Body & Mind

Syyrian lapset tarvitsevat apuasi

Body & Mind | 15.12.2016 | Katja Kokko

uni122710

Valvoin toissayönä pitkälle aamuyöhön asti. Katsoin videoita Alepposta ja kahlasin läpi Syyrian sodasta kertovia uutisia. Koitin ymmärtää suomalaiseen hyvinvointiin ja turvaan tottuneilla aivoillani, mitä maailmassa oikein tapahtuu ja miksi? Miksi sotaa ei vain lopeteta? Miksi Venäjä tukee viattomia ihmisiä teloittavaa presidenttiä? Miksei voida tehdä enempää? Ihmiset tarvitsevat todella kipeästi apua. Ruokaa, lääkkeitä ja psykologista apua. Moni Syyrian lapsista on syntynyt sodan keskelle. Heille pommit ja pakeneminen ovat arkipäivää. Miten sellaiset jäljet koskaan korjaantuvat ihmisestä? Ne siirtyvät sukupolvelta toiselle. Itken taas. Mietin mitä voisin itse tehdä. Rahalahjoitukset tuntuvat niin kovin mitättömältä. Kuulin, että Syyriaan ei ole virrannut mittavia määriä avustuksia, ehkä ihmiset pitävät tilannetta niin sekavana (se ON sekava), etteivät sen vuoksi auta. Tilanne on kuitenkin toivoton ja nyt meidän kaikkien täytyy herätä auttamaan.

Pohdin, mitä muuta voin tehdä, kuin lahjoittaa rahaa itse ja sain idean. Blogini maksullinen banneripaikka on vapaana ensi viikosta alkaen koko loppuvuodeksi. Lahjoitan sen Unicefille. Se on vähintä, mitä voin tehdä. Bannerissa on ohjeet tekstarilahjoituksen tekemiseen ja se toivottavasti muistuttaa avun tarpeesta ja aktivoi kaikki lukijat auttamaan. Lisäksi haastan mukaan joka ikisen bloggaajakollegani laittamaan bannerin blogiinsa. Bannerin saat minulta laittamalla sähköpostia osoitteeseen katja(at)katjakokko.com. Bannerin koko on 980×400 pikseliä.

Autat Syyrian lapsia lähettämällä viestin LAPSI numeroon 16499. Lahjoitus on 7 euroa. Voit toki lähettää niin monta tekstaria kuin haluat, tai tehdä myös isomman kertalahjoituksen. Lisää hätäavusta löytyy Unicefilta sivuilta.

Edit: kiitos asiakkaalle, joka tämän postauksen nähtyään pyysi vaihtamaan Unicefin bannerin heidän bannerinsa tilalle.

unicef_980x400