Beauty

Luonnonkosmetiikan ajankohtaisimmat tuotteet

Beauty | 4.11.2020 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: House of Organic

Valitsin House of Organicin luonnonkosmetiikkapäivien tarjouksiin tällä kertaa ajankohtaisimpia tuotteita sekä tärppejä, joista kysellään usein suosituksia. Mukana on myös tarjous Yin Your Skin® tuotteista, joihin kuuluu uusi Sileä kasvoöljy.

House of Organicissa alkoi tänään taas luonnonkosmetiikan viralliset hullut päivät eli luonnonkosmetiikkapäivät, jotka kestävät sunnuntaihin 8.11. saakka. Tarjolla on päivittäin vaihtuvia huipputarjouksia, joihin perinteen mukaan olen taas valinnut omat suosikkini. Tällä kertaa halusin valita ajankohtaisia tuotteita, joko sellaisia, jotka sopivat juuri tähän hetkeen sekä sellaisia tärppituotteita, joista kysellään usein suosituksia.

Tuttuun tapaan luonnonkosmetiikkapäivillä voi tehdä tilauksia vaikka päivittäin maksamatta useita postikuluja, sillä tilausten pakkaaminen ja postittaminen aloitetaan vasta maanantaina 9.11. jolloin kaikki saman henkilön tilaukset pakataan samaan pakettiin. Koodilla YHDISTÄ saat ilmaiset toimituskulut kaikkiin tilauksiin.

Tästä linkistä pääset selaamaan luonnonkosmetiikkapäivien tarjouskuvastoa ja lisäksi kuvaston ulkopuolella on vielä paljon hyviä päiväkohtaisia tarjouksia.

Tässä tulevat minun valintani päiväkohtaisessa järjestyksessä:

Keskiviikko 4.11.

Neal’s Yard Remedies Women’s Balance Remedies to roll: tasapainon löytäminen arjessa on tuntumani mukaan etenkin tällä hetkellä haastavaa hyvin monelle, mukaan lukien itseni. Siksi erilaiset arkeen sopivat työkalut tasapainoiluun ovat enemmän kuin tervetulleita. Minun hermostoni vastaa hyvin mm. aromaterapiaan. Olen käyttänyt jo vuosia Neal’s Yard Remediesin eteerisiä öljyjä, joista ahkerimmassa käytössä ovat remedies to roll aromaterapiaöljysekoitukset helppokäyttöisyytensä ansiosta. Neal’s Yard Remediesin tarinassa lähes alusta asti mukana ollut naturopaatti Susan Curtis on suunnitellut ja valinnut aromaterapiaseosten eteeriset öljyt kuhunkin seokseen teemojen mukaan. Niistä on helppo valita sopiva kulloiseenkin tilanteeseen. Ahkerassa käytössä itselläni on Women’s Balance, joka sisältää mm. geraniumin, appelsiinin, ruusun, frankinsensin, bergamotin ja muskatellasalvian eteerisiä öljyjä. Käytän seosta kuukautisten aikaan sekä silloin, kun mielialoissa on havaittavissa heilahtelua (speaking of tämä aika…).

Neal’s Yard Remedies Organic Natural Defence Hand Rub: aikaa ennen K:ta käytin käsidesiä vain matkustaessani maissa, joissa hygieniataso ei ole parhaasta päästä. Olen vannonut jo vuosia myös käsidesissä Neal’s Yard Remediesin nimeen, jonka käsidesi tappaa 99,9 % bakteereista, mutta ei kuivata ihoa ja tuoksuu hyvälle. Natural Defence Hand Rub sisältää 70 % luomualkoholia, kosteuttavaa glyseriiniä, hamamelisvettä sekä timjamin, ceyloninkanelin, niuoulin, laventelin, sitruunaruohon ja vetiverin eteerisiä öljyjä. Se virkistää mieltä ja kädet pysyvät pehmeinä ahkerasta käytöstä huolimatta.

