Beauty

Kuulaan kaunis kuiva iho

Beauty | 14.10.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

En ole koskaan aiemmin ollut tekemisissä ihonhoitosarjan kanssa, josta tulisi yhtä paljon palautetta kuin Whamisasta. Kommentit ovat luokkaa ”ihoni ei ole koskaan näyttänyt näin hyvältä”, ”ensimmäistä kertaa elämässäni saan ihonhoitotuotteilla tuloksia”, ”olen löytänyt ihonhoitoon tarkoituksen Whamisan kautta, koska tuotteet saavat ihoni oikeasti hehkumaan”. Pelkästään INCI-listojen perusteella kyllä näkee, että Whamisa ei ole mikään tavallinen sarja, mutta viimeistään konkreettiset tulokset puhuvat puolestaan.

Nyt aletaan olla jo syksyn ytimessä ja kaikki ovat varmasti huomanneet sen vaikutuksen ihossa: iho kuivuu enemmän kuin vielä reilu kuukausi sitten ja varsinkin kuivaihoisten ja atoopikoiden käsi alkaa hamuta paksumpaa rasvapurkkia, mutta kosteutusta ei lisätä. Stop tykkänään sanon minä! Syksyn ja talven ei tarvitse olla kuivaihoisille ja atoopikoille kärsimystä. Kuivakin iho voi olla kuulaan kaunis, kunhan käytössä on oikeat purkit ja koko ihonhoitorutiini on viritetty minttiin.

Kuivan ihon kaverit: kosteutus, rasvahapot ja fermentoidut aineet

Paksun rasvan sijasta avainsanoja ovat kosteutus, nimenomaan vesikosteutus, omega-rasvahapot ja happamat, fermentoituja tehoaineita sisältävät tuotteet. Happamuus ylläpitää ihon hydrolipidikalvon pH:ta, mikä parantaa ihon omien kosteuttajien, kuten maitohapon tuotantoa, ihon bakteerikantaa ja ihon sarveistumisprosessia, jotta ihoa ei ala kiristämään eikä se ala hilseillä. Omegat puolestaan vahvistavat solukalvoja sekä ihon tiilimuuria eli suojabarriääriä, joka ehkäisee kosteutta haihtumasta iholta ja suojaa ihoa. Nämä kaikki pitää olla kunnossa kuivalla iholla, eli iho tarvitsee sekä vettä että rasvaa.

Räätälöin ihonhoitorutiinin kuivalle ja atooppiselle iholle. Jos noudatat näitä ohjeita säntillisesti, ihosi pysyy läpi talven taatusti kuulaana kuin keitetty ja kuorittu kananmuna.

Huomioi kuitenkin, että jos ihosi on herkkä ja alat kokeilla Whamisan tuotteista ensimmäistä kertaa, siirtymä ja kokeilu kannattaa tehdä pikkuhiljaa, sillä fermentoidut raaka-aineet aktivoivat ihon toimintoja niin tehokkaasti, että iho voi reagoida punoittamalla.

Ihonhoitorutiini kuivalle ja atooppiselle iholle

1. Päivitä puhdistusaine puhdistusöljyyn. Käytä puhdistusainetta iltaisin kuivalle iholle ja puhdista myös kaulan iho sekä korvan taustat.

2. Aamuisin et tarvitse puhdistusainetta, koska iho ei ole likainen. Imeytymättömät ihonhoitotuotteet täytyy kuitenkin puhdistaa. Voit esimerkiksi suihkuttaa kasvovettä pumpuliin ja pyyhkäistä ihon sillä. Whamisan misellivesi on täydellinen aamupuhdistaja, mutta se tulee myyntiin Suomen markkinoille vasta vuodenvaihteessa.

3. Käytä Whamisan kuivan ihon kuorintalappuja 2-3 kertaa viikossa. Huomioi, että tämä ohjeistus koskee vain Whamisan kuorintaa, joka on erittäin mieto ja hellävarainen hedelmähappoihin perustuva kuorinta. Muita kuorintatuotteita en suosittele käytettäväksi näin usein. Whamisan kuorinta-aine vilkastuttaa ihosolujen uusiutumista kevyesti ja kosteuttaa sekä ravitsee ihoa tehokkaasti. Levitä kuorinta-aine kasvoille ja kaulalla ja anna sen vaikuttaa iholla 5-10 minuuttia. Huuhdo aine sitten kevyesti pois vedellä tai kostealla liinalla. Atooppisen tai muutoin herkän ihon on myös syytä tiedostaa mahdollinen herkkyysreaktio. Jos tietää ihonsa olevan herkkä, kuorinnan voi myös jättää pois.

4. Tärkein vaihe on 7 Skin Method eli hoitonesteen kerrostus iholle. Käytä tähän Whamisan kuivan ihon hoitonestettä. Ota nestettä pari tippaa kämmenille, hiero kämmeniä yhteen ja lähde sitten imeyttämään ainetta kasvoille ja kaulalle taputellen. Kun neste on täysin imeytynyt, toista käsittely. Levitä hoitonestettä yhteensä seitsemän ohutta kerrosta. 7 Skin Method kannattaa tehdä aamuin illoin, jos iho on kuiva. Kerroksien määrää voi vähentää aina, jos iho tuntuu selkeästi pehmeältä ja joustavalta. Hoitonestekerroksien tarve voi vaihdella aamuin illoin tai viikonpäivän mukaan, sillä lämpötilat, säätila, ilmastoidut sisätilat ja stressi vaikuttavat ihon kosteustasapainoon erittäin nopeasti.

5. Levitä silmänympärysiholle ja huulille silmänympärysvoidetta. Annostele voide nimettömille sormille ja taputtele se kulmakarvojen alle sekä alaluomille sisänurkista ulkonurkkia kohti. Silmänympärysiho on 3-4 kertaa ohuempaa kuin muu kasvojen iho eikä sillä ole talirauhasia ja hydrolipidikalvoa. Lisäksi silmänympärysiholla on hyvin vähän kollageenia ja elastiinia. Näiden seikkojen vuoksi silmänympärysiho kuivuu ja rypistyy helposti ja tarvitsee oman erikoistuotteen hoitamiseen.

6. Tehokosteuta iho kuivan ihon sheet maskilla 2-3 kertaa viikossa.  Jos säätila kylmenee radikaalisti tai sää on erittäin tuulista, voit käyttää sheet maskia kuuriluontoisesti viikon ajan päivittäin. Anna sheet maskin vaikuttaa 20-30 minuuttia, mutta älä anna harson kuivua iholle. Imeytä ylimääräinen hoitoneste pakkauksesta kaulan ja dekolteen iholle taputellen.

7. Nyt alkaa kaksivaiheinen ihon kosteutus kosteusvoiteella, joka tuo iholle lisää kosteutta ja auttaa sitä pysymään ihossa rasvojen ansiosta. Imeytä ensin iholle kuivan ihon kosteusemulsio. Annostele emulsiota kämmenelle reilu herneen kokoinen nokare, hiero kämmeniä yhteen ja imeytä aine kasvoille ja kaulalle taputellen. Kosteuta iho tämän jälkeen kuivan ihon ravitsevalla kosteusvoiteella. Tämä voide on koostumukseltaan täyteläisempi, vaikka ei lähelläkään sellaista paksua rasvaa, mihin monet suomalaiset ovat tottuneet. Voide kuitenkin sisältää kasvivahoja, jotka muodostavat ihon pinnalle kosteuden haihtumista ehkäisevän okklusiivin eli kalvon, joka antaa ihon hengittää.

8. Viimeistele rutiini ihoöljyllä. Öljy sisältää rasvahappoja, jotka vahvistavat solukalvoja sekä ihon suojabarriääriä, mikä ehkäisee kosteutta haihtumasta pois ihosta ja suojaa ihoa. Tätä vaihetta ei saa jättää välistä, koska kuivasta ihosta puuttuu rasvaa ja kosteus täytyy saada pysymään ihossa. Annostele öljyä yksi pipetillinen kämmenille, hiero käsiä yhteen ja imeytä öljy kasvoille ja kaulalle sivellen.

9. Lopuksi iho pitää suojata kylmältä ilmalta ja tuulelta. Whamisan BB-voide on erinomainen suoja iholle ympäri vuoden, mutta lisäksi sillä saa loihdittua täydellisen lasi-ihon eli korealaisittain lasin kiiltävän ja kirkkaan kuulaan ihon. Tai kananmunaihon. Minusta kananmunaiho kuulostaa parhaalle.

