Body & Mind

Maailman halvin ja tehokkain face lift

Body & Mind | 21.9.2017 | Katja Kokko

Olen välillä postaillut Instagramin puolelle kuvia ennen ja jälkeen yin joogaharjoituksen. Erot ovat huikeita ja hämmästyn joka kerta katsoessani peiliin yin joogan jälkeen. Ihon väri muuttuu huomattavasti, ei niin, että joutuu siristämään silmiään nähdäkseen eron. Silmien valkuainen kirkastuu, silmät ”suurenevat” ja turvotus silmien alta ja muualta kasvoista poistuu. Ihon ”taikinamaisuus” vähenee ja iho ikään kuin mukailee kasvojen muotoa paremmin, siis kiinteytyy. Jos ennen harjoitusta on ollut raskas olo päässä ja silmissä, yin joogan jälkeen olo on kevyt, kirkastunut ja virkistynyt, mutta samaan aikaan rauhallinen ja maadoittunut.

Yin jooga pistää lymfajärjestelmän liikkeelle, joten ei ihme, että harjoituksen jälkeen aineenvaihduntaa toimii ja joogasalilla on vessajono aina tuntien jälkeen. Vaikutus näkyy kasvoilla ja tuntuu koko kropassa. Harjoitus stimuloi ruoansulatuksesta ja kuona-aineiden puhdistamisesta vastaavien sisäelimien meridiaanikanavia, kuten maksaa, munuaisia, virtsarakkoa, pernaa, mahalaukkua ja suolistoa parantaen energian kulkemista niissä vapaammin. Voinkin sanoa, että mielestäni yin jooga on maailman halvin ja tehokkain face lift. Vaikka ihoni on oman mittapuuni mukaan täydellinen, ei hyvät ihonhoitotuotteet riitä tekemään kasvoista elinvoimaisen näköisiä. Mitä tekee täydellisellä iholla, jos kasvojen yleisilme on nuupahtanut? Kyllä se on niin, että kroppaa pitää myös liikuttaa sen lisäksi, että syö terveellisesti ja nukkuu makoisasti.

Alla muutama kuva, mitä olen napannut omista kasvoistani ennen ja jälkeen yin joogan. Ne varmasti puhuvat puolestaan. Kuvat on otettu suoraan ennen harjoitusta ja heti sen jälkeen, eli mitään ihonhoitosessioita ei ole kuvien välissä tehty. Alimmassa kuvaparissa kasvoillani on tosin meikkiä, koska tein harjoituksen keskipäivällä.

Ensimmäinen ja kaikkien aikojen ensimmäinen Yin Your Skin workshop oli kolme viikkoa sitten. Siinä detox-vaikutteiseen yin joogaharjoitukseen yhdistetään minikasvohoito, jonka jokainen voi toteuttaa kotona. Sain muutamalta osallistujalta kuvia ennen ja jälkeen yin joogan sekä minikasvohoidon – erot olivat aivan mahtavia! Olen pitänyt vaikka minkälaisia kauneuskursseja työurani aikana, mutta Yin Your Skin lyö kyllä kaikki laudalta mennen tullen. En ole koskaan aiemmin saanut yhdistää vastaavalla tavalla omaa ammattitaitoani ja sitä sanomaa holistisesta kauneudenhoidosta, jota haluan välittää: ihonhoito ei ole vain pinnan hoitoa ja sekin miten hoidamme ihon pintaa, vaikuttaa syvemmälle. Ei ole yhdentekevää kuinka tuotteet levitetään iholle, jotta aineet saadaan imeytymään kunnolla ja rauhassa tehty kasvohoito on myös samalla läsnöoloharjoitus. Lisäksi olen suunnitellut workshopia varten Yin Your Skin -kasvohieronnan, jossa yhdistyy elementtejä japanilaisesta kasvohieronnasta, lymfasta sekä klassisesta hieronnasta. Naamion vaikuttaessa tehdään puolestaan ohjattu meditaatioharjoitus.

Workshopin tunnelma oli lämmin ja rento. Saan kyllä todeta jälleen, että blogillani on maailman parhaat ja mukavimmat lukijat. Minulta on kyselty paljon, onko kurssia mahdollista toteuttaa etänä tai yrityksille. Kurssi on hyvin varattavissa yksityiselle porukalle/yritykselle, jos se toteutetaan joogasalillamme Hyvinvoimalassa. Suunnittelen kurssista myös parhaillaan verkkokurssia, mutta toteutus ei ole tapahtumassa vielä tämän vuoden puolella. Jos olet kiinnostunut varaamaan kurssin esim. yritykselle, ota yhteyttä katja(at)katjakokko.com.

Seuraava Yin Your Skin workshop on la 14.10. klo 13-17, vapaita paikkoja on vielä kaksi. Marraskuun workshop on puolestaan la 25.11 klo 13-17 ja siellä on vielä 16 paikkaa vapaana.

Kuvat Eeva Kolu ja Katja Kokko 

Avainsanat: , ,