Beauty

Tuoksuterapiaa a’la Tata Harper

Beauty | 9.9.2015 | Katja Kokko

DSC_7938

Yhteistyössä Naturelle.fi, sisältää alekoodin

Ystäväni mielestä minun pitäisi perustaa oma You Tube -kanava. Uusien tuotteiden hypistely ja erityisesti tuoksujen fiilistely on kohdallani ajoittain sellaista komediaa, että aidon tunnelman välittäminen ruudun sille puolen vaatisi tuon spektaakkelin taltiointia videon muotoon. Kenties vielä jonain päivänä tämä oman elämänsä komedian päänäyttelijä uskaltautuu moiseen touhuun – siihen saakka pitäydyn turvallisesti kokemuksieni kanavoimisessa kirjoittamalla. Se on toisinaan vaikeaa (ellei jopa mahdotonta), kun kohdalle sattuu jotain sellaista, kuin nyt on luvassa. Hyvin usein tismalleen oikeita sanoja ei vain ole – on vain täydellistäkin täydellisempiä, mielen ymmärryksen ulottumattomissa olevia tuntemuksia. Sitä koitan teille tällä kertaa välittää.

DSC_7956

Kaikkien aikojen suurimpiin (ja laadun, ekologisuuden ja eettisyyden suhteen luotettavimpiin) kosmetiikkarakkauksiini kuuluvan Tata Harperin valikoima laajeni Naturellessa vain muutama päivä sitten.

Tällä kertaa vuorossa ovat sarjan aromaterapeuttiset tuotteet. Sanottakoon heti aluksi, että niiden kohdalla on kyllä kyse ennemminkin tuoksuterapiasta, sillä tuotteet ovat paljon enemmän kuin pelkkää itsehoitoa – aionkin kutsua niitä mielivaltaisesti terapiaparfyymeiksi. Tuotteet eivät sisällä kokonaisia eteerisiä öljyjä, vaan eteeristen öljyjen aromeista valmistettuja ylellisiä ja hienostuneita yhdistelmiä. Olen käyttänyt tuoksuja nyt joka ikinen päivä kuin parfyymia ja saanutkin päivittäin osakseni ihastuneita ja uteliaita nuuhkijoita ympärilläni leijailevasta tuoksuhattarasta.

DSC_7942

Tuoksuperheen tähtituote on kiistatta maailman kauneimpaan pulloon pakattu Love Potion aka rakkauden malja. Voiko siis olla jotain ihanampaa, kuin tuo pinkki tupsutin, josta rakkaustuoksua iholle suihkitaan? Ja ei kannata antaa pullon hämätä, kyseessä ei todella mikään perinteinen parfyymi, vaan öljyseos, jonka voi tupsuttelun jälkeen levittää iholle.

Love Potioniin on yhdistetty maailman afrodisoivimmat eteeriset öljyt, jotka stimuloivat ja herkistävät aisteja ja nostattavat sisältä päin lähtöisin olevaa kauneutta ja viehätysvoimaa. Suihkaus Love Potionia toimii kuin magneettina rakkaudelle.

Pakkauksessa tulee mukana pieni vihkonen, josta löytyvät ohjeet rakkaustuoksun erilaisiin käyttötarkoituksiin: päivittäisenä tuoksuna sitä voi levittää ranteisiin, sydämen alueelle sekä kaulaan. Intiimeissä hetkissä viehätysvoimaa ja latausta voi lisätä levittämättä eliksiiriä napaan ja sisäreisiin. Vihkosesta löytyy tuoksun lisäksi viisi vinkkiä sydämen avaamiseksi ja rakkauden lisäämiseksi omaan arkeen, kuten terapeuttisista kiviä, eteerisiä öljyjä ja jooga-asanoita.

Hurmaavan tupsutinpullon lisäksi Love Potionia on saatavilla myös puolet pienemmässä roll-on pullossa.

DSC_7957

Love Potion kätkee sisälleen seuraavien eteeristen öljyjen tuoksuseoksen:

Davana – intiasta kotoisin, latinankieliseltä nimeltään oleva Artemisia pallens ei ole koskaan aiemmin tullut minua vastaan. Se lisää positiivista ja rakkaudellista värähtelyä.