10. Jos teet töitä ilmastoidussa toimistossa, säilytä työpöydälläsi kuivan ihon kasvosuihketta ja sumuta sitä iholle aina tarvittaessa. Huomioi kuitenkin, että suihke pitää myös imeyttää ihoon, sillä jos jätät sen haihtumaan iholta, se vie kosteutta ihosta mukanaan. Suihkuta siis kasvosuihketta iholle ja taputtele se sen jälkeen käsillä ihoon.

Jos haluat tulla seuraamaan livenä korealaista ihonhoitorutiinia kuulaaseen ihoon, se on mahdollista I Love Me -messuilla. Demoan korealaisen ihonhoitorutiinin Natural Goods Companyn osastolla joka päivä. Sen lisäksi, että näet konkreettisesti miten ihonhoitorutiini tehdään, saat varmasti paljon vinkkejä kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon. Tämä ihonhoitorutiini ei hoida pelkkää pintaa, vaan vaikutukset ulottuvat pintaa syvemmälle!

Demot korealaisesta ihonhoitorutiinista ovat:

Perjantaina 19.10. klo 15.00

Lauantaina 20.10. klo 10.30

Sunnuntaina 21.10. klo 12.30

Löytyykö ruudun siltä puolen kuivaihoisia tai atoopikoita, joiden iho on tehnyt täyskäännöksen Whamisalla?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , ,

Beauty

44 kommenttia artikkeliin “Kuulaan kaunis kuiva iho”

 1. Janita

  Mulla alkoi iho vähän aikaa sitten reagoida kaikkeen mitä laitoin iholle (kutinaa, kuumotusta, pientä kutisevaa näppyä) Eli whamisan öljypuhdistus, madara kasvovesi, ekopharma vadelma seerumi ja absolutionin ihoöljy. Kokeilin jättää jotain pois ja testata mikä sen aiheuttaa. Mutta en huomannut että mikään tietty tuote aiheuttaa reaktiota.
  Kävin sitten apteekissa ostamassa Atopik kasvoveden ja anti age kasvovoiteen. Ajattelin yksinkertaistaa ihorutiinin. Eli whamisan öljypuhdistus ja Atopik puhd.emulsio kaksoispuhdistuksella. Sitten Atopikin kasvoveden kerrostaminen ja sen päälle Atopikin kosteusvoide. Tosin sivuilla kuvaillaan voidetta täyteläiseksi. Ja nyt tämän sun tekstisi luettua kuivaa ihoa ei pitäisi sellaisella voiteella voidella. Tosin Atopikin jo pelkkä kasvovesi ja voide rauhoitti ihoni melko hyväksi. Atopikilla on myös voiteen alle paksu seerumi. Mitä suosittelisit herkistyneelle iholle jos suosittelet ohutta seerumia ja ohutta kosteusvoidetta? Onko nuo Atopikin tuotteet mielestäsi huonoja kuivalle iholle jos ne ovat koostumukseltaan täyteläisiä ja paksuja?

  • Kuivasta ihosta puuttuu sekä kosteutta että rasvaa, se tarvitsee molempia. Suurin osa kuitenkin skippaa kosteuttamisen ja ainoastaan rasvaa ihoa vieläpä täyteläisellä voiteella, jos iho on kuiva ja kiristävä. Tämä ei siis auta tilannetta, koska ihoon pitää saada vietyä vettä. Jos luit ohjeet tarkoin, mainitsin, että avainsanat ovat vesikosteutus ja rasvahapot. Voiteiden kohdalla suosittelin puolestaan kahta voidetta, joista molemmat sisältävät okklusiivin muodostamia kasvivahoja, eli kosteuden haihtumista ehkäiseviä aineita. Kuivalle iholle viedään siis ensin runsaasti vettä ja humektantteja. Tämän jälkeen kosteus pitää saada pysymään ihossa, mihin tarvitaan puolestaan rasvoja, koska ne vahvistavat ihon suojabarriääriä, joka on kuin ihoa suojaava tiilimuuri ja koostuu sarveistuneista ihosoluista ja niiden välissä olevista rasva-aineista sekä hydrolipidikalvosta. Suojabarriääri ehkäisee kosteutta haihtumasta ihosta ja suojaa ihoa. Eli kyllä kuivalle iholle voi ja saa käyttää täyteläistäkin voidetta, mutta sen alle pitää levittää runsaasti kosteuttavia kerroksia. Itse suosisin kuitenkin juuri sellaista rutiinia, missä tuotteet ovat ohuita, mutta lopuksi iholle tulee öljy ja vahoja sisältävät voide. En ole kokeillut Atopikin tuotteita, joten en voi sanoa niistä mitään. Ne todennäköisesti toimivat, jos kosteutus on ensin kunnossa.

 2. SusieQ

  Minulla on aina ollut hyvä iho, mutta kuiva. Varsinkin syksyllä ilman viiletessä ja talvella iho on ollut välillä kuin hiekkapaperia. Olen yrittänyt korjata tilannetta ostamalla erilaisia paksuja kuivan ihon tönkkövoiteita. Eihän se tilannetta korjannut. Onneksi kokeilin Whamisaa. Eihän ihoni tarvinnutkaan rasvaa vaan vettä. Ihan huikea muutos entiseen! Itse asiassa olen huomannut että kuivan ihon voiteen sijaan minulle sopii paremmin Water cream ja nyt kesällä olen käyttänyt Original lotionia. Kasvovesi ja öljyputsari on ihan huippuja. Kasvovettä laittaa illalla mielellään monta kertaa kun ottaa hetken kasvojen hemmotteluna eikä puhdistuksena.

  Olen koukussa Whamisaan. Kiitos Katja selkeistä ohjeista ja esittelyistä. Toisen pojan akneen löytyi helpotus myöskin blogistasi. Akne tarvitsikin herkän ihon Esseä. Toisen pojan finneille (ei akne) pitäisi vielä löytää oikeat tuotteet. Aluksi rasvaisen ihon Whamisa tehosi, mutta sen jälkeen tuli takapakkia. Täytyy kokeilla jotain muuta.

  • Jes, just näin! Ja siis tosiaankin, Water Cream ja Original Lotion ovat etenkin kosteusköyhälle iholle aivan loistavia, kuten monelle kuivaihoisellekin, kunhan vain lopuksi muistaa sen öljyn! Mulla on monia atoopikkokavereita, jotka käyttää Water Creamia ja öljyä yhdessä 🙂

 3. JaanaJ

  Whamisan kasvovesiä haluaisin kokeilla, mutta mitä olen kaupassa todennut, niin niissä on mulle liian voimakas tuoksu. Puhdistusöljyssä ei ole tuoksua ja sitä olen käyttänyt.

 4. Marika

  Hei. Sain näytteet Whamisasta: kasvovesi deep rich, water ja nourishing cream. Näytteistä riitti pariksi päiväksi. Ihoni oli joka kerta kirkkaan punainen, kun käytin näitä. Onko kokeiluaika vain liian lyhyt vai eikö tuotteet sovi minulle? Ihoni on pintakuiva ja herkkä. Pitäisikö aloittaa kokeilu uudestaan esim. pelkällä kavovedellä? Vai tuleeko mieleen jokin muu sarja, jota kokeilla talvella narisevan kuivaksi muuttuvalle iholleni.

  • Noin monta Whamisan tuotetta yhtäaikaa herkälle iholle on liikaa, koska ne aktivoivat ihoa. Aloita kokeilu pikkuhiljaa, ensin kasvovedestä. Levitä myöskin kasvovesikerroksia aluksi vähemmän, seitsemän voi saada ihon reagoimaan aluksi.

 5. Kaisanna

  Ensinnäkin kiitos selkeistä ja tarkoista rutiiniohjeistuksista aina!
  Oma kokemukseni whamisasta on vielä hieman ihmettelevällä pohjalla. Ostin Whamisan Rich lotionin kohta kolme viikkoa sitten. Ihoni on pintakuiva sekaiho, teen kasvoveden (mossa miselli) taputtelua iholle 3-7 kertaa ennen kosteusvoidetta ja iltaisin laitan myös öljyä (mossa) sen päälle, päivisin mineraalimeikkiä ja/tai lk-bb voidetta. T-alueellani ei ole koskaan ollut näin paljon mustapäitä ja näppyjä. Ajattelin antaa sen kuukauden aikaa iholle uusiutua(?), vaikka se onkin vaikeaa. Olen myös tehnyt Madaran aha-happokuorintaa 1xvko muutaman viikon, savinaamiolla iho myös vähän rauhoittuu, aamuisin iho on parhaan näköinen. En siis oikein osaa sanoa onko tämä käännös ensin huonompaan viitteitä paremmasta vai eikö tuo vain sovi minulle.

