Beauty

Lempeää karvojen ajelua

Beauty | 8.8.2017 | Katja Kokko

Postaus sisältää affiiliate-linkkejä

Nyt on luvassa karva-asiaa miehille ja naisille. Testailin taannoin Neal’s Yard Remediesin miesten tuotteita ja ihastuin erityisesti sarjan sheivaustuotteisiin. Ne sopivat aivan hyvin myös naisille karvojen ajeluun, vaikka ovatkin suunniteltu parranajoon: karva kuin karva, minusta nämä ovat täysin unisex-tuotteita.

Sheivaustuotteista löytyy seuraavat vaihtoehdot: Close Shave Oil, Close Shave Cream ja Calming Aftershave Balm. Kokeilin näitä kaikkia säärikarvojen ajeluun ja tykästyin niistä jokaiseen, joten päätin suositella niitä teillekin.

Close Shave Oil on eteeristen öljyjen ja jojoba- sekä iltahelokkiöljyn sekoitus. Se vahvistaa ihoa ja ehkäisee karvojen ajelun aiheuttamia ihoärytyksiä. Suhtauduin siihen hieman epäluuloisesti, sillä tuote on pakattu saman kokoiseen pulloon kuin eteeriset öljyt. Luulinkin, että sitä sekoitetaan johonkin toiseen tuotteeseen, mutta olin väärässä, sillä tuote toimii karvojen ajelussa sellaisenaan – ja hyvin muuten toimiikin. Öljyä hierotaan 5-8 tippaa kostealle iholle, jonka jälkeen karvat ajetaan höylällä normaalisti. Se auttaa höylää liukumaan iholla paremmin ja tekemään ajotuloksesta tarkemman. Iho jää sheivauksen jälkeen erittäin pehmeäksi ja sileäksi. Suosittelen Close Shave Oilia parranajoon ja muiden karvojen ajeluun, jos ihosi on herkkä ja kuiva tai se ärtyy herkästi sheivauksesta. Close Shave Oil on myös loistotuote reissuille, koska pikkuinen pullo ei paina paljoa eikä vie tilaa matkalaukussa.

Close Shave Cream on puolestaan perinteisempi voide karvojen ajeluun. Se muodostaa todella paksun ja täyteläisen kreemimäisen vaahdon. Voide sisältää puhdistavaa ja rauhoittavaa punaista savea, omenamehua, joka kirkastaa ihoa ja ehkäisee karvoja kasvamasta sisäänpäin sekä tulehduksia ehkäiseviä ja rauhoittavia eteerisiä öljyjä, kuten siankärsämöä ja laventelia. Close Shave Creamilla sheivaus on todella miellyttävää ja helppoa ja se sopii hyvin kaikille ihotyypeille.

Calming Aftershave Balm viilentää, raikastaa ja rauhoittaa ihon välittömästi sheivauksen jälkeen sekä ehkäisee karvatupentulehdusta. Must tuote niille, joiden iho ärtyy helposti sheivauksesta ja ihoon nousee helposti punaisia pilkkuja. Balsami sisältää antibakteerista kehäkukkaa, rauhoittavaa ja huokosia supistavaa hamamelista, kosteuttavaa ja rauhoittavaa aloe veraa sekä cocktailin tulehduksia ehkäiseviä ja viilentäviä eteerisiä öljyjä kuten greippiä, korianteria, muskatellasalviaa, siankärsämöä, laakeripuuta ja eucalyptusta. Lisäksi balsamista löytyy hyaluronihappoa ja allantoiinia, jotka kosteuttavat ja pehmittävät ihoa sekä vahvistavat ihon suojabarriääriä sheivauksen jälkeen. Tuote sopii kaikille ihotyypeille.

Miehet eivät tarvitse eri ihontuotteita kuin naiset, koska ihotyypin mukainen hoito ei ole poikkeus heidänkään kohdalla, mutta monille miehille tuntuu olevan helpompaa ostaa kosmetiikkaa, jotka on suunniteltu miehille. Pakkaukset ja tuoksut ovat ns. miehisiä ja yleensä tuotteiden koostumuksissa on otettu huomioon parranajo sekä miesten yleisesti naisia paksumpi iho. Tuotteet ovat siis yleensä kevyitä, kosteuttavia ja tulehduksia ehkäiseviä. Bongasin miesten tuotteista kuorinnan, jota on pakko suositella myös naisille, sillä tykästyin siihen itse kovasti. Kesällä jätän hedelmähapot tauolle ja syväpuhdistan ihon 1-2 kertaa viikossa mekaanisella kuorinnalla. Säännöllinen mekaaninen kuorinta on myös tärkeä miehille, jotka ajavat partansa, sillä se ehkäisee sisään kasvavia karvoja ja karvatupentulehdusta sekä auttaa ajamaan karvat tarkemmin.

Miesten linjan Revitalising Face Scrubissa ei ole hyvissä raaka-aineissa pihtailtu. Mekaanisesti kuorivat rakeet ovat jauhettuja ruusunmarjansiemeniä ja riisiä, jotka valmistelevat ihon tarkalle karvojen ajelulle. Valkoinen ja vihreä savi syväpuhdistavat ja rauhoittavat ihoa. Vihreän kahvin siemenöljy sisältää runsaasti antioksidantteja ja kirkastaa ihoa. Lisäksi kuorinta sisältää mm. korianterin, muskatellasalvian, basilikan, laakeripuun, siankärsämön ja palsamipihtan eteerisiä öljyjä, jotka puhdistavat ja rauhoittavat ihoa sekä ehkäisevät tulehduksia ja epäpuhtauksia. Kuorinta tuntuu juuri sopivan hellävaraiselle ja tehokkaalle. Omalla ihollani saan olla varovainen mekaanisten kuorintojen kanssa, sillä liian voimakkaat rakeet räjäyttävät ihoni näpyille, mutta sopivan pehmeät kirkastavat, pehmittävät ja syväpuhdistavat tehokkaasti. Kuorinta sopii normaalille, seka- ja rasvaiselle iholle. Älä käytä kuorintaa ohuelle ja herkälle iholle äläkä iholle, jolla esiintyy tulehtuneita ja kipeitä näppyjä, ihottumia tai ärsytystä.

Nyt huhuilen blogin mieslukijoiden perään, sillä tiedän, että teitä siellä on. Kertokaapa ihonhoitorutiineistanne! Ja olisiko jotain, mistä toivoisitte minun kirjoittavan?

Alekoodi

House of Organic tarjoaa blogini lukijoille 10% alennuksen koko tuotevalikoimastaan koodilla KATJA10. Alennus on voimassa 31.8.2017 asti koskien normaalihintaisia tuotteita. Verkkokaupasta löytyy mm. Suomen laajin Neal’s Yard Remedies valikoima, joten kannattaa käydä hyödyntämässä alekoodi, jos purnukkavarastot kaipaavat täydennystä.

Kuvat Katja Kokko

Tuotteet saatu maahantuojalta

Avainsanat: , , , , ,