Beauty

Terveesti ikääntyvä iho

Beauty | 7.2.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Novexpert

Anti-agingista on puhuttu niin monta vuotta, että on aika lanseerata täysin uudenlainen termi: healthy ageing eli terve ikääntyminen. 

Ikääntymisen merkit näkyvät ihollamme, halusimmepa tai emme, eikä sitä tarvitse eikä kuulu estää. Anti-agingilla ei ole tosin koskaan tarkoitettu ikääntymisen merkkien täydellistä estämistä, mutta termi on niin aikansa elänyt, että se kaipaa päivittämistä kokonaisvaltaisempaan suuntaan.

Joidenkin tutkijoiden mukaan ihon ikääntymisen merkeistä 3-15 % johtuu perintötekijöistä ja kaikki muu on ihon ulkoista ikääntymistä, eli elämäntavoista johtuvaa.

Voimme siis vaikuttaa hyvin paljon siihen, miltä ikääntymisen merkit näyttävät, sillä epäterveelliset elämäntavat, stressi ja ihon hoitamattomuus näkyvät iholla sameutena ja elinvoimaisuuden puuttumisena. Kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnistaan huolta pitävän, tasapainoisen ja säännöllisiä ihonhoitorutiineja noudattavan iholla ja olemuksessa on puolestaan ”selittämätön hehku”. Iho näyttää terveeltä ja vitaaliselta eivätkä rypyt ole yhtä syviä ja iho yhtä veltostunut kuin hoitamattomalla iholla.

Mitä ihossa tapahtuu, kun ikäännymme?

Ikääntyessämme iho ohenee, kuivuu, rypistyy sekä menettää pehmeyttään ja kimmoisuuttaan. Ihon ylimmän kerroksen, epidermiksen ohenemisen ja talinerityksen hidastumisen myötä iho tulee paljon alttiimmaksi ulkoisille haittatekijöille. Lisäksi epidermiksen alla sijaitseva tukikudos, dermis ohenee. Dermiksessä sijaitsevat fibroblastisolujen tuottamat kollageeni ja elastiini sekä glykosamiiniglukaani-perheeseen kuuluva hyaluronihappo.

Ihon kuivapainosta 70-80 % muodostuu kollageenista. Se on ihon tärkein tukiproteiini, eli rakennusaine, joka estää ihoa repeytymästä. Kollageenia on 28 eri tyyppiä, joista 1-tyyppi on kaikista yleisin ihon sidekudoksessa. Elastiinisäikeet tekevät puolestaan ihosta joustavan ja hyaluronihappo tuo iholle täyteläisyyttä pitämällä solut ”pulleina” ja kosteina.

Kollageenin, elastiinin ja hyaluronihapon ansiosta iho on jäntevä, joustava ja täyteläinen – kuin viinirypäle tai keitetty ja kuorittu kananmuna. Ikääntyessämme kollageenin, elastiinin ja hyaluronihapon määrä vähenevät, mikä aiheuttaa ihon rypistymisen, veltostumisen ja ”tyhjenemisen”.

Ihon ikääntymistä aiheuttavat lisäksi vapaat radikaalit, jotka hidastavat kollageenintuotantoa, solujen jakautumista ja rappeuttavat ihosoluja. Vapaita radikaaleja synnyttävät erityisesti stressi, ilmansaasteet, voimakas UV-säteily, alkoholi ja epäterveellinen ruokavalio.

Kollageenia suojaavaa ihonhoitoa

Viime vuoden parhaaksi ihonhoitosarjaksi valitsemani Novexpert on kosmetiikkamaailman huippuammattilaisten kehittämä ihonhoitosarja, joka tarjoaa tehokkaat ratkaisut monenlaisiin iho-ongelmiin, kuten herkälle ja atooppiselle iholle, pigmenttiläiskille, aknelle ja ikääntyvälle iholle. Innovatiivisissa tuotteissa ei ole käytetty lainkaan säilöntäaineita patentoidun menetelmän ansiosta, joka ehkäisee mikrobien kasvun. Tuotteet eivät sisällä myöskään eteerisiä öljyjä eivätkä allergeeneiksi luokiteltuja hajusteita, joten ne sopivat myös monille tuoksuallergisille. (Huomioithan, että tuotteet eivät ole kuitenkaan hajusteettomia.)

Novexpertin ikääntyvän ihon Pro-Collagen tuotelinjan formuloinnista on vastannut kosmetiikkanobelisti Karl Lintner, joka tunnetaan maailman tunnetuimman juonteita ehkäisevän raaka-aineen, Matrixylin kehittäjänä. Tohtori Lintrer kuuluu maailman johtaviin peptidiasiantuntijoihin, joten tämän parempaa osaamista ikääntyvän ihon tuotteisiin saa hakea.

Pro-Collagen tuotteet on suunniteltu suojaamaan kollageenia ja stimuloimaan sen muodostumista sekä ehkäisemään vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita ja valovanhenemista. Ne ehkäisevät ja korjaavat juonteita ja sopivat käytettäväksi noin 30-vuotiaasta eteenpäin. Tuotteiden vaikutuksista on todella vakuuttavaa valokuva-aineistoa 50 testihenkilön tuloksista, mutta harmikseni materiaali on vain sisäiseen käyttöön, olisi nimittäin mahtavaa jakaa tuloksia teidänkin nähtäväksi.

Pro-Collagen tuotelinjaan kuuluu kolme kosteusvoidetta: Anti-Aging Cream, Anti-Aging Fluid ja Anti-Aging Mattifier sekä Anti-Aging Eye Contour silmänympärysvoide. Äkkiseltään voisi kuvitella, että kolmen kosteusvoiteen välinen ero muodostuu pelkästään niiden täyteläisyydestä, mikä onkin totta, mutta tämän lisäksi jokaisessa voiteessa on omanlaisensa tehoaineet. Tämä on todella huikeaa, sillä aivan heti ei tule mieleeni toista sarjaa, jossa olisi ikääntyvän ihon tuotteet eri ihotyypeille. Ikääntyvä iho kun ei ole ihotyyppi ja ihotyyppi on puolestaan on vuodenajan lisäksi tärkein seikka, joka pitää ottaa huomioon ihonhoitotuotteita valitessa olipa minkä ikäinen tahansa.

Pro-Collagen Anti-Aging Eye Contour silmänympärysvoide sopii kaikille ihotyypeille ja erityisesti niille, jotka eivät pidä geelimäisistä silmänympärystuotteista. Lisäksi se on hyvä väsyneille ja tummille silmänalusille, sillä voide sisältää valoa heijastavia hienojakoisia pigmenttejä. Voiteen tärkein vaikutta aine on patentoitu Novaxyline-leväuute, joka ehkäisee tulehduksia, suojaa kantasoluja ja toimii antioksidanttina ehkäisten vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita. Itse pidän tuotteen koostumuksesta ja heleyttävästä vaikutuksesta. Valoa heijastavat pigmentit ovat myöskin niin hienojakoisia, etteivät ne erotu hippusina iholla, mistä myös plussaa tuotteelle.

Kosteusvoiteiden yhteiset vaikuttavat aineet ovat Novaxyline-leväuute, Italian olkikukan kantasolut ja olkikukanuute, maarianohdakeuute sekä pienimolekyylinen hyaluronihappo. Ne suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta ja valovanhenemisen merkeiltä, stimuloivat kollageenin tuotantoa ja täyteläistävät ihoa.