  • En ymmärtänyt nyt, että taputteletko siis Mossan misellivettä iholle 3-7 kerrosta..? Miksi valitsit Whamisan Deep Rich Tonerin, jos ihosi on sekaiho? Tonereista Original ja Refresh sopivat sekaiholle, Deep Rich kuivalle. Mossan öljyn vaihtaisin Whamisaan, koska Mossan öljy sisältää suurimmaksi osaksi hajotettuja kasviöljyjä kokonaisten sijasta. Fermentoidut raaka-aineet saavat ihon toimimaan, jolloin ihosta voi pukata ulos epäpuhtauksia noin kuukauden ajan, mutta se on tietenkin täysin yksilöllistä. Sanoisin, että 2-3 kuukautta on aika, jolloin pitää jo alkaa tasaantua (jos siis tämä reaktio alkoi tismalleen tuotteen vaihtamisesta eikä linkity esim. suolistoon/hermostoon), mutta se edellyttää tietenkin sitä, että muut tuotteet sopivat keskenään yhteen.

   • Kokonaisesta kasviöljystä erotettu rasvahappo, josta johdetaan uudenlainen esteriöly. INCI-listassa esiintyy mm. nimellä Caprylic/Capric Triglyceride, Coco-Caprylate ja Octydodecanol (näitä on siis useita). Tässä menetetään kokonaisen kasviöljyn sisältämät omegat, vitamiinit ja mineraalit.

   • Kaisanna

    Äh, nyt meni sekaisin, anteeksi! Mossa kasvovettä siis taputtelen ja Whamisalta Lotion Double Rich on käytössä voiteena. Kiitos vinkistä öljyn suhteen! Ostin alunperin Whamisan yövoiteeksi ja käytin alkuun päivävoiteena Mossan Moisturising Antioxidant päivävoidetta, mutta vaihdoin myös päivälle Whamisan kun ajattelin ettei kannata sekoittaa enempää ja jos puhdistusmisreaktiosta kyse. Stressi varmasti vaikuttaa myös, mutta ihon muutos ajoittuu silti Whamisan käytön aloituksen kanssa yksiin. Tänään Ruohonjuuressa oiva tarjous (36% ale), panostaisinko puhdistusvoiteeseen vai öljyyn?

   • Toivottavasti et missannut Ruohiksen tarjousta, en ehtinyt vastaamaan eilen enää! Mä suosittelisin ihoöljyä mieluummin kuin putsaria. Double Rich saattaa olla sekaiholle liian tuhti, kenties ja ehkä Water Cream olisi parempi vaihtoehto.

 6. Rose

  Mulla on Whamisasta vain huonoja kokemuksia valitettavasti ja tuntuu, että viime aikoina negatiivisia kokemuksia on tullut esille paljon enemmän kuin aiemmin.
  Deep rich toner ärsytti naamaa, tuli punoitusta ja näppyjä, eikä tilanne tasoittunut, joten lopetin käytön. Olen kolme kertaa kokeillut kyseisen kasvoveden käyttöä. Water cream ei tee punoitusta, mutta kunnon finnejä alkaa tulla heti käytön aloittamisen jälkeen, mitä muuten minulla ei ole. Kelp maski ei tuntunut imeytyvän ja lopulta alkoi sattumaan ja iho lehahti punaiseksi. Puhdistusöljyä käytin monta kuukautta, mutta ihmeen kiristävä tunne siitäkin jäi, kunnes vaihdoin Evolven balmiin, joka paljon hellävaraisempi ja säilyttää kosteuden iholla.
  Mitään tuotteista en kokeillut samalla kertaa, minulla on kuiva iho ja ihonhoitorutiinit ovat juuri niinkuin pitää.
  Nyt iho Evolven ja NYRin tuotteilla hyvässä kunnossa.

  • Fermentoidut raaka-aineet aktivoivat ihon toimintoja niin tehokkaasti, että epäpuhtauksia voi nousta pintaan ja iho voi reagoida punoittamalla. Kyllähän se vaatii kärsivällisyyttä elää niiden kanssa ennen kuin ihon toiminnot normalisoituvat eikä kaikki jaksa käydä läpi semmoista ruljanssia, mutta ei meillä vaihtoehdot lopu kesken nykypäivänä. Tottakai sarjan yleistyessä myös käyttökokemuksia alkaa tulla laajemmin 🙂

   • Rose

    Jep, piti mainita, että on positiivinen asia saada myös negatiivisia kokemuksia, koska se auttaa tuotteiden valinnassa, ja ei koe olevansa ainut jolla Whamisa ei toimi ja kananmunakasvot jää haaveeksi 😀 Katsotaan josko sopiva väli kärsivälliselle kokeilulle taas löytyisi!

 7. Enni

  Uskoisin, että oma ihoni tulee talvella voimaan paremmin kuin koskaan, kiitos täysin muuttuneen ihonhoitorutiinini. Käytän pääasiassa Whamisaa, mutta kasvovedestä haluaisin vielä kysyä sinulta tarkemmin… keväästä asti olen käyttänyt deep rich toneria. Kannattaisiko se vaihtaa, kun minulla on sekaiho (t-alueella mustapäitä, poskissa ohut ja helposti punoittava iho)? Kesällä riitti seerumin lisäksi pelkkä water cream. Nyt on pitänyt jo ainakin yöksi laittaa öljyä päälle.

  Ja tosiaan, iho on alkanut kuivua!! Ei omani niinkään vaan lasteni. Etenkin 2-vuotiaan jalat. Mitä ihme tähän avuksi? Tuotteen pitäisi olla sellainen, että vaatteet voisi pukea heti päälle. Muuten on rasvat lattialla, sohvassa jne.

  Messuilla nähdään!

  • Hmm.. jos iho tuntuu hyvältä Deep Richin kanssa, en vaihtaisi sitä. Ja öljy käyttöön ehdottomasti päivittäin 🙂

   Lapsille ohut kosteusvoide vartalon iholle, eli reippaasti kosteuttava tuote, sehän imeytyy myös nopeasti. Weledan White Mallow kosteusvoide voisi esimerkiksi olla hyvä.

 8. Rosa

  Kiitos rutiinista ja vinkeistä, lähtee testiin!
  Yksi kysymys tästä, eli oliko niin että tämä on iltaisin tehtävä rutiini ja aamuisin riittää pelkkä kevyt puhdistus kasvo- tai misellivedellä eikä sitten mitään muuta?

 9. Huomasin että Whamisa ei toimi mulle yhtään jos iho on herkistynyt. Normisti ihoni juo tota Deep Rich Toneria vaikka kuinka, mutta käytettyäni paljon kuorintanesteitä levahti naama Whamisan jälkeen ihan punaiseksi ja kipeäksi. Myyjiltä olen myös saanut samaa palautetta että ei ehkä herkimmän ihon sarja. Olen silti sitä mieltä että tuotteet on hyviä niille keille toimii! Toivottavasti nähdään messuilla!

  xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

  • Kyllähän se iho herkistyy, jos käyttää paljon kuorivia tuotteita ja sitten vielä päälle aktivoivia tuotteita, missä fermentoidut raaka-aineetkin sisältää jo maitohappoa 🙂

 10. Kristalli

  Oon itse siinä ymmärryksessä, että ihon huuhtominen noiden kuorintalappujen jälkeen olisi tarpeetonta, antaa vaan happojen neutraloitua eli odottelee n. puoli tuntia, ja jatkaa rutiinia normaalisti. Noudatan itse korealaistyyppistä monivaiheista rutiinia, jossa mukana myös länkkärituotteita. Itse ainakin oon aina jättänyt miedommat hapot iholle, ainoastaan vahvemmat, joita tarkoitus käyttää esim. 10 minuutin naamiona, pesen pois. Näin yleensä toimitaan kaikkien mun K-beautysta lukemien tietojen mukaan.

  • Whamisan kuorintalappujen käyttöohjeissa neuvotaan huuhtelemaan tuote pois vaikutusajan jälkeen, jonka vuoksi neuvon mieluummin julkisesti toimimaan näin, koska monilla lähtee kuorinta lapasesta ja jos iho herkistyy, niin alkaa syntyä ongelmia. Eli noudatan mielellään varovaisuusperiaatetta, kun pitää antaa ns. yleisohjeita. Tottakai voit jättää aineen iholle, koska kyseessä on erittäin miedon pitoisuuden kuorinta. Kaikilla tuotteilla on aina yksilölliset ohjeet ja erittäin usein metodeja sovelletaan juuri omalle iholle sopivaksi. Ei ole olemassa mitään ”K-beautyn virallisia ohjeita”, että näin tehdään ja jos et tee, niin teet väärin 😀 Kyllä korealaisetkin soveltavat 10 step rutiinia omien mieltymyksien mukaan. Ennemminkin ohjenuora tuotteiden levityksestä ohuimmasta paksuimpaan on sellainen, jonka logiikkaa kannattaa noudattaa eli ei ole perustelua muuttaa tätä järjestystä.

 11. Kirsi

  Kiitos jälleen kivasta postauksestasi. Olisi kiva saada tällainen postaus myös suomalaisista tuotteista. Tällä hetkellä itselläni menossa kausi että kiinnostaa kaikki kotimainen ja olisi kiva saada tällainen kokonaisvaltainen postaus esim. sekaihon hoidosta jonkin suomalaisen brändin tuotteilla =)

  -Kirsi-

 12. Armi

  Hei! Satutko tietämään, onko Whamisan Bb-voiteesta tulossa muita, tummempia sävyjä? Muuten ihana tuote ja kätevä ”käyttöliittymä”!

  Minulla on sekaiholleni käytössä Laveran puhdistusmaito, Whamisan original-toner, satunnaisesti Dermosilin luonnonkosmetiikka-päivävoide, jojoba-öljy sekä Juice Beautyn hedelmähappokuorinta kerran viikossa. Teen mielestäni kaikki temput, mutta silti suunympärys on herkkä kukkimaan ja koko kasvojen alueella on paljon mustapäitä. Tuleeko mieleesi, mitä voisin tehdä toisin?

  • Toivottavasti olisi tulossa, palautetta on ainakin laitettu Whamisalle väreistä 🙂 Epäpuhtauksien suhteen kääntäisin huomioon ruokavalioon ja hermostoon, koska niiden aiheuttaja on sisäinen.

 13. EvaDo

  Kokeilin kanssa ihan varovasti whamisaa, ei ole tosiaan kovinkaan pod ystävällinen. (En myöskään tykkää sarjan voimakkaista tuoksuista, hirveä migreeni siitä double richin lotionista.) Samanlaista reaktiota sain Inarin midsummer magic lifting seerumista, en usko että tuotteen ois kuitenkaan tarkoitus turvottaa kasvoja tai saada pod punoittamaan kaksi päivää. Hassua sinällänsä että sarjan sleeping cream ei aiheuta samanlaista reaktiota. 😀 Noh vielä toistaiseksi pitäydyn Kypriksessä kun se ei tuoksu hirveästi ja eikä ärsytä ihoa. Onko sinulla muuten tietoa millainen hiilinjalanjälki näillä Whamisan tuotteilla on?

  • Miksi olet valinnut POD:lle noin aktivoivia tuotteita? Inarissa on todella tehokkaat aktiiviaineet, kuten myös Whamisassa. En suosittelisi kumpaakaan POD:lle. Novexpert on esimerkiksi hyvä POD:lle, kuten myös Laponie. Laponielle tuli juuri putsarit ja loppuvuodesta valikoima laajenee entisestään.

   Whamisa on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joka tarkoittaa, että tuotteiden valmistu, jokaisen raaka-aineen viljely, valmistus ja prosessointi kuten myös pakkausmateriaalit on tarkasti valvottua ja mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavaa. Hiilijalanjäljestä en tiedä, monet isot luonnonkosmetiikkayrityksethän on hiilidioksineutraaleja tai -negatiivisia. Kysyin Whamisan brand managerilta tietääkö hän, mutta nyt on I Love Me -messuviikko, joten ei varmaan ehdi selvittää. Pakko muuten mielenkiinnosta kysyä miksi kysyt tätä juuri Whamisan kohdalla? Kiinnostaa siis sen vuoksi, että olen huomannut erikoisen ilmiön kommenteissa ja somessa: minkään muun sarjan kohdalla ei tule kommentteja siitä, että pitäisi suosia kotimaisia tuotteita eikä ostaa kaukaa tuotuja, kuin Whamisan kohdalla. Kuitenkin blogissani on ollut alusta saakka esillä sarjoja, jotka tulevat tuplasti kauempaa: Australiasta, Losista, Etelä-Afrikasta ja Havaijilta. Niin kummastelen tätä ilmiötä 🙂 Mutta hyvä kysymys ja ehdottomastim selvitän tämän. Whamisan brand manager vieraili Whamisalla viime keväänä ja kertoi minulle sarjan perustajasta, joka oli hyvin intohimoinen tapaus. Uskoisin, että hiilijalanjälki on heille yhtä tärkeä asia kuin luomu, luonnonkosmetiikka ja eläinkokeetkin.

