Lifestyle

Sijoita Radio Helsinkiin

Lifestyle | 1.7.2015 | Katja Kokko

radiohelsinki

Ystävät, tässä tulee tämän viikon tärkein bloggaus. Sen tarkoituksena on saada mahdollisimman moni teistä sijoittamaan Radio Helsinkiin. Miksikö? Kopioin tähän Maria Veitolan Facebook-päivityksen viime viikolta:

”…haluaisin muistuttaa, että meillä on Radio Helsingissä vielä hetken ajan osakeanti meneillään. Jos sulla on yhtään ylimääräistä rahaa ja koet, että Radio Helsinki on tärkeä ja meidän ohjelmat tekevät arjestasi parempaa, PLIIS osta osake tai vielä mieluummin osakkeITA. Mä tiedän, että tää Save Radio Helsinki -homma alkaa kenties kuulostaa jonkun mielestä jankkaukselta, mutta nyt tämä hetki on oikeasti tärkeä. Nyt ei riitä se, että painaa FB-sivun like-nappia. Nyt pitää oikeasti toimia. Mä vannon, että jos me nyt saadaan tän osakeannin kautta rahaa jolla me voidaan kuitata meidän viranomaisvelat ja tehdä jotain investointeja (esim. post-it lappuja, kuulakärkikyniä, printterin mustetta ja jopa lähetysauto, jolla voidaan päräyttää mihin vaan tekemään lähetystä), meillä ei ole mitään hätää. Sit me pärjätään, ehkä jopa lennetään. Meillä on nimittäin viimeisen muutaman kuukauden ajalta parhaat kuulijaluvut ja paras myynti ikinä radion 15-vuotisen historian aikana! Ja totuus on se, että jos me ei saada rahaa tarpeeksi kasaan, me joudutaan varmaan lopettamaan. Koska velat. Sitä paitsi, eiks olis aika kivaa olla Suomen parhaan radion omistaja? 
http://radiohelsinki.fi/omista.”

Minulta pääsi itku, kun luin tämän päivityksen. Ja pääsee taas. No olen tämmöinen herkkis, että saatan tirauttaa, jos näen söpön koiranpennunkin. Mutta, uskonpa tietäväni Marian fiilikset tällä hetkellä ja se lienee syynä tunteiluuni. Ja lisäksi se, että oikeasti Radio Helsinki ON Suomen paras radio. En muista, että olisin koskaan avannut kyseistä kanavaa ja olisi alkanut vituttamaan joko huonot musat, huonot ohjelmat ja huonot mainokset. Siis päinvastoin! Radio Helsingin ohjelma-, musa- ja mainostarjonta on oikeasti elämänlaatua parantavaa ja erittäin tärkeä osa kaupunkikulttuuriamme. Jos Radio Helsinkiä ei olisi, en kuuntelisi radiota ollenkaan (ja olisin ihan pihalla monista jutuista, mitä tässä kaupungissa tapahtuu).

Ajatus siitä, että radio jouduttaisiin lakkauttamaan saa minut todella surulliseksi. Uudet omistajat ja uusi tiimi on rakentanut hommaa niin sydämellään ja oikeasti saanut sen toimimaan nyt paremmin kuin koskaan ennen radion historian aikana, että olisi puhdas vääryys, jos kaikki kaatuisi alun vaikeuksien vuoksi.

Ja TIEDÄN, että Radio Helsingin kaatuminen olisi oikeasti kurja juttu kymmenien tuhansien ihmisten mielestä! Koen maailmantuskaa asioista, joihin haluaisin, mutta en voi vaikuttaa. Mutta NYT VOIN! Ja en todellakaan aio olla yksi niistä ihmisistä, jotka vain seuraavat joukkorahoituskampanjaa vierestä ja TOIVOVAT sen onnistuvan. En suostu olemaan yksi niistä ihmisistä, jotka harmittelisivat jälkikäteen, etteivät tehneet mitään, mikäli radio oikeasti kaatuisi. Nyt pitää oikeasti toimia, jos haluaa vaikuttaa!

150 euroa on pikku summa. Oikeasti. Minulla on tällä viikolla synttärit ja haluaisin ostaa uuden juhlakoltun. Voinen juhlia kuitenkin vanhoissa kuteissanikin, jos Radio Helsinki ilahduttaa jatkossakin arkipäiviäni. Tai voin tinkiä kuukauden ajan ulkona kahvittelusta ja syömisestä. Summa on oikeasti äkkiä säästetty, vaikka se tuntuisi aluksi isolta. Ja maksan mielelläni siitä, että saan kuluttaa Radio Helsingin sisältöä nyt ja tulevaisuudessa. Ystäväklubini jäsenyys päättyi myös juuri, joten aion uusia myös senkin. Viiden euron maksua ei edes huomaa, kun se on joka kuukausi puhelinlaskussa, mutta nämä kuukausittaiset pikkusummat ovat radiolle kullanarvoisia.

Että eipä muuta tähän päivään. Aikaa on vielä 15.7 saakka ja tavoitteesta on nyt täyttynyt 56 prosenttia, joten apuanne tarvitaan vielä! Toivottavasti myös mahdollisimman yritys auttaisi Radio Helsinkiä ja vielä isommilla summilla.

Olen puhunut. Kiitos. Sijoittakaa.

Kuva Instagramistani

Lifestyle

4 kommenttia artikkeliin “Sijoita Radio Helsinkiin”

  1. kukkis

    Radio Helsinki ei kuulu täällä missä majapaikkaani pidän. Käyn kuitenkin useasti Helsingissä, mutta se että en ole kuunnellut silloinkaan Radio Helsinkiä, ei ole syöksynyt minua pois maailmankartalta ja tietoisuudesta Suomessa olevan pienen maapläntin tapahtumista.
    150 euroa ei ole pikkusumma…..OIKEASTI. Minulla ei ole varaa aloittaa joka kuukausi kahvitteleu ja syömistä ulkona, niin ihanaa kuin se olisikin. Minä huomaan jos tililtäni häviää 5 euroa, koska se on iso summa taloudenpidossani.
    Olen Katja kiitollinen tästä blogistasi ja ammattitaidostasi, mutta ANTEEKSI tämä bostaus oli riman alitus.

    • Luotan lukijoideni olevan niin fiksua sakkia, että jokainen tietää sanomattakin olevan täysin itsestäänselvää, että on paljon ihmisiä, joille 150 euroa on todella iso raha ilman, että sitä tarvitsee erikseen mainita. Mutta niitä ihmisiä ON paljon, jotka säästävät helposti tuon summan parissa viikossa jättämällä muutamat lounaat, kahvittelut, ulkonasyömiset tai alennusmyynnit välistä JA joille kyseinen radiokanava on yhtä tärkeä osa kaupunkimme kulttuuria kuin minulle, mutta saattavat tarvita sen pienen potkun persauksille tehdäkseen tuon sijoituksen. Lisäksi on paljon ihmisiä, jotka ajattelevat tuota summaa aluksi isona, mutta sen sijoittaminen ei aiheuttaisi kuitenkaan aivan kohtuutonta lovea omaan elämään, kun hieman tarkemmin miettii, mihin rahaa käyttää. Kuukausi niukempaa elämää onnistuu minulta vallan mainiosti, jos voin olla pelastamassa rakkaan radiomme. Ymmärrän toki, jos tästä nyt mieli pahoittui.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>