Beauty

Korealaiset ihanneihot

Beauty | 10.2.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Lasi-iho, hunajaiho, pilvetön iho… korealaisella ihanneiholla on monta nimeä. Yhteistä näille kaikille on mehukkaan ja kostean näköinen kuulto. Iho näyttää siltä, kuin sille olisi sipaistu korostusvoidetta, mutta todellisuudessa lasimaisen kirkas ja valoa heijastava efekti onkin peräisin ihonhoitotuotteista.

Mul-gwang – lasi-iho

Lasi-iho on kirkas kuin vedellä valeltu iho. Sana gwang on yleisnimitys kostealle ja kuulaalle. Lasi-iho on kuulas, kirkas, kostea ja niin tasainen etteivät ihohuokosetkaan erotu selkeästi. (Jos olet koskaan katsonut Netflixistä korealaista sarjaa nimeltä Mr. Sunshine, olet saattanut pistää merkille sarjan päähenkilön Go Ae-shinin virheettömän ihon – se onkin täydellinen esimerkki lasi-ihosta.)

Iho, jossa huokosetkaan eivät erotu kuulostaa miltei mahdottomalta, varsinkin, jos ikää on enemmän kuin 30 vuotta, iho on rasvainen tai rakenteeltaan paksu. Jos kuitenkin vertaan omaa ihoani viiden vuoden takaiseen, on ero huikea. Miten onkin mahdollista, että pian 36-vuotiaan ihossa huokoset eivät erotu yhtä selkeästi kuin 31-vuotiaana? Ihoni on sileä, tasainen, pehmeä ja kuulas. Salaisuus on rutiineissa – niin hyvissä tuotteissa, tekniikassa kuin myös elämäntavoissa.

Kkul-gwang – hunajaiho

Hunajaiho on kuin juoksevalla hunajalla valeltu olematta kuitenkaan tahmea. Hyperkiiltävä hunajaiho kuultaa kuin peili, mutta se ei ole rasvaisen näköinen, vaikka raja saattaakin olla hiuksenhieno. Itse taidan lukeutua hunajaihon rakastajiin, sillä pidän paksuhkon ja täyteläisen näköisestä kiillosta. Iho ei saa kuitenkaan olla lähmäinen ja meikin täytyy pysyä paikoillaan.

Malgeun pibu – pilvetön iho

Pilvetön iho on kaikista korealaisista ihanneihoista virheettömin ja tasaisin. Siinä ei esiinny ainoatakaan näppylää, pisamaa, pigmenttiläiskää tai näkyvää ihohuokosta. Tämän sortin ihanneihosta on ainakin allekirjoittanut valovuosien päässä ja veikkaanpa, että korealaiset vain nyrpistelisivät siroa nenäänsä nähdessään minun pisamaisen ihoni, jossa huokosetkin hieman erottuvat. Olkoonkin pilvetön iho korealaisten mielestä kuinka tavoittelun arvoinen tahansa, minä rakastan pisamiani ja ilman niitä tuntisin itseni varmasti sairaan tai alastoman näköiseksi.

Korealaisen kauneuskäsityksen mukaan pilvettömän ihon voi saavuttaa ainoastaan pitkällä aikavälillä yhdistämällä täydellinen ihonhoitorutiini terveellisiin elintapoihin. Sen voin todellakin allekirjoittaa, että täydellisen ihonhoitorutiinin, säännöllisen yin-joogan, astangajoogan, riittävän unen ja ketogeenisen ruokavalion yhteisvaikutuksesta ihossani tapahtuneet muutokset ovat silminnähtävät – pilvetön iho edellyttää todellakin piilevän tulehduksen hoitamista pois kehosta.