   • Henna

    Mä jotenkin luulen että siihen kiinnitetään purkissa olevien tekstien takia enemmän huomiota.
    Heti kun kirjoitusasu on erilainen ja vieras☺️

   • EvaDo

    Sitä kokeilee välillä erilaisia sarjoja, useat herkän ihon sarjat kuten Pai tukkii ihoani, Absolutionissa ja Tata Harperissa on allergisoivaa pajua ja Iroisien tuoksumaailma tökkii migreeniä. Kun ikää ja ryppyjä tulee, sitä luonnollisesti kiinnostaa kokeilla että onkohan jotain parempaa kuin Kypris. Inaria sain testiin kuten Whamisaakin olihan sitä hauska kokeilla, hypetetyt tuotteet kiinnostaa aina, se on aivan luonnollista.

    Teit postauksen Whamisasta, siksi kysyin siitä merkistä. Asia on vasta alkanut kiinnostumaan kun luin saksalaisen bloggaajan postauksen aiheesta jossa hän kiinnitti huomiota yrityksen hiilinjalanjälkeen, kuinka jotkut pakataan todella halpaan muoviin, lasiin yms. että miten näitä on tarkoitus kierrättää ja miten jotkut nettikaupat on alkanut tarjota kahta postitustapaa: vähempi päästöistä tai enempi päästöistä. Sitä en tiennyt että moni muukin miettii asiaa mutta varmaan aika loogista ajatella että lähellä tuotettu olisi vähempi päästöistä kuin kaukaa roudattu. Nämä varmaan tulevat kuitenkin lentokoneella tai laivalla Suomeen? Vaikka yrityksen oma hiilinjalanjälki olisi pieni, niin sen tilaaminen tänne aiheuttaa varmaan jotain päästöjä? Luulen että monet kuluttajat murehtivat sitä varsinkin sen jälkeen kun tämä ilmastoraportti tuli.

   • Aivan, ymmärrän. Kypris sopii kyllä hyvin herkälle iholle. Liinun Organicin Karoliina osaisi varmasti kertoa onko esim. In Fioresta ja de Mamielista, onko käyttänyt POD-ihoisille.

    Niin toki varmasti kaikki miettivät tällä hetkellä oman kulutuksensa hiilijalanjälkeä. Ihmettelen vaan, ettei tämä tosiaan nouse esiin muun kuin korealaisen kosmetiikan kohdalla ainakaan minun kanavissani. Kypriskin valmistetaan Arizonassa, melkein 2000 kilometriä kauempana kuin Whamisa. Sehän on selvää, että päästöjä syntyy kun tuotteita tuodaan Suomeen. Vielä kun joku tekisikin sellaisen kotimaisen sarjan, missä yhtäkään raaka-ainetta ei tuoda ulkomailta 🙂

  • En suosittelisi. Valitse mieluummin Laponie of Scandinavia. Minimoisin raskauden aikana kaikki kemikaalit, myös luonnolliset. Jotkin eteeriset öljyt ovat tosin hyödyllisiä, kuten geranium, mandariini ja neroli.

 14. Katariina

  Olen saanut blogistasi huikeasti apua ihonhoitoon, kiitos siitä! Ihoni räjähti tässä pari päivää sitten räyteen pientä näppyä ja kutiaa myös. Lisäsin ihonhoitooni whamisan tuotteita muutama päivä sitten ja ihoni ei olisi voinut tuntua paremmalta! Nyt kuitenkin mietin että johtuuko ihon kunnon huononeminen whamisan tuotteiden sopimattomuudesta, vai ihon aktivoitumisesta ja sen jälkeisestä puhdistusreaktiosta vai olisiko tekemäni rakeellinen kuorinta voinut aiheuttaa räjähdyksen?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>