Body & Mind

Tiibetiläinen äänimaljameditaatio

Body & Mind | 24.2.2015 | Katja Kokko

_MG_3283

Kuinka moni teistä on aloittanut lukemattomia kertoja säännöllisen meditaation tai ollut aikeissa aloittaa, mutta aikomus ei ole koskaan edennyt käytännön tasolle tai rutiini on tyssännyt pariin kertaan?

Oi kyllä, tunnustan kuuluvani juuri tähän porukkaan. Teen meditaationi ja joogaharjoitukseni joogasalilla joogamatollani, mutta kotona olen aina ollut saamaton integroimaan arkeeni säännöllistä meditaatiota tai joogaharjoitusta. Ellei sitten lasketa jokailtaisia möllötyshetkiäni. Nautin suunnattomasti siitä, että saan istua hiljaa ja tuijottaa vaikka seinää tunninkin putkeen ennen nukkumaanmenoa. Useimmiten kuitenkin ajattelen jotain tai sitten vain tunnustelen elämää.

Ystäväni vinkkasi minulle muutama viikko sitten tiibetiläisestä äänimaljameditaatiosta, joka löytyy You Tubesta. Kyseessä on chakrojen puhdistaminen äänimaljojen värähtelyn ja meditaation avulla. Valittavana on kymmenen minuutin meditaatiot kuhunkin chakraan tai seitsemänkymmenen minuutin meditaatio, jossa käydään läpi kaikki chakrat. Tehtyäni ensimmäisen kerran Solar plexus -meditaation, jäin välittömästi koukkuun ja se jälkeen olen kuunnellut kellojen kuminaa kymmenen minuuttia silmät suljettuina päivittäin.

Vihdoinkin löytyi meditaatio, jota oikeasti haluan tehdä kotona ja joka tuntuu kaiken lisäksi ihanalta. Olen herkkä aistimaan kehossani erilaisia asioita ja olen erityisen herkkä äänille. Solar  plexus -meditaatiossa äänimaljojen värähtelyt todella tuntuvat navan yläpuolella ja sydänchakrameditaatiossa rintalastassa kumisee.

Jos minulla olisi hyvät minikokoiset kaiuttimet, soittaisin äänimaljojen kilkatusta myös joogaoppilailleni tuntien päätteeksi.

Kuva Dorit Salutskij