Ikääntyvä rasvainen ja sekaiho

Pro-Collagen Anti-Aging Mattifier on tarkoitettu rasvaiselle ja sekaiholle. Voide on erittäin kevyt ja se jättää iholle silkkisen mattapinnan riisi- ja bambujauheiden ansiosta, jotka imevät iholta ylimääräistä talia. Keltalehdokkiuute puolestaan tasapainottaa talineritystä. Lisäksi voide sisältää sinkkiä ja retiisiuutetta, joilla on ihoa puhdistava vaikutus. Glukonolaktoni (PHA-happo) ja maitohappo (AHA-happo) avaavat puolestaan tukkoista ihoa, ehkäisevät ihoa tukkeutumasta sekä kirkastavat ihoa. Olen aivan supervaikuttunut tämän voiteen raaka-aineista! Todella huippua, että ikääntyvä rasvainen iho on otettu huomioon näin hyvin.

Täydentäväksi tuotteiksi tämän voiteen ohelle sopivat Expert Exfoliator kaksivaiheinen kuorinta ja sarjan todellinen tähtituote eli C-vitamiiniboosteri.

Ikääntyvä normaali iho

Pro-Collagen Anti-Aging Fluid on tarkoitettu normaalille ja sekaiholle. Sekaihoisen on hyvä huomioida vallitseva vuodenaika ja ilmasto miettiessään valitseeko tämän voiteen vai rasvaiselle iholle tarkoitetun version: kuivassa ja kylmässä ilmastossa tämä voide on parempi valinta. Anti-Aging Fluid on koostumukseltaan ihanan kevyttä, juuri sellainen sopivan vesimäinen voide, mistä itse pidän, mutta ripauksella täyteläisyyttä ravitsevien sheavoin, macadamiaöljyn ja helokkiöljyn ansiosta. Lisäksi tässä voiteessa on mukana valoa heijastavia pigmenttejä, jotka antavat iholle heleän hehkun ja kuulaan pinnan. Voide sisältää granaattiomenauutetta, parsakaaliuutetta, E-vitamiinia ja vihreän teen uutetta, jotka ehkäisevät vapaita radikaaleja vaurioittamasta ihosoluja ja suojaavat ihoa valovanhenemiselta.

Täydentäväksi tuotteiksi tämän voiteen rinnalle sopivat Repulp Mask naamio ja hyaluronihappoboosteri, jotka lukeutyvat myös sarjan timanteiksi. Hurahdin itse loppuvuodesta Repulp Maskiin aivan totaalisesti ja valitsinkin sen vuoden parhaaksi kosteuttavaksi naamioksi. Se suorastaan ”plumpsauttaa” ihon täyteläiseksi ja sileäksi kuin vauvan peppu. Naamiota voi käyttää niin usein kuin kokee tarpeelliseksi, vaikka joka ilta kuuriluontoisesti viikon ajan. Itse olen usein aloittanut sillä myös aamuni varsinkin viikonloppuisin. Hyaluronihappoboosteri sisältää puolestaan hyaluronihappoa neljässä eri molekyylikoossa 20 injektion verran, jonka ansiosta se kosteuttaa ihon eri kerroksia.

Ikääntyvä kuiva iho

Pro-Collagen Anti-Aging Cream on tarkoitettu ikääntyvälle kuivalle iholle ja kuivassa ja kylmässä ilmastossa sekä voimakkaasti ilmastoidussa ympäristössä myös normaalille iholle. Voide on koostumukseltaan samettista ja täyteläistä, mutta ei paksua tai raskaan tuntuista. Tehoaineista löytyy kollageenia ja elastiinia tuottavia fibroblasti-soluja aktivoivaa adenosiinia, omenansiemenuutetta ja viherleväuutetta, jotka stimuloivat kollageenin tuotantoa sekä vapailta radikaaleilta ja valovanhenemiselta suojaavaa granaattiomenauutetta, vihreän teen uutetta, E-vitamiinia ja fytiinihappoa. Myös tämä voide heleyttää ihoa kevyesti, mutta sen valoa heijastavat pigmentit eivät ole yhtä voimakkaita kuin normaali-ihon voiteessa.

Tämän voiteen rinnalle täydentäviksi tuotteiksi sopivasti Repulp Mask, hyaluronihappoboosteri sekä omegaboosteri öljyseerumi, joka on yksi niistä harvoista ihoöljyistä, jotka sisältävät muutakin kuin kokonaisia kasviöljyjä, mutta joka silti täyttää omat vaatimukseni täydellisestä ihoöljystä. Sisältönsä vuoksi kutsunkin tätä mieluummin öljyseerumiksi kuin ihoöljyksi. Sen pohjan muodostaa kasviperäinen skvalaani, joka on todellinen timanttiraaka-aine. Sille on läheisesti sukua ihotalista luonnollisesti löytyvä skvaleeni, jonka ansiosta skvalaani auttaa tasapainottamaan ihon talineritystä. Se imeytyy todella nopeasti, stimuloi ihosolujen uusiutumista ja on siten tehokas ihovaurioiden, kuten arpien, ihottumien ja kuivan ihon hoidossa. Lisäksi öljyseerumi sisältää monipuolisen cocktailin kasviöljyjä, kuten granaattiomenaa, sacha inchiä, marulaa, tyrniä ja seesaminsiemenöljyä, jotka ravitsevat ja korjaavat ihoa tehokkaasti omega-rasvahapoilla. Bisabolol rauhoittaa tulehduksia ja leväuute stimuloi kollageenin tuotantoa.

Säännölliset ihonhoitorutiinit laadukkailla tuotteilla auttavat säilyttämään ihossa elinvoimaisen hehkun, pitämään ihon pinnan sileänä, joustavana ja pehmeänä rypyistä ja kudosten veltostumisesta huolimatta. Rutiineilla on suuri merkitys ihonhoidossa ja ulkoisen hoidon rinnalla on yhtä tärkeää panostaa aitoon ja ravinteita täynnä olemaan ruokavalioon, liikkumiseen ja ulkoiluun, hyvään uneen, rauhoittumiseen, onnellisiin ihmissuhteisiin ja henkiseen hyvinvointiin. Näihin kaikkiin saat avaimia Re-Start hyvinvointivalmennuksesta.

Oletteko te huomanneet kuinka laadukkaat ihonhoitotuotteet vaikuttavat ihon kuntoon? Oletko kokeillut Novexpertin ikääntyvän ihon tuotteita?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,

Beauty

26 kommenttia artikkeliin “Terveesti ikääntyvä iho”

 1. Jaana Jussila

  Näitä en ole vielä kokeillut, mutta muita sarjan tuotteita on käytössä ja tykkään todellakin. Kiitos Katja erinomaisesta blogista- tämän kautta olen tutustunut moniin hyviin sarjoihin ja tuotteisiin sekä saanut ystäväni innostumaan luonnonkosmetiikasta.

 2. Heili

  Kiitos kun kävit nämäkin tuotteet läpi! Olen niitä usein miettinyt mutten ole vielä kokeillut. Novexpert on mahtava ja edullinen sarja. Käytän päivittäin Hyaluronihappo kasvovettä ja lip up huulirasvaa. Mun pitikin tarkentaa sulta että onko se Hyaluronihappokasvovesi enemmän kasvovesi vai essence? Mä rakastan kerrosta sitä aamuisin kun se jätä mitään tahmaista tunnetta iholle.
  Uskon vahvasti laadukkaisiin ihonhoitotuotteisiin. Tämä ei tarkoita todellakaan kallista. Itselläni löytyy päivittäin käytössä Esse, ( sensitive cleaner, ageless serum, probioottien serum, protect oil ja Omega Rich voide) Novexpert, (Hyaluronihappokasvovesi, lip up) Whamisa, ( puhdistusöljy, kuorinta laput, sheet maskit) ja korealainen Peach and Lily, ( Wild dew Essence, Glass skin serum, Matcha voide ja Super reboot mask) sekä Eco your skin merkiltä Volufiline 15 silmävoide. Näistä ainoastaan Essen tuotteet on kalliimpia. Mutta nämä pelasti mun ihon kun sain syksyllä sen jäätävän stressiin liittyvän ihoreaktion. Käytän ne loppuun mutten ehkä osta uudelleen ellei iho taas huuda tasapainoa. Protect oil on kyllä ihan omaa luokkaansa ja toinen pullo on jo menossa.
  Enemmän uskon nyt Korealaiseen hoitorutiiniin. Mun iho ei ole koskaan näyttänyt niin hyvältä kuin nyt ja olen jo melkein 40v. Merkittävin muutos on ihohuokosten pienentyminen silmin nähden. Olen etsinyt siihen ratkaisua jo kymmenen vuotta sitten. Joten jotakin on kyllä muuttunut radikaalisti. Ja totta on myös se kukkamultaesimerkki. Nyt kun iho on koko ajan kosteutettu se vastaan ottaa tuotteet paremmin. Esim kerrostamisen rullausefekti on hävinnyt. Käytän myös puhdistamiseen enemmän aikaa. Noin 2 min. öljyn hieromiseen ja sitten seuraavat 2 minuuttia puhdistusmaidon hierontaan. Pesen myös aamulla öljyllä hieroen.
  Pitkän rimpsun päätteeksi yhteenvetona, ensimmäistä kertaa elämässäni oikeasti hoidan ihoani enkä kuvittele että yksi sikakallis voide naamaan hoitaa kaiken. Kiitos Katja tuhannesti kun olet vuosia jaksanut kerrata samoja asioita. Nyt ne on vihdoin osa mun arkea.

