Beauty

Epäpuhtaan ihon täsmähoitotuotteet

Beauty | 11.3.2015 | Katja Kokko

DSC_0095

Yhteistyössä Naturelle.fi

Osa teistä tietääkin millainen tausta ihollani on: e-pillereiden lopettamisen jälkeen siihen saakka siloposkinen ihoni koki hormonaalisen räjähdyksen, jota seurasi täydellinen ihotyypin muutos. Ennen täysin kiiltämätön ja näpytön ihoni alkoi kärsiä runsaasta rasvoittuvuudesta, mustapäistä, tukkeumista sekä kipeistä hormoninäpyistä, joista suurin osa tuli leukaan, poskiin, kaulaan ja välillä otsaan. Parissa vuodessa suurin hormonaalinen sekamelska tasoittui, mutta iho jäi rasvoittuvaksi, tukkeutuneeksi ja hormoninäppyjä puhkesi säännöllisesti kuukautiskierron mukaan.

Siirryttyäni luonnonkosmetiikkaan ihoni alkoi vähitellen parantua ja myös korjausliike ruokavaliossa paransi tilannetta. Silti tuntui, etteivät tukkeumat, rasvoittuvuus ja laajentuneet ihohuokoset vain katoa minnekään. Välillä tilanne parani, sitten taas paheni. Vasta hedelmähappojen (eli AHA-happojen) ja entsyymien myötä ihossani alkoi tapahtua silminnähden merkittäviä muutoksia, jotka ovat johtaneet pikkuhiljaa niin pysyviin tuloksiin, että olen voinut sanoa puhdistaville seerumeille omassa käytössäni kenties lopulliset hyvästit (no myönnetään, yksi puteli kaapista löytyy, kaiken varalta). Ja koska tiedän, että siellä ruudun toisella puolella teistä moni tuskailee epäpuhtauksien ja hormonaalisten iho-oikkujen kanssa, haluan jakaa parhaimmat täsmävinkkini parempaan ihoon teillekin.

Mikäli hedelmähapot ovat sinulle aiheena uusi, suosittelen lämpimästi lukemaan viime syksynä kirjoittamani postauksen aiheesta.

DSC_0127

Hedelmähappoihin perustuva kuorinta on yksi avaintuote epäpuhtaan ihon hoidossa. AHA-hapot vilkastuttavat ihosolujen uusiutumista niin, että heleä ja uusi iho tulee näkyville ja on siten tasaisempi ja kirkkaamman värinen. Hedelmähapot supistavat ihohuokosia, puhdistavat mustapäitä ja tukkeumia, tasapainottavat talineritystä sekä ihon hydrolipidikalvoa, elvyttävät ihon toimintoja ja saavat ihon vastaanottavaiseksi muille aktiivisille ja hoitaville ainesosille. Rasvaista ihoa tulisi aina hoitaa happamammilla tuotteilla kuin ihon oma pH (joka on miedosti hapan).

Tehokkaat hedelmähapot nipistelevät iholla ja iho alkaa usein punoittamaan, mutta punoitus laskee parissa tunnissa. Tuntemukset ja vaikutukset riippuvat tuotteen voimakkuudesta ja kuorintaa valitessa tuleekin ehdottomasti ottaa huomioon ihotyyppi, sen rakenne ja herkkyys. Hyvin ohuelle ja herkälle iholle sekä rosacealle ei tule käyttää hedelmähappokuorintaa lainkaan.

Jenkkisarja Juice Beautylta löytyy hedelmähappokuorintoja kolmessa eri vahvuudessa, mikä on kerrassaan loistavaa, sillä ihojemme tarpeet ja herkkyys ovat myös erilaisia. Kuorinnat ovat niin tehokkaita, että oikeisiin tuotteisiin yhdistettynä, niillä saavuttaa hoitolatasoiset tulokset.

Green Apple Peel Full Strength on sananmukaisesti kuorinnoista tehokkain ja se sopii paksuhkolle, normaalista erittäin rasvaiseen ihoon. Itselläni on ollut käytössä tämä vahvuus, mutta olen harkinnut sen päivittämistä nykyisen putelin loppumisen jälkeen miedompaan Blemish Clearing -versioon. Full Srength nipistelee ja kuumottaa iholla ja iho alkaa punoittamaan muutaman minuutin jälkeen. Kannattaakin seurata vaikutusajassa omia tuntemuksia ja aloittaa käyttö 3-5 minuutin vaikutusajalla ja vähitellen pidentää 10 minuuttiin.