Neal’s Yard Remedies Organic Hand Defence Refill: Neal’sin käsidesi ei ole paras vain tuoksunsa ja koostumuksensa ansiosta, vaan myös täyttöpakkauksen. Kiva, että mukana voi kuljettaa kevyttä muovipulloa ja tarpeen tullen täyttää se isommasta lasipullosta.

Evolve Bio-Retinol + C Booster: olenkin ennustanut, että Evolve saattaa mahdollisesti tehdä Bybit ja ponnistaa maailmalle vielä isostikin, niin upeaa kehitystä sarjalta on saatu nähdä jo parin vuoden ajan ja meno vain paranee. Kuten tiedätte, karsastan sanaa bio-retinol, mutta bakuchiolin täytyy kuitenkin todeta olevan kerrassaan loistava raaka-aine. Evolven syksyn uutuus, bakuchiolia ja rasvaliukoista C-vitamiinia sisältävä boosteri on yksi tämän hetken kiinnostavimmista ihonhoitotuotteista, jota suosittelen lämmöllä aknelle, aknearville, pigmenttiläiskille, samealle iholle, ryppyjen hoitoon ja veltostuneelle iholle.

Löydät kaikki luonnonkosmetiikkapäivien keskiviikon tarjoukset täältä.

Torstai 5.11.

Laponie of Scandinavia Calming Treatment: ei liene ihovaivaa, mihin en tätä superrauhoittavaa seerumia suosittelisi: herkkä akne, rosacea, POD, atopia… you name it. Ja jos ymmärtää raaka-aineiden päälle, niin inciä lukemalla voi myös päätellä, että tuote on tehokas myös ikääntymisen merkkien hoitoon, sillä gotu kolasta saatava madecassoside ja aminohappojohdannainen ectoin uudistavat ja silottavat ihoa, ylläpitävät ihon kosteustasapainoa ja suojaavat ihoa ulkoisten stressitekijöiden aiheuttamilta vanhenemisen merkeiltä. Tämä on ensimmäinen koskaan varastoon hamstraamani kosmetiikkatuote. Lisäksi pakkaisin sen aina matkalle mukaan odottamattomien tilanteiden varalle.

Neal’s Yard Remedies Meditation Remedies to roll: minulla on kaksi vakkaria Neal’s Yardin remedies to roll aromaterapiaöljyissä, joista toinen on Meditation, kerta kaikkiaan maagisen tuoksuinen seos. Käytän sitä joogan ja meditaation yhteydessä sekä aina, kun koen tarvetta juurruttaa itseni ja syventää yhteyttä sisimpääni. Tämä sekoitus sisältää vetiveriä, santelipuuta, appelsiinia, frankinsensiä ja mustapippuria. Mainittakoon, että Neal’s Yard Remediesin valikoimassa ei ollut vuosiin santelipuun eteeristä öljyä, koska kestävästi tuotettu santelipuu on harvinaisuus. Lopulta sellainen kuitenkin löytyi Australiasta. Öljy on todella kallisarvoista, mutta kun on kyse santelipuusta, ei todellakaan kannata säästää hinnassa.

Pure Papayacare Renew Cream: raskaana oleva ystäväni tiedusteli hiljattain hyviä suosituksia raskausarpien ehkäisyyn sopivista öljyistä tai voiteista, sillä moni kuulemma käyttää mineraaliöljyä sisältävää öljyseosta, joka ei varsinaisesti ole se paras ja hoitavin vaihtoehto. Pure Papayacaren uudistavaa voidetta olen suositellut aiemminkin, se on loistava voide, joka on kehitetty leikkausarpien, raskausarpien sekä haavereista jäävien arpien hoitoon, joista itselleni kokemusta on tullut vain jälkimmäisestä. Voiteessa on timanttinen koostumus, joka imeytyy nopeasti, kosteuttaa tehokkaasti ja jättää iholle aivan superpehmeän, suojaavan hunnun. Voide sisältää mm. fermentoitua papaijaa, gotu kolaa, ruusunmarjaöljyä ja tamanuöljyä, jotka toimivat erinomaisina ihoa uudistavina sekä arpikudosta ehkäisevinä ja vaalentavina tehoaineina.

Itse käytän tätä universaalina voiteena myös käsien ja vartalon kosteutukseen ja kevyen koostumuksensa ansiosta se sopii kasvoillekin. Harvoin voi oikeasti sanoa multi-purpose voiteista, että ne ihan aidosti sopivat kasvoille, mutta tätä voin suositella mainiosti, sillä koostumus ei ole liian tuhti. Erityismaininnan ansaitsee myös voiteen taivaallisen trooppinen tuoksu!

Löydät kaikki luonnonkosmetiikkapäivien torstain tarjoukset täältä.

Perjantai 6.11.

Neal’s Yard Remedies Defend & Protect Hand Wash: vuosi 2020 jäänee historiaan vuotena, jolloin käsisaippuoiden myynti räjähti pilviin. On tosiaan tullut pestyä käsiä viime kuukausina ja vaikka olen ollut aiemminkin ronkeli käsisaippuoista, niin nyt varsinkin olen. Liian pesevistä kemikaaleista on enemmän haittaa kuin hyötyä, jos iho aukeaa pesemisen seurauksena. En voi kuin ihmetellä millaisia mömmöjä tavanomaisiin käsisaippuoihin laitetaan, sillä lähes poikkeuksetta iho kuivuu niistä karrelle vain yhden pesukerran jälkeen. Neal’s Yardiin voi luottaa onneksi tässäkin. Sarja lanseerasi tänä syksynä Defend & Protect käsienpesuaineen, joka puhdistaa tehokkaasti, mutta ei kuivata ihoa tippaakaan. Käsienpesuaine sisältää lisäksi samoja eteerisiä öljyjä kuin sarjan käsidesikin.

Neal’s Yard Remedies Defend & Protect Hand Lotion: tämä on puolestaan käsienpesuaineen kaveriksi sopiva todella riittoista käsivoide, joka ei jätä ihoa rasvaiseksi ja kosteuttaa tehokkaasti. Myös tämä voide sisältää antibakteerisista ominaisuuksistaan tunnettuja niauolin, sitruunaruohon, timjamin, ceyloninkanelin, laventelin ja vetiverin eteerisiä öljyjä, jotka kaiken lisäksi tuoksuvat luonnollisen raikkaalle. Ehdotus, jos olet esim. kahvilan tai ravintolan pitäjä: hanki WC-tiloihin Defend & Protect kaksikko!

Bruns Products Nro 22 Bergamot hiusnaamio: tänä vuonna on tullut kokeiltua ennätysmäärä uusia hiustenhoitotuotteita, jonka myötä olen löytänyt ihan uudet suosikit, vieläpä naapurimaasta, siinä missä edelliset suosikit olivat Jenkeistä. Bruns Productsin Bergamot hiusnaamio on ihmetuote, jota minun ei tarvitse kuin vilauttaa hiuskuontalolleni ja kutrit selviävät sen siliän tien sekä saavat upean kiillon.

Löydät kaikki luonnonkosmetiikkapäivien perjantain tarjoukset täältä.

Lauantai 7.11.

Bruns Products Nro 9 hajusteeton deodorantti: aidosti tehokas luonnonkosmetiikan deodorantti tuntuu olevan monella jatkuvan etsinnän kohteena. Itse olen löytänyt vuosien varrella jo useita suosikkeja, jotka pitävät hajut vissisti poissa. Brunsin dödö on uusin ja tällä hetkellä myös ykkössuosikkini, sillä se pitää hajut poissa stressaavina ja pitkinäkin päivinä. Kaiken lisäksi dödöstä löytyy täysin hajusteeton versio, joka on todellinen harvinaisuus luonnonkosmetiikassa. Jos olet pettynyt kaikkiin luonnonkosmetiikan dödöihin, anna mahdollisuus vielä tälle!

Löydät kaikki luonnonkosmetiikkapäivien lauantain tarjoukset täältä.

Sunnuntai 8.11.

