Beauty

Reissukosmetiikkaa

Beauty | 29.6.2015 | Katja Kokko

DSC_0057

Yhteistyössä Naturelle.fi

Kesäkesäkesäkesä!!! Mikään ei tee minua onnellisemmaksi juuri nyt kuin kesä, joka alkoi näköjään virallisesti tänään. Rakastan kesää joka ikisellä soluhiukkasellani. Mitä kuumempi, sen parempi, vaikka yöunet kärsivätkin, kun ikivanhan kivitalon seinät ja Etelä-ikkunat varaavat kotini täyteen lämpöä.

Olen syntynyt keskikesällä läkähdyttävällä helteellä, minkä vuoksi tunnen todennäköisesti olevani täydellisesti elossa juuri keskikesällä ja voisin asua koko pitkän talven tropiikissa. Syntymäpäiväni ovatkin muuten tällä viikolla ja juhlapäiväksi on luvattu kaksikymmentäseitsemän astetta (siis Suomessa!).

Töidenkin kanssa on niin hiljaista seuraavat kolme viikkoa, että oikeastaan tunnen olevani lomalla. Ja toimisto kyllä kulkee mukana ihan mihin vain, missä nurmi on pehmeää tai kalliot tulikuumat.

DSC_0108

Rakastan kesäistä Helsinkiä, mutta mökkikaipuuni tuntuu jo aivan sydämen pohjassa saakka. Ja kiitos Eeva Kolun Santorini-vinkkien, haaveilen myöskin loppukesällä pikkureissusta johonkin Euroopan ihanaan kohteeseen. Eevan Santorini-vinkit johtivat tosin siihen, että päätimme äitini kanssa lähteä Sisiliaan ensi kesänä ja avasimme jopa oman säästötilin reissua varten.

Pääsinpä sitten reissuun tai mökille tänä kesänä tai en, pistän silti jakoon parhaat vinkkini reissukosmetiikasta. (Ja te jotka menette mökille, teille löytyy rakentamani hemmottelupakkaukset suosikkituotteistani huippuedulliseen hintaan täältä.)

Matkakokoisia tuotteita ja matkapakkauksia löytyy Naturellen valikoimasta todella kattava valikoima. Valitsin tähän juttuun vain muutaman niistä ja vaikka nämä eivät menisikään nappiin oman ihosi kanssa, Naturellen matkatuotteiden runsaan valikoiman ansiosta ei ihonhoitoarsenaalisi taatusti kärsi reissunkaan aikana.

DSC_0073

Suosikkipakkaukseni reissuun on ehdottomasti Neal’s Yard Remediesin Award Winning Skincare Kit. Pakkaus sisältää kulttituote Wild Rose Beauty Balmin 15 g kokoisena, joka on nerokas ja monikäyttöinen tuote erityisesti matkalla, sillä se on paitsi loistava puhdistusbalmi, mutta myös ihoöljy ja korjaa erityisesti auringossa vaurioitunutta ja rypistynyttä ihoa (paras decolte-juonteiden siloittaja!)

Lisäksi pakkauksessa on 8 ml White Tea kasvosuihke, 15 g White Tea kasvonaamio sekä 8 ml Beauty Sleep Concentrate seerumi, joka auttaa jetlagista kärsivää ihoa rentoutumaan ja saamaan paremmin unen päästä kiinni. White Tea tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille ja ovat erittäin antioksidanttipitoisia ja energisoivia.

Neal’s Yardilta löytyy lisäksi Rose-tuotelinjan pakkaus, joka sopii normaalille ja pintakuivalle iholle.

DSC_0054

Juice Beautylta löytyy myös kattava valikoima valmiita matkapakkauksia sekä yksittäisiä matkakokoisia tuotteita.

Organics To Go -pakkaus on suosikki omalle iholleni. Se sisältää erittäin riittoisan kokoisen 60 ml puhdistusmaidon, 30 ml suihkutettavan kasvoveden, 15 ml kosteusvoiteen, 7 ml hedelmähappokuorinnan herkän ihon version sekä 5 ml rauhoittavan seerumin. Minusta on ihanaa, että kuorintoja ja naamoita löytyy matkakoisina, sillä varsinkin reissussa ihoni reagoi ilmaston muutoksiin, aikaeroon, lentokoneen ilmaan sekä lämpimissä kohteissa myös aurinkovoide saattaa aiheuttaa pidemmän päälle näppyjä. Melkoisia stressitekijöitä iholle, joten lempeästi kuoriva hedelmähappokuorinta on enemmän kuin tarpeen elvyttämään reissussa rähjääntynyttä hipiää.

Organics To Go -pakkauksen tuotteet ovat kaikki ihanan hellävaraisia ja rauhoittavia, joten ne sopivat reissaamisesta stressaantuvalle ja herkälle iholle loistavasti. Sokerina pohjalla pakkaus sisältää todella ihanan kasvopyyhkeen! Mitä neroutta laittaa pikkuinen kasvopyyhe mukaan matkasettiin, ten points Juice Beauty! 

Pyyhe on ohut ja erittäin pehmeä, melkein musliiniliinan kaltainen ja on loistava käytettäväksi yhdessä puhdistusmaidon kanssa – sillä maidon rippeet saa putipuhtaaksi huokosten pohjia myöten.

DSC_0093

Organics To Go Clear Skin pakkaus sopii epäpuhtaalle ja sekaiholle. Valitsin sen mukaan, sillä todella moni kärsii kesällä lisääntyneistä tukkeumista ja näppylöistä, mutta kaipaa silti myös kosteutta. Itse asiassa oma ihoni on ollut ennen juuri tämmöinen.

Pakkaus sisältää 120 ml Blemish Clearing puhdistusaineen, 30 ml Blemish Clearing seerumin (joka on todella suuri hintaan nähden!), 30 ml öljyttömän kosteusvoiteen sekä 7 ml Blemish Clearing hedelmähappokuorinnan.

Puhdistusaine on näistä vähiten suosikkini, sillä se on kevysti vaahtoava versio, kun itse pidän tätä nykyä pelkästään maidoista, voiteista, öljyistä ja balmeista. Mutta annettakoon tämä matkalla anteeksi. Blemish Clearing seerumi on epäpuhtaan ja tukkeutuneen ihon pelastus ja kosteuttaa lisäksi hyvin, joten suosittelen näppylöistä kärsivää ihoa pakkaamaan tämän matkalle mukaan. Myös tämä pakkaus sisältää kasvopyyhkeen, joka on hieman paksumpi kuin herkän ihon pakkauksessa.

Näiden lisäksi Juice Beautylta löytyy pakkaus ikääntyvälle iholle sekä tehokkaasti kiinteyttävän Stem Cellular -tuotelinjan pakkaus.

DSC_0114

Sukin Trial Kit for Clarity ei myöskään putsarinsa puolesta ole suosikkini, mutta tämänkin pakkauksen tuotteet sopivat loistavasti rasvaiselle, tukkeutuneelle ja epäpuhtaalle iholle.

Pakkaus sisältää 30 ml puhdistusgeelin, 30 ml Concentrated Clarifying Toner kasvoveden, 30 ml vaahtoavan sokerikuorinnan, 3,75 ml Balancing Oil kasvoöljyn, 7,5 ml Balancing Day Lotionin sekä 7,5 ml Transformative Purifying Masquen. Näistä tuotteista juuri kasvovettä, kasvoöljyä ja naamiota suosittelen kaikista useimmin epäpuhtaalle iholle.

DSC_0135

Hiuksia reissussa hemmottelee puolestaan Yarok. Matkakokoisia tuotteita kuontalolle voi ostaa erikseen, mutta Naturellesta löytyy myös pakkaus, josta löytyvät Yarokin 59 ml Feed Your Moisture shampoo, 59 ml Feed Your Volume hoitoaine, 59 ml Feed Your Ends suihkutettava, hiuksiin jätettävä hoitoaine, 59 ml Feed Your Roots muotovaahto sekä 59 ml Feed Your Hold hiuslakka. Pakkaus maksaa 49 euroa ja tulee -30 % edullisemmaksi, kuin tuotteiden ostaminen erikseen.

Feed Your Moisture shampoosta sanottakoon, että se on luonnonkosmetiikan nestemäisistä shampoista kaikista ekologisin ja luonnollisin, johon olen koskaan törmännyt ja sillä voi huoletta pestä hiukset myös järvessä tai meressä, samoin kuin sarjan hoitoaineellakin.

Luonnonkosmetiikassa käytettävien raaka-aineiden tulee olla biohajoavia, vaikka itse lopputuotetta ei voi biohajoavaksi nimittääkään. Yarok on kuitenkin kaikista ekologisin ja luonnollisin hiustenhoitosarja mitä tulee emulgaattoreihin ja pintajännitystä poistaviin raaka-aineisiin, joten nämä tuotteet ovat ehdottomasti mökkikylpijän valinta!

DSC_0153

Millaista kosmetiikkaa te pakkaatte reissulle mukaan? Unohdatteko naamiot ja kuorinnat kotiin (pliis, älkää)? Hankitteko mieluummin matkakoisia tuotteita vai täytättekö tyhjiä purkkeja kotoa löytyvällä kosmetiikalla?

Matkapakkauksethan ovat myös edullinen tapa kokeilla uusia tuotteita, jollei heti halua investoida täysikokoisiin tuotteisiin.

Alekoodini Naturelleen on voimassa vielä tänään ja huomenna, joten kipaiskaahan ostoksille,  – 10 % alennuksen saa koodilla KATJA10 ja se koskee kaikkia normaalihintaisia tuotteita May Lindstromia lukuunottamatta.

DSC_0064

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , ,

Beauty

10 kommenttia artikkeliin “Reissukosmetiikkaa”

 1. Tiina

  Täällä ollaan menossa Japaniin kahdeksi viikoksi, veikkaanpa että siellä odottaa +40C.
  Minäkin olen lämpimän kesän lapsi, synnyin elokuussa +29C helteellä joten ei ihme että en ole talven ja kylmyyden ystävä. Kesä on parasta, kuuma sää ei haittaa (lämmin ei luita riko, sanoi mummoni). Ja parasta on se että voi pukea kevyesti ja juosta paljain jaloin tai pikkukengissä ulos. Ja se, että Unionkadun isoilla kivillä voi tassutella paljain jaloin…
  Pakkaan mukaan mieluusti matkakokoisia tuotteita, mutta kaikista suosikkituotteistani niitä ei ole, joten joitakin lempijuttuja täytyy täyttää matkapurnukoihin. Teen usein viikonloppureissuja joten minulla on jo testailtuna hyviä matkasettejä. Ja naamio ja kasvovesi on ehdottomasti matkaavan ystävä.
  Lennolla on kiva suihkia kasvovettä pienestä suihkepullosta.
  Niin ihanaa kuin matkaaminen onkin, ainakin minun kasvoissani näkyvät mannertenväiset lentomatkat, aikaero ja erilainen vesi ja ruoka.
  Ihania kesäseikkailuita!

 2. Jenni

  Hmm, mahtaakohan tuo syntymäaika vaikuttaa? Olen syntynyt talvella ja eihän se lämmin luita riko, mutta saa olon nuutuneeksi. Ja voi ihanuus, kun syksyllä viilenee niin energiamäärä kasvaa kohisten 🙂

  Iho alkaa tukkeutumaan kyllä helposti, jos ei ole sopivat tuotteet matkalla mukana. Jotenkin tuntuu, että varsinkin kasvovesi on tosi tärkeä. Ei ole koskaan tullut mieleen ottaa kuorintaa ja naamiota mukaan, mutta se olisi oikein hyvä idea.

  Ostin hiljattain tuon Sukin testipaketin, mutta nehän kirveli silmissä niin paljon, että piti käydä pesemässä pois. Ja tämä reaktio tuli voimakkaampana vasta parin päivän usean paketin tuotteen käytön jälkeen, joten ei olisi yksittäisellä testerillä välttämättä tullut esille. Kuorintavoide/putsari mikälie oli ainoa, mitä voin käyttää ja se on kivan kokoinen purkki matkalle vaikkei ehkä ole kaikkein hellävaraisin.

  Aurinkoista kesää 🙂

  • Hehe, no kyllähän se voi oikeasti vaikuttaa milloin on syntynyt! Kehotyyppi kysymys kuitenkin lienee enimmäkseen.

   Kuorinta ja naamio on kyllä must ihan lyhyelläkin reissulla ainakin itselleni, jonka kroppa menee tunninkin lentomatkasta vähän sekaisin, puhumattakaan pitkistä lennoistta 🙂

   Ihanaa kesää sullekin!

 3. Heini

  Itsekin rakastan kesää. Olenkin syntynyt kesäkuun viimeinen eli huomenna. Vaikka rakastan mökkeilyä niin iho tuntuu aina räjähtävän silloin. En tiedä johtuuko se ihon puhdistumisesta happirikkaassa ilmassa vai liiallisesta syömisestä vai jostain muusta. Hiukset kyllä ovat aina pehmoiset kun saa järvivedessä pestä hiukset. Ite aina siirrän matkakokeisiin purkkeihin kosmetiikkaa mukaan joten valmiiden matkakokoisten pakettien puuttuminen ei haittaa

 4. tuike

  Minä taas olen tammikuussa syntynyt, enkä viihdy liian lämpimässä, vaan mieluiten aina alle +23 astetta. Sitä kuumempi on jo tuskaa :/
  Kun tiedän matkan lähestyvän, jätän kosmetiikkatuotteista käyttämättä ”pullonpohjia”, jotka sitten otan matkalle mukaan. Näitä purkkeja en sitten enää takaisin kotiin tuo.
  Lisäksi tykkään kierrellä paikallisissa kaupoissa ja ostaa sieltä sellaisia kosmetiikkamerkkejä, joita ei välttämättä Suomesta saa. Esim. suihkugeeleissä, shampoissa jne. mulle kelpaa ihan markettituotteetkin, joten niitä on kiva ostella matkoilta, eivätkä ole kalliitakaan.

  • Uiiih, minulle minimihelle sää on +25, mutta +30 ja siitä ylöspäin on parasta 😀

   Pullonpohjia käytän itsekin erittäin usein reissuissa. Ostelen myös kosmetiikkaa matkoilta aina, mutta en koskaan jätä hankintoja itse kohteeseen, sillä muutaman kerran sen tehneenä, on tullut stressi, kun ei ole löytänyt vaikkapa sopivaa aurinkorasvaa. Riippuu toki tuotteesta, suihkugeelillä ei ole niin hirveästi merkitystä 🙂

 5. Mari Vee

  Rakastan kesää ja oikeastaan kaikkia vuodenaikoja. Lempivuodenaikani on kuitenkin syksy ja kirjava väriloisto syysmyrskyineen. Ihanat luonnon värit ja tuoksu on syksyllä ihanaa. Ihan yhtä ihana vuodenaika tai osa siitä on juuri ohitettu eli alkukesä ja sen suloinen väriloisto ja tuoksut. Syreenit, kielot ja monet muut luonnon kukat ja kasvit omenapuun kukkineen sekä ihana vastaleikatun nurmikon tuoksu ja se ihana fiilis siitä, että kesä on vasta aluillaan on aivan ihanaa aikaa. Raikaat värit ja kesäpäivän raikas lämpöisyys ei ole vielä tukahduttavaa. Olen vilukissa ja pidän yli 25 asteen lämmöstä, mutta ilmassa on hyvä olla raikkautta, jota usein loppukesästä uupuu. Tosin loppukesän lämpöiset illat ja heinäsirkkojen siritys on ihanaa myös. Olen itse syntynyt maaliskuussa ja ehkä kevään/alkukesän ihailuni johtuu siitä, mutta rakkauteni syksyyn on sitten mysteeri.

  Meillä on onneksi kiva mökki kohtuullisen ajomatkan päässä kotoa ja nyt vesivahingon myötä myös miehen työmatkat voi tehdä mökiltä jos kotona oleminen ahdistaa täällä kuovureiden keskellä. Meidän mökillä on myös mukavuuksia eli järviveden lisäksi tulee lämmin vesi sisälle ja peseytyminen on helppoa. Koska meillä on hyvin tilaa ja vietämme paljon aikaa mökillä, niin jätän sinne kosmetiikkaa (talveksi tuon pois) eli houdan ihoani mökillä ihan kuten kotonakin. Olen hamstrannut tuotteita eli ostanut kun on ollut alennuksia ja saanut näin useimmat vakiotuotteet sekä kotiin kuin mökillekin. Osan tuotteista roudaan edes takaisin (mm. Mayn seerumi ja blue cocoon balsami sekä NYRin ruusu elixiiri), mutta mökiltä löytyy ihan Sukin ja JB:n seerumeista lähtien kaikki. Käytän John Mastersin tuotteita mutta myös Yarokia löytyy ja mm. lakka ja vaahto on matkakokoisina mökillä. Naamioissa Abson puhdistava naamio on mökkinaamiona, koska lempinaamiosekoitukseni Mayn tuotteista on enemmän kotispan juttuja. Olen tosin ajatellut vieväni vajaat Mayn putelit mökille, jotta voin nauttia lempinaamiosessiostani myös mökillä. Mayn kasvovesi on tosin käytössä mökillä ja kotona, koska molemmista paikoista löytyy lempikasvovesi. En siis voisi kuvitellakaan, että mökillä hoitaisin ihoani huonommin, koska se näkyisi iholla oikutteluna. Eli kuorinnat ja naamiot on käytössä mökilläkin.

  Jos on taas kyseessä reissu muualle kuin mökille, niin otan vakiotuotteet mukaan pikkupurkkeihin ja otan myös näytteitä mukaan, koska vakiotuotteista on myös runsaasti näytteitä. Kaikista ei tosin ole näytteitä, mutta pikkupurkkeihon mukaan sitten muuten kaikki tarpeellinen. Kovin vanhoja näytteitä en enää käytä, koska nekin vanhentuvat. Pikkureissulla voin joustaa naamiossa eli vietän naamioillan ennen ja jälkeen reissun, jolloin naamion ja kuorinnan uupuminen reissussa ei haittaa. Mutta kyllä viikon kestävässä reissussa pitää olla jo naamio ja kuorinta mukana.

  • Oi teidän mökki kuulostaa aivan täydelliseltä paikalta! Ei lainkaan huono paikka olla evakossa vesivahingolta. Ja fiksua tosiaan olla samat tuotteet mökillä ja kotona, etenkin jos mökillä tulee vietettyä paljon aikaa.

   Itsekin rakastan alkukesässä juuri tuoksuja ja väriloistoa, kun syreenit, kielot ym. ihanuudet kukoistavat. Heinäkuu on kuitenkin lempikuukauteni. Silloin on vielä vehreyttä, mutta myös jopa kuumuuttakin. Elokuussa alan jo tuntea auringon olevan kauempana, vaikka olisikin vielä helle 🙂 Alkusyksy on myös ihana, mutta olen aina silloin haikea kesän nopeasta pyrähdyksestä ja myös vähän ahdistunut tulevasta talvestam, joka on vain kesänlapselle aivan liian pitkä!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>