Body & Mind

Keveyttä ja voimaa astangajoogalla

Body & Mind | 28.12.2016 | Katja Kokko

DSC_2343-2

Talven joogakurssini ovat alkamassa vajaan kahden viikon kuluttua. Vielä ehdit ilmoittautua mukaan ja aloittaa uuden vuoden astumalla polulle, joka vie kohti kokonaisvaltaisesti kevyempää ja hyvinvoivempaa elämää.

Astangajooga tunnetaan joogamuodoista fyysisesti haastavimpana. Se kehittää tehokkaasti voimaa ja notkeutta, mutta tarkoitus on löytää harjoituksesta kultainen keskitie keveyden ja voiman välille, oppia kuuntelemaan omaa kehoa ja energiatasoja. Joogassa tavoitteena on meditaatio, jatkuvan kelaamisen lopettaminen ja kokemus hiljaisuuden luomasta mielenrauhasta. Prosessi on haastava, mutta juuri siksi niin mielenkiintoinen ja koukuttava. Astangajoogan asanaharjoitus on hyvin terapeuttinen harjoitus kehon ja mielen tukoksien poistamiseksi, jossa jokainen saa edetä juuri itselleen sopivaan tahtiin. Harjoitus ei vaadi notkeaa ja hoikkaa kehoa, vaan se sopii ihan kaikille ikään, kokoon tai aiempaan liikuntataustaan katsomatta. Itse olen aikoinaan löytänyt liikunnan ilon juuri astangajoogasta, vaikka sormenpääni eivät yltäneet tuolloin lattiaan, eikä punnerruksesta ollut toivoakaan!

Joogaoppilaani Mia kirjoitti taannoin blogissaan kokemuksia kurssistani, voit lukea postauksen täältä. Saan mukaan tulevalle alkeiskurssille mukaan ystäväni Eevan, joka on varmasti monelle teistä tuttu Uusi Muusa -saitin tai Eevan entisen blogin kautta. Toivottavasti saamme lukea myös Eevan kokemuksia kurssista tulevaisuudessa!

Järjestän kaikki kurssit joogastudio Hyvinvoimalassa Punavuoressa, osoitteessa Merimiehenkatu 21. Aikataulu on seuraava:

Astangajoogan alkeiskurssi 10.1.-23.3.2017 

Tunnit tiistaisin klo 17.30-19.30 ja torstaisin klo 19.10-20.40

Alkeiskurssi sopii niille oppilaille, jotka eivät ole koskaan tehneet astangajoogaa. Aloitamme aivan alusta tehden ohjattua harjoitusta ja siirrymme kurssin lopussa mysoreharjoitukseen, eli itsenäisesti tehtävään harjoitukseen, jolloin ohjaus on yksilöllisempää.

Alkeiskurssin hinta on 280 € (sis. alv 10 %). Kurssi sisältää 22 harjoituskertaa.

Miesten jooga 9.1.-20.3.2017

Tunnit maanantaisin klo 19.30-21.00

Miesten jooga on miehille tarkoitettu matalan kynnyksen rento astangajoogakurssi. Mukaan voivat tulla kaiken tasoiset oppilaat. Teemme kurssilla ohjattua harjoitusta ja käymme läpi tekniikkaa sekä bandhojen, eli lihaslukkojen käyttöä. Tason mukaan ja ryhmän toiveista riippuen voimme kurssin loppupuolella kokeilla myös itsenäistä mysoreharjoittelua.

Miesten joogan hinta on 175 € (sis. alv 10 %). Kurssi sisältää 11 harjoituskertaa.

Astangajoogan alkeisjatkokurssi 9.1-22.3.2017 (huom. enää yksi paikka vapaana tällä kurssilla)

Tunnit maanantaisin klo 17.30-19.20 ja keskiviikkoisin klo 17.30-19.30

Alkeisjatkokurssi on tarkoitettu niille oppilaille, jotka ovat jo tehneet astangajoogaa joko itsenäisenä mysoreharjoitteluna tai ohjattuna. Kurssilla tehdään mysoreharjoitusta johon ensikertalaiset opastetaan mukaan, lunttilapun käyttö on myös aluksi sallittua. Kurssi sopii tasoltaan ykkössarjaa tai kakkossarjan alkua tekeville oppilaille. Painotan kurssilla yksilöllistä ohjausta sekä omaan harjoitukseen keskittymistä, mutta tarpeiden ja oppilaiden toiveiden mukaan otamme käsittelyyn erilaisia teemoja. Kurssin vieraileva opettaja on Magnus Appelberg, joka tulee pitämään workshopin myöhemmin päätettävästä aiheesta (otan tähän oppilaiden toiveita vastaan).

Alkeisjatkokurssin hinta on 290 € (sis. alv 10 %). Kurssi sisältää 22 harjoituskertaa.

Teemme jokaisella kurssilla myös vähintään yhden yin jooga -harjoituksen.

Kaikille tunneille ei ole pakko osallistua ylitsepääsemättömän esteen sattuessa, mutta tällöin saat toki parhaan hyödyn irti kurssista. Jos et pääse osallistumaan jollekin kurssisi tunneista, voit tulla korvaavalle tunnille toisena päivänä aikataulun mukaan. 

Sitovat ilmoittautumiselle kursseille tästä.

Kuva Denis Vinokur

Avainsanat: , ,