Jasmiini – herättää seksuaalisuutta ja vähentää ahdistunutta energiaa

Appelsiini – lisää viehätysvoimaa ja kiihottavaa energiaa

Ylang ylang – vahvistaa itsevarmuutta ja vähentää hermostuneisuutta

Santelipuu – stimuloi aisteja ja nostaa kiihottavaa energiaa

Orvokki – vahvistaa sisäistä rauhaa ja positiivisuutta

Ruusu – lisää kiihottavaa energiaa ja positiivista tunnelatausta

Frankinsensi – herättää seksuaalisuutta ja vähentää ahdistunutta energiaa

Greippi – vahvistaa itsevarmuutta, energisoi kehoa ja mieltä

Atlas seetripuu – vähentää negatiivisuutta ja lisää kiintymyksen tunnetta

DSC_7949

Kolme muuta Tatan tuoksuterapiaeliksiiriä on pakattu pieniin roll on -pulloihin. Pakko muuten mainita pullojen erinomaisuudesta, sillä yleensä roll-onit annostelevat tuotetta huonosti – mutta nämä ovat poikkeus! Yksi pyöräytys riittää tarpeeksi reiluun annosteluun ja tuoksua tulee kunnolla. Tuoksu levitetään Love Potionin tavoin ranteisiin sekä kaulaan. Välittömän vaikutuksen saa hieromalla tuoksuöljyä kämmenselkiin ja hengittämällä tuoksua syvään viisi sisäänhengitystä.

Valitsen tuoksuni päivittäin mielialojeni ja sisäisten tuntemuksieni mukaan. Useimmiten olen tarttunut mieltä keventävään Irritability tuoksuun, jonka lisäksi täydellisen sekoamisen meinasi aiheuttaa ihaniin uniin tyynnyttävä Bedtime – tuoksut nimittäin elävät iholla, kuten luonnollisilla tuoksuilla on tapana, ja Bedtime muuttuukin muutaman minuutin kuluttua levityksestä niin järjettömän ihanalle, että juuri sen tuoksun luoman tunnelman taltioimiseksi tarvittaisiin jotain tunnetilaskanneria. Mielenrauhaa tuova Stress Treatment on niin herkullinen, että stressilevelit laskevat kuin lehmän häntä kuorrutettuaan sillä itsensä.

DSC_7951

Irritability Treatment muistuttaa Tatan tuotteiden yleistä tuoksumaailmaa ja kenties juuri sen vuoksi olenkin vuorannut sillä itseni lähes päivittäin – Tatan ominaistuoksu on mielestäni äärimmäisen kiehtova. Irritability Treatment vähentää ärtyneisyyttä ja negativiisutta sekä lisää positiivisuutta ja avoimuutta. Se edistää sisäistä rauhaa ja mielihyvän tunnetta sekä auttaa keskittymään (tämä tuoksuterapia on täydellinen harhailevalle ja ylikierroksilla käyvälle idearikkaalle ja luovalle mielelle!)

Kamomilla – rauhoittaa ja tyynnyttää mieltä

Bergamot – lievittää vihan tunnetta ja ärtyneisyyttä

Patsuli – kirkastaa, virkistää ja vahvistaa mieltä

DSC_7948

Bedtime Treatment auttaa rentoutumaan ja saattelee kauniisiin uniin, mutta itse olen kyllä käyttänyt tätä päivätuoksunakin, sillä se on täysin vastustamaton: makea, lempeä, juureva ja maadoittava.

Mandariini –  rauhoittaa ja lievittää levottomuutta

Melissa – vahvistaa tyytyväisyyttä

Muskatellasalvia – rentouttaa ja auttaa nukahtamaan

Laventeli – rauhoittaa, edistää unensaantia ja tasapainottaa mieltä

DSC_7960

Stress Treatment on lempein ja herkullisin mielenrauhaa lisäävä stressihoito, mitä tiedän. Tuoksueliksiiri rentouttaa kehoa ja mieltä sekä vahvistaa itseluottamusta (tämä tuoksuterapia sopii jännittäjille!)

Metsälehmuksen kukka – rauhoittaa ja syvärentouttaa

Neroli – kohottaa ja rauhoittaa mieltä sekä voi helpottaa paniikkikohtauksia, hysteeristä oloa sekä shokkitiloja

Frankinsensi – auttaa syventämään hengitystä ja rentouttamaan kehoa ja mieltä

Näiden sanojen saattelemana toivon, että onnistuin välittämään tupsauksen ympärilläni leijuvaa tuoksutaivasta ruudun toiselle puolelle!

Koodilla KATJA10 saat Naturellesta -10 % alennuksen 15.9.2015 saakka (alennus ei koske May Lindstromin tuotteita), joten lämmin suositus tuoksuostoksille.

Ps. Vielä ehdit äänestämään blogiani vuoden parhaaksi kauneusblogiksi The Blog Awards Finlandissa. Olen joka ikisestä äänestä suurkiitollinen!

DSC_7939

Keraamiset lautaset ja minikokoiset maljakot Proloque shop

Kuvat Katja Kokko 

Avainsanat: , , , ,

Beauty

14 kommenttia artikkeliin “Tuoksuterapiaa a’la Tata Harper”

 1. Mari Vee

  Ah, en oikein taas löydä sanoja. Hypistelin näitä netissä kun huomasin nämä pari päivää sitten. Tekisi mieli tilata kaikki, mutta kukkaro rajoittaa. Se hieman harmittaa kun näitä ei pääse tuoksuttelemaan livenä. Kaikki vaikuttaa ihanilta mutta en osaa päättää mikä noista olisi se ihanin ja ns helpoin tuoksu. Liian voimakas ja ns ”maskuliininen” tuoksu ei saisi olla kun mieheni ei oikein pidä sellaisista enkä itsekään välitä sellaisista. Ilman tuoksuttelua on siis todella vaikea valita. Frankku on ehkä aavistuksen sellainen miehinen tuoksu jos oikein muistan eli stessituoksun voisi sen perusteella jättää pois valikoimasta, mutta neroli voi sitten taas antaa siihen raikkautta metsälehmuksesta puhumattakaan. Nuo muut ovat sitten aivan ihanan oloisia nekin. En osaa päättää!

  • Sen voin sanoa, ettei mikään näistä tippaakaan maskuliininen! Stess Treatment ehkä eniten, mutta en kutsuisi sitäkään maskuliiniseksi. Nämä ovat siis hyvinkin parfyymimaisia, mutta silti tunnistettavan luonnollisia!

 2. Jennie

  Oliko siis kyseessä ihan oikea tuoksu ja nuo toiset ovat aromaterapiaa? Kuinka hyvin tuo tuoksu pysyy päivän mittaan?
  Nyr roll-on aromaterapiat eivät kovin kauaa ainakaan omalla iholla tuoksu, mutta koenkin ne enemmän sellaisena hetken hurmana ja nuuhkin niitä silloin kuin laitan tai hengittelen syvään oikeastaan.
  Minäkin hurmaannun Tatan tuotteiden tuoksuista, ne osuu johonkin heikkoon kohtaan.

  • Nämä pysyvät paremmin, ovat kaikki tuoksuja, sillä eivät koostu kokonaisista eteerisistä öljyistä. Itselläni pysyy useamman tunnin 🙂 Tuoksusta tuntee heti, että kyseessä on tuoksuseos, eikä kokonaiset eteeriset öljyt, vaikka niistähän ne seokset valmistetaankin.

  • Jennie

   No siinä tapauksessa voisikin hankkia hajuvesifunktiolla, minulla on kyllä yksi normi jota suihkutan pelkästään vaatteisiin, en iholle. Jotain Acorellen tuoksuja löytyy ja niitä tulee vähän supsuteltua, mutta kyllä luulen, että tuo Love Potion olisi mullekin aika hyvä hankinta <3 Kiesus kun sulla on kiva duuni 🙂