Yun-gwang/3D-gwang – kolmiulotteinen iho

Kasvojen voimakas muotoilu meikkituotteilla on tietyn piirin trendi. Korealaiset eivät kuitenkaan muotoile kasvojaan meikillä, vaan ihonhoitotuotteilla. Kauneusihanteen mukaan ei tavoitella ainoastaan sileää ja kiinteää ihoa, vaan pakettiin lisätään kasvojen muotoilu, sculpting, kosteuttavia ihonhoitotuotteita kerrostamalla. Minä kuitenkin lisäisin tähän pakettiin vielä gua shan, jota tehokkaampaa veitsetöntä muotoilumetodia saa hakea. Kasvohieronta, kasvojumppa – tai trendikkäästi kasvojooga – sekä gua sha ovat ehdottomasti osa kolmiulotteista ihoa ja kasvojen muotoilua.

Metodi korealaiseen ihanneihoon

Neljä tärkeintä vaihetta korealaisen ihanneihon saavuttamiseen ovat kiillotus, kosteutus, kerrostus ja muotoilu.

1. Kiillota

Kiillotus tapahtuu huolellisella puhdistamisella, joka tarkoittaa korealaisessa ihonhoitorutiinissa tietenkin kaksoispuhdistusta sekä mietoa hedelmähappokuorintaa.

Sain loistavan vinkin muutama viikko sitten kaksoispuhdistukseen Whamisan tuotteilla: yhdistä sarjan puhdistusöljy ja misellivesi. Tätä neronleimausta en olisi itse keksinyt, mutta totta tosiaan, tuotteet toimivat loistavasti yhdessä, etenkin, kun mukaan otetaan vielä konjac-sieni.

Homma toimii näin: hiero ensin kuivalle iholle (kasvoille ja kaulalle) 2-3 pumppausta Whamisan puhdistusöljyä. Pyörittele öljyä huolellisesti sormenpäillä iholla vähintään minuutin ajan ja ole erityisen huolellinen nenänpielissä ja leuassa. Annostele tämän jälkeen Whamisan misellivettä kosteaan konjac-sieneen ja puhdista öljy pois iholta sen avulla.

Whamisa Organic Flowers Cleansing Oil, 31,90 €

Whamisa Cleansing Water, 32,90 €

Viimeistele ihon kiillotus Whamisan kuorintalapuilla 2-3 kertaa viikossa. Pyyhi lapulla huolellisesti kasvot, kaula ja korvien taustat. Jos ihosi on herkkä, huuhtele kasvot puhtaaksi vedellä kuorintalapun jälkeen, mutta voit myös jättää kuorinta-aineen poistamatta, sillä sen sisältämä hedelmähappopitoisuus on niin pieni, että aineen saa jättää vaikuttamaan iholle.

Näin valitset kuorintalaput:

Whamisa Peeling Finger Mitt sekaiholle, 29,90 €

Whamisa Peeling Finger Mitt rasvaiselle iholle, 29,90 €

Whamisa Peeling Finger Mitt kuivalle iholle, 29,90 €

2. Kosteuta – 7 skin method

Kiillotuksen jälkeen on kosteutuksen eli nesteytyksen vuoro. Tähän tarvitset Whamisan hoitonesteen, joka levitetään iholle 7 skin methodin mukaisesti:

1. Annostele hoitonestettä pari tippaa kämmeniin tai sormenpäihin ja hiero niitä kevyesti yhteen.

2. Aseta kämmenet kasvoille anna niiden lämmetä hetki iholla, se parantaa aineiden imeytymistä.

3. Imeytä hoitoneste kasvoille ja kaulalle rauhallisesti taputellen.

4. Lisää seuraava kerros hoitonestettä, kun olet imeyttänyt edellisen täysin.

5. Annostele hoitonestettä vain vähän kerralla tai saat imeyttää sitä vielä huomennakin.

Näin valitset hoitonesteen:

Normaali ja sekaiho: Whamisa Toner Original, 41,90 €

Rasvainen iho: Whamisa Toner Refresh, 41,90 €

Kuiva iho: Whamisa Toner Deep Rich, 41,90 €

3. Kerrosta – sheet mask

7 skin methodin jälkeen nesteytys jatkuu kerrostamalla iholle vesimäisen ohuita tuotteita, jotka sisältävät runsaasti kosteuttavia ja kirkastavia aineita.

Ensin on sheet maskin eli harsonaamion vuoro. Whamisan sheet maskit ovat niin kutsuttuja hydrogeelinaamioita eli harso on koostumukseltaan hyytelömäistä. Harso on valmistettu vedestä, aloe verasta, fermentoiduista kasviuutteista sekä geeliä muodostavasta kasviperäisestä aineesta, jonka avulla se pysyy kasassa. Whamisan harso on jo siis itsessään hoitava ja kosteuttava. Vaikutusaikana tuntee, kuinka se ohenee iholla. Iholle imeytettävä hoitoneste sisältää puolestaan aloe veraa ja fermentoituja kasviuutteita.

Asettele harsonaamio iholle ja anna sen vaikuttaa noin 20 minuuttia tai kunnes naamio on aavistuksden kuivahtanut. Pakkaukseen jääneen ylimääräisen hoitonesteen voi imeyttää kaulalle ja dekolteelle. Vaikutusajan ajan jälkeen harson voi heittää biojätteeseen. Käytä sheet maskia 2-3 kertaa viikossa.

Näin valitset sheet maskin:

Pigmenttiläiskät, arvet, samea, tukkeutunut, epäpuhdas, veltostunut iho: Organic Fruits Sheet Mask, 9,90 €

Pigmenttiläiskät, kosteusköyhä, samea, veltostunut iho: Organic Flowers Sheet Mask, 9,90 €

Kosteusköyhä, karhea, ryppyinen, veltostunut iho: Organic Seeds Sheet Mask, 9,90 €

4. Muotoile

Lopuksi iholle imeytetään kosteusvoide – hifistelijät imeyttävät kaksi voidetta. Peilikirkkaan lasi-ihon saavuttamiseksi suosittelen Whamisan kulttituotetta eli Water Creamia. Sen päälle voi taputella vielä täyteläisemmän Nourishing Creamin, joka on lisäksi hyvä sleeping cream eli yövoide. Ohuelle ja herkälle iholle suosittelen talvella Nourishing Creamia. Hiero iholle lopuksi pari tippaa kasvoöljyä.

Jos haluat yhdistää voiteen levittämiseen kasvoja muotoilevan ja kohottavan vaikutuksen, levitä voide ylöspäin suuntautuvilla sivelevillä liikkeillä. Kaikista tehokkaimman vaikutuksen saat kasvohieronnalla, johon löytyy ohjeet Kuulaan kaunis -kirjastani.

Whamisa Water Cream, 38,90 €

Whamisa Nourishing Cream, 38,90 €

Ihonhoitoiloittelu

Muistathan, että ihonhoidon kuuluu olla ennen kaikkea suuri nautinto, joka tuo sinulle iloa ja opettaa arvostamaan itseäsi. Ihonhoito ei ole suorittamista, vaan keino pysähtyä itsensä äärelle ja pitää huolta hyvinvoinnista. Sen ainoa tavoite ei tule olla virheettömän ihon saavuttaminen. Energia, jolla hoidamme itseämme, on tärkeää. Täydellisyyden tavoittelun sijasta kannattaa asettaa ihonhoitorutiineilleen intentio itsensä rakastamisesta ja näkemisestä kauniina. Korealaisen ihanneihon tavoittelu ei siis pidä olla vakavaa, vaan siihen kannattaa suhtautua ilolla, uteliaisuudella ja nautinnolla.

Miltäs teidät ihot näyttävät? Lasi-iholta, hunajaiselta, pilvettömältä vai kolmiulotteiselta?

Kuvat Timo Anttonen

Avainsanat: , , , , , , , , ,

Beauty

16 kommenttia artikkeliin “Korealaiset ihanneihot”

 1. Onko siis tarkoitus että tämä kaikki tehdään päivittäin naamio ja hedelmähappokuorinta mukaan lukien? Onko konjac-sieni oleellinen vai sopisiko musliiniliina?

  • Ei päivittäin, tämmöinen todella mieto kuorinta 2-3 kertaa viikossa ja sheet mask 1-3 kertaa viikossa. Musliiniliina sopii hyvin myös, mutta miselliveden kanssa konjac-toimii paremmin, siksi suosittelin sitä tässä 🙂

 2. Heili

  Ihana täydellinen ohjeistus! Teen näin joka päivä paitsi etten kuori enkä käytä sheet maskia päivittäin. Tulisi todella kalliiksi! 😀 tai pitäisi päivittäin valita sheet maskin tai lounaan välillä.. kuorintalappuja käytän joka toinen päivä. Ne on todella toimivia. Munkin piti tarkistaa kasviöljy tuosta rutiinista? Käytätkö itse päivittäin öljyjä enää?

  Mun iho on koko ajan parempi kuin koskaan. Kuulas ja ihohuokoset pienempiä kuin koskaan. En käytä mitään meikkivoidetta, vain Manasin ihania poskipunia ja korostus väriä. Vaikka terveydellisiä huolia on niin kasvoista se ei kyllä pahemmin näy. Mutta tosiaan aikaa tähän on mennyt kyllä. Ja mäkin otan koko rituaalin tekemisen rentouttavana kokemuksena. Usein seuraan samaan aikaan jotain ohjelmaa. 🙂 Käytän kaksoispuhdistukseen useita minuutteja sillä se on samalla ihanaa kasvojen hierontaa.

  Tämä vaan on niin ihanaa ja todella toimii!!! <3

  • Juu ei siis ole tarkoitus käyttää päivittäin kuorintaa ja naamiota 🙂 Pari kertaa viikossa riittää, täytynee pointata se tekstiin vielä 🙂 Ja kyllä, kasvoöljyä aamuin illoin joka päivä!

  • Et ilmeisesti lukenut vastaustani edelliseenkään kommenttiisi. Steriilit silikonit eivät tee hyvää iholle, koska ne häiritsevät ihon mikrobiomia ja siten ihon luonnollisia fysiologisia toimintoja kuten maitohapon ja hyaluronihapon tuotantoa sekä talineritystä. Suosittelen tutustumaan esim. edellisessä vastauksessani mainitsemiini asioihin, koska en jaksa itse toistaa vastauksiani samaan kysymykseen. Tämä asia kuitenkin selvästi mietityttää sinua, joten suosittelen ottamaan asioista kunnolla selvää, esimerkiksi lukemalla tutkimustuloksia. Ihon mikrobiomista löytyy jo tuhansia tutkimuksia ja se lienee tällä hetkellä kosmetiikkamaailmassa eniten tutkittu aihe. Luonnonkosmetiikan yleistyessä on luonnollista, että markkinoille alkaa mahtua myös luonnonkosmetiikkaa montaa eri laatua ja siksi juuri itse pyrin nostamaan todella selkeästi esille aidosti tehokkaan ja laadukkaan luonnonkosmetiikan. Kaikki luonnonkosmetiikka ei suinkaan ole automaattisesti tehokkaampaa kuin kaikki synteettinen.

 3. Terhi

  Hei! Kiitos ihanista ohjeistasi, olen kauan seurannut blogiasi ja ostanut kirjasi ja niiden avulla olen löytänyt ihonhoidon nautinnon ja saanut ihon joka ei juuri meikkiä kaipaa. Siirtyminen luonnonkosmetiikkaan on ollut parasta mitä olen iholleni antanut terveellisten elämäntapojen lisäksi. Whamisa on sopinut iholleni täydellisesti ja rakastan kaikkia tuotteita. Itseäni jäi mietityttämään että kun kuorintalapun aineen on jättänyt vaikuttamaan yöksi, niin laitetaanko silloin myös muut vaiheet, hoitonesteet, kosteusvoiteet ja öljyt?

 4. Enni

  Viime päivinä olen juuri huomannut, miten poskien iho kuultaa kauniisti. Ihan uutta mulle! T-alueella ei samaa (vielä) ole, sillä se on sellaista rasvaista, ei niin kaunista kiiltoa.
  Pilvetöntä tästä naamasta ei saa tekemälläkään 😀 Onneksi kuitenkin rakastan pisamiani!

 5. Laura

  Hei, aivan ihania kuvia ja ihana kirjoitus! 🙂 luonnonkosmetiikka on itselleni vielä varsin uutta, mutta blogisi avulla olen päässyt hyvin alkuun. Iso kiitos selkeistä, informatiivista sekä intoa ja iloa hehkuvista kirjoituksista. Näitä on ilo lukea ja löytää hyviä vinkkejä 🙂

  Yksi kysymyskin olisi liittyen omiin ihonhoitorutiineihini. Käytin pitkään apteekkikosmetiikka, mutta blogisi myötä pääsin luonnonkosmetiikan pariin ja enää en muuta käytäkkään. Iho voi paremmin kuin koskaan ja sekös ilahduttaa. Tällä hetkellä käytössä ovat Whamisan puhdistusöljy ja tarvittaessa Ekopharman herukka puhdistusvoide sen jälkeen. Kasvovetenä Whamisan deep rich sekä välillä Ekopharman vadelma. Kasvovoiteena Whamisan double rich lotion ja kasvoöljynä Ekopharman herukka voiteeseen sekoitettuna (muutama tippa). Näiden lisäksi kerran viikossa tai parissa kuorin ihon Ekopharman herukkalinjan entsymaattisella kuorinnalla. Miltä kuulostaa sinusta? Puuttuuko jotain tärkeää? 🙂

  Ihoni on aika herkkä, hieman atooppinen, helposti erittäin kuiva, epäpuhtauksiin taipuvainen (roaccutan kuuri syötynä vuosi sitten), couperosaa poskissa ja iho on hyvin ohut ja ”paperimainen”. Ja ikää löytyy 24- vuotta. Whamisan tuotteita kokeilin hieman varauksella, mutta toistaiseksi ovat sopineet erinomaisesti. Ja niiden kosteusteho on tuonut avun moniin iho-ongelmiin. Kiinnostaa hurjasti kuulla mielipiteesi tästä yhdistelmästä 🙂

 6. Sari

  Silmänympärykseni iho on todella ohut ja kevyitä juonteita löytyy. Olen käyttänyt Whamisaa nyt vuoden, ikä ihoni muuten ole koskaan voinut näin hyvin. Mutta neuvoja herkän silmänympärysihon hoitamiseen kaipailisin vai eritelläänkö sitä korealaisittain hoidettuna? Minulla on Whamisan ailmänympärysvoide, mutta se ei tunnu riittävän.

 7. Katri

  Juttuvinkki blogiin. 🙂 Silmäluomet!!!! Mietin juurikin sitä, että miten esim. NOVEXPERT The Instant Lifting Serum–kiinteyttävä ja kohottava seerumi toimisi iän myötä pikkuhiljaa lörpsähtävillä silmäluomilla. Yläluomien iän myötä asteittain tapahtuvasta venähtämisestä ja löystymisestä on tosin vähän juttua missään (paitsi plastiikkakirurgien sivuilla :)). Eihän sitä tietty kosmetiikalla estää voida, mutta kaikki pienikin kiinteytys ja vanhenemisen hidastaminen olisi paikallaan. Monet tuotteet ovat vaan ärmyjä herkälle silmänympärysiholle, enkä ainakaan minä ole löytänyt mitään oikeasti toimivaa. Ihoni on muutoin kyllä kiinteä, kiitos innokkaan hoitamisen… mutta silmäluomiin ei mikään tehoa. D: ja kiitos blogista, sitä on kiva lukea!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>