Beauty

Panosta & pihistä: iho heleäksi öljyputsarilla

Beauty | 24.2.2015 | Katja Kokko

DSC_0016 Yhteistyössä Naturelle.fi

Öljypuhdistus on yksi tehokkaimmista ihon hellintäkeinoista, joka sopii kaikille ihotyypeille. Olen puhunut viime aikoina paljon putsarin päivittämisestä hellävaraisempaan, olipa iho sitten kuiva tai rasvainen. Päähämme on pinttynyt jostain kumman syystä kuvitelma, että ihoa pitäisi pestä niin, että sitä suojaavan hydrolipidikalvonkin rasvat huuhdotaan viemäristä alas – siis rasva, joka kuuluu terveeseen ja hyvinvoivaan ihoon. Ja mitä rasvaisempi iho, sitä voimakkaammalla putsarilla ihoa usein jyystetään, mutta Personal Beauty Guidien myötä olen pistänyt merkille, että hyvin moni kuivaihoinenkin sortuu tähän – ja kaipaa kuitenkin samalla vinkkejä pintakuivan ihon hoitoon.

Siispä tässä tulee kullanarvoinen ihonhoitovinkki teille kaikille: päivitä putsarisi hellävaraisempaan ja kokeile öljypuhdistusta.

Öljypuhdistus on erittäin tehokas myös rasvaiselle ja suurihuokoiselle iholle, sillä öljy tunkeutuu ihohuokosiin ja liuottaa iholta rasvaa. Lisäksi öljyputsarilla kyytiä saavat tuhdeinkin meikkipohja ja vedenkestävä ripsari.

DSC_0032

Tee näin: levitä pari painallusta öljyputsaria kuivalle iholle ja hiero öljyä pyörivin liikkein kasvoille, kaulalle sekä silmämeikille (voit myös ottaa pari painallusta putsaria pumpulilappuun ja pyyhkiä sillä silmämeikit pois). Huuhdo putsari vedellä pois ja pyyhi kasvot ja kaula sen jälkeen kasvovedellä. Öljypuhdistuksiin on lisätty yleensä emulgaattori, jolla putsari emulgoituu veden kanssa pois iholta. Jos ihosi on rasvainen ja suurihuokoinen, voit tehostaa puhdistusta pyyhkimällä putsarin pois iholta lämpimään veteen kastetulla musliiniliinalla tai kasvopyyhkeellä.

Ja kun viime aikoina on puhuttu myös edullisemmista tuotteista, niin tällä kertaa tarjoilen teille panosta & pihistä -tuotevinkin, joista molemmat edustavat luonnonkosmetiikan parhaimmistoa.

DSC_0042

Panosta: Tata Harper Nourishing Oil Cleanser

Paras, ihanin ja kaunein kokeilemani öljypuhdistus. Tata Harper edustaa ylellistä, tehokasta ja äärimmäisen laadukasta luonnonkosmetiikkaa. Yritys valmistaa kaikki tuotteensa omalla tehtaalla ja viljelee itse osan käyttämistään raaka-aineista.

Sarjan öljyputsari on ihanan lempeä ja hellävaraisen aromaterapeuttinen nautinto. Ruusunmarjaöljyyn pohjautuva ravitseva öljy sisältää runsaasti beetakaroteenia, lykopeeniä, omega 3 -rasvahappoja sekä A-, C- ja E-vitamiineja. Ruusunmarjaöljyn lisäksi putsarissa on jojoba-, aprikoosinkivi-, oliivi-, argan-, sacha inchi- sekä kameliaöljyjä, jotka pitävät ihon pinnan pehmeänä, joustavana ja ehkäisevät kuivuutta.

Alfalfauute, kehäkukka-, rohtoraunioyrtti-, purasruoho-, mesiangervo- ja mustaseljankukkauutteet rauhoittavat ja kosteuttavat ihoa sekä ehkäisevät tulehduksia ja ärsytystä. Putsari on ihanteellinen atooppiselle, ikääntyvälle, elottomalle ja erityisesti kuivalle ilmastolle altistuneelle iholle (eli meille kaikille täällä pohjoisella pallonpuoliskolla).

DSC_0047

Pihistä: Juice Beauty Stem Cellular Cleansing Oil

Tehokkuutta ei puutu myöskään Juice Beautyn Stem Cellular puhdistusöljystä. Huokeampi hinta näkyy pakkauksessa sekä putsarin raaka-aineissa, mutta tuotteen puhdistustehossa ja toimivuudessa ei ole mitään moitittavaa, vaikka eron ylelliseen tuntumaan huomaakin.