 3. Saija

  Help me Katja! Löysin tän sun tosi vanhan postauksen tuoksuista ja nyt kun olen tosi hyvin saanut ihonhoito ja meikki arsenaalini vaihdettua täysin luonnonkosmetiikkaan tarviin neuvoja hajuvesien ja tuoksujen kanssa!! Tatalla siis hyviä tuoksuja, mutta onko sulla mielessä mitään muita metkkejä joista mahdollisesti voisi tilata näytteitäkin? Nää tuoksu jutskat on sellasia etten tiedä uskaltaako umpimähkään mitä tilata. Tykkään kevyistä ja raikkaista tuoksuista, tosin kookos ja vanilja ovat mieluisimpia. Mulla synteettisistä käytössä mm. Victoria Secretin kookos vanilja, coconut passion, joka tosi makea mut menettelee näin kesällä ja Escadan kesätuoksuja, suosikkinina viime kesän nimikkotuoksu aqua del sol. Vahvoja parfyymejä en tykkää käyttää enää ollenkaan vaan oon miettiny et kävisköhän joku Tatan tuoksuista mun makuuni!?? Kiitos avustasi jo etukäteen <3

  • Suosittelen kokeilemaan Honore des Presin tuoksuja, joita myydään Joliessa. Niistä on ollut näytteitä, mutta ainakin viimeksi kun kysyin näytettä kahdesta tuoksusta, niitä ei löytynyt (valmistaja ei ole valmistanut). Joka tapauksessa ko. sarjan tuoksut ovat mielestäni parhaita luonnonkosmetiikan tuoksuja, Tata on myös todella ihana, mutta ei yllä aivan samaan 🙂

  • Saija

   Okkei, kiitos taas! Mä jo netistä eilen niitä Honoren tuoksuja tsekkasinkin ja laitoin Jolieen viestiä mahdollisista näytteistä. Love coconuttia himoitsin jo suurella innokkuudella!!! <3
   Kysympähän tässä samalla, että onko muita hieman huokeempia seerumeita sulla suositella normaalille mutta nyt hieman näppylöiselle iholleni kuin Juice beautyn puhdistava seerumi? Mulla käytössä putsarina NYR:n rose balm, kasvovetenä madaran tasapainottava kasvovesi ja seerumina/kosteutuksena Madaranin SOS sarja. Muuten kaikki käy loistavasti, mut joko Santen silmämeikin poistoöljy, jota käytän kaksoispuhdistukseen Mossan vaahdon kanssa tai 2kk sitten lopettamani e-pillerit on saanut ihon kukkimaan!! Näppyjä tulee ja musta päitä, myös joskus puhkeaa märkäpää finnejä joka kovin harmittaa kun ikää jo 43 vee ja ihoni ollut tosi hyvä aina. Ruokavalio ja veden juonti on kunnossa, mutta mitä voisin käyttää tilapäisesti näppyläisen ihon hoitoon? En halua nyt koko arsenaalia taas vaihtaa, vaan käytän entiset ensin pois. Jätin nyt väliaikaisesti myös Sos seerumin "hyllylle" et jos se liian tujakkaa, talvella ihoni kuivuu, niin silloin se varmasti passeli. Sukin puhdistava seerumi varmasti myös hyvä mut liian kallis mulle, joten olen aika vakavasti miettinyt Juicen puhdistavaa tilapäiseen käyttöön. Käytän kerran vkossa Madaran kirkastavaa Aha kuorinta naamioita, se ainakin toimii kun työntää näppyistä epäpuhtauksia ulos!! Luin sun postauksen omasta taistelustasi epäpuhtaasta ihosta pillereiden jättämisen jälkeen ja haluan omanikin ihon kuntoon. Toivottavasti voit jälleen kerran auttaa!?? Kiitos!! ☺

  • Saija

   Kiitos Katja! Juicen puhdistavan seerumin tilasin jo Joliesta ja odotan sitä saapuvaksi kuin lehmä kesää!! Pidän mielessäni myös personal beauty guidenkin tilaamista jos tää iho villiintyy näppylöiden suhteen vielä yhtään enempää. Nyt otin NYR:n rose balmin jokapäiväiseen käyttöön ja jätin santen öljy meikinpoistoaineen vaan silmämeikille, siitä öljystä näytti ihoni villiintyvän lisää. Tilasin myös Naturellesta Tatan uudistavan puhdistusvoiteen balmin rinnalle muutaman kerran viikossa käytettäväksi, et näppy ihoni puhdistuisi syvältä huokosista asti. Mukavaa kotiinpaluuta helteiseen Suomeen!!! <3

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>