  • Mun mielestä hyaluronihapposuihke on ehkä enemmän kasvovesi, mutta toi raja on niin häilyvä. Ei nykyään oikein ole enää sellaisia kasvovesia, joiden ainoa funktio olisi tasapainottaa ihon pH. Ja toi toimii loistavasti kerrostamiseen!

   Mahtavaa kuulla miten rakastunut olet ihonhoitoon ja millaisia tuloksia se on tuonut, kun oikeasti panostaa ei pelkästään tuotteisiin, vaan siihen miten ne levittää!

   • Kävin tutkimassa noi Peach & Lilyn incit ja ne vaikuttaa ihan hyvältä. Glass Skin Serumin voisin itsekin hankkia, muissa tuotteissa oli muutamia raaka-aineita, mitä ei luonnonkosmetiikassa sallita.

 3. Seuraan instagramissa smallbitsoflovelinessin Janaa. Hän puhui taannoin asiasta nimikkeellä ”well aging”. Minusta sekin on hyvä termi, hyvä vanheneminen. Olen melkein 40 vuotias itse, enkä ymmärrä miksi ei saisi näyttää ikäiseltään. Miksi vanhenemisesta tuli sellainen tabu, että 30 vuotta täyttäville hehkutetaan että 30 on uusi 20. 30 on hyvä ikä. Niin on kaikki iät. Tästä huolimatta tykkään pitää huolta ihostani, olen siitä ylpeä. Nyt melkein 40 vuotiaana se on tasapainoisemmassa ja paremmassa kunnossa kuin koskaan.

  • No kyllä, hyvä termi tuokin! Kaikki iät on hyviä, olen samaa mieltä. Ennemmin puhuisin ”ihon iästä” tai sitten ihan vaan ihon kunnosta. Se kertoo niin paljon hyvinvoinnista ja ihonhoitorutiineista. Terve ja kokonaisvaltaisesti hyvinvoiva iho on upea, oli se sitten 70-vuotiaalla tai 30-vuotiaalla. Itselläni ihan sama, iho ei ole koskaan ollut näin hyvässä kunnossa kuin nyt pian 36-vuotiaana.

 4. Emma

  Rasvaisen ihon voide on kyllä todellinen ilouutinen! Ikää kuitenkin reilusti kolmenkympin päälle, ja vaikka ryppyjä ei juuri ole (kiitos rasvaisuuden), tuntuu että naama jotenkin valahtaa. 🙁 Pidän veltostumista ryppyjä vanhentavampana…
  Kaikkia voiteita en voi käyttää, koska haluaisin myös mattaa pintaa ja puhtaan ihon. Kävin juuri tänään kasvohoidossa, ja pinnalle puskeva tali näkyy nyt puhdistetuissa huokosissa pieninä pisaroina. Samalla vaivaa pintakuivuus, joten näiden kahden asian yhtäaikainen hoitaminen tuottaa päänvaivaa. Kotona on onneksi hyvät tuotteet, eikä epäpuhtauksia ole paljon. Suurin kiitos tästä kuuluu Kypriksen Moonlight catalystille. 🙂

  Luin myös, että rasvainen iho tuottaa itsessään E-vitamiinia liikaa suhteessa C-vitamiiniin, joka vaikuttaisi kasvoja veltostuttavasti. Onko asia näin yksioikoinen?
  No, ostin joka tapauksessa tuota Novexpertin C-boosteria. Josko se tasaisi tilanteen. Voide lähtee myös ehdottomasti tilaukseen 🙂

  • Kypriksen Moonlight Catalyst on huippu! Sulle sopisi myös Novexpertin C-vitamiinilinjasta kuoriva yövoide! Se on mahtava tuote myös. C-vitamiiniboosteri tämän Pro-Collagen Mattifierin kanssa on loistava kombo.

   Täytyy tunnustaa, että tuohon E/C-vitamiiniasiaan en ole perehtynyt tuolla tavalla, mutta C-vitamiini todellakin hyödyttää rasvaista ihoa. Rasvainen iho ei rypisty yhtä nopeasti kuin kuiva iho, mutta veltostua se voi, tai ihosta tulee sellainen ”pullataikinamainen”. Tähän auttaa mm. Gua Sha, sisäinen kollageenilisä ja ketogeeninen ruokavalio.

   • Emma

    Paljon kiitos taas vinkeistä, ja koko tästä blogista lähtee minultakin suuret kiitokset! 🙂 Kirjaa vielä odotellessa ensi viikolla. 😀

    Samoilla linjoilla kyllä itsekin tästä vanhenemisesta, ja iän kuuluukin kasvoilla näkyä. Oma ihoni on myös nyt parempi kuin ikinä, eikä ole todellakaan ikävä sitä parikymppisen voirasia-naamaa, joka oli täynnä epäpuhtauksia. Eli ikä tuo mukanaan myös hyviä juttuja. Ja lisäksi itsevarmuus lisääntyy! Kauneuskin tulee paljon siitä, miten kantaa itsensä. 🙂

   • Kyllä, kauneus tulee myös todella paljon siitä, miten kantaa itsensä! Tunteilla on myös fyysiset vaikutukset esimerkiksi ihan suolistoon, mutta myös muualle kehossa, samoin kuin suoliston huono kunto puolestaan voi aiheuttaa matalapaineista tunnetilaa

 5. EvaGo

  Tämä ei liity varsinaisesti lainkaan tänne. Joskus mainostit oreganoöljyä flunssiin mutta mietin miten saat otettua tätä? Minulla ainakin huulia pistelee ja kurkkua polttaa.

 6. Kati

  Kaikista eniten vaikuttaa elintavat. Nukkuminen, syöminen, juominen jne. Omassa naamassani tuli suuri muutos parempaan kun lopetin alkoholinkäytön täysin pari vuotta sitten. Aika pienetkin määrät näkyy kasvoilla monin tavoin.

  • Kyllä! Omassa naamassa näkyy ihan tilkkakin alkoholia, samoin huonot yöunet. Ketogeenisen ruokavalion myötä kasvot ovat todellakin kiinteytyneet ja esim. joulua ennen 2 viikkoa joogaretriitillä Goalla hiilaripainotteinen ruokavalio turvotti heti kasvot taikinamaiseksi. Poikaystävällä puolestaan ollut myös kaikki muu kunnossa, paitsi ihonhoito. Kun kiikutin hänelle ihonhoitorepertuaarin, alkoi hänen työkaveritkin kysellä mitä hänen iholle on tapahtunut. Muutos oli todellakin huikea! Kyllä nämä kaikki vaan vaikuttaa

