Lifestyle

Liisana Ihmemaassa

Lifestyle | 29.8.2017 | Katja Kokko

Suurin osa teistä varmasti tietääkin mikä on lempisisustuskauppani Helsingissä. Oikeastaan en usko, että vastaavia on maailmassa kovinkaan montaa, sillä niin ihana on Proloque shop, joka avasi kesän kynnyksellä uuden, entistä isomman ja ihanamman kaupan Iso Roballe. Kyseistä katuahan myllätään tällä hetkellä uuteen uskoon ja odotukset uudistuneesta Robasta ovat kyllä todella korkealla. Uskon, että uudistuksen jälkeen katu herää henkiin aivan uudella tavalla verrattuna 90-luvun loppuun/2000-luvun alkuun, jolloin se oli yksi kaupungin kuumimmista ostoskaduista.

Tutustuin Proloqueen kolmisen vuotta sitten sattumalta. Ihastuin putiikin pikkutavaroihin, joita aloin hakea lainaan rekvisiitaksi kuvauksiin, mutta pian huomasin lunastaneeni suuren osan noista ihanista tavaroista ja tekstiileistä kaunistamaan omaa kotiani. Kolmeen vuoteen en ole myöskään ostanut muistikirjoja ja kyniä mistään muualta kuin Proloquesta. Putiikki on niin täynnä kauniita tavaroita, tuoksuja ja tekstiilejä ettei siellä voi ikinä vain piipahtaa nopeasti ja harvoin myöskään tulee käveltyä ulos tyhjin käsin. Onneksi valikoimassa on jokaiselle kukkarolle sopivia tuotteita pelkkien kalliiden design-esineiden sijasta, vaikka joukosta löytyy myös kalliimpiakin tavaroita.

Tiheiden vierailujeni vuoksi olen jäänyt usein suustani kiinni putiikin omistajien Elsan ja Noran kanssa, jotka tekevät putiikin pitämisen ohessa myös sisustussuunnittelua sekä loihtivat brändien visuaalisia ilmeitä. Mainittakoon, että mm. suomalaisen Havin pikkusisko, Havi’s, johon kuuluu kylpyhuonetekstiilit ja luonnonkosmetiikkasaippuat ovat Elsan ja Noran käsialaa. Naiset ovat myös konsultoineet minua jo pariin otteeseen oman kotini sisustamisessa, sillä heidän visuaalinen silmänsä kolahtaa minulle täydellisesti. Rakastan runsasta tyyliä ja rohkeaa värien käyttöä, sillä skandinaavinen minimalismi ja haaleat pastellisävyt saavat minussa aikaan jo vastareaktion. Pidän siitä, että sisustamisen ei tarvitse olla vakavaa ja hillittyä.

Kun vierailin ensimmäistä kertaa uudessa Iso Roban putiikissa, haukoin henkeäni ihastuksesta. Elsa on parantumaton huutokauppahai ja hän oli löytänyt uuteen kauppaan upean vanhan apteekin hyllyn joka pursuili ihania pikkutavaroita. Kaupan takaosa oli puolestaan kuin pieni buduaari, jonne olisin voinut jäädä istumaan tuntikausiksi. Proloque tuntuukin aina siltä kuin astuisi toiseen todellisuuteen ja arkiset asiat jäävät kynnyksen ulkopuolelle. Putiikissa vierailu on pieni hengähdyshetki töiden ääreltä ja paikka, joka ruokkii luovia ideoitani. Siksi poikkeankin siellä usein kun olen hakemassa lounasta tai satun kävelemään ohi muuten vain.

Halusin esitellä teille uuden kaupan tarjontaa hieman, sillä valikoimaan on tullut vaikka mitä ihanaa ja uusia juttuja tulee koko ajan lisää. Suosittelen ehdottomasti suuntaamaan Proloqueen, kun olet lahjaostoksilla, tarvitset muistikirjoja tai toimistotarvikkeita, sisustat kotiasi tai tarvitset jotain ihanaa ja piristävää.

Yksi ihanimmista uutuuksista valikoimassa ovat ranskalaisen Cire Trudonin tuoksukynttilät, jotka ovat vastustamattoman kauniita ja huumaavan tuoksuisia. Kynttilöiden lisäksi valikoimaan kuuluu huonetuoksut, jotka on pakattu vanhanaikaiseen ihanaan tupsutinpulloon. Viimeksi ostin merkin tuoksuvia tulitikkuja, koska ne ovat niin kauniissa rasiassa ja sopivat koristeeksi kakluunin reunalle. Jos kodissani olisi tilaa, olisi valtavan kokoinen Aurinkokuningas-kynttilä melkein pakko saada, sillä kaikessa överiydessään se on kerrassaan upea. Tuoksukynttilävalikoima on Proloquessa todella laaja. Cire Trudonin lisäksi himotukseni kohteena ovat myös italialaisen Fornasettin hauskat tuoksukynttilät, joista erityisesti aurinko on minusta ihana.

Keramiikka on tällä hetkellä kovassa huudossa ja sen osalta Proloque tarjoaa kyllä kiinnostavimmat jutut. Ranskalaisen Astier de Villatten keraamiset koristelautaset ovat ihania! Keramiikkavalikoimasta löytyy myös minun ja Ihohoitola Lupauksen Tarjan kanssa suunnitelemat Fluminen keraamiset spaattelit ja naamiokulhot. Kauneudenhoitotuotteista täytyy mainita myös maailman kaunein ja kuulemma myös paras hiusharja Mason Pearson.

Mielestäni kauneusbloggaajalta pitäisi löytyä kirsikkapuinen luksus-hiusharja. Sitä ei ainakaan tulisi piilotettua kylpyhuoneen laatikkoon vaan se toimisi osana sisustusta. Niin, se onkin kaikkien Proloquen tavaroiden salaisuus: arkiset käyttöesineet muuttuvat osaksi sisustusta. Esimerkiksi legendaariset Hawsin kastelukannut ja suihkepullot ovat niin upeita, että ne saavat kaunistaa kotia toisin kuin muoviset rumilukset, jotka mieluummin piilottaa pois näkyviltä. Myös tavalliset paperisakset voivat olla kauniit kuin koru!

Ihanista pikkutavaroista täytyy lisäksi mainita kauniit simpukkarasiat, korallit ja parantavat kristallit. Niin ja ranskalaisen Macon & Lesquoyn humoristiset rintaneulat, joita onnistuin viime kesänä hukkaamaan kaksi kappaletta ja nyt en osaa päättää minkä hankkisin koristamaan syystakin pieluksia. Kenties merihevosen?

Kunhan olen saanut hankituksi The Sohvapöydän, aion ostaa sille öljylampun, joita löytyy Proloquesta useassa eri värissä – ne ovat hurmaavia! Öljylamput kiinnostavat tällä hetkellä paljon enemmän kuin kynttilät. Sohvasta puheenollen: uuden sohvani tyynyt ja torkkupeitto ovat Proloquesta. Jos olet etsimässä uusia tekstiilejä kotiisi, suosittelen katsastamaan tyyny-, torkkupeitto-, matto- ja pyyhevalikoiman, varsinkin jos olet kyllästynyt Marimekkoon ja kaipaat jotain erilaista myös materiaalien suhteen.

Vaikka Proloquesta onkin vaikea poistua tyhjin käsin, se voi toimia myös inspiraation lähteenä sisustukselle ja kannattaa ehdottomasti kääntyä Elsan ja Noran puoleen, jos sisustusasioissa kaipaa neuvoja ja ideoita. Naiset ovat muuten suunnitelleet myös Ihohoitola Lupauksen käyntikortit ja visuaalisen ilmeen uudelleen ja sisustaneet Ratakadun uuden hoitolan lounge-tilan.

Tällä hetkellä Proloque palvelee ainoastaan Iso Roban putiikissa (numerossa yhdeksän), joka voi tietenkin harmittaa Helsingin ulkopuolella asuvia, mutta kun olet kerran vieraillut uudessa liikkeessä, ymmärrät miksi sen ei kuulukaan olla verkossa. Vierailu Proloquessa on kuin kävisi Liisana Ihmemaassa!

Löydät kaikki Proloquesta kirjoittamani jutut täältä.

Oletteko jo käyneet uudessa Proloquessa ja mitä ihanaa olette löytäneet sieltä?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,