Beauty

Panosta & pihistä: iho heleäksi öljyputsarilla

Beauty | 24.2.2015 | Katja Kokko

DSC_0016 Yhteistyössä Naturelle.fi

Öljypuhdistus on yksi tehokkaimmista ihon hellintäkeinoista, joka sopii kaikille ihotyypeille. Olen puhunut viime aikoina paljon putsarin päivittämisestä hellävaraisempaan, olipa iho sitten kuiva tai rasvainen. Päähämme on pinttynyt jostain kumman syystä kuvitelma, että ihoa pitäisi pestä niin, että sitä suojaavan hydrolipidikalvonkin rasvat huuhdotaan viemäristä alas – siis rasva, joka kuuluu terveeseen ja hyvinvoivaan ihoon. Ja mitä rasvaisempi iho, sitä voimakkaammalla putsarilla ihoa usein jyystetään, mutta Personal Beauty Guidien myötä olen pistänyt merkille, että hyvin moni kuivaihoinenkin sortuu tähän – ja kaipaa kuitenkin samalla vinkkejä pintakuivan ihon hoitoon.

Siispä tässä tulee kullanarvoinen ihonhoitovinkki teille kaikille: päivitä putsarisi hellävaraisempaan ja kokeile öljypuhdistusta.

Öljypuhdistus on erittäin tehokas myös rasvaiselle ja suurihuokoiselle iholle, sillä öljy tunkeutuu ihohuokosiin ja liuottaa iholta rasvaa. Lisäksi öljyputsarilla kyytiä saavat tuhdeinkin meikkipohja ja vedenkestävä ripsari.

DSC_0032

Tee näin: levitä pari painallusta öljyputsaria kuivalle iholle ja hiero öljyä pyörivin liikkein kasvoille, kaulalle sekä silmämeikille (voit myös ottaa pari painallusta putsaria pumpulilappuun ja pyyhkiä sillä silmämeikit pois). Huuhdo putsari vedellä pois ja pyyhi kasvot ja kaula sen jälkeen kasvovedellä. Öljypuhdistuksiin on lisätty yleensä emulgaattori, jolla putsari emulgoituu veden kanssa pois iholta. Jos ihosi on rasvainen ja suurihuokoinen, voit tehostaa puhdistusta pyyhkimällä putsarin pois iholta lämpimään veteen kastetulla musliiniliinalla tai kasvopyyhkeellä.

Ja kun viime aikoina on puhuttu myös edullisemmista tuotteista, niin tällä kertaa tarjoilen teille panosta & pihistä -tuotevinkin, joista molemmat edustavat luonnonkosmetiikan parhaimmistoa.

DSC_0042

Panosta: Tata Harper Nourishing Oil Cleanser

Paras, ihanin ja kaunein kokeilemani öljypuhdistus. Tata Harper edustaa ylellistä, tehokasta ja äärimmäisen laadukasta luonnonkosmetiikkaa. Yritys valmistaa kaikki tuotteensa omalla tehtaalla ja viljelee itse osan käyttämistään raaka-aineista.

Sarjan öljyputsari on ihanan lempeä ja hellävaraisen aromaterapeuttinen nautinto. Ruusunmarjaöljyyn pohjautuva ravitseva öljy sisältää runsaasti beetakaroteenia, lykopeeniä, omega 3 -rasvahappoja sekä A-, C- ja E-vitamiineja. Ruusunmarjaöljyn lisäksi putsarissa on jojoba-, aprikoosinkivi-, oliivi-, argan-, sacha inchi- sekä kameliaöljyjä, jotka pitävät ihon pinnan pehmeänä, joustavana ja ehkäisevät kuivuutta.

Alfalfauute, kehäkukka-, rohtoraunioyrtti-, purasruoho-, mesiangervo- ja mustaseljankukkauutteet rauhoittavat ja kosteuttavat ihoa sekä ehkäisevät tulehduksia ja ärsytystä. Putsari on ihanteellinen atooppiselle, ikääntyvälle, elottomalle ja erityisesti kuivalle ilmastolle altistuneelle iholle (eli meille kaikille täällä pohjoisella pallonpuoliskolla).

DSC_0047

Pihistä: Juice Beauty Stem Cellular Cleansing Oil

Tehokkuutta ei puutu myöskään Juice Beautyn Stem Cellular puhdistusöljystä. Huokeampi hinta näkyy pakkauksessa sekä putsarin raaka-aineissa, mutta tuotteen puhdistustehossa ja toimivuudessa ei ole mitään moitittavaa, vaikka eron ylelliseen tuntumaan huomaakin.

Putsari sisältää auringonkukkaöljyä ja resveratrolipitoista viinirypäleensiemenöljyjä, jotka pitävät ihon pehmeänä ja joustavana sekä runsaasti antioksidantteja sisältäviä luomuomenien, -sitruunoiden ja -viinirypäleiden kantasoluja. Omena- ja viinirypälemehuissa on mietoja, luonnollisia hedelmähappoja, jotka kirkastavat ihoa entsymaattisesti. Lisäksi putsarissa on tujaus C- ja E-vitamiineja – tunnetusti voimakkaita antioksidantteja. Putsarin mieto tuoksu tulee ihoa tasapainottavista ja puhdistavista eteerisistä may chang- ja ho wood -öljyistä.

Putsari sopii loistavasti kaikille ihotyypeille, myös epäpuhtaalle ja tukkeutuneelle iholle.

DSC_0050

Mitä mieltä te olette öljypuhdistuksista? Entäs oletteko kokeilleet suosituksieni mukaan miedompaa puhdistusainetta ja havainneet sen vaikutuksia ihon kuntoon?

Koodilla KATJA10 saat -10 % alennusta Naturellen normaalihintaisista tuotteista helmikuun loppuun saakka.

DSC_0058

Tuotteet saatu testiin Naturellesta

Tarjotin ja pellavapyyhe Proloqueshop

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , ,