Beauty

Kuulaan kaunis kuiva iho

Beauty | 14.10.2018 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

En ole koskaan aiemmin ollut tekemisissä ihonhoitosarjan kanssa, josta tulisi yhtä paljon palautetta kuin Whamisasta. Kommentit ovat luokkaa ”ihoni ei ole koskaan näyttänyt näin hyvältä”, ”ensimmäistä kertaa elämässäni saan ihonhoitotuotteilla tuloksia”, ”olen löytänyt ihonhoitoon tarkoituksen Whamisan kautta, koska tuotteet saavat ihoni oikeasti hehkumaan”. Pelkästään INCI-listojen perusteella kyllä näkee, että Whamisa ei ole mikään tavallinen sarja, mutta viimeistään konkreettiset tulokset puhuvat puolestaan.

Nyt aletaan olla jo syksyn ytimessä ja kaikki ovat varmasti huomanneet sen vaikutuksen ihossa: iho kuivuu enemmän kuin vielä reilu kuukausi sitten ja varsinkin kuivaihoisten ja atoopikoiden käsi alkaa hamuta paksumpaa rasvapurkkia, mutta kosteutusta ei lisätä. Stop tykkänään sanon minä! Syksyn ja talven ei tarvitse olla kuivaihoisille ja atoopikoille kärsimystä. Kuivakin iho voi olla kuulaan kaunis, kunhan käytössä on oikeat purkit ja koko ihonhoitorutiini on viritetty minttiin.

Kuivan ihon kaverit: kosteutus, rasvahapot ja fermentoidut aineet

Paksun rasvan sijasta avainsanoja ovat kosteutus, nimenomaan vesikosteutus, omega-rasvahapot ja happamat, fermentoituja tehoaineita sisältävät tuotteet. Happamuus ylläpitää ihon hydrolipidikalvon pH:ta, mikä parantaa ihon omien kosteuttajien, kuten maitohapon tuotantoa, ihon bakteerikantaa ja ihon sarveistumisprosessia, jotta ihoa ei ala kiristämään eikä se ala hilseillä. Omegat puolestaan vahvistavat solukalvoja sekä ihon tiilimuuria eli suojabarriääriä, joka ehkäisee kosteutta haihtumasta iholta ja suojaa ihoa. Nämä kaikki pitää olla kunnossa kuivalla iholla, eli iho tarvitsee sekä vettä että rasvaa.

Räätälöin ihonhoitorutiinin kuivalle ja atooppiselle iholle. Jos noudatat näitä ohjeita säntillisesti, ihosi pysyy läpi talven taatusti kuulaana kuin keitetty ja kuorittu kananmuna.

Huomioi kuitenkin, että jos ihosi on herkkä ja alat kokeilla Whamisan tuotteista ensimmäistä kertaa, siirtymä ja kokeilu kannattaa tehdä pikkuhiljaa, sillä fermentoidut raaka-aineet aktivoivat ihon toimintoja niin tehokkaasti, että iho voi reagoida punoittamalla.

Ihonhoitorutiini kuivalle ja atooppiselle iholle

1. Päivitä puhdistusaine puhdistusöljyyn. Käytä puhdistusainetta iltaisin kuivalle iholle ja puhdista myös kaulan iho sekä korvan taustat.

2. Aamuisin et tarvitse puhdistusainetta, koska iho ei ole likainen. Imeytymättömät ihonhoitotuotteet täytyy kuitenkin puhdistaa. Voit esimerkiksi suihkuttaa kasvovettä pumpuliin ja pyyhkäistä ihon sillä. Whamisan misellivesi on täydellinen aamupuhdistaja, mutta se tulee myyntiin Suomen markkinoille vasta vuodenvaihteessa.

3. Käytä Whamisan kuivan ihon kuorintalappuja 2-3 kertaa viikossa. Huomioi, että tämä ohjeistus koskee vain Whamisan kuorintaa, joka on erittäin mieto ja hellävarainen hedelmähappoihin perustuva kuorinta. Muita kuorintatuotteita en suosittele käytettäväksi näin usein. Whamisan kuorinta-aine vilkastuttaa ihosolujen uusiutumista kevyesti ja kosteuttaa sekä ravitsee ihoa tehokkaasti. Levitä kuorinta-aine kasvoille ja kaulalla ja anna sen vaikuttaa iholla 5-10 minuuttia. Huuhdo aine sitten kevyesti pois vedellä tai kostealla liinalla. Atooppisen tai muutoin herkän ihon on myös syytä tiedostaa mahdollinen herkkyysreaktio. Jos tietää ihonsa olevan herkkä, kuorinnan voi myös jättää pois.

