Beauty

Lempeitä ihotaikoja May Lindstromilla

Beauty | 6.4.2015 | Katja Kokko

DSC_0003

Yhteistyössä Naturelle.fi

Nyt kun pääsiäistaiat on taiottu ja vatsat ovat täynnä suklaamunia, on aika siirtyä lempeisiin ihotaikoihin. Kevät on tunnetusti aikaa, jolloin iho alkaa oikutella, vanhat iho-ongelmat nostavat usein päätään, iho saattaa olla punoittava, ärtynyt ja sinne tänne tupsahtelee epäpuhtauksia usein mehevien finnien muodossa. Ilma on meillä Suomessa edelleen kuivaa, joka sekin asettaa omat haasteensa ihonhoidolle, joten kosteuden ja ravitsevien antioksidanttien määrää saa lisätä ihonhoitorituaaleihinsa.

Kevät on mitä mainioin aika sekä sisäiselle että ulkoiselle detoxille (enkä kyllä vähättelisi henkisenkään puhdistuskuurin tärkeyttä). Ihostakin sen jo näkee, että vanhat kuonat ovat kovaa vauhtia pyrkimässä ulos kehosta. Tiedän, että moni tekee tässä kohdassa iholleen karhunpalveluksen puhdistaen ja kuorien sitä entistä voimakkaammin. Sen vuoksi jaankin teille omat ihotaikani May Lindstromin tuotteilla.

Mayn tuotteet ovat yhtä aikaa lempeitä ja tehokkaita. Ei ole ihotyyppiä, jolle ne eivät sopisi. Mayn oma iho on äärimmäisen haastava tapaus, sillä se ärtyy, punoittaa ja räjähtelee helposti. Hän onkin kehittänyt koko ihonhoitosarjansa juuri omalle iholleen ja uskaltaa siksi suositella tuotteita myös muille herkästi reagoiville.

DSC_0014

Mayn tuotteet saattaa helposti mieltää ylellisyyksiksi, joita raaskii käyttää vain harvoin, mutta tuotteet ovat itse asiassa erittäin edullisia, kun ottaa huomioon niiden pakkauskoot. Kannattaakin vertailla aina tuotteiden yksikköhintoja, jotta hinnasta saa todellisen käsityksen.

Itselleni päivittäiset ihonhoitohetket ovat täydellistä nautintoa, itseni hoitamista ja hemmottelua. Mayn tuotteet tekevät hetkistä kokonaisvaltaisia elämyksiä kauniilla, mustilla ja kiiltävillä lasipurkeillaan ja taianomaisen tehokkaiden raaka-aineiden tuoksuilla. Koen, että tästä on tylsät arkirutiinit kaukana ja uskon vaikutuksien näkyvän muuallakin, kuin vain ihollani.

Mayn tuotteet ovat olleet itselläni avainasemassa täydelliseen ihoon: Jasmin Garden on ykköskasvoveteni, Honey Mud luottoputsarieni TOP kolmen kärjessä ja Clean Dirt puhdistukseni täydentäjä noin neljästi viikossa. Viimeisin innovaationi on Honey Mudin ja Problem Solverin sekoittaminen keskenään – taivaallisempaa naamiota saa hakea (tämä aihe vaatii jo oman postauksensa). Omakin ihoni on tehnyt keväistä detoxia ja olen tukenut sitä Mayn tuotteilla.

Harva voi kuitenkaan kerralla hankkia kokonaan tätä mustien kiiltävien purnukoiden kokoelmaa itselleen, joten valitsin kolme must have -tuotetta ärtyneen, kutisevan, punoittavan, räjähtelevän tai millään tavalla kevätoikkuja tekevän ihon hoitoon.

Kaksikko, johon sijoittaisin ihan ensimmäisenä ihotyypistä riippumatta on ehdottomasti Honey Mud Cleansing Silk puhdistusvoide sekä Jasmin Garden Botanical Mist kasvovesi. Pelkästään nämä tuotteet rauhoittavat jo mitä tahansa iho-ongelmia ja syy on siinä, että ihon tarpeettoman voimakas peseminen loppuu ja se saa runsaasti kosteutta ja ravinteita.

DSC_0069

Olipa kyse mistä tahansa ihotyypistä tai iho-ongelmasta, on turha hoitaa oireita, jos ei hoida perustaa. Ihonhoidossa perusta on hydrolipidikalvon tasapainossa: siinä, että ihon oma suoja ja immuniteetti ovat kunnossa. Epäpuhtaudet eivät vähene ihoa voimakkaasti pesemällä, mutta voimakas pesu aiheuttaa jatkuvaa epätasapainoa perustaan.

Honey Mud on täydellisen hellävarainen puhdistusvoide, joka samalla hoitaa, ravitsee ja rauhoittaa ihoa. Se puhdistaa vedenkestävänkin meikin niin silmistä kuin ihohuokosista. Tuote ei emulgoidu vedellä täysin pois ja siksi sen kanssa täytyy käyttää lämpimään veteen kastettua musliiniliinaa tai pehmeää puuvillaista froteepyyhettä. Uskon, että suurin syy liian voimakkaan puhdistusaineen valitsemiseen on lempeämmän putsarin väärässä käyttötavassa. Puhdistusvoiteet ja -maidot tarvitsevat kaverikseen liinan tai sienen, jolla tuotteen saa kunnolla pois iholta ja huokosista. Vedellä huuhtelu ei ole muutenkaan parasta hoitoa iholle, sillä vesijohtoveden pH on ihon omaa pH:ta korkeampi, joka aiheuttaa epätasapainoa ja kuivattaa ihoa.

DSC_0078

Honey Mud on puhdistuksen lisäksi entsymaattinen antioksidanttinaamio ja sen vuoksi tuote onkin omiaan keväisiin ihotaikoihin ja erityisesti ärtyneelle iholle, kuten rosacealle, atopialle tai dermatiitin hoitoon. Lisäksi se on erittäin tehokas ikääntyneen ihon ja pigmenttihäiriöiden hoidossa.

Tuotteesta tekee uskomattoman tehokkaan sen sisältämä raakahunaja, jota onkin käytetty tuotteessa kaikista eniten. Hunaja on yksi parhaista raaka-aineista ihonhoidossa, jolla on lukuisia hyviä vaikutuksia ihoon. Se on antibakteerinen, voimakas antioksidantti sekä loistava humektantti, eli kosteutta ihoon sitova raaka-aine ja sisältää runsaasti ihon toimintoja elvyttäviä ja ihosoluja uudistavia entsyymejä. Täten se on loistava raaka-aine ikääntyneelle iholle, kuivalle ja pintakuivalle iholle, pigmenttimuutoksiin sekä ärtyneelle iholle.

DSC_0107

Lisäksi Honey Mudissa on kaoliinia, joka puhdistaa ihoa ja sopii erilaisten puhdistustuotteiden raaka-aineeksi, ihohuokosia supistavaa ja talineritystä tasapainottavaa hamamelisvettä sekä antibakteerista ja rauhoittavaa kolloidista hopeaa. Kolloidinen hopea on raaka-aine, jota soisi näkevän ihonhoitotuotteissa useamminkin. Se rauhoittaa tehokkaasti ärtynyttä ja tulehtunutta ihoa sekä tasapainottaa ihon toimintoja ja vahvistaa sen omaa suojaa.

Näiden lisäksi tuotteessa on loistava yhdistelmä eteerisiä öljyjä: kaakaota, appelsiinia, ylang ylangia, vaniljaa, seetripuuta, frankincensea ja mirhaa. Ne antavat tuotteelle ihanan kinuskimaisen tuoksun, mutta kukin eteerinen öljy sisältää lisäksi kymmeniä komponentteja luonnon omia ihmeellisiä aineita, jotka muodostavat kukin omanlaisensa aromaterapeuttisen ja parantavan vaikutuksen.

Honey Mud on hoitavin ja tehokkain puhdistusaine, johon olen tähän mennessä törmännyt, eikä entsymaattisen naamion virkaa toimittaminen varsinaisesti vähennä tuotteen erinomaisuutta. Tuote sopii kaikille ihotyypeille.

Mainitsin maaliskuun suosikkituotteissa myös leikkaushaavani hoidosta – tulehdusvaiheessa hoidin haavaa Honey Mudia sekoitettuna Jasmine Gardeniin ja Problem Solveriin. Tämän jälkeen voitelin haavan kevyesti Blue Cocoonilla. Tulehdus rauhoittui alle viikossa ja punoitus laski jokaisen käsittelyn jälkeen.

DSC_0084

Toinen aivan ehdoton must have Maylta on Jasmine Garden Botanical Mist. Tehän tiedätte parantumattoman heikkouteni kasvovesiin. Aina törmätessäni uuteen sarjaan, kokeilen ensimmäisenä kasvovettä. Jasmine Garden on kuitenkin tällä hetkellä ainoa tuote, jota hankin heti uuden pullollisen, kun edellinen on loppunut. Olen koittanut valmistaa itse jasmiiniabsoluutilla terästettyä kasvovettä, mutta en kuuna päivänä tule ehkä onnistumaan yhtä huumaavan tuoksun luomisessa. Sitäpaitsi: May pullottaa tuotteisiinsa taikoja, joita ei mainita inci-listoissa.

Jasmine Gardenin tuoksu on kuin suoraan Eedenin puutarhasta, mutta tuotteen ihanuus ei suinkaan jää vain siihen. Kasvovedessä yhdistyvät raaka-aineet, jotka ovat jälleen kerran erityisen hyödyllisiä mille tahansa ihotyypeille ja varsinkin stressaantuneelle, hormonaalisista oikuista kärsivälle, ärtyneelle, kutisevalle, ihottumaiselle, atopialle, rosacealle ja aknelle. Hamamelisvesi rauhoittaa ihoa, supistaa ihohuokosia, tasapainottaa talineritystä sekä kosteuttaa. Lisäksi kasvovedessä on kolloidista hopeaa, jonka erinomaisuudesta mainitsin jo Honey Mudin kohdalla. Itse olen käyttänyt kolloidista hopeavettä flunssan, erityisesti kurkkukivun hoidossa, mutta se on loistava raaka-aine myös iho-ongelmiin ja toimii lisäksi tuotetta säilövänä aineena.

Hellävaraisen puhdistuksen jälkeen seuraava askel ihonhoidossa on kosteus, jota iho tarvitsee runsaasti (sisäisesti ja ulkoisesti). Jotta korjaavista ja ravitsevista ihonhoitotuotteista olisi aidosti hyötyä, kosteutusta ei voi jättää välistä.

Jasmine Garden on tehokas ja rauhoittava aromaterapeuttinen kosteuskylpy kaikille ihotyypeille, jota saa suihkia kasvoille ja kaulalle aamuin illoin reilusti ennen seerumin ja ihoöljyn levittämistä. Lisäksi se virkistää ihon sekä aistit kesken päivän, sitä voi siis mainiosti suihkia myös meikin päälle.

DSC_0049

Kolmannen must have -tuotteen kohdalla sain pohtia valintaani perusteellisesti. Lopulta päädyin Blue Cocoon Beauty Balm Concentrateen. Tämä sininen, jälleen kerran huumaavan tuoksuinen kauneusbalsami on monikäyttöinen kaikille ihotyypeille ja mille tahansa epätasapainotiloista tai ongelmista kärsivälle iholle, erityisesti rosacealle, atopialle, couperosalle, dermatiitille sekä stressistä tai hormonaalisista oikuista kärsivälle.

Blue Cocoonin ravitsevat, ihoa pehmittävät ja silottavat öljyt ovat hyvin monipuolisia: camelliaöljyä, sheavoita, kaakaovoita sekä marula-, yangu- ja baobaböljyjä. Camelliaöljy on erityisen suosittu Japanissa ja sitä kutsutaankin geishojen kauneussalaisuudeksi. Öljyssä on tyydyttymätöntä oleiinihappoa, omega 3-, 6- ja 9-rasvahappoja sekä A-, B-, D- ja E-vitamiineja.

Afrikasta tuleva marulaöljy on erittäin ravinteikas, lukuisissa iho-ongelmissa käytetty parantava öljy, joka sisältää runsaasti antioksidantteja, rasvahappoja ja mineraaleja. Se suojaa ja hoitaa ihoa ulkoisilta stressitekijöiltä, hoitaa pigmenttimuutoksia, silottaa juonteita sekä kirkastaa ja pehmittää ihoa. Yanguöljy on marulan tavoin ohutta ja nopeasti imeytyvää öljyä, jota on käytetty Afrikassa ihonhoitoon jo vuosisatoja. Yanguöljy antaa kevyen ja luonnollisen suojan UV-säteitä vastaan ja sopii hyvin ärtyneen, kuivan ja auringossa vaurioituneen ihon hoitoon. Baobaböljyä saadaan apinanleipäpuusta, ”elämänpuusta”, ja se on myös kotoisin Afrikasta. Tämäkin öljy on perinteinen afrikkalaisessa ihonhoidossa, mutta vasta viime vuosina se on levinnyt maailmalla laajempaan suosioon ns. cosmeceutical-raaka-aineena, eli raaka-aineena lääkkeen ja kosmetiikan välillä.

DSC_0022

Näiden ravitsevien, korjaavien, silottavien ja kirkastavien öljyjen lisäksi Blue Cocoon kätkee sisälleen harmoonisen kokonaisuuden eteerisiä öljyjä: blue tansya, mirhaa, laventelia, frankincensea, geraniumia, schisandraa, immortellea (italianolkikukkaa) ja ravensaraa. Tämä juttu ei päättyisi tämän vuorokauden aikana, mikäli teemme syvällisen katsauksen kunkin eteerisen öljyn saloihin, joten päädyn nostamaan valokeilaan blue tansy-öljyn, eli marokkolaisen kamomillan, sillä se sisältää niin paljon atsuleenia, että öljy on väriltään syvänsinistä – tästä siis johtuu Blue Cocoonin ihana petroolinturkoosi väri ja balsamin tuoksustakin blue tansy on voimakkain. Atsuleeni rauhoittaa tehokkaasti tulehduksia, ärsytyksiä ja korjaa vaurioitunutta ihoa ja sen vuoksi käytinkin Blue Cocoonia haavani hoitoon, kun se oli vielä kosketusarka ja ärtynyt.

Blue Cocoon viilentää ja rauhoittaa ihoa, joten kipeistä hormonaalisista näpyistä kärsivälle se on myös loistava täsmähoito näppyjen kuivattamisen sijaan. Sanoisinkin, että salaisuus täydelliseen ihoon piilee oikeiden rutiinien lisäksi lempeässä tehokkuudessa, ei voimakonsteissa, kuten hankaamisessa, pesemisessä ja kuivattamisessa.

Koska Blue Cocoon on öljyä (purkissa balmia, joka sulaa iholla nestemäiseksi), se tarvitsee ystäväkseen runsaasti kosteutta imetyäkseen ihoon kunnolla ja jotta tuotteen koko potentiaali saadaan hyödynnettyä. Paras kaveri kauneusbalsamille on Jasmine Garden kasvovesi ja kaksikko ei välttämättä kaipaa enää kosteusvoidetta tämän jälkeen lainkaan, sillä Blue Cocoon sisältää kaakavovoita ja sheavoita, jotka lukitsevat kosteuden ja ravinteet ihoon. Yksi purnukka siis vähemmän ja balsamin litrahintakin on täysin kohtuullinen.

DSC_0153

Millaisia kevätoikkuja teidän ihonne ovat tehneet ja oletteko vielä oivaltaneet keinot niiden hoitamiseksi? Entäs käytätkö Mayn tuotteita päivittäisessä ihonhoidossasi vai miellätkö ne satunnaisiksi hemmottelutuotteiksi? Jaa myös omat kokemuksesi Mayn tuotteista!

 DSC_0165

Päiväpeite Proloque

Tuotteet saatu testiin Naturellesta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , ,

Beauty

33 kommenttia artikkeliin “Lempeitä ihotaikoja May Lindstromilla”

  • Kolloidinen hopeavesi on turvallinen, sisäisestikin nautittava ravintolisä, jota myydään luontaistuotekaupoissa (tosin tällä hetkellä sitä saa myydä vain ulkoiseen käyttöön, kiitos lainsäädännön). Jotta tämä aiheuttaisi kosmeettisena haittana tunnetun argyrian, täytyisi nauttia sisäisesti vuosikymmenien ajan voimakasta hopeaa päivittäin todella runsaita määriä. Ihonhoitotuotteissa mietona liuoksena se on täysin turvallinen – Mayn sanoja lainatakseni: yhtä turvallinen kuin hopeinen kaulakoru tai hopealusikka.

 1. Anna

  Voi ihanuus näitä Mayn tuotteita! Jos budjetti antaisi myöden voisin ostaa vaikka kaikki, mutta seuraavaksi ajattelin hankkia Clean Dirtin kaveriksi Honey Mudin ja Problem Solverin. Myös Jasmine Garden ja Blue Cocoon kuulostavat ihanilta!

  Allekirjoitan täysin tuon mitä kirjoitit keväisistä iho-oikuista ja siitä, että niitä pitäisi hoitaa hellästi, ei rajusti puhdistaen ja kuorien. Itselläni ilmestyi tässä hiljattain erityisesti otsaan ja leukaan näppyjä ja mustapäitä, mutta onneksi tajusin ongelman olevan kosteuden puutteessa. Ihon tehokosteutus kosteuttavan naamion, kasvoveden ja seerumi/voidekombon avulla on rauhoittanut ihon ennalleen 🙂 Ilmeisesti viimeaikainen sairastelu yhdistettynä kuivaan ilmaan sai ihon kuivumaan, ja tali jäi jumiin kuivan pinnan alle aiheuttaen ongelmia. Olisi ollut helppo turvautua tehoputsareihin yms. mutta onneksi en mennyt siihen ansaan.

  Mayn Clean Dirt on ihana tuote ja itselläni sopiva käyttötiheys on n. pari kertaa viikossa. Silloin tuloksena on kirkas ja pehmeä iho, johon seerumit ja öljyt suorastaan humahtavat. Sen poistaminen on melko sotkuista puuhaa, joten tykkään huuhtoa sen pois suihkussa.

  • Jos saan suositella, niin hanki mieleuummin Clean Dirtin seuraksi Honey Mud ja Jasmin Garden! Kannattaa myös kokeilla Clean Dirtin ja Honey Mudin sekoittamista naamioksi, Problem Solverin kanssa kombinaatio on kuin suoraan seitsemännestä taivaasta. Ihanaa, ettet sortunut tehoputsareiden ansaan ongelmissa! Jee!

 2. Mari Vee

  Ah… Mayn tuotteet ovat ihan taivaallisen ihania! Tai ainakin ne, joita olen saanut kokeilla ja joita minulla on. Minulla on Problem Solver naamionja Clean Dirt putsari, jota käytän kolmisen kertaa viikossa. Haaveissa on Blue Cocoon balsami, mutta odotan parempia aikoja tai sitten odotan muutaman tuotteen loppumista ja hankin tämän sitten tilalle. Ajattelin käyttää ihan säännöllisesti tätä voidetta iltaisin ainakin kolme tai neljä keraa viikossa tai sitten kuurina. Vai sopiiko myös meikin alle? Miellän balsamin enemmän yökäyttöön. Toinen haavetuote on kasvovesi, jonka varmaan hankinkin seuraavaksi. Sitä käyttäisin myös joko putelin kerrallaan kuurina tai vain aamuisin tai iltaisin ja sitten toista kasvovettä aamulla tai illalla. Sitten kun joskus toivottavasti omistan balsamin, niin käytän sitä yhdessä kasvoveden kanssa iltaisin. Putsaritilanne on nyt sen verran pitkäksi aikaa hoidettu, että Honey Mudin hankinta on sitten joskus kun nykyiset hyvät tuotteet loppuvat. Olen kyllä kokeillut Mudia ja käyttänyt sen kanssa Clean Dirttiä, joten en käyttänyt froteepyyhettä tai musliiniliinaa. Onko musliiniliinoja myynnissä muuten missä ja pestäänkö ne joka käytön jälkeen ja riittääkö lämmin vesi? Vartaloöljy on myös haavelistalla, koska olisi ihana varmaan kesäksi, mutta se on kyllä ehkä hitusen liian kallis.

  Jokatapauksessa Mayn tuotteet uppoavat meikäläiseen kuin veitsi kuumaan voihin. Pidän raaka-aineista, tuoksuista, purkeista ja tehokkuudesta, joita olen käyttämistäni tuotteista saanut. Naamiota käytän säännöllisesti kerran viikossa. Toinen kerran viikossa naamio on Tatan naamio.

  • Blue Cocoon toimii myös päivällä. Ensin kasvovettä, sitten seerumia ja pienen pieni nokare Blue Cocoonia meikin alle. Mutta jos voi ottaa kaksi tuotetta, niin Youth Dew on valintani päiväksi, sillä sen sisältämä beetakaroteeni saa ihon hehkumaan kuin siihen olisi levittänyt sävyttävää voidetta. Musliiniliinoja myydään erikseen, esim. NYRillä ja Biodellyssä on on The Organic Pharmacyn huippuhyvä musliiniliina. NYRiä en ole nähnyt Suomessa myytävän erikseen, täytyykin vinkata siitä jollekin jälleenmyyjälle. Musliiniliina pitää pestä jokaisen käytön jälkeen, siksi on hyvä hankkia useampi liina. Käytän pesuun palasaippuaa, sen olen todennut toimivan parhaiten. Honey Mudin ja Problem Solverin yhdistelmä oli niin täydellinen, että aiheelle pitää omistaa kokonainen bloggaus heti kun ennätän 🙂

 3. jem

  haaveilen täällä kuola valuen näistä tuotteista! Honey mud kuulostaa täydellistä. Pitää ehkä odottaa ostoa ainakin siihen asti että edellinen tilaus naturellestä saapuu, heh..

  Mitä mieltä muuten olet ihonhoitotuotteiden vaihtelusta usein? Jos siis viikon sisään käyttää useampia eri voiteita, seerumeja jne eikä pitäydy samoissa tuotteissa päivittäin. Monesti vain kuulee sitä, että olisi hyvä tarjota iholleen samoja aineita että tehot tulisivat parhaiten esiin, mutta jos kaikki tuotteet silti itselle käyvät niin luulisi ettei tietyn tuotteen teho täysin katkea vaihdettaessa? Hyviä tuotteita ja uusia ihanuuksia on yksinkertaisesti liikaa! 😀

  Tuo blue cocoon kiinnostaa atopiasta muistoksi jääneiden ihomuutosten hoitoon. Käsissäni on muutamassa kohdassa ryppyistä, kuivaa ihoa joka ei varmaan parane koskaan, näistä kohdista ihottuma ei koskaan ole kunnolla lähtenyt ja koko sarveiskerros näyttää muuttuneem pysyvästi (pienet ”suomut” ovat kadonneet kokonaan ja tilalla vain juonteita. Hieno tieteellinen selitys…) noh kuitenkin, olisi kiva saada kädet muistuttamaan taas 24-vuotiaan käsiä! Ostoslistalle tuokin siis.

  • Pahoittelut, että kommentteihin vastaaminen on hieman myöhässä!

   Mielestäni on hyvä pyrkiä suosimaan yksiä tuotteita esim. viikon aikana eikä vaihdella koko ajan, ns. ilman syytä. Näin tuotteiden teho pääsee tietenkin paremmin oikeuksiinsa. Mutta on kuitenkin otettava huomioon ettei iho ole joka päivä samanlainen. Iho muuttuu kuukautiskierron mukaan hieman kuivemmasta, heleään ja rasvaisempaan, reagoi stressiin (itselleni putkahti tänään stressinäppy, kun sain tietää asunnossani olevan vesivahingon ja hometta ja ihoa alkoi kiristämään nyt iltaa kohden) sekä ilmastoon. Etenkin Suomessa ilmasto vaihtelee kovasti, välillä on kuivempaa ja välillä kosteampaa. Nyt on ollut 2-3 viikkoa jotenkin kuivempi ilma, joka on heti näkynyt ihossa. Eli tärkeää on kuunnella ihon tarpeita ja hoitaa ihoa sen mukaan, eikä noudattaa orjallisesti jotain tiettyä kaavaa. Ja tämä vaatii usein hieman enemmän valinnanvaraa kosmetiikkarepertuaariin. Purnukkahullut ovat vielä oma lukunsa, eli kun kaikkea ihanaa haluaa kokeilla. Koko ajan ei kannata vaihdella ja antaa iholle myös rauhaa välillä.

   Kokeilisin muuten tuohon käsien ihottumaan The Organic Pharmacyn Ultra Dry Skin -voidetta!

 4. Mari Vee

  Nyt on sitten kokeiltu myös Mayn Blue Cocoon balsami ja Youth Dew seerumi ja olen korviani myöten rakastunut jo ensimmäisen käyttökokemuksen perusteella. Vaikka rakastan käyttämiäni Sukia, Juice Beauty ja Neal’s Yard sarjojen käyttämiäni tuotteita (sekä Tatan ihanaa naamiota) niin May taisi kivuta nyt ykköseksi. Jaan tässä kokemukseni muille lukijoille.

  Laitoin nyt aamulla Youth Dew seerumia ja olen niin sanaton kun seerumi on niin ihana. Yhtä kultaa kirjaimellisestikin. Minulla tuppaa Absolution La Creme Du Teint meikkivoide rullautumaan vaikka muuten ihanaa onkin, niin seerumin jälkeen levittyi kuin unelma eli rullautuvuusongelmaa ei ollut. Olen vähän vierastanut öljyjä aamuisin eli meikin alle, mutta tämä oli poikkeus, koska öljy imeytyi yllättävän hyvin kasvoille eikä jäänyt öljyiseksi vaikka öljy onkin. Rakastan öljyjä iltaisin ja Absolution addiction öljy imeytyy iholleni myös hyvin, mutta tämä Mayn öljyseerumi jotenkin imeytyi paremmin eikä jättänyt ihoa kiiltäväksi vaan enemmänkin himmeän kuultavaksi. Liekö sitten kauniin värin, tuoksun tai sen vuoksi, että Absolution meikkipohja liukui iholleni kuin unelma, mutta olen ihan myyty tälle tuotteelle. Ja niin ihanan yksinkertaista ja nopeaakin kun en laittanut nyt mitään muita seerumeita tai voiteita eli kasvoveden jälkeen vain tämä seerumi. Tässä litrahinta on kallis putelin kokoon nähden, mutta tuotetta ei tarvita kuin se pari tippaa eli riittää pitkäksi aikaa, joten uskon käytössä olevan hyvinkin kohtuuhintainen.

  Blue Cocoon voide on ihan must-tuote ja rakastuin siihen myös. Laitoin eilen illalla vain sitä kasvoveden jälkeen koko kasvoille ja iho rauhoittui silminnähden tasaisemman värikseksi. Jopa otsassa oleva näppylä, jota yritin puristaa (mutta josta ei sitten tullut mitään mutta meni vain punaisemmaksi) rauhoittui. Aamulla iho oli ihanan levänneet oloinen ja tasaisen värinen.

  Voin vaan kuvitella kuinka ihana kokemus tämä olisi Mayn oman kasvoveden kanssa, joka olisi toivelistalla myös. Miten tällaista voi olla olemassa. Omistamani naamio ja Clean Dirt putsari ovat hyviä, mutta varsinaisia kuningatartuotteita ovat kokeiluni mukaan tämä seerumi ja balsami sekä aikaisemmin kokeilemani puhdistusvoide.

 5. Anna

  Ihanaa kuulla myös Mari Veen kokemuksia Mayn tuotteista! 🙂 Kyllä Mayn tuotteissa kaikki pakkauksesta ja raaka-aineista itse tuotteeseen on silkkaa luksusta. Youth Dew, Blue Cocoon, Problem Solver ja Jasmine Garden ovat ehdottomasti himotuslistalla, mutta käytän ensin nykyisiä ihanuuksia pois. Seuraavaksi aion tosiaan hankkia Honey Mudin, koska hellävaraiselle putsarille ja naamiolle on aina käyttöä. Lisäksi kiinnostaa kovasti kokeilla sitä Clean Dirtiin sekoitettuna.

  • Sanoppas muuta, ihanaa, että Mari jakoi taas kokemuksensa 🙂 Tästä saa niin paljon iloa, kun muutkin kokevat tuotteet hyväksi ja toimiviksi. Youth Dew tulee olemaan kevään ehdoton instant-glow tuote kasvoille ja good stuff vartaloöljy vartalolle 🙂 Honey Mud ja Jasmine Garden pitävät edelleen Cleansing Dirtin kanssa kärkikolmikon paikkaa kuitenkin. Tänään voitelin itseni Blue Cocoonilla, koska sain stressioireita ja mojovan stressinäpyn leukaan. Katsotaanpa mikä tilanne aamulla!

 6. Mari S.

  Heipparallaa!

  Ihan ekaksi iso KIITOS Katjalle henkilökohtaisesta Beauty Guidesta! Aivan mahtavaa, olen säännöllisesti noudattanut ohjeita ja jälki on hyvää – melkein priimaa 😉 naama voi siis entiseen verrattuna loistavasti! Lämpimästi voin suositella ihan kaikille.
  Ja mitä näihin Mayn tuotteisiin tulee niin mulla löytyy kaikki tuosta kylppärin hyllyltä. Maksoivat kyllä paljon , mutta täällä korvessa asuminen on niin edullista, koska eipä tule juuri käytyä lounaalla, leffassa, kahvilla tai muuten vaan humputtelemassa.Mieli kyllä tekis 🙂 mutta ei vaan jaksa… sillä matkaa lähimpään kaupunkiin on ihan reilusti ja omalta kylältä ei huoltsikan baarin lisäksi kahvilaa löydy (eikä paljon muutakaan):D
  Siksi olenkin päättänyt satsata laadukkaaseen kosmetiikkaan kaiken sen mitä näiltä muilta menoilta säästyy 🙂

  Mutta asiaan…viime torstaina sain ihmeellisen allergisen reaktion jostain suuhuni pistämästä sapuskasta ja illalla alkoi toinen silmä kutista ja turvota. Aamulla turvotus oli jo nenänvarresta poskeen ja olin siis ottanut kuitenkin kortisonia jo illalla.
  Perjantaina meillä oli menoa illalla ja ajattelin jo perua koko menon. No, laitoin aamulla Blue Cocoonia ihan reippaasti koko alueelle ja kutina alkoi vähentyä ihan huomattavasti. Jatkoin tätä hoitoa päivän mittaan säännöllisesti Blue Cocoonia lisäten ja illalla kun lähdettiin ”hippaamaan” oli vain poskessa pienen pieni turvonnut läiskä!! Järkyttävä turvotus siis laski muutamassa tunnissa!!Aivan mahtava tuote niinkuin kaikki muutkin Mayn ihanuudet.

  Migreeniherkkänä myös tuosumaailma on hurmaavan heleän hempeä, eikä aiheuta ainakaan minulle päänsärkyä.

  Good stuff öljyä en ole vielä edes testannut, mutta olen lähdössä viikonloppuna ansaitulle talvilomalle aurinkoon ja ajattelin sen siellä korkata.
  Ja hei apua, auttakaa!! vasta niin vähän aikaa luonnonkosmetiikkaa käyttäneenä olen ihan hukassa aurinkorasvojen suhteen…
  Mitä ostaa matkalle mukaan?

  • Voi miten ihana kuulla, että vinkit ovat toimineet ja pidät tuotteista! Olen joskus itsekin miettinyt millaista olisi asua maalla kaukana kahviloista ja ravintoloista ja kaikesta mihin kaupungissa menee rahaa. Varmasti tulisi panostettua kotiin, puutarhaan ja kosmetiikkaan. Ja ehkä hevoseen! 😀 Mahtavaa kuulla, että Blue Cocoon on toiminut sinullakin tehokkaana ihon rauhoittajana. Minullakin se rauhoitti silminnähden tulehtunutta leikkaushaavaa.

   Parhaat aurinkovoiteet ovat Biosoliksella ja nyt myös Acorellelle on tullut uudet, joiden epäilen olevan parempia, mutta en ole vielä testannut käytännössä!

 7. Aelina

  Pakko ylistää honey mudin ja problem solverin liittoa ! Kasvoihini pamahti alkuraskauden myötä kivan isoja ja märkiviä hormonaalisia patteja … Juuri sopivaan aikaan löyty tämä postaus ja eikun honey mud ja problem solver samaan kuppiin ja tahnaksi ja iho kosteaksi Jasmin gardenilla ja piiiitkä vaikutus aika . Patit lähes hävisivät ka rauhoittuvat merkittävästi !!! Seuraavaksi hankintaan blue cocoon … Kiitos vinkistä !

 8. Tiina

  Mayn kasvovesi on minulle ihanin ja paras kasvovesi ikinä. Olen Katjan ohjeita seuraamalla oivaltanut että kasvovesi on tärkeä, ja ennen turhanpäiväiseltä tuntunut kasvovesi on tullut tosi tärkeäksi osaksi kasvojeni hoitoa. Vielä ihanampaa kasvoveden käyttö on, kun se näinkin tuoksuva ja hyvältä tuntuva kuin Jasmine Garden. Rakastan. Siinä on jotain taikaa.
  Jauhemainen, veden kanssa yhdistettävä naamio myös kiinnostaa kovasti, mutta en tiedä onko ihoni liian herkkä sen käyttöön.
  Honey Mudia täytyy päästä myös testaamaan.

  • Hmm… se voi kuules olla Tiina, että Honey Mudin kanssa Problem Solver sopii sinulle erittäinkin hyvin. Olen nimittäin alkanut epäillä, että se saattaa sopia jopa lievälle rosacealle Honey Mudin kanssa, kun välttää hankaamista poistaessa naamiota. En mene takuuseen, mutta perehdyttyäni tuotteisiin syvällisemmin, olen alkanut oivaltaa niitä hieman eri tavalla. Joten kokeilisin, pyydä vaikka näyte ensin 🙂

 9. Mari Vee

  Olen Mari S:n kanssa ehdottomasti samaa mieltä siitä, että laadukkaaseen kosmetiikkaan kannattaa satsata. Ja koska Katjalta saa myös loistavia ja tehokkaita pihistä-sarjan tuotteita, niin uskon, että kaikkien kukkarolle löytyy tuotteita.

  Vaikka olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa ja meikkejä jo pidemmän aikaa ja ahmin tiedonjanoisena ihmisenä intohimoisena alasta kaikki hyvät jutut niin aion myös turvautua Katjan henkilökohtaiseen Beauty Guide palveluun kun saan nykyisiä ihanuuksia käytettyä loppupisteeseen. Purnukoita ja puteleita on mm. Sukilta, Neal’s Yardiltä, Juice Beautylta, Tata Harperilta, Absolutionilta ja muutama näitä Mayn ihanuuksia. Ihoni peruskuntoni mielestäni hyvä vaikka stressi- ja hormoninäppyjä puskee välillä sekä ajoittaisia pahempiakin räjähdyksiäkin tulee yleensä talvella pakkasten aikaan ja toinen paha kausi alkaa yleensä kun katupöly ja kevään ensimmäiset merkit nousevat. Nyt alkaa pikkuhiljaa tämänvuotinen paha kausi iholla olla takana. Mutta siis tarkan euron tyttönä purnukoita voisi ehkä vähän karsia tiukkana aikana eli varmasti kaikki ovat iholleni sopivia ja pidän niistä kaikista ja jokainen on tuonut kasvoilleni ihanaa glowta ihon värin tasoittumisesta puhumattakaan. Mutta koska lemppareitani eli kirkastavia seerumeita ei tarvita kuin yksi kerrallaan, niin tähän purkkimereen tulen Katjan palvelua käyttämään. Putsarit ja seerumit ovat mulla se erityinen ”ongelma” jos sitä nyt sellaiseksi voi sanoa eli niitä tuppaa kertymään eniten, mutta löytyy sitä muiltakin osastoilta. Meikeissä luomivärit ja huulituotteet ovat ihan ok, että värikirjoa ja tuotteita löytyy.

  Vaikka hurahdan näihin kaikkiin ihaniin kosmetiikkatuotteisiin, niin usein kuitenkin ennen ostopäätöstä kokeilen tuotetta, jotta tiedän kuinka iholle imeytyy jne. Ja arvostan Katjan ja lukijoiden kommetteja tuotteista ja koska suhtaudun niin intohimoisesti tähän aiheeseen niin jaan mielelläni ja innoissani kokemuksiani.

  Eikös ole ihanaa kun on tällainen huippulaadukas ja asiantunteva blogi, josta saa tietoa ja ihanan laadukkaasti tehtyjä juttuja. Ja visuaalisesti tämä blogi on yksi laadukkaammista ja kauneimmista joita olen nähnyt. Voiko nainen siis parempaa toivoa; silmäniloa ja laadukkaasti tehtyjä juttuja omasta intohimon kohteesta ja muustakin mielenkiintoisesta! Odotan niin sitä kirjaasi, tulen pitämään sitä kuin kukkaa kämmenellä, mutta epäilen että luen ja plärään sitä niin paljon, että saa vähän käytön jälkiä.

  • Kiitos Mari kommentista! Olen samaa mieltä, että vaikka olisi kuinka purnukkahullu, on hyvä myös oikeasti käyttää tuotteita pois, eikä koko ajan hankkia lisää. Itselläkin menossa tehotyhjennys nyt ja paljon annan myös tuotteita pois kokeiltuani niitä, sillä minulla on tietyt omat lempituotteet, joita haluan käyttää pääsääntöisesti.

   Kirjan kanssa on menossa lievä tenkkapoo, kun koitan jäsentää kaikkea tietoa ja inspiraatiota ja pähkäillä miten paketista saa toimivan. Luotan kyllä, että hyvä siitä tulee, mutta välillä koen kauhunhetkiä, että entäs jos tuotankin vain pettymyksen! Perinteinen luovan työn prosessi siis 😀

 10. Mari Vee

  Se vielä unohtui kysyä, että jos Problem Solveria ja Honey Mudia yhdistää naamioksi niin laitetaanko siihen silti myös vettä? Mulla on tuo Problem Solver ja käytön sitä kerran viikossa ja sekoitan sen tosiaan veteen, mutta jos nyt hankin Honey Mudin, niin tarvitaanko mukaan vettä myös ja paljon Mudia laitetaan ja pysyykö Problem Solverin määrä samana eli noin ruokalusikallisena?

  • Itse suihkaisin Jasmine Gardenia joukkoon, että sain notkistettua tahnaa. Sekoitin nämä aivan puhtaalla näppituntumalla eli en juurikaan katsonut määriä, mutta varmaan suhde oli 1:1 😀

 11. jem

  Minä olen jo pitkään ollut normi- ja luonnonkosmetiikan sekakäyttäjä, mutta nyt Katjan innoittamana siirryn kokonaan luonnonkosmetiikkaan. Olen ehkä vähän turhankin innoissani tästä 😀 tekisi kokoajan mieli pistää uusia tilauksia menemään. Aion kyllä myös hyödyntää Beauty Guide -palvelun, kunhan nuo nyt hankitut tuotteet hupenevat ja näen mikä toimii ja mikä ei, ja mitä kaipaisin lisää.

  Vaikka luonnonkosmetiikasta löytyykin niitä edullisempia tuotteita, maksan mielelläni enemmän tuotteesta joka on täyttä tavaraa. En kyllä ikinä tuhlaisi yli 50e mihinkään lancomen tms. ihonhoitotuotteeseen. Luonnonkosmetiikan puolella taas yleensä tietää että rahoilleen todellakin saa vastinetta, ja niiden käyttämiseen liittyy se tunne siitä että ainesosat on puhtaita ja kohdillaan, mikä vain lisää käyttönautintoa! Esimerkiksi hieroessani Neal’s Yard Remedisien orange flower kasvoöljyä iholleni (ihan huippu tuote muuten), en voi olla kuvittelematta miten kaikki nämä taivaalliset öljyt tekevät taikojaan ja vaikka tietysti ihoa hoitavatkin, niin osittain se ihon taivaallinen uusi hehku tulee ihan oman pään sisästä 😀 positiivista lumevaikutusta kuitenkin!

  Minulla on myös tapa karsia tiettyjä merkkejä ostoslistaltani, ihan vain sen perusteella minkälainen fiilis minulla ko. merkistä on. En ole esimerkiksi kovin innostunut Absolutionista tai Patykasta, vaikka olenkin kuullut paljon hyvää näiden eri tuotteista. Juice Beauty taas on jostain syystä todella houkutteleva, ja ei-niin-yllättävästi Tata Harper ja May Lindstrom (ei varmaan liity Katjan ihanaan tapaan esitellä tuotteita ja naisia tuotteiden takana… saatika pakkausdesigniin). Toisaalta ehkä se on vain hyvä etten rakastu ihan joka merkkiin, ennen kuin edes pääsen kokeilemaan niiden tuotteita 😉

  • Olen tismalleen samaa mieltä: luonnonkosmetiikassa saa rahoille vastinetta, aidosti. Ja kaiken lisäksi hinta ja laatu kulkevat todella hyvin käsi kädessä. Juice Beautyssa on mielestäni myös jotain jännää: sarja kiehtoo ihan kamalasti, vaikka oikeastihan ne pakkaukset ovat kuin apteekin hyllyltä. Mutta sisältö on niin mielenkiintoinen ja tehot puhuvat puolestaan. Eilen juuri tajusin, että olen vähentänyt todella paljon hedelmähappokuorintojen käyttöä, kun ihosta on tullut niin mielettömän hyvä. Vielä reilu puoli vuotta sitten AHA-kuorintaa oli pakko käyttää pari kertaa viikossa. Tata ja May jakavat ykköspaikan suosikkeinani, mutta nyt minua on jot niin pitkään himottaneet myös jenkkisarja Amala, brittisarja Aurelia sekä jenkeistä tuleva Yuli, että täytynee alkaa testailemaan niitäkin enemmän lähiaikoina. Aloitan ehkäpä Aureliasta 🙂

 12. Jennie

  Minäkin olen himoinnnut testiin Aurelia ja Yulia 🙂 Amalasta en ole kuullutkaan. Mutta kunhan nyt saan kiinni edes näissä muissa ja varmaan pian kertoilen myös täällä miten ihania on Sukit, Tatat ja Mayt. Ihanan naisellista <3

 13. Anna

  Vaikka purnukkahullu olenkin, olen pyrkinyt siihen, että ottaisin kerralla vain yhden uuden tuotteen käyttöön, enkä vaihtelisi tuotteita jatkuvasti. Näin on helpompi havaita tuotteiden teho, ja toisaalta se, jos joku tuote ei sovikaan. Toisaalta olen kyllä kantapään kautta huomannut sen mistä Katja mainitsi yhdessä kommentissa, että iho ei ole samanlainen joka päivä. Ihon tarpeita pitäisi kuunnella tarkasti ja säännellä hoitotuotteita sen mukaan. Itse pyrin tulevilla hankinnoilla siihen, että kaapissa olisi hyvät tuotteet erilaisia ihopäiviä varten.

  Odotan mielenkiinnolla kokemuksiasi uusista sarjoista. Aurelialla on ainakin kehuttu puhdistusvoide ja musliiniliinat, Amala on itselleni vieraampi. Yulista on jonkin verran kokemusta ja tähän saakka testaamieni tuotteiden perusteella tykkään kovasti! Yulin korjaava arpiseerumi Cell Perfecto PM on yhdessä muiden hyvien hoitotuotteiden kanssa merkittävästi häivyttänyt aknearpiani. Olen käyttänyt sitä n. lokakuusta lähtien 2-3 tippaa iltaisin arpialueille ja vielä on seerumia jäljellä. Liquid Courage seerumia olen kokeillut testerin verran ja se on ihana kevyt ja silkkinen antioksidantticocktail, joka sopii hyvin meikin alle. Myös kasvovedet Cocoon Elixir ja Panacea Elixir on tullut testattua. Yulin tuotteet ovat jotenkin todella teknisiä ja raaka-aineet ovat huippuluokkaa. Tuotteisiin ei lisätä mitään turhaa esim. tuoksun vuoksi.

  Itseäni kiinnostaa myös kovasti Lina Hansonin ihanalta kuulostavat öljyt kasvoille ja vartalolle sekä De Mamiel, jolla on upealta kuulostava puhdistusbalmi, kasvovesisuihke sekä jauhemainen kuorinta/puhdistustuote. De Mamielilla on myös vuodeaikaöljyjä eli joka vuosi valmistetaan neljä uniikkia öljyseosta, yksi jokaista vuodenaikaa kohden 🙂

  • Yulista olen ajatellut, että se on pakko olla hyvä, raaka-aineet kertovat jo sen, joten en jaksa odottaa, että pääsen testaamaan tuotteita! En vaan halua kaikkea samaan aikaan testiin, joten vielä arvon mitä ihanuuksia lähtee tilaukseen ensimmäisenä 🙂

 14. Marie

  Hei, mitä naamiota suosittelisit käytettäväksi AHA-kuorinnan jälkeen? Nyt käytössäni on ollut Absolutionin naamio. Mietin sopiiko Mayn Problem Solver käytettäväksi AHA-kuorinnan jälkeen vai onko liian tujua? Luin, että naamio voi aiheuttaa kuumotusta ja kihelmöintiä.

 15. Anna

  Katjan suosituksesta tilasin jo aiemmin hankkimani Clean Dirtin kaveriksi Honey Mudin ja Jasmine Gardenin ja olen myyty! 🙂 Olen himoinnut Honey Mudia Katjan ensimmäisestä postauksesta lähtien ja nyt ihmettelen, miksi ihmeessä en ole hankkinut sitä jo aiemmin, niin täydellisen ihana tuote se on! Olen myös sekoittanut Honey Mudista, Clean Dirtistä ja Jasmine Gardenista naamion ja se on kaikista kokeilemista naamioistani ehdottomasti ylellisin ja herkullisimman tuoksuinen. Iho on naamion jäljiltä pehmeä, sileä ja tasaisen värinen. Jasmine Garden puolestaan tuntuu tasapainottavan ihoa, ja punoitus ja pienet näppylät saavat hellästi kyytiä. Kyllä näissä Mayn tuotteissa on tosiaan taikaa 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>