Etelä-Afrikkalainen Esse näytti saavan teiltä yhtä innostuneen vastaanoton, kuin itseltäni sarjaan ensi kertaa tutustuessani. Kolmen kuukauden käytön jälkeen ihastus on kehittynyt vakuuttumiseksi siitä, että Essen taustalta löytyvä tieteelliseen tutkimukseen nojautuva ihonhoitofilosofia toimii myös käytännössä. Jos minulla olisi hoitola, olisi Esse varmasti yksi valintani tuoteportfolioon.
Tehdäänpä nyt katsaus tuotteisiin, jotka olivat omassa käytössäni. Postauksesta tulee melkoisen pitkä, joten suosittelen varaamaan lukemiselle kiirettömän hetken ja kupillisen rooibosteetä!
Hei alkuun aplodit Essen loistaville putsareille. Itselläni käytössä olivat Cream Cleanser puhdistusmaito sekä Refining Cleanser savipohjainen puhdistusvoide.
Cream Cleanserin nimestä tulee ehkä mielikuva kermaisen täyteläisestä puhdistusvoiteesta, mutta koostumus on sen sijaan ihanan ohutta ja tähän tykästyvät varmasti nekin, jotka eivät ole tottuneet puhdistusmaitojen tai -öljyjen jättämään pehmeään tunteeseen, sillä tuote on täysin vesiliukoinen. Melkein tekisi mieli kutsua putsaria geeliksi, mutta ei se kyllä sitäkään ole, vaan jonkinlainen yhdistelmä kevyttä geeliä ja täyteläistä puhdistusmaitoa. Jos minun pitäisi suunnitella puhdistusgeelille vaihtoehto lempeämpänä versiona, olisi se varmasti tämmöinen.
Kuten kerroin jo edellisessä postauksessa, Essen tuotteissa vesi on korvattu rooibos-uutteella, jonka lisäksi tässä putsarissa on jojobaöljyä, baobaböljyä, aloe veraa sekä joukko virkistäviä eteerisiä öljyjä, jotka puhdistavat ja tasapainottavat talineritystä, kuten palmarosaa, piparminttua ja ruusu geraniumia.
Tiedän, että suurin osa teistä on myös tarkka tuoksuista. Essen tuotteissa tuoksuu hyvin tunnistettavasti rooibos, johon yhdistyy tuotteiden muut raikkaat raaka-aineet. Tuoksut ovat yksiä ihanimpia, mitä olen luonnonkosmetiikasta nuuhkinut ja niistä tulee todella hyvä olo. Se johtuu erityisesti siitä, ettei tuotteissa ole varsinaisia hajusteita, vaan tuoksut tulevat raaka-aineista. Eteeriset öljyt eivät hallitse tuoksuja voimakkaasti, vaan ihanan lempeästi. Uskonkin Essen tuoksumaailman miellyttävän suurinta osaa ja kasvohoito tuotteilla on myös aromaterapeuttinen.
Refining Cleanser on mielenkiintoisin puhdistusaine, mitä olen testannut sitten May Lindstromin Honey Mudin. Kyseessä on kermaisen täyteläinen savipohjainen syväpuhdistava voide. Tuotteessa on pinta-aktiivisia aineita sen verran, että se pesee tujakammin, kuin puhdistusmaidot, mutta runsas määrä savea tekee tuotteesta täysin uudenlaisen ja poikkeuksellisen. Saviputsaria käytetään 2-3 kertaa viikossa detox-puhdistajana, eli se ei ole tarkoitettu päivittäiseen käyttöön. Tosin monen miehen paksummalle iholle tämä on varmasti unelmaputsari ihan jokapäiväisessä käytössä.
Saviputsari on periaatteessa rakeeton, mutta bentoniittisaven hiukkasista tulee kuitenkin väkisinkin aivan hienon hienoja rakeita, mutta ne eivät vahingoita ihoa mekaanisesti. Savi imee itseensä toksiineja ja syväpuhdistaa ihoa. Kalaharin meloniöljy sisältää runsaasti omega-rasvahappoja, jotka auttavat ihoa säilyttämään rasvatasapainon. Palmarosan ja petitgrainin eteeriset öljyt virkistävät ja puhdistavat. Olen väläytellyt jo monta kertaa blogissa tykästyneeni savipohjaisiin puhdistusaineisiin ja Refining Cleanserin myötä tuli jälleen ahaa-elämyksiä tuotekehityksen suhteen.
Essen Toner kasvovesi on kasvovesien aatelia: rooibosuute, ruusuvesi, oliivinlehtiuute, salisyylihappo ja tujaus vaniljan tuoksua. Täydellinen kombinaatio korjaavia antioksidantteja, talia liuottavia sekä kosteuttavia aineita rooiboksen ja vaniljan tuoksuisena. Toner on enemmän kuin kasvovesi ja kaiken lisäksi suihkutettava! Kolmen kuukauden aikana käytin kaksi pulloa kasvovettä, mutta harmikseni toisen kasvoveden sumutin spruuttasi tuotetta kahteen eri suuntaan. Mainitsen tämän siksi, jos jollekin sattuu samanlainen kappale, niin näin ei kuuluisi olla ja pumpun tai tuotteen voi toivottavasti vaihtaa.
Essen ihonhoitofilosofian mukaan seerumia käytetään vain iltaisin, sillä sen avulla imeytetään aineita ihoon, eikä päivisin käytettävästä meikkipohjasta haluta imeytyvän ihoon mitään. Essen seerumin koostumus sai minut jo viime keväänä aivan tiloihin, sillä se on uskomaton: geelimäinen, silkkinen, nopeasti imeytyvä, hyvin kosteuttava ja jättää iholle mielettömän sileän tunteen. Aivan mahtava tuote. Seerumissa on rooiboksen lisäksi inuliinia, eli prebioottia, joka auttaa luomaan iholle tasapainoisen mikrobikasvuston. Pienimolekyylinen hyaluronihappo sitoo soluihin kosteutta ja saa aikaa ”plumping” efektin, eli siloittaa juonteita. Pajunkuoriuutteen sisältämä salisyylihappo liuottaa talia huokosista, auttaa vähentämään tukkeumia sekä kuljettaa aineita ihoon. Seerumi on tarkoitettu kaikille ihotyypeille.
Silmän- ja huultenympärysvoiteen pakkaukselle kunniamaininta: pumppu annostelee voidetta juuri halutun määrän! Tämä ei ole itsestään selvää monissa silmänympärystuotteissa, vaan pumppu saattaa annostella tuotetta koko perheelle yhdellä painalluksella. Olen pitänyt myös silmänympärysvoiteesta kovasti ja se on käytössä edelleen, sillä yksi pullo on erittäin riittoisa. Pienimolekyylinen hyaluronihappo kosteuttaa ja siloittaa juonteita. Afrikkalainen kigeliauute (suomeksi makkarapuu!) kirkastaa ja vaalentaa ihoa ja yangu- ja manketiöljyt sisältävät omega-rasvahappoja sekä antavat luonnollista suojaa UV-säteiltä vastaan.
Tähän väliin täytyy mainita Essen käyttämistä erikoisen kuuloisista afrikkalaisista raaka-aineista kuten makkarapuusta, marula-, baobab-, yangu-, manketi ja kalaharin meloniöljyistä, että Esse on panostanut luonnollisesti myös niiden osalta tutkimukseen. Tässä postauksessa en voi mitenkään syvällisesti perehtyä niihin, mutta koska aihe kiinnostaa itseäni, aion paneutua näihin myöhemmin tänä syksynä blogissa alkavan raaka-aineisiin perehtyvän postaussarjan myötä.
Repair-öljy tulee kahden roll on-pullon pakkauksessa (vinkki: tilaa kaverin kanssa pakkaus puoliksi). Siihen on pakattu lemppariani eli ruusunmarjaöljyä sekä afrikkalaisia baobab-, manketi-, yangu- ja marulaöljyjä. Tujaus laventelin eteeristä öljyä luo rentouttavan tuoksun ja öljy onkin yksi niitä ainoita tuotteita, jotka eivät sisällä rooibosuutetta. Tämä öljy soveltuu erinomaisesti aknelle, rosacealle ja atopialle kuin myös muillekin ihotyypeille sekä ikääntyvän ihon hoitoon anti-age tuotteeksi.
Seerumin lisäksi myös kokeilemani Deep Moisturizer ansaitsisi pokaalin. Nyt en liioittele piirun vertaa, kun sanon tässä voiteessa olevan täydellisimmän koostumuksen, mitä olen koskaan kokeillut. En sitoudu helposti yhden kosteusvoiteen käyttäjäksi, sillä olen äärimmäisen nirso voiteiden koostumuksista ja voin laskea yhden käden sormilla ne tuotteet, jotka saavat minulta täyden kympin tai lähes täyden kympin (kenties joskus teen niistä oman postauksen). Deep Moisturizer saa kymppiplussan, sillä voiteelle on onnistuttu luomaan ällistyttävän kevyt, mutta täyteläisen samettinen koostumus ilman hervottoman suurta määrää formulointiin käytettäviä sakeuttajia, esteriöljyjä ja emulgaattoreita. Niiden sijaan voide sisältää järkevän ja tehokkaan kokonaisuuden ihoa aidosti ravitsevia, kosteuttavia, tasapainottavia ja korjaavia kokonaisia kasviraaka-aineita. Aktiivisina avain aineina toimivat rooibosuutteen lisäksi jo edellä mainitut Afrikan ihmeöljyt sekä ikääntymisen merkkejä hidastava, antioksidanttipitoinen honeybush-uute. Tuoksu on tuttu sekoitus rooibosta ja vaniljaa.
Nyt kun kasvojen hoidon perustuotteet on käyty läpi, vuorossa ovat kuorinta ja naamiot, jotka herättävät aina suurta kiinnostusta. Näissäkin Esse onnistuu tarjoilemaan herkullisen kokonaisuuden. Minulla käytössä ovat olleet Cocoa Exfoliator kuorinta sekä Clay Mask ja Cream Mask.
Cocoa Exfoliator suklaakuorinnasta on pakko tulla hitti. Kun purnukkaan kerran työntää nokkansa, tekisi mieli kaivaa jälkiruokalusikka esiin. Tehokkaimpien kuorintojen joukkoon tämä ei yllä, mutta ihanimpien kylläkin. Hedelmähappoja on täysin mahdoton päihittää.
Suklaakuorinnan rakeet ovat hellävaraista sokeria, joka sulaa kosteuden vaikutuksesta iholle, joten ei ole pelkoa, että tällä jyystäisi ihoa liiaksi. Siltikin aknen ja rosacean sekä muutoin tulehtuneen ihon tulee jättää tämä kuorinta välistä. Kaakao tekee kuorintaelämyksestä täydellisen maku- ja aistinautinnon sen lisäksi, että kaakao sisältää runsaasti vapaiden radikaalien vaurioita korjaavia antioksidantteja. Essen hoitolatuotteista löytyy kunnon entsyymikuorinta, jollaisten ystävä itse tunnetusti olen.
Clay Mask on savinaamio, joka ei kuivu iholle, mistä plussaa. Valkoinen savi toimii iholle detox-hoitona, piparmintun, kamomillan, laventelin ja ylang ylangin eteeriset öljyt rauhoittavat ja puhdistavat ihoa, rooibosuute on antioksidanttipommi ja kookosöljy sekä sheaöljy pehmittävät ihoa. Naamio on yhtäaikaisesti ravitseva ja puhdistava eikä se kuivata ihoa, joten se sopii kaikille ihotyypeille.
Cream Mask on paitsi janoisen ja rutikuivan ihon tehohoito, myös superhoito maksaläiskille ja ikääntyvälle iholle. Ja miksikö – vastaus on huippuraaka-aineissa: A-, C-, ja E-vitamiineissa, hyaluronihapossa ja erittäin antioksidanttipitoisissa kasviuutteissa.
Kasviuutteethan sisältävät jo itsessään runsaan määrän vitamiineja ja erilaisia antioksidantteja, mutta naamioon on lisätty vielä erikseen A-vitamiinia retinyylipalmitaatin muodossa (joka varsinkin on loistava raaka-aine) sekä C- ja E-vitamiineja. Loistavaa! Naamion voi jättää kahdesti viikossa vaikuttamaan iholle yöksi pigmenttiläiskien hoidossa.
Vartalon ihoa olen saanut myös hemmotella Essen tuotteilla. Light Body Moisturizer kului itseltäni loppuun ennätysajassa kesällä, sillä koostumus oli siinäkin niin upea, etten malttanut olla lotraamatta sillä joka ilta. Jos olet kokeillut Absolutionin vartalovoidetta, niin tässä on jotain samaa. Koostumus on ohut, silkkinen, todella kosteuttava, jättää pehmeä pinnan ja ravitun tunteen, mutta imeytyy nopeasti. Rooibosuutteesta ei ole tässäkään kitsasteltu ja ravitsevat öljyt ovat myös kallisarvoisia marula- ja mankettiöljyjä makkarapuun uutteella höystettynä. Harvoin sitä törmää vartalovoiteeseen, jossa komeilee kasviuute raaka-aineluettelon ykkösenä. Vartalovoiteesta löytyy muuten myös pienempi pullo.
Body Oil on myös sarjassaan taivaallinen. Sitä suositellaan ennen lomalle lähtöä tai aurinkokauden alkamista käytettäväksi päivittäin kahden viikon ajan vahvistamaan ihon luonnollista suojaa vapailta radikaaleilta, joita UV-säteily lisää kehossa. Öljyn tuoksu on raikas ja rentouttava sekoitus katajan, laventelin, applesiinipuun kuoren sekä patsulin eteerisiä öljyjä. Aromaterapiaa ja ravitsevaa hoitoa samalla paketissa. Kuvassa minulla on öljystä vanha pullo, uudessa pullossa on pumppu, jolla annostelu käy kätevämmin.
Wau, olipas siinä melkoinen urakka käydä jokainen tuote läpi. Luonnollisesti kokemukseni tulivat pähkinänkuoressa, mutta ainakin olennaisimmat seikat tuli mainittua. Nyt vaan onnea ja menestystä Esselle Suomen valloitukseen, en epäile tippaakaan, etteikö se onnistuisi, sillä sarja läpäisi purnukkasyynini täysin pistein.
Jos kiinnostaa testata useampaa tuotetta kerralla, mutta ei raaski satsata koko pakettiin, Esseltä löytyy matkasetit seka- ja rasvaiselle iholle sekä kuivalle ja herkälle iholle.
Mitä fiiliksiä Essen ihonhoitotuotteet nyt herättävät? Mikä tai mitkä tuotteista kiinnostaisivat itseäsi eniten?
Essen tuotteisiin pääsee tutustumaan ensi viikolla I Love Me-messuilla Natural Goods Companyn osastolla ja käykää muuten myös tykkäämässä sarjan suomalaisista Facebook-sivuista!
Linkit ovat affiliate-linkkejä
Tuotteet saatu testiin maahantuojalta
Kuvat Katja Kokko