden yleistä tuoksumaailmaa ja kenties juuri sen vuoksi olenkin vuorannut sillä itseni lähes päivittäin – Tatan ominaistuoksu on mielestäni äärimmäisen kiehtova. Irritability Treatment vähentää ärtyneisyyttä ja negativiisutta sekä lisää positiivisuutta ja avoimuutta. Se edistää sisäistä rauhaa ja mielihyvän tunnetta sekä auttaa keskittymään (tämä tuoksuterapia on täydellinen harhailevalle ja ylikierroksilla käyvälle idearikkaalle ja luovalle mielelle!)

Kamomilla – rauhoittaa ja tyynnyttää mieltä

Bergamot – lievittää vihan tunnetta ja ärtyneisyyttä

Patsuli – kirkastaa, virkistää ja vahvistaa mieltä

DSC_7948

Bedtime Treatment auttaa rentoutumaan ja saattelee kauniisiin uniin, mutta itse olen kyllä käyttänyt tätä päivätuoksunakin, sillä se on täysin vastustamaton: makea, lempeä, juureva ja maadoittava.

Mandariini –  rauhoittaa ja lievittää levottomuutta

Melissa – vahvistaa tyytyväisyyttä

Muskatellasalvia – rentouttaa ja auttaa nukahtamaan

Laventeli – rauhoittaa, edistää unensaantia ja tasapainottaa mieltä

DSC_7960

Stress Treatment on lempein ja herkullisin mielenrauhaa lisäävä stressihoito, mitä tiedän. Tuoksueliksiiri rentouttaa kehoa ja mieltä sekä vahvistaa itseluottamusta (tämä tuoksuterapia sopii jännittäjille!)

Metsälehmuksen kukka – rauhoittaa ja syvärentouttaa

Neroli – kohottaa ja rauhoittaa mieltä sekä voi helpottaa paniikkikohtauksia, hysteeristä oloa sekä shokkitiloja

Frankinsensi – auttaa syventämään hengitystä ja rentouttamaan kehoa ja mieltä

Näiden sanojen saattelemana toivon, että onnistuin välittämään tupsauksen ympärilläni leijuvaa tuoksutaivasta ruudun toiselle puolelle!

Koodilla KATJA10 saat Naturellesta -10 % alennuksen 15.9.2015 saakka (alennus ei koske May Lindstromin tuotteita), joten lämmin suositus tuoksuostoksille.

Ps. Vielä ehdit äänestämään blogiani vuoden parhaaksi kauneusblogiksi The Blog Awards Finlandissa. Olen joka ikisestä äänestä suurkiitollinen!

DSC_7939

Keraamiset lautaset ja minikokoiset maljakot Proloque shop

Kuvat Katja Kokko 

Avainsanat: , , , ,