4. Tärkein vaihe on 7 Skin Method eli hoitonesteen kerrostus iholle. Käytä tähän Whamisan kuivan ihon hoitonestettä. Ota nestettä pari tippaa kämmenille, hiero kämmeniä yhteen ja lähde sitten imeyttämään ainetta kasvoille ja kaulalle taputellen. Kun neste on täysin imeytynyt, toista käsittely. Levitä hoitonestettä yhteensä seitsemän ohutta kerrosta. 7 Skin Method kannattaa tehdä aamuin illoin, jos iho on kuiva. Kerroksien määrää voi vähentää aina, jos iho tuntuu selkeästi pehmeältä ja joustavalta. Hoitonestekerroksien tarve voi vaihdella aamuin illoin tai viikonpäivän mukaan, sillä lämpötilat, säätila, ilmastoidut sisätilat ja stressi vaikuttavat ihon kosteustasapainoon erittäin nopeasti.

5. Levitä silmänympärysiholle ja huulille silmänympärysvoidetta. Annostele voide nimettömille sormille ja taputtele se kulmakarvojen alle sekä alaluomille sisänurkista ulkonurkkia kohti. Silmänympärysiho on 3-4 kertaa ohuempaa kuin muu kasvojen iho eikä sillä ole talirauhasia ja hydrolipidikalvoa. Lisäksi silmänympärysiholla on hyvin vähän kollageenia ja elastiinia. Näiden seikkojen vuoksi silmänympärysiho kuivuu ja rypistyy helposti ja tarvitsee oman erikoistuotteen hoitamiseen.

6. Tehokosteuta iho kuivan ihon sheet maskilla 2-3 kertaa viikossa.  Jos säätila kylmenee radikaalisti tai sää on erittäin tuulista, voit käyttää sheet maskia kuuriluontoisesti viikon ajan päivittäin. Anna sheet maskin vaikuttaa 20-30 minuuttia, mutta älä anna harson kuivua iholle. Imeytä ylimääräinen hoitoneste pakkauksesta kaulan ja dekolteen iholle taputellen.

7. Nyt alkaa kaksivaiheinen ihon kosteutus kosteusvoiteella, joka tuo iholle lisää kosteutta ja auttaa sitä pysymään ihossa rasvojen ansiosta. Imeytä ensin iholle kuivan ihon kosteusemulsio. Annostele emulsiota kämmenelle reilu herneen kokoinen nokare, hiero kämmeniä yhteen ja imeytä aine kasvoille ja kaulalle taputellen. Kosteuta iho tämän jälkeen kuivan ihon ravitsevalla kosteusvoiteella. Tämä voide on koostumukseltaan täyteläisempi, vaikka ei lähelläkään sellaista paksua rasvaa, mihin monet suomalaiset ovat tottuneet. Voide kuitenkin sisältää kasvivahoja, jotka muodostavat ihon pinnalle kosteuden haihtumista ehkäisevän okklusiivin eli kalvon, joka antaa ihon hengittää.

8. Viimeistele rutiini ihoöljyllä. Öljy sisältää rasvahappoja, jotka vahvistavat solukalvoja sekä ihon suojabarriääriä, mikä ehkäisee kosteutta haihtumasta pois ihosta ja suojaa ihoa. Tätä vaihetta ei saa jättää välistä, koska kuivasta ihosta puuttuu rasvaa ja kosteus täytyy saada pysymään ihossa. Annostele öljyä yksi pipetillinen kämmenille, hiero käsiä yhteen ja imeytä öljy kasvoille ja kaulalle sivellen.

9. Lopuksi iho pitää suojata kylmältä ilmalta ja tuulelta. Whamisan BB-voide on erinomainen suoja iholle ympäri vuoden, mutta lisäksi sillä saa loihdittua täydellisen lasi-ihon eli korealaisittain lasin kiiltävän ja kirkkaan kuulaan ihon. Tai kananmunaihon. Minusta kananmunaiho kuulostaa parhaalle.

10. Jos teet töitä ilmastoidussa toimistossa, säilytä työpöydälläsi kuivan ihon kasvosuihketta ja sumuta sitä iholle aina tarvittaessa. Huomioi kuitenkin, että suihke pitää myös imeyttää ihoon, sillä jos jätät sen haihtumaan iholta, se vie kosteutta ihosta mukanaan. Suihkuta siis kasvosuihketta iholle ja taputtele se sen jälkeen käsillä ihoon.

Jos haluat tulla seuraamaan livenä korealaista ihonhoitorutiinia kuulaaseen ihoon, se on mahdollista I Love Me -messuilla. Demoan korealaisen ihonhoitorutiinin Natural Goods Companyn osastolla joka päivä. Sen lisäksi, että näet konkreettisesti miten ihonhoitorutiini tehdään, saat varmasti paljon vinkkejä kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon. Tämä ihonhoitorutiini ei hoida pelkkää pintaa, vaan vaikutukset ulottuvat pintaa syvemmälle!

Demot korealaisesta ihonhoitorutiinista ovat:

Perjantaina 19.10. klo 15.00

Lauantaina 20.10. klo 10.30

Sunnuntaina 21.10. klo 12.30

Löytyykö ruudun siltä puolen kuivaihoisia tai atoopikoita, joiden iho on tehnyt täyskäännöksen Whamisalla?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , ,