Beauty

Dr. Alkaitis – ihonhoidon alkemiaa

Beauty | 15.12.2016 | Katja Kokko

dsc_0091

Yhteistyössä Eco Beauty Wellness

Purnukkahullun viimeisimmät seikkailut ovat kohdistuneet ihonhoidon alkemian lähteille, Kaliforniasta kotoisin olevaan, ”elävään” ihonhoitosarjaan, Dr. Alkaitikseen. Sarja on ollut minulle tuttu noin kolmen vuoden ajan ja olen seurannut, kun kuvat näistä tummanvihreistä purnukoista ovat vilisseet milloin Voguen, milloin Marie Clairen tai Ellen sivuilla, ja niitä ovat hehkuttaneet vuorotellen Gwyneth Paltrow, Gisele Bündchen ja Miranda Kerr.

Sarjan perustaja, Dr. Saulius Anthony Alkaitis ei ole mikään turha mies, vaan pitkän linjan tiedemies, kemisti, molekyylibiologi ja farmakologi, joka on erikoistunut tutkimaan kasvien lääketieteellisiä ominaisuuksia. Hänelle sarjan luominen on taiteen ja tieteen yhdistämistä kehon suurimman elimen tasapainon ja hyvinvoinnin parantamiseksi ja ylläpitämiseksi: iho ottaa optimaalisesti vastaan mahdollisimman vähän prosessoidut ja hellävaraisesti käsitellyt raaka-aineet, joita voi melkein kutsua ”eläviksi”.

Dr. Alkaitis valmistaa tuotteensa itse, käsityönä, pienellä tehtaalla Kaliforniassa. Lisäksi hän valmistaa kaikki tuotteisiin käytetyt kasviuutteet itse, jotta hän voi varmistua niiden terapeuttisten ominaisuuksien säilyvän vahingoittumattomana. Tuotevalikoima on yksinkertainen, eikä sarjasta löydy ”kiinteitä tuotteita” eri ihotyypeille, vaan korkealaatuiset tuotteet on tarkoitettu vahvistamaan jokaista ihotyyppiä ja niistä voi muodostaa juuri sellaisen kombinaation, mitä oma iho tarvitsee.

Tuotteet eivät sisällä mitään synteettisiä raaka-aineita, eivätkä mitään pitkälle prosessoituja luonnollisia aineita, joilla luodaan tuotteille vain hyvää tuntumaa tai saadaan laskettua hintaa alas. En voi kylliksi hehkuttaa, kuinka paljon arvostan tämmöistä ihonhoitofilosofiaa. Tämä on juuri sitä, mistä kirjassanikin puhun. Ihoa ei hoideta millään tuntumalla, vaan aidosti ravitsevilla tuotteilla, joiden luomisen taustalla vaikuttaa syvällinen ymmärrys ihonhoidosta. Ja sitä paitsi, tuotteissa on hyvä tuntuma. Olen näiden vuosien aikana oppinut tunnistamaan todella hyvin erilaisia koostumuksia esimerkiksi voiteista ja sen, milloin tuotteessa on haettu liiaksi tuntumaa aidon vaikutuksen sijasta. Dr. Alkaitis ei ole lähtenyt tähän suuntaan, onneksi.

dralkaitis3

Sain sarjalta testattavakseni Herbal Toner kasvoveden, Soothing Gel rauhoittavan geelin, Day Cream päivävoiteen, Ageless Facial Elixir tasapainottavan öljyn sekä Enzyme Exfoliating Mask kuorivan entsyyminaamion.

Ensinnäkin tuo kasvovesi, Herbal Toner, on aivan ihana! Aloe vera -geeli-pohjaisen kasvoveden koostumus on aavistuksen geelimäinen, jonka ansiosta iholle jää todella pehmeä tunne. Aloe vera on ikivanha lääkekasvi, joka kosteuttaa, korjaa, kiinteyttää ja rauhoittaa ihoa. Aloe vera geeliin on sekoitettu ihohuokosia supistavaa ja talineritystä tasapainottavaa hamamelista, sekä viinirypäleiden fermentoinnista syntynyttä alkoholia, joka ei kuivata ja ärsytä ihoa, mutta se auttaa vaikuttavia aineita imeytymään ihoon. Ihoa tasapainottava, tulehduksia rauhoittava ja kiinteyttävä kasviuutteiden yhdistelmä sisältää mm. kamomilla, nokkosta, rohtosalkoruusua, curacao appelsiinia, rosmariinia, laventelia ja fenkolia. Rakastan geelimäisiä kasvovesiä, mutta kovin monelta sarjalta niitä ei löydy, joten tälle tuotteelle on kaikessa loistavuudessaan tilausta.

Soothing Gel rauhoittava geeli on tarkoitettu monipuolisesti erilaisiin ihon tulehdustiloihin. Se on mm. erinomainen karvanpoiston jälkeen ehkäisemään karvatupentulehdusta ja toimii myös miehillä after shavena parranajon jälkeen. Lisäksi se rauhoittaa akneihoa, ruusufinniä ja hyönteisten pistoja. Geeliä voi käyttää seerumin tavoin kasvoveden jälkeen, mutta myös ilman kasvovettä, sillä se on erittäin kosteuttava sisältämänsä aloe vera -geelin ansiosta. Vaikuttavat aineet ovat hyvin pitkälle samoja, kuin kasvovedessä, mutta aloe veran sekä antibakteeristen, tulehduksia ja punoitusta rauhoittavien aineiden määrä on puolestaan suurempi. Rasvaiselle iholle geeli sopii käytettäväksi kosteusvoiteen sijasta.

dralkaitis2

Sitten päästään suosikkikombooni, päivävoiteeseen ja eliksiiriin. Ah miten ihana yhdistelmä, joka tekee ihosta välittömästi terveen näköiset! Ensinnäkin päivävoiteessa on kerrassaan unelmainen koostumus. Tuotteesta on minimoitu kaikki turha, mitä iho ei todellakaan tarvitse. Melkein sanoisin, että jos kokeilet sarjasta vain yhtä tuotetta, kokeile päivävoidetta. Voide on erittäin kosteuttava (super hoitava aloe vera -geeli toimii pohjana tässäkin) ja kevyt, mutta se sisältää rasvaa, sheavoita, juuri sopivasti. Voide ei ole yhtään raskas ja tukkiva, ja sheavoi onkin loistava valinta rasvan lähteeksi, sillä se ei ole komedogeeninen ja tuki ihohuokosia. Voiteessa on runsaasti antioksidantteja ja C-vitamiinia, jotka ovat peräisin camu camusta ja acerola-marjasta sekä E-vitamiinin eri muotoja. Mäkikuisma kiinteyttää, kosteuttaa ja korjaa ihoa, kehäkukka rauhoittaa ja vähentää punoitusta, leskenlehti rauhoittaa ihoa ja sisältää runsaasti antioksidantteja (flavonoideihin kuuluvaa kversetiinia). Voide imeytyy hyvin, mutta jättää iholle tismalleen sopivasti rasvaisuutta.

dralkaitis4

Olen sekoittanut päivävoiteeseen Dr. Alkaitiksen tähtituotetta, Ageless Facial Elixir öljyseerumia, jonka katson oikeudekseni nimetä nyt uudelleen: pullotettua kultaa. Kyseessä on sen luokan tiivistetty tehotuote, että olen kokenut parhaaksi käyttää sitä vain 1-3 pientä tippaa voiteeseen sekoitettuna. Öljy saa kasvot hehkumaan terveen näköisinä, sillä sen syvä, vihertävään taittava tummanruskea väri sisältää runsaasti betakaroteenia ja lehtivihreää, jotka suojaavat ihoa UV-säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. Todella rikas kasviöljypohja muodostuu erittäin eksoottisista ja ravinnitiheistä öljyistä: andiroba, buriti, pequi, marula, ximenia, pracaxi, copaiba, maracuja, acai, jojoba, sacha inchi ja tamanu. Suurin osa näistä Etelä-Amerikan sademetsistä kotoisin olevista ihmeistä on varmasti monelle teistä tuntemattomia, mutta summattakoon, että pelkästään nämä öljyt tarjoavat iholle erittäin monipuolista hoitoa ja tasapainottavat ihon kuntoa aina pigmenttiläiskistä psoriasikseen. Dr. Alkaitis on kuitenkin sekoittanut joukkoon vielä ayurvedisiä, lääkinnällisiä yrttejä, joka tekeekin tuotteesta varsinaisen taidonnäytteen. Öljystä löytyy mm. ashwagandaa, gotu kolaa, sahramia, tulsia, tyrniä, neemiä, kurkumaa, ginseng-juurta, ruusunmarjaa ja echinaceaa. Melkoinen joukko, etten sanoisi. Eliksiirin tuoksu on myös hyvin ayurvedinen ja terapeuttinen, yhtä aikaa makea, yrttinen, juureva, virkistävä ja raikas.

Öljyä käytetään aamuin illoin pari tippaa ennen kosteusvoiteen levittämistä tai siihen sekoitettuna. Koska tuote on niin mielettömän tehokas, niin sanoisin, että sen käytöstä voi välillä pitää taukoakin. Otettuaan eliksiirin käyttöön, näkee melko nopeasti sen tasapainottavat ja korjaavat vaikutukset. Tauon aikana ihoa voi hoitaa mielestäni jopa pelkällä päivävoiteella kasvoveden lisäksi.

dralkaitis

Dr. Alkaitiksen valikoimasta löytyy myös joukko jauhemaisia supernaamioita, joista oli todella vaikea päättää, mitä tässä nyt haluaisi kokeilla. Lopulta päädyin kuorivaan entsyyminaamioon, mutta sanottakoon, että Universal Mask ja Beautifying Mask huutelevat myös nimeäni. Halusin kuitenkin kokeilla entsyyminaamion, jotta tietäisin, kuinka tujakka tuote on kyseessä. Ei ollenkaan tujakka, vaan ihanan lempeä! Tätä uskaltaa suositella herkällekin iholle. Naamio sisältää rauhoittavaa kauraa sekä marjajauheita: mustikkaa, mansikkaa, vadelmaa, viinirypälettä ja mustaherukkaa. Ne sisältävät runsaasti antioksidantteja, mutta myös kuorivat hellästi. Miedosti kuorivien entsyymien kombo on melkoisen pitkä, joukossa mm. papaiinia (papaijasta) ja bromelaiinia (ananaksesta). Naamio uudistaa ihoa, kuorii hellästi, avaa tukkoisia ihohuokosia ja kirkastaa ihoa.

Jauhemaisen naamion voi sekoittaa lämpimän veden kanssa, mutta jos vaikutusta haluaa tehostaa, kokeile sen sekoittamista luomuhunajaan ja jogurttiin. Naamion annetaan vaikuttaa max. seitsemän minuuttia ja sen pinta tulee pitää kosteana, jotta aktiiviset aineet vaikuttavat kunnolla. Jos naamio meinaa kuivahtaa, sitä voi taputella kevyesti vaikka kostein sormin tai suihkaista päälle kasvovettä.

Kas näin, Dr. Alkaitis ei pettänyt odotuksiani, jotka olivat korkealla, vaan sarja vakuutti minut täysin. Kokeilemani tuotteet ovat kaiken hypensä ansainneet. Luonnonkosmetiikasta löytyy huikean paljon hyviä sarjoja, mutta Dr. Alkaitis pääsi niiden todellisten timanttien joukkoon. Jos sarja alkoi kiinnostamaan, niin Eco Beauty Wellnessissä on menossa christmas sale 18.12.2016 saakka ja koko valikoimasta saa 20% alennusta koodilla CHRISTMASSALE20, joten suosittelen todellakin hyödyntämään tämän tilaisuuden. Kolme kovinta tuotetta ovat mielestäni eliksiiri, päivävoide ja kasvovesi.

Oletteko kokeilleet Dr. Alkaitista?

dsc_0071

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,