Astrologia

Tulla siksi joka olet – Uusikuu Skorpionissa

Astrologia | 28.10.2019 | Kirsi Halla-Seppälä

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 28.10. – 25.11.2019

”Kaikki uusiksi perustuksia myöten, ja sen jälkeen vähän fanaattinen sekä hieman pakkomielteinen lasersäteen kaltainen fokus siihen, mikä aivan ehdottomasti, ilman pienintäkään epäilyä, tuntuu ytimiä myöten omalta ja ravisuttaa sydänjuuria myöten.” Siinä se oli, tämän Skorpioni-uudenkuun energia, kiteytettynä yhteen virkkeeseen.

Skorpioniaika on perinteisesti luopumisen, irtipäästämisen, muodonmuutoksen, hiljentymisen, sisäänpäin vetäytymisen ja syvyyssuuntaan sukeltamisen aikaa. Luonto näyttää esimerkkiä. Niin vain putoavat maahan maatumaan kaikki lehdet ja kukat ja kasvit sun muut kirkkaan väriset ja kauniit härpäkkeet, joita keväästä saakka on kasvateltu. Nyt on pimenevien iltojen ja tummien sävyjen saapumisen aika. Aika jolloin kaikki turha karsiutuu, keskitytään oleelliseen ja suunnataan energiat sisäänpäin.

Uranus, tuo äkkikäännösten, yllättävien muutosten, irtiottojen ja vallankumousten planeetta, on vastakkain uudenkuun kanssa. Tämä sähäkkä uudistusvoima on kuin salaman isku, latautunut ja ennakoimaton, mutta samalla äärettömän raikas tuulahdus, joka ravistelee luutuneet uskomukset ja romahduttaa jähmeät rakenteet. Näin ollen tämän vuoden ainoa uusikuu Skorpionissa on aivan erityisen kapinallinen vapaustaistelija, joka ei siedä mitään rajoituksia aidolle itseilmaisulle. Ajan energia suorastaan huutaa (ja syvältä huutaakin), että antakaa minun olla sitä mitä minä olen, mitä ikinä se sitten onkaan. Ja auttakoon jos joku yrittää tulla väliin, hidastaa tai estää. Tätä pallosalamaa ei pidättele enää mikään.

Tämä Uranuksella terästetty uusikuu Skorpionissa on melkoisen yksioikoinen, intensiivinen, latautunut ja äärettömän herkästi sisäisiin ulottuvuuksiin virittynyt. Haavoittuneen Parantajan arkkityyppi Khiron on aivan erityisessä kontaktissa uudenkuun kanssa, ja se herättelee kaikkia niitä kipeitä kokemuksia, kun tahtoamme on loukattu, luovuuttamme on vähätelty tai tunteitamme ja tarpeitamme on mitätöity. Se puoli meissä, joka päätyi jossain vaiheessa elämäänsä huokaamaan että ei sitten, olinpa tyhmä kun edes kuvittelin, anteeksi että olen olemassa, se on saanut nyt tarpeekseen, eikä enää aio pyydellä anteeksi, ei edes kysyä lupaa.

Vaikka moderni astrologia liittää kuolemaa ja uudelleensyntymää edustavan Pluton Skorpionin merkkiin, sen alkuperäinen ja perinteinen hallitsija on soturijumala Mars. Energiaa, aloitteellisuutta, aggressiota ja suorasukaista toimintaa edustava Mars on uudenkuun kartan haasteellisimmin sijoittunut tekijä. Esteitä ja rajoituksia symboloiva Saturnus, vallankäyttöön liittyvä Pluto ja menneisyyttä edustava Kuun alasolmu pitävät Marsia pihdeissään, mikä pahimmillaan ilmentyy valtataisteluina, kontrollina ja tukahduttamisena. Tämä voi saada meidät painekattilan tavoin vain odottamaan räjähdystä. Myös eteerinen ja rajaton Neptunus on mukana kuviossa, tuomassa hämmennystä ja halua paeta avointa konfliktia vaikka itsensä uhraamisen kustannuksella.

Parhaimmillaan sen sijaan tämä kuvio voi ilmentyä niin, että Saturnus tuo päättäväisyyttä, lujuutta ja kykyä sitoutua pitkäjänteisesti itselle tärkeisiin asioihin. Saturnus edustaa vakavoitumista ja rakenteiden tajua, siinä missä Pluto tuhoaa vanhan muodon, jonka varaan ei voi enää laskea saati rakentaa uutta elämää. Tämä kuvio edustaa tässä ajassa niin monen kokemaa vanhojen rakenteiden murenemista, ja kun vanhat ohjelmoinnit purkautuvat ja kaikki se haihtuu tuhkana tuuleen minkä on luullut olevan pysyvä osa itseä, voi hetkellisesti tuntea olevansa tyhjän päällä. Vaan elämällä on taipumus toimia niin, että tyhjä tila ei kauaa tyhjänä pysy. Ja jos uskallamme luottaa ja antautua, voimme tästä käsin suunnata energiamme johonkin mikä vastaa sitä mikä nyt on totta, sitä kuka olet nyt, ei sitä mikä olit joskus tai mitä joku sinun halusi olevan.

Tämän kuunkierron aika on radikaalia vanhan muodon kuoleman ja näennäisen tyhjyyden aikaa, katso vaikka ulos ikkunasta ja luonto näyttää missä mennään. Koruttomia, pelkistettyjä muotoja, harmaan eri sävyjä, ja jos ei vielä ole pimeää, niin kohta on. Eikä tässä ole mitään vikaa. Mikään ei ole huonosti tai väärin. Nyt on skorpioniaika ja kaikessa raadollisuudessaan, ehdottomuudessaan ja mustavalkoisuudessaan, se on juuri sitä mitä tässä nyt tarvitaankin.

Kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää.

Minna Canth

Kuukauden keskeiset teemat: luopuminen, irtipäästäminen, tyhjän päällä oleminen, vanhan muodon kuolema, nahanluontiprosessi, pimeys, ehdottomuus, periksiantamattomuus, kapina, uudistuminen, autenttinen itse, mustavalkoisuus, intohimo, omistautumine itselle, sisäänpäin kääntyminen, syväsukellus, omaehtoisuus, vallankumous, voimaantuminen, keskittyminen omiin asioihin, syvät tunteet ja tarpeet, irtautuminen, teeskentelemättömyys

Uudenkuun astrologiset kuviot: 28.10. Uusikuu 5 astetta Skorpionia. Aurinko ja Kuu oppositiossa Uranukseen ja kvinkunsissa Khironiin. Pluto sekstiili Venus, neliö Mars ja yhtymä Saturnus. Neptunus kvinkunssi Mars. Saturnus neliö Mars. Venus, Pallas Athene ja Merkurius yhtymässä Skorpionissa. Jupiter ja Ceres yhtymässä Jousimiehessä. 31.10. Merkurius alkaa perääntyä Skorpionissa. 1.11. Venus siirtyy Jousimieheen. 11.11. perääntyvä Merkurius ylittää Auringon. 12.11. Täysikuu 20 astetta Härkää. 19.11. Mars siirtyy Skorpioniin. 20.11. Merkurius päättää perääntymisjakson. 22.11. Aurinko siirtyy Jousimieheen. 26.11. Venus siirtyy Kauriiseen. 26.11. Uusikuu 5 astetta Jousimiestä.

Avainsanat: