Beauty

Kantasolujen elinvoimaa ja nuorekasta hehkua

Beauty | 29.1.2016 | Katja Kokko

DSC_0071

Yhteistyössä Naturelle.fi, sisältää tarjouksen

Nyt on luvassa pitkä postaus, mutta paljon asiaa, mitä et halua missata.

Viimeisen kuukauden ajan on kylpyhuoneessani komeillut hopeanhohtoisten purnukoiden pitkä rivi, kun olen testikäyttänyt Juice Beautyn Stem Cellular-tuotelinjaa perusteellisesti. Takana on todella antoisa ja valaiseva kuukausi, edessä elinvoimaa hehkuva iho, jolla ei ole ollut tietoakaan pintakuivuudesta ja kiristävyydestä paukkupakkastenkaan aikana. Uskallan jopa väittää, ettei ihoni näytä siltä, että mittarissa on pian 33 vuotta. (Joka on toki vähän, mutta ihon ensimmäiset ikääntymisen merkit näkyvät jo tässä iässä.)

Stem Cellular on jenkkisarja Juice Beautyn patentoitu linja ikääntyvän ihon hoitoon. Tuotteet täyttävät tehokkuudessaan aikuisen ihon vaatimukset ja lisäksi koostumukset ovat erittäin pitkälle hiottuja muistuttaen tuntumaltaan silkkisimpiäkin synteettisen kosmetiikan seerumeita ja voiteita sekä sokerina pohjalla tuotteet ovat erittäin kohtuuhintaisia. Kiinnostavaa! Haluatte siis varmaan kuulla lisää?

DSC_0060

Stem Cellular perustuu nimensä mukaisesti kasvien kantasoluihin. Vaikuttavat raaka-aineet ovat patentoitu sitruunan, omenan ja viinirypäleen kantasolujen yhdiste, C-vitamiini, luontaisesti resveratrolia (voimakas antioksidantti) sisältävä viinirypäleensiemenmehu ja -öljy sekä sitruuna- ja omenamehut, jotka sisältävät luonnollisia AHA-happoja. Tämä kokonaisuus kiihdyttää ihosolujen uusiutumista, antaa iholle nuorekasta elinvoimaa, kirkastaa, sitoo ihoon kosteutta ja hidastaa uusien ryppyjen muodostumista. Juice Beauty on panostanut koko tuotelinjan testaamiseen kliinisin testein ja testitulokset puhuvat tehojen puolesta. Kaikissa tuotteissa tuoksuvat ylelliset may chang ja ho wood eteeriset öljyt – siis suomeksi sanottuna tuoksu muistuttaa lempeästi sitruunaruohoa.

Kantasoluteknologia on varsin mielenkiintoista ja modernia. Kasvien kasvusolukossa sijaitsevat kantasolut eristetään ja viljellään koeputkessa. Ne sisältävät kaikki kasvin solun ominaisuudet ja voivat jakautua loputtomiin. Kantasolut eivät ole koskaan olleet kosketuksissa minkäänlaisten maaperän epäpuhtauksien tai torjunta-aineiden kanssa, eikä niiden kohdalla voida puhua luomuraaka-aineista, vaikka alkuperäinen kasvi olisikin luomuviljelty. Kantasoluteknologia on ympäristöystävällistä, maaperää, vettä ja biologista monimuotoisuutta säilyttävää, eikä se tuota jätettä. Kasvien kantasolut suojaavat ihoa hidastamalla kollageenin hajoamista, tukevat soluaineenvaihduntaa sekä aktivoivat solujen uusiutumista.

Stem Cellular -tuotelinja löytyy kokonaisuudessaan täältä. Itselläni ei ollut aivan kaikkia tuotteita testissä, sillä silmänympärysnaamion olen kokeillut reilu vuosi sitten ja kaulavoiteelle minulla ei puolestaan ole tarvetta, vielä. Menin siis kuukauden ajan pelkästään näillä tuotteilla (ainostaan kasvovesi oli Tata Harperin ja ihoöljy May Lindstromin) ja suoritin jopa niin perusteellisen tutkimuksen, että kuvasin ihoni ennen ja jälkeen.

Tulokset näkyvät alla. Oli mahdottomuus saada kuviin tismalleen samaa valaistusta, mutta kyllä näistä jotain eroa ainakin minun silmäni havaitsee, eikö totta? Ylempi kuva on otettu vuodenvaihteen jälkeen ja alempi kuva eilen. Mielestäni alemmassa kuvassa ihon sävy on kirkkaampi ja tasaisempi, mutta valo voi toki valehdella hieman.

DSC_0160DSC_0004-2

Stem Cellular -puhdistusöljy sai kokeilujakson myötä vihdoin viiden tähden sertifikaattini. Tuote menee ehdottomasti panosta & pihistä -kategoriaan tosin sillä poikkeuksella, että laadusta ei tarvitse pihistää tippaakaan. Öljyssä on samettinen koostumus ja se puhdistaa kaikki meikit tuhtia ripsivärikerrosta myöten tehokkaasti. Öljy kannattaa levittää kuivalle iholle kaikkien muidenkin putsareiden tapaan. Sen voi huuhtoa pois vedellä, pyyhkiä lämpimään veteen kastetulla musliiniliinalla tai tehdä kaksoispuhdistuksen. Sanottakoon, että tämä putsari ei emulgoidu vedellä pois täysin, mutta en kokenut itse tätä ongelmaksi, vaan päinvastoin pidin siitä, että öljyä jäi hitusen iholle, sillä kasvovedellä pyyhkiminen putsasi rippeet ja ihon hydrolipidikalvo kiitti tästä hellivästä käsittelystä. Musliiniliinalla puolestaan saa pyyhittyä kaiken pois ja samalla tehostettua puhdistusta.

DSC_0087DSC_0007

Kokeilin kaksoispuhdistusta Stem Cellular puhdistusgeelin kanssa, joka yllätti hellävaraisuudellaan (ei varmaan tarvitse muistuttaa mitä mieltä olen geeliputsareista). Iho jäi nimittäin ihanan pehmeäksi tälläkin käsittelyllä. Itse käytin kuitenkin öljyä yksinään ja mieluummin yhdistäisin sen puhdistusmaitoon kaksoispuhdistuksessa (joko Juice Beautyn tavalliseen puhditusmaitoon tai kuorivaan versioon). Tämä tiedoksi kuitenkin niille, jotka pitävät kaksoispuhdistuksesta geelin kanssa, että tämä toimii ilman, että meikäläinen saa slaagia.

DSC_0034

Stem Cellular Booster Serum on Jenkeissä Juice Beautyn myydyin tuote, missä kyseinen tuotelinja on lunastanut paikkansa anti-age tuotteiden lisäksi myös meikinpohjustamisessa. Painallus Booster Serumia kertoo miksi: tuntuma on uskomattoman samettinen ja seerumi ”täyttää” juonteet sekä epätasaisuudet iholta luoden ihanteellisen pohjan meikille. Seerumi kiihdyttää solujen uusiutumista ja lisää ihon kosteuspitoisuutta, mikä puolestaan hidastaa ryppyjen muodostumista sekä antaa iholle elinvoimaista hehkua. Seerumia käytetään normaalisti kasvoveden jälkeen. Sitten iholle imeytetään hieromalla pari tippaa ihoöljyä ja lopuksi on kosteusvoiteen vuoro. Aamuisin olen lisännyt seerumia usein vielä pienen tipan kosteusvoiteen päälle ennen meikkivoidetta pohjustustarkoituksessa – toimii kuin rasvattu.

DSC_0051

Stem Cellular Anti-Wrinkle Moisturizer hipoo koostumuksellaan täydellisyyttä seerumin tavoin. Tai hipoo lienee väärä ilmaisu, sillä en muuttaisi koostumuksessa yhtikäs mitään. Suosittelen tätä erittäin lämpimästi ensimmäiseksi tuotteeksi niille, jotka ovat tottuneet synteettisen kosmetiikan silkkisiin voiteisiin – eroa ei varmasti huomaa kuin korkeintaan siinä, että Juice Beautyn kuningatarvoide antaa ihon hengittää. Nyt kun talven sääolosuhteet ovat pistäneet ihon kaikilla todella koetukselle, olen itse saanut vain nauttia tyytyväisenä heleästä ja täyteläisestä ihosta. Täyteläisellä tarkoitan sitä, että ihon kosteuspitoisuus on ollut balanssissa, eikä kiristelyä tai kuivuudesta aiheutuneita juonteita ole ilmaantunut lainkaan, vaan iho on pehmeä, kimmoisa ja joustava. Voiteessa on kosteutus ja ravitsevuus harmoniassa keskenään. Tehoaineet ovat samoja, kuin muissakin Stem Cellular -tuotteissa ja ravitsevat öljyt ovat puolestaan sheavoita, jojoba-, viinirypäleensiemen-, iltahelokki- ja purasruohonsiemenöljyjä, jotka sisältävät runsaasti välttämättömiä rasvahappoja sekä antioksidantteja.

Anti-Wrinkle Overnight Creamin myötä luulen, että yövoiteet ovat nyt tulleet jäädäkseen meikäläisen iltarutiineihin, kun ihon tukkoisuus on enää muisto vain ja varsinkin talvi-aikaan iho todella kaipaa ekstrahoitoa pysyäkseen hyvässä kunnossa. Noin 40-vuotiaasta eteenpäin yövoide on suositeltava ympärivuotiseen käyttöön. Stem Cellular yövoiteessa on vaikuttavana lisänä kosteutta sitovat humektantit hyaluronihappo ja Sodium PCA (jota sietääkin yövoiteelta odottaa), ihoa vahvistava ja kiinteyttävä beekaglukaani, kollageenia suojaavat peptidit sekä narsissiuute, joka vaalentaa pigmenttiläiskiä, kiinteyttää ihoa ja lisää sen elastisuutta.

DSC_0049

Stem Cellular Eye Treatment silmänympärysvoide on jännä kapistus: pumppupullon päässä on aplikaattori, jolla voiteen voi sivellä silmänympärysiholle. Koostumus on kevyt: geelin ja ohuen voiteen välistä ja se jättää ihon sileäksi sekä pehmeäksi. Juonteiden lisäksi voide hoitaa turvotusta sekä tummuutta. Vakuuttavia tuloksia kuuden viikon käytön jälkeen ikääntyneellä iholla löytyy Juice Beautyn sivuilta.

DSC_0067

Viimeisenä katsaus vielä Stem Cellular CC-voiteeseen, jonka moni teistä tietääkin lukeutuvan yhdeksi suosikkimeikkipohjakseni. Voiteessa on fysikaalinen aurinkosuojakerroin 30, joten se on yksi kesän must have -tuotteista, mutta loistava suoja myös kovalla pakkasella. Sävyjä on kaksi: Natural Glow ja Warm Glow, joista itselläni on tummempi Warm Glow. Värit sulautuvat hyvin ihoon, sillä voide on hieman läpikuultava. Silti itselleni täydellinen sävy olisi näiden kahden sekoitus, mutta huolellisella häivyttämisellä leuan alle ja hiusrajaan lopputulos on luonnollinen. Voide ei ole paras iholle, joka kaipaa paljon peittävyyttä, mutta täydellinen puolestaan silloin, kun haluaa meikkipohjalta luonnollista kuulakkuutta, kevyttä peittoa sekä aurinkosuojaa. Alla vielä kuva kasvoistani CC-voiteella. Poskissa ja huulissa on Tata Harperin voidemainen poskipuna sävy Very Sweet.

DSC_0010-2

Jos Stem Cellular tuotteet herättivät mielenkiintosi, nyt niitä on mahdollisuus päästä kokeilemaan -15 % alennuksella, jonka Naturelle tarjoaa lukijoilleni 15.2.2016 asti koodilla STEM15. Tarjous koskee siis kaikkia Juice Beautyn Stem Cellular linjan normaalihintaisia tuotteita.

Vinkattakoon, että tuotteista on saatavilla myös matkapakkaus, joka sisältää 15 ml Booster Seerumin, 7,5 ml silmänympärysvoiteen ja 15 ml päivävoiteen. Loistava tilaisuus tutustua tuotteisiin, jos ei halua suoraan investoida täysikokoisiin purnukoihin.

Mitäs teidän ihoillenne kuuluu tällä hetkellä? Oletko aiemmin löytänyt luonnonkosmetiikasta tehokkaita anti-age tuotteita?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , ,