Beauty

Luontoäidin lääkekaapilla

Beauty | 18.6.2019 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Luonnonkosmetiikasta löytyy loistavia rohtoja moniin kesäisiin pikkuvaivoihin, kuten hyttysten pistoihin, ihottumiin ja auringonpolttamiin.

Luonnonkosmetiikan juuret pohjautuvat alun perin yrttilääkintään, jota on käytetty vuosituhansien ajan erilaisten ulkoisten ja sisäisten vaivojen hoitamiseen. Varsinaisen luonnonkosmetiikan pioneereja on ollut mm. Dr. Hauschkan perustaja Elisabeth Sigmund, joka opiskeli lääketiedettä, mutta oli ammatiltaan myös kosmetologi. Elisabeth on kosmetiikkamaailman Coco Chanel – maailmaa nähnyt vallankumouksellinen nainen, joka mullisti kosmetiikkamarkkinat lanseeraamalla vuonna 1967 Healing Skincare by Elisabeth Sigmund tuotemerkin, joka lopulta siirtyi kokonaan Dr. Hauschka -brändin alle. Elisabethin vuonna 1935 perustama Dr. Hauschkahan valmisti alunperin vain antroposofiaan perustuvia lääkinnällisiä tuotteita.

Neal’s Yard Remediesin tarina alkoi puolestaan lähes tulkoon samalla tavalla, kun Romy Fraser perusti vuonna 1981 Lontoon Covent Gardenissa sijaitsevalle kuuluisalle Neal’s Yardille myymälän, jossa hän myi yrttejä, kukkatippoja, eteerisiä öljyjä ja sekoitteli erilaisia lääkinnällisiä yrttiseoksia. Vähitellen Romy alkoi laajentaa toimintaansa myös iholle käytettäviin tuotteisiin, josta kasvoi lopulta yli 500 sisäisen ja ulkoisen tuotteen valikoima.

Sekä Dr. Hauschka että Neal’s Yard Remedies ovat ikuisia suosikkejani luonnonkosmetiikassa ja kummankin sarjan valikoimasta löytyy myös tuotteita, joita kutsun luonnonkosmetiikan ”lääkkeiksi”. Virallisestihan noita erilaisia rohtoja ja salvoja ei tänä päivänä saa kuitenkaan lääkkeeksi kutsua.

Kesällä tulee vietettyä mahdollisimman paljon aikaa luonnossa ja mökillä, joten hyttysten pistot, mäkäräisten puremat, ihottumat, erilaiset naarmut ja vahingossa järvellä kärähtänyt iho on monelle tuttu juttu, joten ajattelin vinkata teille muutamasta luonnonkosmetiikan tehosalvasta, joilla näitä pikkuvaivoja hoitaa ja helpottaa.

Neal’s Yard Remedies Lavender & Aloe Cooling Cream, 17,50 €

Tämä koko perheen viilentävä ja rauhoittava rohtosalva on tarkoitettu ärtyneelle ja kutiavalle iholle. Se on täydellinen must-have tuote reissuun, mökeille ja kodin omaan lääkekaappiin ensiavuksi hyönteisten pistoille, naarmuille, ihottumille ja auringon aiheuttamiin ihoärsytyksiin. Voide sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholla ja paikallisesti käytettynä lapsille.

Voide viilentää ihoa helpottaen ihoärsytyksiä. Se sisältää 2 % luomuhunajaa, 4,5 % piharatamouutetta, 4,5 % nokkosuutetta ja 17 % manteliöljyä, jotka rauhoittavat ärtynyttä ja punoittavaa ihoa sekä ravitsevat tehokkaasti. Lisäksi voide sisältää laventelin eteeristä öljyä, joka tasapainottaa ja rauhoittaa ihoa sekä auttaa ihoa uudistumaan nopeammin.

Dr. Hauschka Med Potentilla Acute Creme, 28,95 €

Hajusteeton akuuttivoide on tarkoitettu ärtyneelle, punoittavalle ja kutiavalle iholle, joka ei tunnu rauhoittuvan. Se rauhoittaa tulehduksia, lievittää kutinaa ja punoitusta sekä sopii hyvin myös pikkulapsille. Voide auttaa katkaisemaan kutina- ja raapimiskierteen. Vaikuttavana aineena toimii rätvänä, joka lievittää tulehduksia ja rauhoittaa ihoa.

Dr. Hauschka Med Acute Lip Care, 14,95 €

Huulivoide viilentää, rauhoittaa ja kosteuttaa tehokkaasti sekä ehkäisee huuliherpeksin syntymistä. Tämä onkin must-have huulituote niille, jotka ovat alttiita huuliherpekselle. Kehäkukka- ja auringonhattu-uutteet rauhoittavat ja uudistavat ihoa, salviauute hillitsee puolestaan bakteerien ja virusten kasvua. Piparminttuöljy viilentää ja rauhoittaa kiristäviä ja kihelmöiviä huulia. Tuotetta kannattaa alkaa käyttämään heti, kun huulilla tuntuu tykytystä tai kihelmöintiä. Tämä tuote ei sovellu lapsille.

Oletko kokeillut näitä tuotteita? Mitä omasta luonnonkosmetiikan lääkekaapistasi löytyy?

Kuvat Katja Kokko

Dr. Hauschkan tuotteet saatu blogin kautta

Avainsanat: , , , ,