Beauty

Dr. Alkaitis – ihonhoidon alkemiaa

Beauty | 15.12.2016 | Katja Kokko

dsc_0091

Yhteistyössä Eco Beauty Wellness

Purnukkahullun viimeisimmät seikkailut ovat kohdistuneet ihonhoidon alkemian lähteille, Kaliforniasta kotoisin olevaan, ”elävään” ihonhoitosarjaan, Dr. Alkaitikseen. Sarja on ollut minulle tuttu noin kolmen vuoden ajan ja olen seurannut, kun kuvat näistä tummanvihreistä purnukoista ovat vilisseet milloin Voguen, milloin Marie Clairen tai Ellen sivuilla, ja niitä ovat hehkuttaneet vuorotellen Gwyneth Paltrow, Gisele Bündchen ja Miranda Kerr.

Sarjan perustaja, Dr. Saulius Anthony Alkaitis ei ole mikään turha mies, vaan pitkän linjan tiedemies, kemisti, molekyylibiologi ja farmakologi, joka on erikoistunut tutkimaan kasvien lääketieteellisiä ominaisuuksia. Hänelle sarjan luominen on taiteen ja tieteen yhdistämistä kehon suurimman elimen tasapainon ja hyvinvoinnin parantamiseksi ja ylläpitämiseksi: iho ottaa optimaalisesti vastaan mahdollisimman vähän prosessoidut ja hellävaraisesti käsitellyt raaka-aineet, joita voi melkein kutsua ”eläviksi”.

Dr. Alkaitis valmistaa tuotteensa itse, käsityönä, pienellä tehtaalla Kaliforniassa. Lisäksi hän valmistaa kaikki tuotteisiin käytetyt kasviuutteet itse, jotta hän voi varmistua niiden terapeuttisten ominaisuuksien säilyvän vahingoittumattomana. Tuotevalikoima on yksinkertainen, eikä sarjasta löydy ”kiinteitä tuotteita” eri ihotyypeille, vaan korkealaatuiset tuotteet on tarkoitettu vahvistamaan jokaista ihotyyppiä ja niistä voi muodostaa juuri sellaisen kombinaation, mitä oma iho tarvitsee.

Tuotteet eivät sisällä mitään synteettisiä raaka-aineita, eivätkä mitään pitkälle prosessoituja luonnollisia aineita, joilla luodaan tuotteille vain hyvää tuntumaa tai saadaan laskettua hintaa alas. En voi kylliksi hehkuttaa, kuinka paljon arvostan tämmöistä ihonhoitofilosofiaa. Tämä on juuri sitä, mistä kirjassanikin puhun. Ihoa ei hoideta millään tuntumalla, vaan aidosti ravitsevilla tuotteilla, joiden luomisen taustalla vaikuttaa syvällinen ymmärrys ihonhoidosta. Ja sitä paitsi, tuotteissa on hyvä tuntuma. Olen näiden vuosien aikana oppinut tunnistamaan todella hyvin erilaisia koostumuksia esimerkiksi voiteista ja sen, milloin tuotteessa on haettu liiaksi tuntumaa aidon vaikutuksen sijasta. Dr. Alkaitis ei ole lähtenyt tähän suuntaan, onneksi.

dralkaitis3

Sain sarjalta testattavakseni Herbal Toner kasvoveden, Soothing Gel rauhoittavan geelin, Day Cream päivävoiteen, Ageless Facial Elixir tasapainottavan öljyn sekä Enzyme Exfoliating Mask kuorivan entsyyminaamion.

Ensinnäkin tuo kasvovesi, Herbal Toner, on aivan ihana! Aloe vera -geeli-pohjaisen kasvoveden koostumus on aavistuksen geelimäinen, jonka ansiosta iholle jää todella pehmeä tunne. Aloe vera on ikivanha lääkekasvi, joka kosteuttaa, korjaa, kiinteyttää ja rauhoittaa ihoa. Aloe vera geeliin on sekoitettu ihohuokosia supistavaa ja talineritystä tasapainottavaa hamamelista, sekä viinirypäleiden fermentoinnista syntynyttä alkoholia, joka ei kuivata ja ärsytä ihoa, mutta se auttaa vaikuttavia aineita imeytymään ihoon. Ihoa tasapainottava, tulehduksia rauhoittava ja kiinteyttävä kasviuutteiden yhdistelmä sisältää mm. kamomilla, nokkosta, rohtosalkoruusua, curacao appelsiinia, rosmariinia, laventelia ja fenkolia. Rakastan geelimäisiä kasvovesiä, mutta kovin monelta sarjalta niitä ei löydy, joten tälle tuotteelle on kaikessa loistavuudessaan tilausta.

