Lifestyle

Sijoita Radio Helsinkiin

Lifestyle | 1.7.2015 | Katja Kokko

radiohelsinki

Ystävät, tässä tulee tämän viikon tärkein bloggaus. Sen tarkoituksena on saada mahdollisimman moni teistä sijoittamaan Radio Helsinkiin. Miksikö? Kopioin tähän Maria Veitolan Facebook-päivityksen viime viikolta:

”…haluaisin muistuttaa, että meillä on Radio Helsingissä vielä hetken ajan osakeanti meneillään. Jos sulla on yhtään ylimääräistä rahaa ja koet, että Radio Helsinki on tärkeä ja meidän ohjelmat tekevät arjestasi parempaa, PLIIS osta osake tai vielä mieluummin osakkeITA. Mä tiedän, että tää Save Radio Helsinki -homma alkaa kenties kuulostaa jonkun mielestä jankkaukselta, mutta nyt tämä hetki on oikeasti tärkeä. Nyt ei riitä se, että painaa FB-sivun like-nappia. Nyt pitää oikeasti toimia. Mä vannon, että jos me nyt saadaan tän osakeannin kautta rahaa jolla me voidaan kuitata meidän viranomaisvelat ja tehdä jotain investointeja (esim. post-it lappuja, kuulakärkikyniä, printterin mustetta ja jopa lähetysauto, jolla voidaan päräyttää mihin vaan tekemään lähetystä), meillä ei ole mitään hätää. Sit me pärjätään, ehkä jopa lennetään. Meillä on nimittäin viimeisen muutaman kuukauden ajalta parhaat kuulijaluvut ja paras myynti ikinä radion 15-vuotisen historian aikana! Ja totuus on se, että jos me ei saada rahaa tarpeeksi kasaan, me joudutaan varmaan lopettamaan. Koska velat. Sitä paitsi, eiks olis aika kivaa olla Suomen parhaan radion omistaja? 
http://radiohelsinki.fi/omista.”

Minulta pääsi itku, kun luin tämän päivityksen. Ja pääsee taas. No olen tämmöinen herkkis, että saatan tirauttaa, jos näen söpön koiranpennunkin. Mutta, uskonpa tietäväni Marian fiilikset tällä hetkellä ja se lienee syynä tunteiluuni. Ja lisäksi se, että oikeasti Radio Helsinki ON Suomen paras radio. En muista, että olisin koskaan avannut kyseistä kanavaa ja olisi alkanut vituttamaan joko huonot musat, huonot ohjelmat ja huonot mainokset. Siis päinvastoin! Radio Helsingin ohjelma-, musa- ja mainostarjonta on oikeasti elämänlaatua parantavaa ja erittäin tärkeä osa kaupunkikulttuuriamme. Jos Radio Helsinkiä ei olisi, en kuuntelisi radiota ollenkaan (ja olisin ihan pihalla monista jutuista, mitä tässä kaupungissa tapahtuu).

Ajatus siitä, että radio jouduttaisiin lakkauttamaan saa minut todella surulliseksi. Uudet omistajat ja uusi tiimi on rakentanut hommaa niin sydämellään ja oikeasti saanut sen toimimaan nyt paremmin kuin koskaan ennen radion historian aikana, että olisi puhdas vääryys, jos kaikki kaatuisi alun vaikeuksien vuoksi.

Ja TIEDÄN, että Radio Helsingin kaatuminen olisi oikeasti kurja juttu kymmenien tuhansien ihmisten mielestä! Koen maailmantuskaa asioista, joihin haluaisin, mutta en voi vaikuttaa. Mutta NYT VOIN! Ja en todellakaan aio olla yksi niistä ihmisistä, jotka vain seuraavat joukkorahoituskampanjaa vierestä ja TOIVOVAT sen onnistuvan. En suostu olemaan yksi niistä ihmisistä, jotka harmittelisivat jälkikäteen, etteivät tehneet mitään, mikäli radio oikeasti kaatuisi. Nyt pitää oikeasti toimia, jos haluaa vaikuttaa!

150 euroa on pikku summa. Oikeasti. Minulla on tällä viikolla synttärit ja haluaisin ostaa uuden juhlakoltun. Voinen juhlia kuitenkin vanhoissa kuteissanikin, jos Radio Helsinki ilahduttaa jatkossakin arkipäiviäni. Tai voin tinkiä kuukauden ajan ulkona kahvittelusta ja syömisestä. Summa on oikeasti äkkiä säästetty, vaikka se tuntuisi aluksi isolta. Ja maksan mielelläni siitä, että saan kuluttaa Radio Helsingin sisältöä nyt ja tulevaisuudessa. Ystäväklubini jäsenyys päättyi myös juuri, joten aion uusia myös senkin. Viiden euron maksua ei edes huomaa, kun se on joka kuukausi puhelinlaskussa, mutta nämä kuukausittaiset pikkusummat ovat radiolle kullanarvoisia.

Että eipä muuta tähän päivään. Aikaa on vielä 15.7 saakka ja tavoitteesta on nyt täyttynyt 56 prosenttia, joten apuanne tarvitaan vielä! Toivottavasti myös mahdollisimman yritys auttaisi Radio Helsinkiä ja vielä isommilla summilla.

Olen puhunut. Kiitos. Sijoittakaa.

Kuva Instagramistani