Body & Mind

Tahmea aamu

Body & Mind | 26.4.2016 | Katja Kokko

DSC_0050

Huumorinkukka ei kuki tässä osoitteessa, kun katsoo ikkunasta ulos. Olen valosta ja auringosta riippuvainen ihminen, joka on kärvistellyt liian pitkään pimeällä ja kolealla pallonpuoliskolla. Luojan kiitos on kuitenkin tulossa kesä, Sisilia ja Bali. Eilen mietin, että särkyneessä sydämessä on myös se hyvä puoli, että olen jälleen vapaa unelmoimaan elämästä jossain lämpimässä.

Tänä aamuna oli erityisen vaikea päästä sängystä ylös, eikä harmaus ja hyytävältä näyttävä vesisade varsinaisesti ruokkinut reippauden puutetta. Keho on sementtiä ja ajatukset liisterissä.

Ainoa asia, jonka tiedän keventävän tämän raskaan energian on vesi. Pakkasin uimakassiin värikkäimmän uikkarini ja ylellisimmät ihonhoitotuotteeni. Kiinnostus astua ulos vesisateeseen on pyöreä nolla, mutta mielikuva uima-altaasta ja tahmeat ajatukset puhdistavasta vedestä, liukumisesta veden alla, vie vaikka läpi harmaan kiven.

Toivottavasti ruudun sillä puolen ei ole näin synkeät ja dramaattiset tunnelmat.

Avainsanat:

Body & Mind

14 kommenttia artikkeliin “Tahmea aamu”

 1. Titityy

  Hei!

  Ei ihan noin tahmea meininki, mutta vettä taivaalta tulee eikä arskasta ole tietoakaan (ehkä pieni muisto jossain). Mutta mulle tämä sade symboloi nykyään puhdistumista. Jokseenkin herkästi katupölyyn reagoivana ajattelen, että loputkin pölyt kulkeutuu pois, silmut aukeavat nopeammin ja luonto puhkeaa ihan just kukkaan! 🙂 En ole aina näin ajatellut, mutta nyt osaan tästä harmaudestakin nauttia. Toki heti auringon ilmaannuttua käyn kierroksilla (sillai sopivasti) ja mietin, mitä kaikkia keväisiä juttuja voisikaan tehdä. Nyt odottelen kyllä aurinkoa, kun yrtti-istutukset odottavat malttamattomina ulos pääsyä.

  Mutta toivottavasti uiminen huuhtoi liisterit ja sementit pois, ja päivästäsi tulee aurinkoinen!

  Yks kosmetiikkakyssäri: en löydä hajusteetonta kasvovettä!? Muut on Estelle&Thildiltä mutta ei löytynyt kasvovettä, ei myöskään Laveralta :/ Lumenella vielä mennään..

  • Harmaudesta voi nauttia usein, mutta juuri nyt se aiheuttaa täällä päässä vain ketutusta.

   Oletko allerginen jollekin tietylle tuoksukomponentille? Luonnonkosmetiikasta löytyy useita kasvovesiä, jotka sopivat tuoksuherkille ja jopa -allergisillekin, vaikka ei olisi hajusteettomia.

  • Titityy

   En ole ns. allerginen vaan sisäilmaongelmille altistuttuani kemikaali- ja hajusteyliherkkä. Lähinnä silmät turpoavat ja päätä särkee, jos tiukka hajuste, tupakansavu ym. Suosittele ihmeessä jotain hellävaraista ja suht edullista!

   Ja todellakin ymmärrän, että harmaus ei näytä kohdallasi nyt miltään kantilta katsottuna kiehtovalta. Mutta kesä sieltä jo kurkkii

  • Titityy

   Heissulivei taas,
   ja kiitos kasvovesivinkeistä! Pienen tutkiskelun jälkeen näyttää siltä, että ko. tuotteita en löydä täältä kaupoista, joten menisi nettikauppahommiksi. Jotenkin tuntuu, että olisi hyvä päästä livenä vielä tuoksuttamaan ennen ostopäätöstä. Tästä syystä kysyn näin päin, mitä tuumit Madaran comforting-kasvovedestä tuoksuineen päivineen, kamomilla näytti olevan pääraaka-aine. Tätä ja myös Logonan ruusu&aloeta näyttäs löytyvän täältäkin 🙂

   Ihanaa vapunaikaa!

 2. Jennie

  Eilen oli synkeää ja dramaattista, itkin omaa sydänsuruani sydämen pohjasta saakka, mutta tänään on jo parempi päivä! Vaikka ulkona on koleaa, niin olen jo tähän mennessä ehtinyt olla todella reipas ja saanut vaikka mitä aikaan. Eilen tehty raakasuklaakakku vaikuttaa olevan myös kelpo sydänsurujen lievittäjä, laatukahvilla tietysti <3 Itse ajattelin suunnata ihanimmalle joogasalille ja lopun päivää ajattelin viettää maalaustelineen äärellä.

  • Uinti ja sauna saivat vitutuksen laantumaan täälläkin, mutta loppupäiväksi on parempi hautautua sohvaan ennen illan joogatuntia. Näitä päiviä, kun ei edes kannata yrittää tuottaa mitään järkevää.

 3. tuike

  Hyvä, että luonto saa vettä 🙂 Ensi viikoksi on luvattu lämmintä, ja vesi ja lämpö yhdessä saavat puihin puhkeamaan lehdet ja luonto alkaa vihertää <3

 4. VMV

  Saitsä hankittua sen uimakassin/ -repun, jonka perään IGssä kyselit? 😀

  Voi että ois ihana oma balilainen/ sinnepäin minivesiputouksinen luonnonvuolema, jossa olla – tai sit islantilaistyyppinen kuumavesi-mineraaliallas <3
  Nykyään ottaa uimahallien kloori nenään (luomuttelu vieraannuttanu), vaikka lapsena isä-lapset-hetkiä oli jokaviikkoiset uintireissut. Ja nimenomaan omaa rauhaa ja luontoa kaipais mukaan. Joku luksus-kylpylän tyyppinen lasihalli tai ulkoilmaluola omaan käyttöön.
  Vesi on elementtinä ihanaa. Lilluminen. Sen hoiva. Jo merisuolavesikylvyt on zenn.

  Mut mahlaa hohlaa toi pihaperäkoivu nyt niin että siitä sais jo kylvyn 😀

  • En saanut vielä! Olen käyttänyt Marimekon kangaskassia. Haaveissa olisi Marimekon Riikka Datsa Bag, mutta on uimakassiksi sen verran hintava, että pistin syntymäpäivälahjatoiveeksi sen…

 5. Hei Katja! Monivuotinen stalkkeri tässä. 🙂 Hyvä että vesi auttaa sinulle. Itselleni parhaan avun antaa aina valo ja kesä, sitä saakin sitten sinnitellen odottaa täällä Suomenmaassa. Bali on ihana ratkaisu ja olen itsekin menossa sinne takaisin loppukesästä. Balilaisten rauha ja tasapainon tavoittelu tarttuu helposti.
  Kiitos ihanasta blogista! Vaikka elämä on välillä sykkyrällä ja mieli ymmällään, aina joka päivästä löytyy kaunis hetki jonka sinä niin hyvin nappaat talteen. <3

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>