 7. Merja

  Hei,

  Kinnostaisi tietää, että mitkä novexpertin tuotteet sopisivat parhaiten 50-v couperosaihoiselle? Tarve voiteelle sekä kasvoille että silmänympäryksille, joissa sekä juonteita että taipumusta silmäpusseihin. Kiinnostaisi kokeilla tätä sarjaa 🙂

 8. Janita

  Yle Areenassa oli video: Totuus ulkonäöstä.
  Tutkijat oli sitä mieltä että kalliiden voiteiden sijaan aurinkovoide ja retinoli auttavat oikeasti. Muu on vain turhaa rahan haaskausta. Jopa Nivean perusvoide on monia kalliimpia kasvovoiteita parempi. Mitä mieltä olet? Onkohan näistä muista tuotteista kuin auringolta suojaaminen ja retinolin käyttäminen edes oikeasti hyötyä… Environ sarja on käsittääkseni ainakin oikeasti tutkittua että ennaltaehkäisee ihon ikääntymistä.

  • Niin, ketkä tutkijat? Yhtä totuutta ja synteettistä kosmetiikkateollisuutta edustavat tutkijat. Käyttäisin kyllä tuosta ennemminkin nimitystä valhe ulkonäöstä. Tämä on ihan samanlaista vääntöä kuin ruokavaliokeskustelussa rasva. Esimerkiksi Environin taustalla oleva tutkimus on täysin aikaansa elänyttä ja jo jälkeen jäänyttä kaiken uuden tiedon valossa, mitä tulee rytinällä esimerkiksi ihon mikrobiomista. Heillä loppuvat yksinkertaisesti argumentit kesken. Ainoa argumentti on sitten tämä, että ”asiantuntijat ja tutkijat ovat tätä mieltä”. Jokainen, joka ymmärtää edes perusasiat ihon fysiologiasta, tajuaa ettei ole mitään järkeä saastuttaa elävää elintä levittämällä sille steriiliä silikonia, mineraaliöljyä ja mikromuovia jäätävistä säilöntäaineista puhumattakaan, jonka vuoksi on uskomatonta, että jotkut ”asiantuntijat” voivat puhua tällaisen puolesta.

   Retinoli kannattaa saada ravinnosta, ja siihen ainoa hyvä lähde on puhdas ja aito kalanmaksaöljy. Aurinkovoiteen turhasta käytöstä pitäisi myöskin puhua enemmän. Olipa UV-filtteri synteettinen tai luonnollinen, se on turhaa kuormitusta iholle, jollei siihen ole aitoa tarvetta, eli suorassa auringossa oleskelu noin 20 minuuttia pidempään. UV-filtterit myöskin blokkaavat D-vitamiinintuotannon ja on kaikista tärkeintä, että keho valmistaisi sitä itse.

   Tutkimuksia löytyy myös vaikka kuinka paljon mm. kasviöljyjen käytöstä ihonhoidossa. Eli lyhyt vastaus kysymykseesi: laadukkaasta luonnonkosmetiikasta on todellakin hyötyä iholle. Suosittelen etsimään tietoa itse, jos aihe kiinnostaa, sillä kiitos Googlen, jokaisella on nykyään mahdollisuus tutkia lähes mitä tahansa asiaa. Valtamedia ei suinkaan ole luotettava tiedon lähde monessakaan asiassa.

   • piu

    Onko aurinkosuoja aina turha ellei oleskelu auringossa? Olen ajatellut sen suojaavan myös tietokoneen äärellä työskennellessä ja ylipäätään avaruudesta tai mistä lie tulevia säteitä vastaan. Olen käyttänyt aamuisin öljyn päällä Mankelin aurinkosuojaa.

   • piu

    Tää ei voi olla totta, olen kirjoittanut Mankelin aurinkosuojaa ;);) …siis tietenkin Mamiel aurinkosuojaa 🙂

 9. Eija

  Kiitos Katja jälleen hyvästä artikkelista! Nyt kun vaihdevuodet alkoivat ihossa(kin) on uusia haasteita. Whamisa on ollut käytössä pari vuotta, ja olen pitänyt siitä kovasti, mutta nyt voisi olla oikea aika ainakin osittain kokeilla uutta . Ihossani on paljon couperosaa ja olen useasti miettinyt että koska ihomme uusiutuu – niin silloinhan pitäisi olla mahdollista myös ”parantaa” iho katkenneista verisuonista, mutta miten? Sitä ei vielä ole kai keksitty?

 10. Sanna Piispanen

  Olen huomannut, kuinka ihonhoitorutiineilla ja tuotteilla on todella vaikutusta! Ennen blogiisi tutustumista minulla oli käytössä puhdistusvaahto ja kosteusvoide 😀 ei kasvovettä, seerumia, naamioita tms.. mikä tuntuu nyt oudolta, kun vilkaisee mun kosmetiikkakaappiin, joka on täynnä erilaisia purnukoita! Kiitos siis ihanasta blogista ja kaikista vinkeistä 🙂 Olen saanut melkein kaikki tuotteeni vaihdettua jo luonnonkosmetiikkaan, mutta meikkivoidetta tai irtopuuteria en, vaikka mitä olen kokeillut. Mulla on siis ollut käytössä Joe Blascon meikkivoide sekä irtopuuteri. Osaisitko vinkata luonnonkosmetiikan puolelta tuotteita, jotka olisivat näiden tapaisia? Tykkään siis, että meikkivoide on peittävä ja tuo Blascon voide on muuten täydellinen, paitsi ettei se ole luonnonkosmetiikkaa! Ostin rms meikkivoiteen, kun myyjä suositteli sitä Blascon tilalle ja sanoi, että se on myös ns. vahamainen meikkivoide. Mutta koostumus ei miellytä siinäkään.. Juice Beautyn meikkivoide olisi muuten täydellinen, mutta se ei kestä vettä 🙁 Ja täällä Suomessa kun tulee aina jotain taivaalta, niin vaadin meikkivoiteelta vedenpitävyyttä Irtopuuterina mulla on tällä hetkellä Grimasin irtopuuteri, joka on ihan hyvä, mutta haluaisin puuterin myös luonnonkosmetiikan puolelta. Kiitos, jos pystyisit auttaan tässä ikuisessa ongelmassa

 11. Hei! Menee ohi aiheen, mutta olisi kysymys deodoranteista!
  Yleensä käytän luonnonkosmetiikan dödöjä, mutta en oikein sitten uskalla laittaa mitään ihonmyötäistä vaaleaa paitaa päälle, koska pelkään hikilänttejä.. Olisiko sulla suositella jotain ”ei niin myrkyllistä” antiperspiranttia, vai miten itse olet ratkaissut tämän ongelman (jos se on siis ongelma 😀 ) ?
  Kiitos!

 12. Minna

  Hei ja kiitos tästäkin tuotesuosituksesta. Tilasin lähes koko Novexpert anti-age arsenaalin kokeiltavaksi. Niin hyviä vinkkejä saanut sinulta, tämän talven aikana tullut kasviöljyt, öljypuhdistus ja seerumit käyttöön eikä iho ole ollut ollenkaan kuivan hilseilevä niinkuin monesti aikaisemmin talvisin 🙂
  Kysyisinkin näistä boostereista käyttövinkkiä. Tilasin molemmat omega- ja hyaluroniboosteerit, mutta miten näitä nyt kannattaisi käyttää. Yhtä aikaa, vuorotellen?

 13. Anna

  Moi! Kiitos mielenkiintoisesta Novexpert-koosteesta. Minulla on ohut sekaiho ja jonkin verran couperosaa. Mitenköhän hyvin tuo Pro-Collagen Anti-Aging Mattifier sopii ohuelle ja herkähkölle iholle? Se ilmeisesti kuorii jonkin verran ihoa?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>