Body & Mind

Kesäjoogatarjous

Body & Mind | 5.5.2015 | Katja Kokko

_DSC6717

Kymmenviikkoinen astangajoogan alkeiskurssini loppui kolmisen viikkoa sitten. Oman ryhmän opettaminen oli minulle unohtumaton kokemus ja sinetöi halun pitää joogan ohjaamisen muodossa elämässäni jatkossakin.

En osaa edes ajatella, että joogaohjaus olisi minulle työtä, vaikka saisinkin siitä rahaa. Se on niin täydellisesti poikkeavaa työstä, johon olen tottunut – ja juuri siksi niin ihanaa. Kun olen joogasalissa ohjaajan roolissa, saan käyttää täydellisesti kehoani ja intuitiotani työvälineenä sen sijaan, että aivoni ja hermostoni kuormittuisivat. Se on parasta mahdollista vastapainoa kirjoittamiselle, kuvaamiselle, koneella istumiselle ja kaikenlaiselle puuhastelulle ja näpertelylle, mitä muu työni puolestaan on (ja josta myös suunnattomasti nautin). Joogan ohjaaminen on eheyttävää ja yhtä aikaa jotenkin herkkää, mutta kuitenkin voimakasta. Asiat tulevat jostain aivan toisesta paikasta, kuin tekstin tuottaminen.

En tiedä mihin polkuni joogaohjaajan roolissa tulee vielä viemään. Juuri nyt se tuntuu hyvältä näin. En joudu stressaamaan siitä, koska se ei ole tulonlähteeni, vaan asia, jota tekisin vaikka ilmaiseksi. Oppilaana olemisen se on vienyt uudenlaiselle tasolle ja oma harjoitukseni on muuttunut sen myötä paljon. Olen oppinut paljon uutta, mutta oppiminen ei koskaan lopu.

_DSC6985

Avustan edelleen kerran viikossa opettajaani ja syksyllä on luvassa jälleen pidempi kurssi, jonka konseptia muhittelen vielä mielessäni – sillä mitään aivan perinteista joogakurssia en halua pitää. Katsotaan. Opettajani pyysi minua myös kesällä ohjaamaan kaksi viikkoa aamumysoretunneistamme ja sehän sopii minulle paremmin kuin hyvin. Unelmien kesätyö!

Salillamme, Rööperin aamujoogassa, on kesäksi aivan mahtava kesäkorttitarjous: viisi viikkoa joogaa 80 eurolla. Kesäkortti on voimassa 29.6-31.7. Opettajina toimii kaksi ensimmäistä viikkoa Sami Mälkiä, jolla on taatusti Suomen paras pranayama-osaaminen ja lisäksi Sami on yksi maamme parhaimmista astangajoogaopettajista. Minä opetan puolestaan 13.7-24.7 ja MinnaMcHale heinäkuun viimeisen viikon. Minna lukeutuu niin ikään pätevimpiin joogaopettajiin, jolla on todella ihanat ja syvät avustukset.

Aamumysoret ovat kesän ajan kaksituntiset klo 6.30-8.30 ja ne pidetään maanantaista perjantaihin. Tunneille voi tulla, vaikka ei olisi koskaan joogannut. Opastamme sinut heti tositoimiin, lempeästi ja tippa-annostelulla, eli pienin askelin. Salillamme on hyvin eri tasoisia joogeja ja erittäin rento ja välitön ilmapiiri, joten jännittää ei kenenkään tarvitse.

Opettajani vaimoineen lomailevat kesän ajan, mutta Riitan herkullisen aamiaisen tuuraajana toimii Silvopleestäkin tuttu Saimi, jonka herkullinen raaka-aamiainen maksaa 8,50 €.

Voit ilmoittautua kesäkorttilaiseksi sähköpostitse osoitteeseen aamujooga(at)gmail.com.

Rock Om! Nähdäänhän kesäjoogassa? 

_DSC7154

Kuvat Mikko Rasila

Avainsanat: , , , ,