Beauty

Korealainen 3 step vartalonhoitorutiini

Beauty | 10.11.2019 | Katja Kokko

Kaupallinen yhteistyö: Whamisa Finland, sisältää arvonnan

Korealainen kasvojenhoitorutiini on tuttu jo monelle. Mutta entäpä vartalonhoitorutiini? Sen merkitys korostuu juuri nyt, kun iho verhotaan paksujen vaatteiden alle ja kylmä ilma ryystää ihon kuivaksi kuin rusina.

Korealainen ihonhoitorutiini on tunnettu erityisesti tuotteiden kerrostamisesta. Huolellinen ihon puhdistus kaksoispuhdistuksella luo perustan koko rutiinille, jota sitten jatketaan kerrostamalla erilaisia tuotteita iholle ohuimmasta paksuimpaan.

Tätä samaa periaatetta voi soveltaa myös vartalon iholle, erityisesti nyt, kun ilma on taas kuivaa ja kylmää seuraavat kuusi kuukautta ja vartalon iho on visusti verhottuna vaatekerrosten alle (hehheh, vartalon ihonhoitorutiini noudattaa muuten tismalleen samanlaista kaavaa kuin kerrospukeutuminen: ohuimmat ensin).

Näin huollat kokovartalonahkahaalaria ja pidät sen pehmeänä, sileänä, täyteläisenä ja joustavana talvellakin:

Step 1: aloita puhtaalta pohjalta

Kaikki alkaa siitä, että pohja on puhdas, eli kuollut, pölisevä ihosolukko, joka estää kosteutta, ravitsevia rasvoja ja muita hyvää tekeviä aineita imeytymästä ihoon, poistetaan iholta. Tällaiseen puhdistukseen eivät suihkugeelit- tai saippuat pysty, jonka vuoksi nyt otetaan käyttöön vanha viisaus: kuivaharjaus.

Kuivaharjaus on erittäin kustannustehokas keino antaa kyytiä kuolleelle ihosolukolle, vilkastuttaa lymfanesteiden virtaamista eli kuona-aineiden poistumista kehosta, vilkastuttaa verenkiertoa, jonka ansiosta solut saavat tuoretta, happirikasta ja ravinteikasta verta sekä vilkastuttaa fibroblastisolujen toimintaa, jotka tuottavat sidekudoksia kosteuttavaa soluväliainetta.

Kuivaharjaus kannattaa tehdä huolellisesti, sillä aivan kuten puhdistusöljyn hieronnassa kasvoille, myös kuivaharjauksessa saa huomattavan paljon parempia tuloksia, kun ei hutiloi.

Ohjeet oikeaoppiseen kuivaharjaukseen:

-Tee kuivaharjaus aina kuivalle iholle ennen suihkuun menoa
-Harjaa vartaloa ylöspäin suuntautuvilla, pyörivillä liikkeillä alhaalta ylöspäin aloittaen jalkapohjista
-Siirry sitten jalkateriin, sääriin, pohkeisiin, reisiin sekä käsiin ja käsivarsiin
-Harjaa tämän jälkeen selkä, pakarat ja lopuksi rintakehä sekä vatsa (tee vatsassa myötäpäivään suuntautuvia liikkeitä navan ympäri)
-Tehosta harjausta selluliittikohdissa, joissa nesteiden virtaamisessa on tukoksia
-Jos iho on rikki, sillä on ihottumaa tai tulehtuneita näppyjä, kierrä ne
-Peseydy sitten suihkussa ja käytä tippa Whamisan suihkugeeliä
-Kuivaa lopuksi iho varvasvälejä myöten huolellisesti

Step 2: kirkasta ja nesteytä

Nyt iho on valmis ottamaan vastaan kirkastavat ja kosteuttavat aineet. Levitä iholle ohut, runsaasti vesikosteutta sisältävä, eli ihoa nesteyttävä, vartalovoide. Ole huolellinen myös voiteen levittämisessä. Hiero voidetta huolellisesti koko vartalon iholle jalkateriä- ja pohjia myöten äläkä unohda vatsaa, alaselkää, pakaroita ja rintakehää.

Whamisan Organic Fruits Body Lotion on superkosteuttava ja ihoa kirkastava ohut voide. Puhdistetun veden tilalla on käytetty aloe veraa, joka uudistaa ihoa. Lisäksi voide sisältää fermentoitua omenaa, yuzua, kaki-hedelmää ja kiiviä, jotka kirkastavat ja ravitsevat ihoa. Oliivi-, hasselpähkinä- ja arganöljyt sekä sheavoi puolestaan pehmittävät ihoa.

Step 3: kerrosta ja kosteuta

Viimeisenä on vuorossa kerrostusvaihe eli kosteus lukitaan ihoon täyteläisellä vartalovoilla, joka muodostaa iholle oklusiivin, eli hennon suojaavan pinnan, joka ehkäisee kosteutta haihtumasta iholta pois. Kerrostamisen ansiosta ihon kosteuspitoisuus paranee ja rutikuivat kohdat lähtevät vähitellen elpymään ja siloittumaan.

Voitele koko vartalo jälleen huolellisesti jalkapohjista aloittaen ja etene ylöspäin sekä sydämeen päin pyörivillä, hierovilla liikkeillä. Vaikka kasvojen iholla tuotteiden levitystekniikka on hellävaraista taputtelua, vartalon iholla kannattaa tehdä hierovia liikkeitä, jotka rentouttavat kireitä sidekudoksia, parantavat nestekiertoa sekä helpottavat lihasjumeja.

Whamisan Organic Fruits Body Butter sisältää shea- ja murumuruvoita sekä avokado-, hasselpähkinä- ja oliiviöljyjä, jotka pehmittävät ja ravitsevat ihoa tehokkaasti. Fermentoitu banaani, omena, yuzu ja vadelma kirkastavat ihoa. Voide on koostumukseltaan kermaista ja täyteläistä, mutta se imeytyy hyvin eikä jätä ihoa rasvaiseksi.

Näin perusteellista vartalonhoitorutiinia ei tarvitse tehdä päivittäin, mutta kun otat tämän rutiiniksi edes kaksi tai kolme kertaa viikossa, huomaat jo merkittävän eron siinä miltä iho näyttää ja tuntuu, mutta ennen kaikkea, miltä koko vartalosi tuntuu. Tunnet siis olosi kokonaisvaltaisesti paremmaksi omissa nahoissasi.

Sujauta lisäksi käsilaukkuun Whamisan Organic Seeds käsivoide, joka on kolmesta Whamisan hurmaavan herkullisista käsivoiteista täyteläisin ja talveksi paras vaihtoehto. Samettinen voide sisältää riisinlese-, kurpitsansiemen-, hasselpähkinä- ja sacha inchi-öljyjä sekä kaakaovoita, sheavoita ja mangovoita, jotka pehmittävät ihoa. Fermentoitu kaura, soijapapu, mung-papu, riisi ja ohra puolestaan kosteuttavat ja kirkastavat.

Arvonta ja alennus

Instagramin puolella on käynnissä parhaillaan arvonta, jossa kolme onnekasta voi voittaa haluamansa kaksi vartalotuotetta Whamisalta. Käykää siis osallistumassa arvontaan Instagramissani.

Whamisan vartalonhoitotuotteet ovat lisäksi 20 % alennuksessa Jolien verkkokaupassa. Tarjous on voimassa koko ensi viikon eli 17.11.2019 asti.

Whamisan tuotteet ovat myynnissä lisäksi mm. Sokoksella, Stockmannilla sekä Ruohonjuurissa.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,