Kuorinta sisältää glykolihapon ja maitohapon lisäksi hedelmämehuja sekä hedelmäuutteita, joissa on luonnostaan mietoja hedelmähappoja, salisyylihappoa sisältävää paju-uutetta sekä C-vitamiinia ja A-vitamiinia retinyylipalmitaatin muodossa. Kuorinta korjaakin myös auringossa vaurioitunutta ihoa sekä pigmenttihäiriöitä.

DSC_0146

Green Apple Peel Sensitive on tujuimman kuorinnan miedompi versio. Siinä ei ole lainkaan maitohappoa eikä salisyylihappoa sisältävää paju-uutetta, kuten tehokkaammassa versiossa vaan vaikutus perustuu glykolihappoon sekä hedelmäuutteiden AHA-happoihin. Sensitive on huomattavasti Full Strenthia kevyempi eikä nipistele, kuumota ja punoita iholla juuri lainkaan. Sensitive sopii kaikille ihotyypeille erittäin herkkää ihoa ja rosaceaa lukuunottamatta, mutta selkeästi suurihuokoisen, paksun ja rasvoittuvamman ihon kannattaa valita voimakkaampi versio.

DSC_0163

Green Apple Blemish Clearing Peel sijoittuu voimakkuudellaan kahden edellisen kuorinnan väliin ja sopii mielestäni hieman ohuemmalle ja normaalille iholle, jossa esiintyy hormonaalisia epäpuhtauksia. Hormoniperäinen aknehan ei tarkoita automaattisesti sitä, että ihotyyppi olisi rasvainen ja sen rakenne suurihuokoinen ja paksu. Tämä kuorinta osuukin juuri sopivaan koloon voimakkuudellaan, eli tehoja löytyy, mutta nipistely, kuumotus ja punoitus eivät ole yhtä voimakasta kuin Full Strength -kuorinnassa, sillä tämäkään versio ei sisällä maitohappoa ja paju-uutetta eikä myöskään retinyylipalmitaattia.

Pelkkä hedelmähappokuorinta ei kuitenkaan ole mikään oikotie onneen, vaan hyvä alku tulosten saavuttamisessa. Tehokkailla hedelmähapoilla tekee iholleen karhunpalveluksen, mikäli muut hoitotuotteet eivät ole kunnossa, joten poimi talteen kaikki postauksen vinkit.

Kuorinnan lisäksi sopiva puhdistus ja kasvovesi ovat ihonhoitorituaalin kulmakiviä. Puhdistukseen suosittelen öljypuhdistusta, puhdistusbalmia tai -voidetta tai kaksoispuhdistusta, mikäli iho on erittäin rasvainen, suurihuokoinen ja paksu. Jos iho on lainkaan pintakuiva, kaksoispuhdistus kannattaa unohtaa. Geeleistä hyvin miedot geelit, jotka eivät muodosta vaahtoa ovat parhaita.

Näiden tuotteiden lisäksi panostetaan hyvään naamioon ja seerumiin. Ihon pinta on saatu ensin hedelmähapoilla vastaanottavaiseksi, joten hommaa ei suinkaan jätetä puolitiehen. Ja nyt seuraakin jälleen panosta & pihistä tuotevinkit, joista on tullut viime aikoina erityisen paljon kiitosta.

DSC_0110

Sukin Transformative Purifying Masque on valintasi, kun haluat panostaa todella laadukkaisiin raaka-aineisiin. Tämä naamio sopii loistavasti myös rosacea-iholle ja lisäksi sitä voi töpöttää paikallisesti näppyihin yön ajaksi. Kaoliini imee iholta epäpuhtauksia ja rasvaa, paju-uutteen salisyylihappo rauhoittaa näppyjä ja sinkkioksidi on antibakteerinen sekä ihoa uudistava aineosa. Lisäksi naamio sisältää rauhoittavaa kehäkukkaa, talineritystä tasapainottavaa hamamelisvettä, puhdistavaa teepuuöljyä ja laventeliöljyä sekä ihoa korjaavaa merileväuutetta, joka auttaa myös sitomaan kosteutta ihoon. Naamio on koostumukseltaan hyvin ohutta fluidia eikä se kuivu iholle kiristäväksi.

Jos haluat pihistellä hinnassa, valitse Juice Beautyn Blemish Clearing Mask. Savipohjaiseen naamioon on yhdistetty luonnostaan hieman mietoja hedelmähappoja sisältäviä hedelmämehuja, aloe veraa, sinkkioksidia, glykolihappopitoista sokeriruokouutetta sekä salisyylihappoa sisältävää paju-uutetta. Tämä naamio on koostumukseltaan täyteläisempi kuin Sukilla, mutta se ei kuivu kiristäväksi kipsiksi kasvoille ja on siksi miellyttävä käyttää myös pintakuivalla iholla.

Naamion jälkeen on seerumin vuoro, joka on ehdottomasti yksi tärkeimmistä avaintuotteista olipa ihotyyppi mikä tahansa, mutta sen merkitys korostuu entisestään vielä potenssiin sata, kun hoidetaan erilaisia iho-ongelmia. Puhdistavaa seerumia käytetään iholle aamuin illoin kasvoveden jälkeen. Kuorinnan ja naamion jälkeen iho pyyhitään kasvovedellä, jonka jälkeen levitetään seerumia kasvoille ja kaulalle.

Myös seerumiin tarjoilen teille panosta & pihistä -vinkin.

DSC_0124

Sukin Bio-Active Purifying Face Serum on aktiiviaineidensa osalta laadukkain kokeilemani puhdistava seerumi. Se normalisoi talineritystä, rauhoittaa tulehduksia ja punoitusta, vähentää tukkeumia ja epäpuhtauksia, parantaa solujen aineenvaihduntaa ja uusiutumista, heleyttää samea ihoa ja supistaa ihohuokosia. Seerumin tärkeimmät raaka-aineet ovat salisyylihappopitoinen paju-uute, AHA-happoja sisältävä omenauute, matkipapu-uute, joka on luonnollinen vaihtoehto retinolille sekä rauhoittavat echinaea, bisabolol ja hydrastisjuuren uute.

Juice Beautyn Blemish Clearing Serum on puolestaan hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Iso pakkaus kestää käytössä pitkään ja seerumin raaka-aineet muodostavat tehokkaan cocktailin epäpuhtauksien hoitoon kuivattamatta ihoa. Puhdistavien tuotteiden teho ei koskaan saisi perustua ihon kuivattamiseen ja Blemish Clearing seerumi kosteuttaakin ihoa samalla, kun se häätää epäpuhtauksia sekä kirkastaa ja pehmittää ihoa. Vaikuttavina aineina ovat hedelmämehujen lisäksi paju-uute, salvia, ubikinoni, merilevä, valkoinen ja vihreä tee, melissa ja kamomilla.

Ja sokerina pohjalla vielä täsmätuotteiden täsmätuote eli paikallisesti käytettävä näppyjen karkoittaja.

DSC_0181

Juice Beautyn Blemish Be Gone on näppyjen täsmähäätäjä, joka kulkee kätevästi mukana vaikka laukussa. Tuotteessa on loistava käyttöliittymä: metallinen roll-on. Pikkuiseen puteliin on pakattu käytännössä hyvin samoja raaka-aineita, kuin seerumiinkin, mutta cocktailia on rikastettu vielä mm. retinyylipalmitaatilla, voikukalla ja reilummalla tujauksella sitrusuutteita. Täsmätuote puhdistaa tukkeutuneita huokosia, rauhoittaa tulehduksia, kirkastaa ihon sävyä ja parantaa sen rakennetta samalla, kun epäpuhtaudet paranevat. Hinta ei tälläkään tuotteella päätä huimaa ja yksi roll-on on erittäin riittoisa.

Tässä olivat parhaimmat täsmävinkkini epäpuhtauksia selättämiseen, mutta palaan silti vielä aiheeseen, josta jo tekstin alussa mainitsin: parhaiden tulosten saavuttamiseksi kokonaisuuden tulee olla kunnossa perusasioita, eli puhdistusta ja kosteutusta myöten. Vasta silloin pääsevät tehokkaat täsmätuotteetkin vaikuttamaan optimaalisesti. Jos tunnut kaipaavan vieläkin henkilökohtaisempaa ihonhoito-ohjelman suunnittelua, suosittelen tilaamaan sinulle räätälöidyn Personal Beauty Guiden.

Joko te olette löytäneet hedelmähappoja sisältävät tuotteet?

DSC_0080

Tuotteet saatu testiin/kuvauslainaan Naturellesta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,