Putsari sisältää auringonkukkaöljyä ja resveratrolipitoista viinirypäleensiemenöljyjä, jotka pitävät ihon pehmeänä ja joustavana sekä runsaasti antioksidantteja sisältäviä luomuomenien, -sitruunoiden ja -viinirypäleiden kantasoluja. Omena- ja viinirypälemehuissa on mietoja, luonnollisia hedelmähappoja, jotka kirkastavat ihoa entsymaattisesti. Lisäksi putsarissa on tujaus C- ja E-vitamiineja – tunnetusti voimakkaita antioksidantteja. Putsarin mieto tuoksu tulee ihoa tasapainottavista ja puhdistavista eteerisistä may chang- ja ho wood -öljyistä.

Putsari sopii loistavasti kaikille ihotyypeille, myös epäpuhtaalle ja tukkeutuneelle iholle.

DSC_0050

Mitä mieltä te olette öljypuhdistuksista? Entäs oletteko kokeilleet suosituksieni mukaan miedompaa puhdistusainetta ja havainneet sen vaikutuksia ihon kuntoon?

Koodilla KATJA10 saat -10 % alennusta Naturellen normaalihintaisista tuotteista helmikuun loppuun saakka.

DSC_0058

Tuotteet saatu testiin Naturellesta

Tarjotin ja pellavapyyhe Proloqueshop

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , ,

Beauty

15 kommenttia artikkeliin “Panosta & pihistä: iho heleäksi öljyputsarilla”

 1. Jennie

  Öljyputsarit on kyllä loistaneet poissaololla jos ainakin minun tietoisuudestani, niin ehkä osin myyntipaikossakin, niitä ei kyllä ole alettu nostaa esille vasta kuin viime aikoina. Olen välillä kyllä pyyhkinyt voimakkaamman silmämeikin öljyllä pois, kun tiedän ettei se sillä perusputsarilla lähtisi muutenkaan. Kokemuksia ei kyllä siis löydy, sen sijaan löytyy pari purkkia madaran syväpuhdistavaa vaahtoa vielä kylppärin kaapista, joten ne täytyy kyllä käyttää ensin loppuun, mutta voisin ehdottomasti kokeilla öljyllä puhdistamista! Varmasti iho tykkää ja miksen minäkin, kunhan se tosiaan vaan emulgoituu veden kanssa, jotta ihonpuhdistuksen saa suorittaa suihkun yhteydessä. Vaikka muuten rakastankin ihonhoitoa, niin sen verran kuitenki laiskuria löytyy että haluan sen kasvonpuhdistuksen tehdä suihkussa, koska käyn yleensä aina iltaisin pesulla. Voisin kyllä muuttaa tapojani, jos minulla olisi tarpeeksi ylellinen putsari 😀

  • Öljypuhdistuksia on ollut markkinoilla ties kuinka kauan, mutta konsepti ei ole ollut kovin suosittu ainakaan Suomessa eikä oikein kai muuallakaan länsimaissa. Idässä puolestaan öljypuhdistus on suosittu osana kaksoispuhdistusta, johon en taaskaan itse kannusta paitsi hyvin miedon geelin kanssa. Nämä molemmat (Tata ja JB) emulgoituvat todella hyvin ja öljypuhdistuksella ihosta ei kuulukaan tulla narisevan puhdas. Itse asiassa millään putsarilla ei kuuluisi, sillä se on merkki siitä, että ihon suojakelmu on huuhdottu viemäristä ala 🙂

 2. Caz

  Voi vitsi kun voisinkin. :/ Mutta mulla ei silmät kestä yhtään mitään öljyjä. Öljy jotenkin jää silmiin vaikka kuinka huuhtelisi, ja sitten jotenkin kuivattaa ja siristelyttää siellä. Ja auta armias jos ei huuhtelisi.. Täysin mahdoton ajatuskin, että putsaisin silmämeikinkin öljyllä. Olenko todella ihan yksin ongelmani kanssa, vai oletko joskus törmännyt Katja tällaiseen?

  • Joillakin voi toki silmät olla herkemmät öljyn suhteen. Tällöin kannattaa tehdä puhdistus aina täysin kuivalle iholle, ettei vesi kuljeta öljyä silmiin. Mutta eihän kaikki kaikille sovi, eli jos tulee toistuvasti ikävä tuntemus, niin sitten se ei ole tuote itselle 🙂

  • Jenni

   En nyt tiedä ymmärsinkö oikein. Mulla ei öljy mene silmiin, mutta öljymäisistä silmämeikinpuhdistajista mulla on silmänympärysiho aina jotenkin turvonnut, jos olen sellaista joskus kokeillut. Siis niin että silmäluomet on niin kuin olisi itkenyt, mutta vielä enemmän turvonneet. Nämä ovat kokeilut ovat kyllä olleet kemikaalikosmetiikkaa.

   Tuollaista voisi kokeilla kasvojenpuhdistukseen, ja jos silmäympärysiho ei siedä, niin sitten ei käytä sitä sinne.

 3. Anna

  Öljypuhdistus on ehdottomasti hyvä juttu! Itselläni on tällä hetkellä käytössä Melvitan ruusu meikinpoistoöljy. Se huuhtoutuu helposti iholta veden avulla, poistaa meikit perusteellisesti ja jättää ihon pehmeäksi. Sisältö ei laadullisesti tietenkään yllä Tatan öljyputsarin tasolle, mutta mielestäni hinta-laatusuhde on siinä enemmän kuin kohdillaan 🙂

  Hellävaraisen ihonpuhdistuksen merkitys ihon kunnolle oli varmasti merkittävin ahaa elämys, jonka koin siirtyessäni luonnonkosmetiikkaan. Kauan pesin ihoani aivan liian pesevillä ja kuivattavilla aineilla, ja iho oli aina kiristävän kuiva pesun jälkeen ja pian pesun jälkeen rasvaisen kiiltävä. Iroisien miselligeeli oli ensimmäinen kokeilemani putsari, jossa yhdistyi tehokas mutta ei lainkaan kuivattava puhdistus. Silloin tällöin teen iltapesun balmilla, jonka poista musliiniliinalla tai konjac-sienellä. Jatkuvaan käyttöön tällainen puhdistus ei kuitenkaan itselleni tunnu sopivan, koska ihoon ilmestyy tukkeumia. Kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä vaiheena öljy tai balmi on kyllä todella tehokas.

  • Hellävarainen puhdistus on kyllä todella merkityksellinen! Ja luonnonkosmetiikastakin löytyy niitä liian peseviä, itse menen siis koko ajan vain hellävaraisempaan suuntaan tässä ja fanitan öljyjä, balmeja ja voiteita, niillä kun lähtee rasvakin niin hyvin, mutta ei vie mukanaan ihoa suojaavaa kelmua. Kaksoispuhdistuksessa toimii myös erittäin hyvin 🙂

 4. Nuppu

  Öljyputsareista on toistaiseksi ollut kokemusta vain silmämeikinpoistoöljyistä. Puolisen vuotta on ollut putsatina käytössä Sukin vaahtoutuva puhdistus (niin riittoisaa, vieläkin sama puteli käytössä!), hieman epäpuhtaalle iholle toimii oikein hyvin, mutta kiinnostais kyllä seuraavaksi testailla öljyputsarin vaikutusta 🙂

  • Sukin vaahtoava putsari on tosiaan riittoisa, se kun on itse asiassa osittain saippuaa. Tämän vuoksi se sopii vain paksulle ja öljyiselle iholle. Käytin itsekin yhden putelin ja kun pullo loppui, ihoni kunto muuttui. Oli siis liian tujattaa tavaraa tähän osoitteeseen ja tätä nykyä ei suosituslistallani saippuoitujen raaka-aineiden vuoksi.

 5. Tiina

  Tämä öljyn ylistys saa minut kokeilemaan, kun nykyiset putsariainepurkit ovat kohta tyhjät…
  Mitä kasvovettä suosittelet Katja näiden pariksi?

  Kävin syyskuussa ayurvedalääkärillä ja pitta-tyypin kehoni oli liian hapan ja epätasapainossa. Hänen kehotuksestaan ryhdyin syömään kehotyyppini mukaan ja jätin happamuutta tuoneita aineita pois ja tadaa – jo pari kuukautta muutoksen jälkeen naamastani olivat kadonneet lähes kaikki finnit ja ne kamalat epätasaisuudet, ihn väri muuttui terveemmäksi, eikä punottanut. Ja myös toinen ihme tapahtui; ennen vetistävät silmäni eivät enää vetistä. Nyt voin jopa käyttää kajalia niin ettei se heti sula pois. 3kk tiukan pittadietin jälkeen eivät enää maistukaan enää ne ennen happamuutta aiheuttaneet syömiset. Ennen kuvittelin syöneeni tervellisesti, mutta söin aineita jotka aiheuttivat happamuutta. Voi sitä onnea kun kasvojen iho näyttää hyvältä, pienet ikärypyt eivät haittaa yhtään kun finnit on häädetty 🙂

  • Onpa ihanaa kuulla Tiina tästä! Aivan ihanaa! Pitta, happamuus, kehon kuumuus – kaikki on tuttua täälläkin, vaikka minussa on myös paljon vataa. Mutta mitä tulee ravintoasioihin, niin ehdottomasti pitta-dieetti on meikäläiselle sopiva, sen verran pahoja närästys- ja poltteluoireita kärsin helposti ja tunnetusti olen vielä kunnon foodie ja tunnen vetoa kaikkeen, mikä aiheuttaa pitalle epätasapainoa. Joten onnittelut! Ja itsekin tässä nyt siis pitta-tyylisellä dieetillä, josta mainitsinkin pari postausta takaperin.

   Mielestäni näiden kaveriksi voit valita minkä tahansa kasvoveden, ei ihan vain oman mielen mukaan 🙂

 6. Nuppu

  Kiitos Katja viestistä! Laitanpa pian tilaukseen öljyputsarin, empä tullut ajatelleeksi, että Sukin putsari saattaisi ehkä olla myös liian pesevä minulle, sillä ihoni on melko kuiva ja ohuehko vaikkakin paikoin epäpuhdas. Ehkäpä öljypuhdistuksen myötä röpelöisyys vähenisi 🙂
  Miten muuten Patykan öljyputsari eroaa näistä kahdesta?

  • Patykan putsari eroaa siten, että se ei emulgoidu vedellä pois eli tarvitsee ehdottomasti lämpimään veteen kastellun musliiniliinan tai puhdistusvaahdon öljykäsittelyn jälkeen. Kuivalle ja ohuelle iholle Sukin putsari on ehdoton no no, vaikka olisikin epäpuhtauksia. 🙂

 7. Jennie

  Tuosta suojakelmusta tuleeki mieleen kysymys, että tekeekö entsyymikuorinta jotain sille kalvolle?
  Kasksoi-kolmois ym. puhdistukset ei ole varmaan muutenkaan mun juttu ihonpuhdistuksessa, haluan yhden tuotteen joka toimii parhaalla mahdollisella tavalla.
  Ja öljyputsaus alkoi kiinnostaa tosi paljon, viime yönä vietinkin aikaa tutkien toisten kokemuksia ja luonnokosmetiikan öljyputsareita. Löysin kiinnostavia merkkejä kuten One love ja Kari Gran, sitten tuli vastaan Melvitan edullinen vaihtoehto. Onko sinulla kokemusta Melvitan puhdistusöljystä? One love ja Melvita vaikuttivat myös emulgoituvan ja tuo Kari Gran pyyhitään musliinilla. Voiko öljyputsaus olla jonkun iholle huono juttu vai onko sopimattomuus enemmänkin kiinni jostain tietystä raaka-aineesta joka ei sovi käyttäjälleen? Tuli siis vastaan myös näitä huonojakin käyttäjäkokemuksia ja pohdin mistä voisivat johtua ja sitä että millä perusteella itse lähtisi valitsemaan kokeiluun öljyputsaria.

  • Kyllä, entsyymit ja hedelmähapot tasapainottavat ihon hydrolipidikalvoa ja vahvistavat sen vastustuskykyä. Lisäski ne auttavat hoitavien tuotteiden vaikuttavia aineita imeytymään paremmin, eli tekevät ihon vastaanottavaiseksi ja ”avoimeksi”. Vaikuttavien aineiden, kosteuden ja öljyjen imeytyminen ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys, että ne läpäisisivät ihon. Entsyymeillä ja hedelmähapoilla saadaan aineet imeytymään epidermiksen ylempiin kerroksiin.

   Öljypuhdistus sopii kaikille ihotyypeille, mutta täytyy muistaa huolehtia kokonaisuudesta, siitä, että kaikki muut tuotteet tukevat koko ihonhoitorituaalia. Uskon, että huonot kokemukset johtuvat juuri muista tuotteista, jotka eivät tue kokonaisuutta. Kasvovesi, seerumi ja hedelmähapot ovat ehdottomia, tai hellävarainen entsymaattinen kuorinta ja seerumi herkemmälle iholle. Tukkeumaisen ihon kannattaa yhdistää rituaaliin musliiniliina.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>