Lifestyle

Näiden aamujen pelastaja (ja muistutus Balmuirin alekoodista)

Lifestyle | 15.11.2014 | Katja Kokko

DSC_0028

Onko kellään muulla vaikeuksia päästä ylös sängystä tähän aikaan vuodesta? Tuntuuko kenestäkään muusta, että voisi nukkua vaikka kellon ympäri eikä ilman päivätorkkuja elämästä tule silti mitään?

Tässä osoitteessa kärsitään niin pahasta energiavajeesta ja väsymyksestä, että voin rehellisesti sanoa synkistelleeni viime aikoina, sillä mikään ei laske mielialaa niin tehokkaasti kuin koko kehon ja mielen lamaava väsymys.

DSC_0051

Rakastan herätä aikaisin. Aikaisten aamujen pysähtynyt energia on kaunista ja itselleni yksi suurimmista luovuuden lähteistä. Rakastan tassutella aamuisin narisevalla puulattialla keittiöön, napsauttaa liesituulettimen valon päälle ja keittää kahvit. Ja rakastan aamujoogaa. Sanomattakin on selvää, että olen väsymystaudistani johtuen päässyt joogamatolle normaalia harvemmin tänä syksynä, vaikka joogasali on korttelin toisella puolella. Onneksi sentään joogaohjausharjoitteluni ei anna vaihtoehtoja yhtenä päivänä viikosta.

Olen hyväksynyt, että tarvitsen tällä hetkellä normaalia enemmän unta vaikka välillä tämä tuntuu loputtomalta. Onnekseni väsymystä on liikkeellä muuallakin: kaveripiirissä ja jopa äitini kertoi olevansa väsynyt, mitä on kyllä hyvin vaikea kuvitella, sen verran vauhdikasta meno tuntuu olevan kahvakuulineen, uimakouluineen ja opiskeluineen.

DSC_0042

Seikka mikä tekee peiton alta nousemisesta entistä vaikeampaa on kylmyys. Peittoon tekee mieli hautautua, sillä jos paljastaa pikkuvarpaansakin, sääret meinaavat jäätyä, puhumattakaan koko kehon lamaavasta shokkitilasta. Koska perheen karvajalka on päättänyt omia itselleen Balmuirilta saamani mohairtorkkupeiton ja suunnitelmieni vastaisesti en voikaan ryystää aamukahviani siihen kääriytyneenä, lähetti tuo oululainen perheyritys minulle kasmiraamutakinOi ylellisyyttä!

Toivon takin kestävän koko loppuelämäni. Voisin viettää siihen kietoutuneena koko päivän. Pehmoinen ja lämpöinen aamutakki on näiden aamujen pelastaja, syy miksi jaksan kömpiä ylös peiton alta jo puolen tunnin torkuttamisen jälkeen.

Ja kappas vaan, karvajalkakin on alkanut kivuta syliini aamukahvihetkellä. Balmuir – kotikissan paras ystävä.

Koodilla KATJA20 saat Balmuirin verkkokaupasta – 20 % alennuksen marraskuun loppuun saakka.

DSC_0060

Aamutakki saatu Balmuirilta

Kuvat Mikko Rasila

Avainsanat: , , ,