Beauty

Reissuun järjestäytyminen

Beauty | 10.3.2015 | Katja Kokko

DSC_0006

Vuosia sitten olin maailman järjestelmällisin reissuun lähtijä. Tein hyvissä ajoin kaikki matkajärjestelyt, hankin rivin matkakokoista kosmetiikkaa sekä kaikenlaista varatilpehööriä, mitä reissussa saattaisi tarvita ja tuplatsekkasin lennot, liput ja aikataulut. Järjestelmällisyys on sittemmin muuttunut suurpiirteisyydeksi, mutta aivan niin lentäviin lähtöihin en ole vielä sentään yltänyt, kuin eräs bloggaajakollega, jonka reissuunlähtöpostaukset tuottavat minulle suurta hupia.

Elämässäni ei ole tällä hetkellä tietoa kiireestä ja stressistä, joten huomisen Lontoon reissun osalta pitäisi olla kaikki järjestelyt hanskassa – vähintään kosmetiikkapurnukoiden suhteen.

Nykyisin matkakokoista kosmetiikkaa on saatavilla melko hyvin ja pari minipurnukkaa sujahtaakin matkalaukkuun, mutta elän kuitenkin sen verran yltäkylläisessä purnukkameressä, että esimerkiksi shampoolle, hoitoaineelle ja vartalovoiteelle ostin Stokkalta vain Duroyn pienet tyhjät pullot. Nappasin samalla mukaani uuden (ja ehjän) läpinäkyvän pussukan tuotteille, sillä ainakin menomatkalla aion selviytyä pelkillä käsimatkatavaroilla.

DSC_0016

Puhdistusaineeksi otin The Organic Pharmacyn kulttipuhdistusbalmin Carrot Butterin* sekä musliiniliinan, sillä sen lisäksi, että tuote on loistava, sitä ei lasketa nesteeksi ja saan siten muulle kosmetiikalle lisää tilaa. Kasvovedeksi kaapistani löytyi Juice Beautylta saamani matkakoko Hydrating Mistiä*, jota ei valitettavasti myydä Suomessa, mutta hyvä vaihtoehto sille olisi Neal’s Yard Remediesin Frankincense Facial Mist*.

Juice Beautyn Stem Cellular* silmänympärysvoiteeni vetelee viimeisiään, joten se pääsee myös reissaamaan ja lisäksi purnukka on juuri sopivan muotoinen, kun pitää pakata pieneen tilaan. Seerumia lähtee matkaan vain pienen näytepussukan muodossa, sillä niitäkin kaapeista löytyy muhkea nippu. Kosteusvoiteeksi valitsin Mia Höydön matkakokoisen Unelman*, sillä en ole vielä testannut omilla kasvoillani sen uudistunutta koostumusta. Nyt voin testailla sitä rauhassa lauantaihin saakka. Myös kevyemmästä Ihana-voiteesta* on saatavilla matkakoko.

Ilman öljyä en suostu matkustamaan mihinkään maailman kolkkaan ja enpä voisi olla onnelisempi, että Tata Harperin Replenishing Nutrient Complexin* pieni roll-on pakkaus on maailman käyttäjäystävällisin myös reissaajan näkökulmasta: öljyä en nimittäin mielelläni vaihda pullosta toiseen, sillä lopputuloksena on useimmiten koko kosmetiikkapussukan kattava öljyvuoto. Joten kiitos Tata tästä(kin) nerokkuudesta.

Kosmetiikka-arsenaali on reissun osalta kunnossa, matkaliput tulostettu, kissanhoitaja perehdytetty ja lista kaikesta muusta tarvittavasta on suhteellisen terävässä muistissa. Mutta edes hyvät matkajärjestelyt eivät poista jännitystä, joka meinaa iskeä vähän väliä. Kyse ei ole lentopelosta, vaan eräästä asiasta, josta kertoisin teille mielelläni vaikka heti, mutta vielä hetki on maltettava eikä kiirehtiä asioiden edelle.

DSC_0008

*Affiliate-linkki

Tuotteet saatu testiin valmistajalta/maahantuojalta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , ,

Beauty

10 kommenttia artikkeliin “Reissuun järjestäytyminen”

 1. Anna

  Voisitko suositella vaalealle/kalpealle iholle ja siniharmaille silmille sopivat luomivärit Kjaer Weisilta? Olisiko Cloud Nine ja Wisdom hyvät sävyt yhdessä? Charmed näyttää myös nätiltä ja hyvältä yleissävltä. Hankin äskettäin KW:n Embrace poskipunan (jota rakastan, kiitos suosituksesta!) ja tulossa on RMS: n Lip2cheek sävyssä Demure. Kaipaan nyt jotain piristystä meikkipussiin…

  Hyvää matkaa Katja! Innolla jään odottamaan mitä uutisia on tulossa.

  • Oma ihan ykkösvärini on KW:lta Charmed! En ole päivääkään ilman sitä! Mutta Cloud Nine on sen rinnalle hyvä perusvaalea, joka käy kaiken kanssa. Wisdom ja Magnetic sopivat myös hyvin siniharmaille ja juurkin Cloud Ninen kanssa. Charmed on ihana nudeväri, johon yhdistän aina Zuiin Chestnutin ja Fudgen 🙂

 2. Jennie

  Oot puhunu tästä reissusta niin paljon ja niin jännittävään sävyyn, että alkaa melkein itseäkin jännittää, että mitä sulla on oikein taskussa! Huu! Mukavinta reissua!

 3. NinaK

  Oikein antoisaa reissua sinulle! NYR tehdas kuulostaa hyvälle 🙂

  Heräsin tässä, että miehenikin on lähdössä ensi viikolla reissuun, Bostoniin. Voisin toivoa tuliaisia 😉 Osaatko sanoa, saako jenkeissä jostain kaupoista/apteekeista/reformitaloista tms. ostettua luonnonkosmetiikkaa vai onko tilattava netin kautta? Ainakin KW ja Tata on seuraavana kokeilulistallani.. 🙂

  • Saa ostettua aivan varmasti, luonnonkosmetiikka on todella suosittua Jenkeissä, tosin en tiedä miten on juuri Bostonin seudulla. Verkkokauppoja on paljon, kivijalkoja tiedän myös, mutta vain Kaliforniasta ja NY:sta.

 4. Anna

  Kiitos Katja! 🙂 Sain ihanasta Embrace poskipunasta inspiraation uudistaa meikkipussia. Koska olen niin vaalea kuvittelin, ettei vaalea poskipuna olisi mun juttu ja tekisi kasvoista entistäkin kalpeammat, mutta olinkin täysin väärässä! Embrace antaa poskille kaunista luonnollista hehkua ja sen pariksi olisi kivaa yhdistää uudet luomivärit. Olen myös sipaissut Embracea ohuesti huulille ja luomille ja saanut kauniin nuden meikin.

  • Ihanaa, että tykkäät! Embrace on todella ihana väri ja käytän sitä nykyään päivittäin Zuiin Peachin alla. Kesällä varmaan ilmankin, kun kasvoilla on päivetystä ja pisamia 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>