Soothing Gel rauhoittava geeli on tarkoitettu monipuolisesti erilaisiin ihon tulehdustiloihin. Se on mm. erinomainen karvanpoiston jälkeen ehkäisemään karvatupentulehdusta ja toimii myös miehillä after shavena parranajon jälkeen. Lisäksi se rauhoittaa akneihoa, ruusufinniä ja hyönteisten pistoja. Geeliä voi käyttää seerumin tavoin kasvoveden jälkeen, mutta myös ilman kasvovettä, sillä se on erittäin kosteuttava sisältämänsä aloe vera -geelin ansiosta. Vaikuttavat aineet ovat hyvin pitkälle samoja, kuin kasvovedessä, mutta aloe veran sekä antibakteeristen, tulehduksia ja punoitusta rauhoittavien aineiden määrä on puolestaan suurempi. Rasvaiselle iholle geeli sopii käytettäväksi kosteusvoiteen sijasta.

dralkaitis2

Sitten päästään suosikkikombooni, päivävoiteeseen ja eliksiiriin. Ah miten ihana yhdistelmä, joka tekee ihosta välittömästi terveen näköiset! Ensinnäkin päivävoiteessa on kerrassaan unelmainen koostumus. Tuotteesta on minimoitu kaikki turha, mitä iho ei todellakaan tarvitse. Melkein sanoisin, että jos kokeilet sarjasta vain yhtä tuotetta, kokeile päivävoidetta. Voide on erittäin kosteuttava (super hoitava aloe vera -geeli toimii pohjana tässäkin) ja kevyt, mutta se sisältää rasvaa, sheavoita, juuri sopivasti. Voide ei ole yhtään raskas ja tukkiva, ja sheavoi onkin loistava valinta rasvan lähteeksi, sillä se ei ole komedogeeninen ja tuki ihohuokosia. Voiteessa on runsaasti antioksidantteja ja C-vitamiinia, jotka ovat peräisin camu camusta ja acerola-marjasta sekä E-vitamiinin eri muotoja. Mäkikuisma kiinteyttää, kosteuttaa ja korjaa ihoa, kehäkukka rauhoittaa ja vähentää punoitusta, leskenlehti rauhoittaa ihoa ja sisältää runsaasti antioksidantteja (flavonoideihin kuuluvaa kversetiinia). Voide imeytyy hyvin, mutta jättää iholle tismalleen sopivasti rasvaisuutta.

dralkaitis4

Olen sekoittanut päivävoiteeseen Dr. Alkaitiksen tähtituotetta, Ageless Facial Elixir öljyseerumia, jonka katson oikeudekseni nimetä nyt uudelleen: pullotettua kultaa. Kyseessä on sen luokan tiivistetty tehotuote, että olen kokenut parhaaksi käyttää sitä vain 1-3 pientä tippaa voiteeseen sekoitettuna. Öljy saa kasvot hehkumaan terveen näköisinä, sillä sen syvä, vihertävään taittava tummanruskea väri sisältää runsaasti betakaroteenia ja lehtivihreää, jotka suojaavat ihoa UV-säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. Todella rikas kasviöljypohja muodostuu erittäin eksoottisista ja ravinnitiheistä öljyistä: andiroba, buriti, pequi, marula, ximenia, pracaxi, copaiba, maracuja, acai, jojoba, sacha inchi ja tamanu. Suurin osa näistä Etelä-Amerikan sademetsistä kotoisin olevista ihmeistä on varmasti monelle teistä tuntemattomia, mutta summattakoon, että pelkästään nämä öljyt tarjoavat iholle erittäin monipuolista hoitoa ja tasapainottavat ihon kuntoa aina pigmenttiläiskistä psoriasikseen. Dr. Alkaitis on kuitenkin sekoittanut joukkoon vielä ayurvedisiä, lääkinnällisiä yrttejä, joka tekeekin tuotteesta varsinaisen taidonnäytteen. Öljystä löytyy mm. ashwagandaa, gotu kolaa, sahramia, tulsia, tyrniä, neemiä, kurkumaa, ginseng-juurta, ruusunmarjaa ja echinaceaa. Melkoinen joukko, etten sanoisi. Eliksiirin tuoksu on myös hyvin ayurvedinen ja terapeuttinen, yhtä aikaa makea, yrttinen, juureva, virkistävä ja raikas.

Öljyä käytetään aamuin illoin pari tippaa ennen kosteusvoiteen levittämistä tai siihen sekoitettuna. Koska tuote on niin mielettömän tehokas, niin sanoisin, että sen käytöstä voi välillä pitää taukoakin. Otettuaan eliksiirin käyttöön, näkee melko nopeasti sen tasapainottavat ja korjaavat vaikutukset. Tauon aikana ihoa voi hoitaa mielestäni jopa pelkällä päivävoiteella kasvoveden lisäksi.

dralkaitis

Dr. Alkaitiksen valikoimasta löytyy myös joukko jauhemaisia supernaamioita, joista oli todella vaikea päättää, mitä tässä nyt haluaisi kokeilla. Lopulta päädyin kuorivaan entsyyminaamioon, mutta sanottakoon, että Universal Mask ja Beautifying Mask huutelevat myös nimeäni. Halusin kuitenkin kokeilla entsyyminaamion, jotta tietäisin, kuinka tujakka tuote on kyseessä. Ei ollenkaan tujakka, vaan ihanan lempeä! Tätä uskaltaa suositella herkällekin iholle. Naamio sisältää rauhoittavaa kauraa sekä marjajauheita: mustikkaa, mansikkaa, vadelmaa, viinirypälettä ja mustaherukkaa. Ne sisältävät runsaasti antioksidantteja, mutta myös kuorivat hellästi. Miedosti kuorivien entsyymien kombo on melkoisen pitkä, joukossa mm. papaiinia (papaijasta) ja bromelaiinia (ananaksesta). Naamio uudistaa ihoa, kuorii hellästi, avaa tukkoisia ihohuokosia ja kirkastaa ihoa.

Jauhemaisen naamion voi sekoittaa lämpimän veden kanssa, mutta jos vaikutusta haluaa tehostaa, kokeile sen sekoittamista luomuhunajaan ja jogurttiin. Naamion annetaan vaikuttaa max. seitsemän minuuttia ja sen pinta tulee pitää kosteana, jotta aktiiviset aineet vaikuttavat kunnolla. Jos naamio meinaa kuivahtaa, sitä voi taputella kevyesti vaikka kostein sormin tai suihkaista päälle kasvovettä.

Kas näin, Dr. Alkaitis ei pettänyt odotuksiani, jotka olivat korkealla, vaan sarja vakuutti minut täysin. Kokeilemani tuotteet ovat kaiken hypensä ansainneet. Luonnonkosmetiikasta löytyy huikean paljon hyviä sarjoja, mutta Dr. Alkaitis pääsi niiden todellisten timanttien joukkoon. Jos sarja alkoi kiinnostamaan, niin Eco Beauty Wellnessissä on menossa christmas sale 18.12.2016 saakka ja koko valikoimasta saa 20% alennusta koodilla CHRISTMASSALE20, joten suosittelen todellakin hyödyntämään tämän tilaisuuden. Kolme kovinta tuotetta ovat mielestäni eliksiiri, päivävoide ja kasvovesi.

Oletteko kokeilleet Dr. Alkaitista?

dsc_0071

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,

Beauty

22 kommenttia artikkeliin “Dr. Alkaitis – ihonhoidon alkemiaa”

 1. Jenni

  Periaatteessa kuullostaa mielenkiintoiselta sarjalta,mutta ei kuitenkaan niin mielenkiintoiselta,että kokeilisi. Ehkä tulee liikaa ns yrttinen lääkekosmetiikkafiilis tai apteekkikosmetiikkafiilis. Niinkuin vähän Essestäkin. Esseltä olen toki kokeillut kasvovettä(ei sopinut iholleni),deep moisturizeria, omega deep moisturizeria, hoitoseerumia,puhdistusvoidetta ja geeliä, sensitive seerumia ja sensitive hydromoisturizeria. Varsinkin sensitive-linjan tuotteista tykkäsin kyllä,muutkin olivat ok. Mutta Esseltäkin kaipaisin samantyylisiä kirkastavia,puhdistavia,rauhoittavia voiteita ja seerumeita kuin esim. Kypriksellä,Tata Harperilla,Mahalolla jne. Kun Essen sensitive hydromoisturizer loppuu, en tiedä hankinko tilalle jonkun Essen voiteen ja esim probioottiseerumin, vai jonkun ihan muun kosteusvoiteen ja himoitsemani Kypriksen Antioksidant Dewn. Mahalo balm kiinnostaisi myös. Hankalaa,kun on liikaa kiinnostavia tuotteita

  • Jenni

   Kumpaa yhdistelmää suosittelisit hankkimaan, Kypriksen Antioksidant dew+Moonlight catalyst+joku kosteusvoide (esim tata harperilta,tai sitten ihana rare indigo,joka minulta löytyy jo) vai Essen hyaluronihapposeerumi+probioottiseerumi+esim hydro moisturiser? Nyt olen käyttänyt ihon puhdistukseen Tata Harperin öljypuhdistusta,ja Kahinan puhdistusainetta,kasvovetenä Mayn jasmine garden, seerumina Essen sensitive seerumi ja voiteena hydro moisturiseria ja välillä lisäksi Mahalon rare indigoa. Ihoni tukkeutuu kohtuu herkästi vääristä tuotteista,on epätasaisen värinen paikoin(punoittelee),talvi-aikaan usein pintakuiva (ei onneksi nyt vielä,kopkopkop), eikä rasvoitu mitenkään runsaasti/häiritsevästi. Mustapäitä löytyy hieman nenästä ja pientä syvällä olevaa näppyä nenän pielistä.
   Supermoodin hedelmähappokuorintaa säännölisesti ja tata harperin detox naamiota,sekä Essen cream maskia. Huh, tulipas pitkäkirjoitus.

  • Jenni

   Kiitos paljon vastauksestasi Katja Mietin myös, pitäisikö huolestua,kun Tatan öljyputsarin jälkeen iho punoittaa,varsinkin nenän seudulta, punoitus tasoittuu jonkin ajan kuluessa?Vähän näppyjä on myös tullut. Noin viikon olen käyttänyt ko tuotetta.
   Ihanaa joulua ja onnellista uutta vuotta! Blogisi on mahtava ja olen saanut paljon apua ja vinkkejä sen kautta. Kaiken lisäksi vaikutat ihanalta ja inspiroivalta ihmiseltä. Joulupukki toivottavasti tuo lahjaksi kirjasi ❤

   • Mielestäni kuuulostaa siltä, että iho reagoi putsariin, etenkin, jos punoittavalle alueelle nousee näppyä. Jätä tuote pois hetkeksi ja katso, mitä tapahtuu esimerkiksi viikon ajan. Kokeile sitten uudelleen. Jos iho reagoi, luovuta putsari suosiolla uuteen kotiin. Tatan voiteista Repairative Moisturizer sopii talviaikaan kaikille ihotyypeille. Voide on todella kevyt, mutta erittäin kosteuttava. Mukava kuulla, että olet viihtynyt blogissa ja toivottavasti kirjalahja toteutuu <3

 2. Katja

  Mielenkiintoisen kuuloinen merkki! Sopiiko tuo päivävoide tukkeutuneelle, epäpuhtaalle sekaiholle? Entä onko sulla kokemusta merkin puhdistusemulsiosta? Sekin kuullosti hyvältä, kun sivuilta kävin vilkuilemassa.

  Kysympä muuten samalla tuosta Personal Beauty Guidesta. Jos sen tilaa, niin ovatko suosittelemasi tuotteet vain ja ainoastaan Naturellen valikoimista vai hyödynnätkö myös muiden nettikauppojen valikoimaa? Naturellellahan on ihan mukava valikoima eri merkkejä ja huipputuotteita, mutta ihan kaikkia merkkejä sielläkään ei ole (esim. Essie, Pai, Kahina jne.) Ja entä onko suositteluissasi aina yksi tuote per tuoteryhmä vai tarjoatko useampaa vaihtoehtoa? Varmaan toki riippuu ihosta ja sen tarpeista, mutta jos ajatellaan että olemassa olisi useampikin vaihtoehto samaan tarpeeseen. 🙂

  Kiitoksia vastauksesta jo etukäteen!

  • Sopii kyllä! Se on koostumukseltaan kevyt, mutta etenkin näin talvella sen sisältämästä sheavoista on apua, jotta kosteus pysyy ihossa, eikä iho pääse pintakuivumaan. Sheavoi ei ole komedogeeninen, eli ei tuki ihoa. Putsari ei yltänyt minun suosikikseni. Se on kastille-saippuapohjainen, luonnollinen kylläkin ja alkutuntumaltaan hyvä, mutta saippuamaisuus ei missään muodossa kuulu valintoihini kasvoille, sillä lopputulos on liian pesevä.

   Olen päätynyt Naturelleen PBG:n yhteistyökumppanina, koska heidän valikoimansa on loistava ja tunnen tuotteet hyvin. En suosittele tuotteita heidän valikoiman ulkopuolelta, jollei siihen ole jotain ihan selkeää tarvetta. Muutaman kerran olen vinkannut Essen tuotteista. Olen usein laittanut vaihtoehdot kahdesta eri hintaryhmästä, erityisesti, jos asiakas pyytää edullisempia vaihtoehtoja. Viime aikoina olen kuitenkin päätynyt useimmiten vain yhteen suositukseen, koska usealla vaihtoehdolla kokonaisuudesta voi tulla helposti liian sekava. Mitä isompia ongelmia ihossa on, sen vähemmän on vaihtoehtoja, jotta iho todella saataisiin kuntoon.

  • Hei, ajattelin laittaa parit kommentit kanssa, kun olen tehnyt hoitoja Dr Alkaitis tuotteilla jo useamman vuoden ja tunnen sarjan kuin takataskuni. ’Cleanser’ yksinään on hieman tuju useimmille, mutta pumpullinen ’treatment oilia’ putsarin mukaan tekee puhdistuksesta täydellisen. Päivävoiteen sijaan valitsisin sinuna sarjan ’tonerin’ ja taputtelisin sitä ihon kosteutukseksi, aavistus ’eye creamiä’ silmänympärysiholle. Mikäli vielä tuntuu, että iho tarvitsisi lisäkosteutusta, niin hiero tarvittaessa tonerin jälkeen tippa tai pari (siis aivan aavistus) treatment oilia iholle iltaisin, mutta veikkaan, että tätä ei tarvita. Ihana, ihana sarja!

  • Katja

   Kiitos nopeasta vastauksesta!

   Katsotaan josko siis tilaisi tuon PBG:n itselleen joululahjaksi. 🙂

   Yritin muuten tilata etusivulta uutiskirjeesi, mutta jostain syystä sen tilaus ei toimi? Linkkiä klikatessa mitään ei ainakaan tapahdu.

 3. Onko sinulla Katja suositusta ripsiväristä, joka kestäisi jonkun verran myös ilon kyyneleitä? Onko sellaista edes luonnonkosmetiikan puolella olemassa?

  • Minulla on pysynyt parhaiten Kjaer Weisin ripsari ja myös RMS Beautyn Define Mascara (joka ei lopputulokseltaan ole suosikkini, mutta moni pitää siitä ja se pysyy hyvin), mutta vedenkestäviä eivät nämäkään toki ole 🙂

  • Saaramikki

   RMS pysyy mulla tihkusateessa ja pari kyyneltä voi myös vierittää! Mulla on se volume versio. KW maavara ei pysy niin hyvin mulla! Siksi vaihdoin RMS merkkiin!

 4. Taika

  Kuulostaa todella lupaavalta sarjalta, etenkin tuo päivävoide. Lisäänpä koko ajan pitenevälle kokeiltavien tuotteiden listalle!

  Siitä puheen ollen, oletko koskaan kokeillut Olivia Kleinia? TwistBen leidit suosittelivat, mutta olisi kiva kuullu myös muita käyttökokemuksia. Sarja on nimestään huolimatta suomalainen, ja kovin mieluusti tukisin kotimaista ja lähellä tuotettua, kunhan sisältö on kunnossa. Filosofia ja ekologisuus näyttäisi ainakin sarjan omien sivujen perusteella olevan hallussa, mutta en vielä kovin syvällisesti osaa tulkita incejä.

 5. No nyt kun pääsin vauhtiin hiustuotteiden kanssa niin koitin kaivella suositustasi putsareiden osalta?Minulla on pintakuiva, mutta rasvoittuva iho. Reilusti mustapäitä joita käyn nelisen kertaa vuodessa kosmetologilla puhdistamassa.

  • Kaksoispuhdistus on ykkössuositukseni, eli ensin puhdistusöljy ja sen jäljeen puhdistusvoide. Paras kombo tulee Tata Harperilla. Ensin öljy ja sen jälkeen esim. uudistava puhdistusvoide, joka kuorii hellävaraisesti. (Jos iholla on tulehtuneita näppyjä, ei tule käyttää kuorivaa putsaria.) Hiero öljyä kuivalle iholle huolellisesti ja sen päälle toinen putsari, vasta lopuksi emulgoidaan kosteilla sormilla pois tai pyyhitään kostealla musliiniliinalla. Epäpuhtaalle iholle killeri kombo on myös Tatan öljyputsari + Purifying Cleanser.

  • Kiitos tuhannesti . Ja vielä yksi kysymys kokovartalon pesuun liittyen, onko sinulla siihen joku tietty suosikki? Ehkä siinäkin saisi olla vähän öljyä / kosteutusta mukana?

   • Juu, kyllä. Suosin itse suihkuvoiteita. Tällä hetkellä käytössä Weledan suihkuvoide, jotka on aivan ihania. Dr. Hauschkalla myös aivan mielettömät, kuten myös Cattierin suihkuöljy sekä suihkuvoiteet. Ja Santen Karite suihkuvoide.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>