Bybi Swipe Clean puhdistusöljy: puhdistusöljyfanaatikkona olen niiden suhteen myös ronkeli. Täydellisen puhdistusöljyn formulointi ei ole mitään rakettitiedettä, mutta yllättävän harva siinä tuntuu onnistuvan. Noh, makuasioita nämä toki ovat, mutta mielestäni täydellinen puhdistusöljy poistaa meikin täydellisesti, sopii myös silmämeikille, ei kirvele silmissä, huuhtoutuu vedellä pois iholta niin ettei iholle jää öljyn rippeitä eikä se myöskään kuivata ihoa (liian suurella määrällä emulgaattoria tämäkin on mahdollista, vaikka kyseessä olisi öljy). Bybin puhdistusöljy on kategoriansa parhammistoa ja siinä on hintaansa nähden poikkeuksellisen hyvät raaka-aineet, kuten seesaminsiemen- ja viinirypäleensiemenöljyä, luumunkiviöljyä, moringansiemenöljyä sekä mustakuminansiemenöljyä. Erinomainen kattaus ravitsevia öljyjä ja varsinkin mustakuminansiemenöljy on loistava tehoaine epäpuhtaalle iholle.

Neal’s Yard Remedies Beauty Sleep Body Lotion: hyvien yöunien tärkeys korostuu tässä ajassa entisestään. Ehkä myös siksi, että monella tuntuu myös olevan haasteita nukkumisen kanssa juuri nyt. Siksi syksyn paras vartalovoide onkin Neal’s Yard Remediesin Beauty Sleep Body Lotion, jonka tuoksu on yhtä aikaa sensuelli ja rentouttava, täydellinen kauneusunivoide. Se on täydellinen voide nautiskeluun ja koostumukseltaan kevyt sekä nopeasti imeytyvä. Voiteen aromaterapeuttinen tuoksu tulee ylang ylangin, muskatellasalvian, sypressin, bentsoen, patsulin ja appelsiinin eteerisistä öljyistä. Ihoa hellivistä tehoaineista löytyy puolestaan kurpitsansiemenöljyä, hyaluronihappoa ja narsissiuutetta.

Löydät kaikki luonnonkosmetiikkapäivien sunnuntain tarjoukset täältä.

Koko luonnonkosmetiikkapäivien ajan kestävä Yin Your Skin® Essentials tarjous

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä on luvassa tarjous Yin Your Skin® tuotteista. Olen koonnut Yin Your Skin® Essentials paketin, joka sisältää kaiken tarvittavan kosmeettiseen gua shaan: Sileä kasvoöljyn, Jalo gua sha kasvolastan sekä Niva gua sha lusikan. Tämä tarjous on voimassa koko luonnonkosmetiikkapäivien eli sunnuntaihin asti. Sileä on ehtinyt olla myynnissä vasta hetken, mutta se on kerännyt jo runsaasti ihania palautteita. Erityisesti täytyy nostaa esiin palautteet henkilöiltä, joilla on rasvainen iho ja he ovat kokeneet etteivät ole aiemmin voineet käyttää öljyjä kuin korkeintaan iltaisin, mutta Sileän kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa ja se on tuntunut jopa tasapainottaneen talineritystä.

Jalo ja Niva ovat puolestaan lyömätön kaksikko kosmeettiseen gua shaan. Kun kerran vaihdat Jaloon, et halua enää käyttää muita gua sha välineitä, sillä sen muoto on yksinkertaisesti luotu mukailemaan kasvojen ja kaulan anatomiaa. Niva lusikka on puolestaan pienien yksityiskohtiensa ansiosta aivan uniikki, jonka hienous aukeaa käyttäjälleen kyllä varsin nopeasti. Gua sha välineiden muodot ovat hienovarainen taitolaji ja juuri siksi voin sanoa tämän kaksikon olevan yksinkertaisesti ja ylivoimaisesti paras. Yin Your Skin® Essentials paketti maksaa 127,33 € (norm. 169,90 €).

Toivottavasti teette tälläkin kertaa luonnonkosmetiikkapäiviltä hyviä ja ennen kaikkea tarpeellisia hankintoja! Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä!

Kuvat Katja Kokko, paitsi viimeinen kuva Riikka Kantinkoski

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , ,