Beauty

Lempeitä ihotaikoja May Lindstromilla

Beauty | 6.4.2015 | Katja Kokko

DSC_0003

Yhteistyössä Naturelle.fi

Nyt kun pääsiäistaiat on taiottu ja vatsat ovat täynnä suklaamunia, on aika siirtyä lempeisiin ihotaikoihin. Kevät on tunnetusti aikaa, jolloin iho alkaa oikutella, vanhat iho-ongelmat nostavat usein päätään, iho saattaa olla punoittava, ärtynyt ja sinne tänne tupsahtelee epäpuhtauksia usein mehevien finnien muodossa. Ilma on meillä Suomessa edelleen kuivaa, joka sekin asettaa omat haasteensa ihonhoidolle, joten kosteuden ja ravitsevien antioksidanttien määrää saa lisätä ihonhoitorituaaleihinsa.

Kevät on mitä mainioin aika sekä sisäiselle että ulkoiselle detoxille (enkä kyllä vähättelisi henkisenkään puhdistuskuurin tärkeyttä). Ihostakin sen jo näkee, että vanhat kuonat ovat kovaa vauhtia pyrkimässä ulos kehosta. Tiedän, että moni tekee tässä kohdassa iholleen karhunpalveluksen puhdistaen ja kuorien sitä entistä voimakkaammin. Sen vuoksi jaankin teille omat ihotaikani May Lindstromin tuotteilla.

Mayn tuotteet ovat yhtä aikaa lempeitä ja tehokkaita. Ei ole ihotyyppiä, jolle ne eivät sopisi. Mayn oma iho on äärimmäisen haastava tapaus, sillä se ärtyy, punoittaa ja räjähtelee helposti. Hän onkin kehittänyt koko ihonhoitosarjansa juuri omalle iholleen ja uskaltaa siksi suositella tuotteita myös muille herkästi reagoiville.

DSC_0014

Mayn tuotteet saattaa helposti mieltää ylellisyyksiksi, joita raaskii käyttää vain harvoin, mutta tuotteet ovat itse asiassa erittäin edullisia, kun ottaa huomioon niiden pakkauskoot. Kannattaakin vertailla aina tuotteiden yksikköhintoja, jotta hinnasta saa todellisen käsityksen.

Itselleni päivittäiset ihonhoitohetket ovat täydellistä nautintoa, itseni hoitamista ja hemmottelua. Mayn tuotteet tekevät hetkistä kokonaisvaltaisia elämyksiä kauniilla, mustilla ja kiiltävillä lasipurkeillaan ja taianomaisen tehokkaiden raaka-aineiden tuoksuilla. Koen, että tästä on tylsät arkirutiinit kaukana ja uskon vaikutuksien näkyvän muuallakin, kuin vain ihollani.

Mayn tuotteet ovat olleet itselläni avainasemassa täydelliseen ihoon: Jasmin Garden on ykköskasvoveteni, Honey Mud luottoputsarieni TOP kolmen kärjessä ja Clean Dirt puhdistukseni täydentäjä noin neljästi viikossa. Viimeisin innovaationi on Honey Mudin ja Problem Solverin sekoittaminen keskenään – taivaallisempaa naamiota saa hakea (tämä aihe vaatii jo oman postauksensa). Omakin ihoni on tehnyt keväistä detoxia ja olen tukenut sitä Mayn tuotteilla.

Harva voi kuitenkaan kerralla hankkia kokonaan tätä mustien kiiltävien purnukoiden kokoelmaa itselleen, joten valitsin kolme must have -tuotetta ärtyneen, kutisevan, punoittavan, räjähtelevän tai millään tavalla kevätoikkuja tekevän ihon hoitoon.

Kaksikko, johon sijoittaisin ihan ensimmäisenä ihotyypistä riippumatta on ehdottomasti Honey Mud Cleansing Silk puhdistusvoide sekä Jasmin Garden Botanical Mist kasvovesi. Pelkästään nämä tuotteet rauhoittavat jo mitä tahansa iho-ongelmia ja syy on siinä, että ihon tarpeettoman voimakas peseminen loppuu ja se saa runsaasti kosteutta ja ravinteita.

DSC_0069

Olipa kyse mistä tahansa ihotyypistä tai iho-ongelmasta, on turha hoitaa oireita, jos ei hoida perustaa. Ihonhoidossa perusta on hydrolipidikalvon tasapainossa: siinä, että ihon oma suoja ja immuniteetti ovat kunnossa. Epäpuhtaudet eivät vähene ihoa voimakkaasti pesemällä, mutta voimakas pesu aiheuttaa jatkuvaa epätasapainoa perustaan.

Honey Mud on täydellisen hellävarainen puhdistusvoide, joka samalla hoitaa, ravitsee ja rauhoittaa ihoa. Se puhdistaa vedenkestävänkin meikin niin silmistä kuin ihohuokosista. Tuote ei emulgoidu vedellä täysin pois ja siksi sen kanssa täytyy käyttää lämpimään veteen kastettua musliiniliinaa tai pehmeää puuvillaista froteepyyhettä. Uskon, että suurin syy liian voimakkaan puhdistusaineen valitsemiseen on lempeämmän putsarin väärässä käyttötavassa. Puhdistusvoiteet ja -maidot tarvitsevat kaverikseen liinan tai sienen, jolla tuotteen saa kunnolla pois iholta ja huokosista. Vedellä huuhtelu ei ole muutenkaan parasta hoitoa iholle, sillä vesijohtoveden pH on ihon omaa pH:ta korkeampi, joka aiheuttaa epätasapainoa ja kuivattaa ihoa.

DSC_0078

Honey Mud on puhdistuksen lisäksi entsymaattinen antioksidanttinaamio ja sen vuoksi tuote onkin omiaan keväisiin ihotaikoihin ja erityisesti ärtyneelle iholle, kuten rosacealle, atopialle tai dermatiitin hoitoon. Lisäksi se on erittäin tehokas ikääntyneen ihon ja pigmenttihäiriöiden hoidossa.

Tuotteesta tekee uskomattoman tehokkaan sen sisältämä raakahunaja, jota onkin käytetty tuotteessa kaikista eniten. Hunaja on yksi parhaista raaka-aineista ihonhoidossa, jolla on lukuisia hyviä vaikutuksia ihoon. Se on antibakteerinen, voimakas antioksidantti sekä loistava humektantti, eli kosteutta ihoon sitova raaka-aine ja sisältää runsaasti ihon toimintoja elvyttäviä ja ihosoluja uudistavia entsyymejä. Täten se on loistava raaka-aine ikääntyneelle iholle, kuivalle ja pintakuivalle iholle, pigmenttimuutoksiin sekä ärtyneelle iholle.

DSC_0107

Lisäksi Honey Mudissa on kaoliinia, joka puhdistaa ihoa ja sopii erilaisten puhdistustuotteiden raaka-aineeksi, ihohuokosia supistavaa ja talineritystä tasapainottavaa hamamelisvettä sekä antibakteerista ja rauhoittavaa kolloidista hopeaa. Kolloidinen hopea on raaka-aine, jota soisi näkevän ihonhoitotuotteissa useamminkin. Se rauhoittaa tehokkaasti ärtynyttä ja tulehtunutta ihoa sekä tasapainottaa ihon toimintoja ja vahvistaa sen omaa suojaa.

Näiden lisäksi tuotteessa on loistava yhdistelmä eteerisiä öljyjä: kaakaota, appelsiinia, ylang ylangia, vaniljaa, seetripuuta, frankincensea ja mirhaa. Ne antavat tuotteelle ihanan kinuskimaisen tuoksun, mutta kukin eteerinen öljy sisältää lisäksi kymmeniä komponentteja luonnon omia ihmeellisiä aineita, jotka muodostavat kukin omanlaisensa aromaterapeuttisen ja parantavan vaikutuksen.

Honey Mud on hoitavin ja tehokkain puhdistusaine, johon olen tähän mennessä törmännyt, eikä entsymaattisen naamion virkaa toimittaminen varsinaisesti vähennä tuotteen erinomaisuutta. Tuote sopii kaikille ihotyypeille.

Mainitsin maaliskuun suosikkituotteissa myös leikkaushaavani hoidosta – tulehdusvaiheessa hoidin haavaa Honey Mudia sekoitettuna Jasmine Gardeniin ja Problem Solveriin. Tämän jälkeen voitelin haavan kevyesti Blue Cocoonilla. Tulehdus rauhoittui alle viikossa ja punoitus laski jokaisen käsittelyn jälkeen.

DSC_0084

Toinen aivan ehdoton must have Maylta on Jasmine Garden Botanical Mist. Tehän tiedätte parantumattoman heikkouteni kasvovesiin. Aina törmätessäni uuteen sarjaan, kokeilen ensimmäisenä kasvovettä. Jasmine Garden on kuitenkin tällä hetkellä ainoa tuote, jota hankin heti uuden pullollisen, kun edellinen on loppunut. Olen koittanut valmistaa itse jasmiiniabsoluutilla terästettyä kasvovettä, mutta en kuuna päivänä tule ehkä onnistumaan yhtä huumaavan tuoksun luomisessa. Sitäpaitsi: May pullottaa tuotteisiinsa taikoja, joita ei mainita inci-listoissa.

Jasmine Gardenin tuoksu on kuin suoraan Eedenin puutarhasta, mutta tuotteen ihanuus ei suinkaan jää vain siihen. Kasvovedessä yhdistyvät raaka-aineet, jotka ovat jälleen kerran erityisen hyödyllisiä mille tahansa ihotyypeille ja varsinkin stressaantuneelle, hormonaalisista oikuista kärsivälle, ärtyneelle, kutisevalle, ihottumaiselle, atopialle, rosacealle ja aknelle. Hamamelisvesi rauhoittaa ihoa, supistaa ihohuokosia, tasapainottaa talineritystä sekä kosteuttaa. Lisäksi kasvovedessä on kolloidista hopeaa, jonka erinomaisuudesta mainitsin jo Honey Mudin kohdalla. Itse olen käyttänyt kolloidista hopeavettä flunssan, erityisesti kurkkukivun hoidossa, mutta se on loistava raaka-aine myös iho-ongelmiin ja toimii lisäksi tuotetta säilövänä aineena.

Hellävaraisen puhdistuksen jälkeen seuraava askel ihonhoidossa on kosteus, jota iho tarvitsee runsaasti (sisäisesti ja ulkoisesti). Jotta korjaavista ja ravitsevista ihonhoitotuotteista olisi aidosti hyötyä, kosteutusta ei voi jättää välistä.

Jasmine Garden on tehokas ja rauhoittava aromaterapeuttinen kosteuskylpy kaikille ihotyypeille, jota saa suihkia kasvoille ja kaulalle aamuin illoin reilusti ennen seerumin ja ihoöljyn levittämistä. Lisäksi se virkistää ihon sekä aistit kesken päivän, sitä voi siis mainiosti suihkia myös meikin päälle.

DSC_0049

Kolmannen must have -tuotteen kohdalla sain pohtia valintaani perusteellisesti. Lopulta päädyin Blue Cocoon Beauty Balm Concentrateen. Tämä sininen, jälleen kerran huumaavan tuoksuinen kauneusbalsami on monikäyttöinen kaikille ihotyypeille ja mille tahansa epätasapainotiloista tai ongelmista kärsivälle iholle, erityisesti rosacealle, atopialle, couperosalle, dermatiitille sekä stressistä tai hormonaalisista oikuista kärsivälle.

Blue Cocoonin ravitsevat, ihoa pehmittävät ja silottavat öljyt ovat hyvin monipuolisia: camelliaöljyä, sheavoita, kaakaovoita sekä marula-, yangu- ja baobaböljyjä. Camelliaöljy on erityisen suosittu Japanissa ja sitä kutsutaankin geishojen kauneussalaisuudeksi. Öljyssä on tyydyttymätöntä oleiinihappoa, omega 3-, 6- ja 9-rasvahappoja sekä A-, B-, D- ja E-vitamiineja.

Afrikasta tuleva marulaöljy on erittäin ravinteikas, lukuisissa iho-ongelmissa käytetty parantava öljy, joka sisältää runsaasti antioksidantteja, rasvahappoja ja mineraaleja. Se suojaa ja hoitaa ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä, hoitaa pigmenttimuutoksia, silottaa juonteita sekä kirkastaa ja pehmittää ihoa. Yanguöljy on marulan tavoin ohutta ja nopeasti imeytyvää öljyä, jota on käytetty Afrikassa ihonhoitoon jo vuosisatoja. Yanguöljy antaa kevyen ja luonnollisen suojan UV-säteitä vastaan ja sopii hyvin ärtyneen, kuivan ja auringossa vaurioituneen ihon hoitoon. Baobaböljyä saadaan apinanleipäpuusta, ”elämänpuusta”, ja se on myös kotoisin Afrikasta. Tämäkin öljy on perinteinen afrikkalaisessa ihonhoidossa, mutta vasta viime vuosina se on levinnyt maailmalla laajempaan suosioon ns. cosmeceutical-raaka-aineena, eli raaka-aineena lääkkeen ja kosmetiikan välillä.

DSC_0022

Näiden ravitsevien, korjaavien, silottavien ja kirkastavien öljyjen lisäksi Blue Cocoon kätkee sisälleen harmoonisen kokonaisuuden eteerisiä öljyjä: blue tansya, mirhaa, laventelia, frankincensea, geraniumia, schisandraa, immortellea (italianolkikukkaa) ja ravensaraa. Tämä juttu ei päättyisi tämän vuorokauden aikana, mikäli teemme syvällisen katsauksen kunkin eteerisen öljyn saloihin, joten päädyn nostamaan valokeilaan blue tansy-öljyn, eli marokkolaisen kamomillan, sillä se sisältää niin paljon atsuleenia, että öljy on väriltään syvänsinistä – tästä siis johtuu Blue Cocoonin ihana petroolinturkoosi väri ja balsamin tuoksustakin blue tansy on voimakkain. Atsuleeni rauhoittaa tehokkaasti tulehduksia, ärsytyksiä ja korjaa vaurioitunutta ihoa ja sen vuoksi käytinkin Blue Cocoonia haavani hoitoon, kun se oli vielä kosketusarka ja ärtynyt.

Blue Cocoon viilentää ja rauhoittaa ihoa, joten kipeistä hormonaalisista näpyistä kärsivälle se on myös loistava täsmähoito näppyjen kuivattamisen sijaan. Sanoisinkin, että salaisuus täydelliseen ihoon piilee oikeiden rutiinien lisäksi lempeässä tehokkuudessa, ei voimakonsteissa, kuten hankaamisessa, pesemisessä ja kuivattamisessa.

Koska Blue Cocoon on öljyä (purkissa balmia, joka sulaa iholla nestemäiseksi), se tarvitsee ystäväkseen runsaasti kosteutta imetyäkseen ihoon kunnolla ja jotta tuotteen koko potentiaali saadaan hyödynnettyä. Paras kaveri kauneusbalsamille on Jasmine Garden kasvovesi ja kaksikko ei välttämättä kaipaa enää kosteusvoidetta tämän jälkeen lainkaan, sillä Blue Cocoon sisältää kaakavovoita ja sheavoita, jotka lukitsevat kosteuden ja ravinteet ihoon. Yksi purnukka siis vähemmän ja balsamin litrahintakin on täysin kohtuullinen.

DSC_0153

Millaisia kevätoikkuja teidän ihonne ovat tehneet ja oletteko vielä oivaltaneet keinot niiden hoitamiseksi? Entäs käytätkö Mayn tuotteita päivittäisessä ihonhoidossasi vai miellätkö ne satunnaisiksi hemmottelutuotteiksi? Jaa myös omat kokemuksesi Mayn tuotteista!

 DSC_0165

Päiväpeite Proloque

Tuotteet saatu testiin Naturellesta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,