Beauty

Ihonhoitosalaisuus osa 1/2

Beauty | 6.10.2015 | Katja Kokko

DSC_0042

Muistatte varmaan, ettei koko kesänä kuukauden suosikkituotteissani nähty juurikaan kasvojenhoitotuotteita? Nyt on vihdoin tullut aika paljastaa miksi. En siis suinkaan lopettanut ihoni hoitoa kesällä, vaan päinvastoin: olen juhannuksesta lähtien käyttänyt antaumuksella erästä uutta ihonhoitosarjaa, joka on rantautunut Suomeen kaikessa hiljaisuudessa Etelä-Afrikasta saakka.

Etelä-Afrikasta tulee muitakin mielenkiintoisia ja erityisesti tieteelliseen tutkimukseen perustuvia sarjoja, varsinkin synteettisen kosmetiikan puolella. Tämä sarja on kuitenkin puhtaasti luonnonkosmetiikkaa, mutta sen taustalta löytyvät myös mittavat tieteelliset tutkimukset ja kaiken lisäksi sarja on suunnattu pelkästään kauneushoitoloihin. Kotihoitoon myytävien tuotteiden lisäksi sarjassa on runsaasti pelkästään hoitolakäyttöön tarkoitettuja tuotteita. Hoidoissa noudatetaan täsmällistä hoitoprotokollaa ja kuluttajatuotteita saa myydä vain hoitoloissa tai niiden yhteydessä toimivissa verkkokaupoissa. Kyseessä on siis oikein perinteiseen tapaan toimiva hoitolasarja, joka on todella tervetullutta luonnonkosmetiikan puolelle.

DSC_0117

Tämä sarja on nimeltään Esse (latinaa ja tarkoittaa to be) ja sen maahantuojana toimii Natural Goods Company, jonka verkkokaupasta tuotteet myös löytyvät, mutta niihin ei kohdistu milloinkaan alennuksia (tuotteet eivät ole normaalihintaisinakaan  kalliita verrattuna moniin muihin ylellisiin sarjoihin).

Kun kuulin Essestä ensimmäisen kerran, osoittivat täyden kympin menestystuotteita bongaavat tuntosarveni kohtisuoraan ylöspäin. Tästä sarjasta tullaan vielä puhumaan ja paljon, siitä pistän pääni pantiksi!

Essen perustaja on paljon tutkimustyötä tekevä kemisti Trevor Stey. Sarja on perustettu vuonna 2000, eli takana on jo viisitoista menestyksekästä vuotta ja sarja on levinnyt Afrikasta Japaniin, Malesiaan, Hong Kongiin, Eurooppaan sekä Jenkkeihin. Esse on edelleen Trevorin itsensä omistuksessa ja yritys keskittyy vahvasti ylläpitämään ekologista ja eettistä filosofiaansa, jossa ihonhoitoon ja luontoon suhtaudutaan holistisesti maksimaalisen voiton tavoittelun sijasta.

DSC_0072

Mikä Essen ihonhoitotuotteista sitten tekee erityistä?

1. Sarja perustuu ihon luonnollisen vastustuskyvyn ja hyvän bakteerikannan ylläpitämiseen prebiootein ja probiootein. Aiemmin ihonhoito on pitkälti keskittynyt ihoa muodostaviin soluihin, mutta uusimpien tutkimusten myötä iho nähdään elävän symbioosissa mikrobien kanssa – terveellä iholla bakteerien monimuotoisuus on hyvä. Prebiootit ravitsevat hyödyllisiä bakteereja, jotta ne voisivat toimia mahdollisimman tehokkaasti haitallisia bakteereja vastaan. Essen tuotteissa käytetty prebiootti on inuliinia. Haitalliset bakteerit aiheuttavat mm. aknea, rosaceaa ja ekseemaa.  Probiootit ovat puolestaan eläviä mikrobeja, jotka tasapainottavat bakteerikantaa, suojaavat haitallisilta mikrobeilta ja vahvistavat ihon vastustuskykyä. Esse käyttää probiootteina lactobacillus-bakteereja.

2. Sarjan kaikki tuotteet on pH-tasapainotettu happamiksi. Tämä on  aivan loistavaa! Terveen ihon pH on hapan, noin 4,0-5,6 ja pysyäkseen vastustuskykyisenä, pH tulisi säilyttää  tasapainossa, mielellään alle 5,5. Olen törmännyt todella omituisiin väittämiin emäksisestä ihonhoidosta, joka liittyy paljon hypetetyn suolan ympärille, kuten vertauskuvaan lapsiveden emäksisestä pH-arvosta. Täytyy sanoa, että elämme täällä kohdun ulkopuolella hieman erilaisessa ympäristössä ja olosuhteissa, joilla ei ole mitään tekemistä lapsiveden pH:n kanssa. Kehon happamuutta on hyvä tasapainottaa, sillä happamaan kehoon kehittyy sairauksia, mutta sitä ei tule sekoittaa ihon pH:hon. Kun ihon pH pidetään tasapainossa, myös talineritys tasapainottuu ja iho ei ole niin altis sairauksille, kuten aknelle, rosacealle ja ihottumille. Kaikki Essen tuotteet on pH-tasapainotettu välille 4,5-5,5. Useimpien merkkien kosteusvoiteet ovat pH:ltaan noin 7, sillä kosteusvoiteen tasapainottaminen on kallista ja melko vaikeaakin.

DSC_0145

3. Esse käyttää tuotteissaan mietoja säilyvyyttä parantavia aineita, Benzyl Alcoholia sekä Dehydroacetic Acidia, sillä miedot säilyvyyttä parantavat aineet eivät häiritse mikrobitasapainoa. Benzyl Alcohol esimerkiksi haihtuu ihon pinnalta pois.

4. Koska tali on ihon luonnollisesti erittämää öljyä, Esse käyttää erilaisia kasviöljyjä ja kasviuutteita imitoidakseen talia. Tuotteisiin sisällytetään mukaan 45 % omega-rasvahappoja ja triglyseridejä, sillä ne toimivat mikrobien pääasiallisena ravinnon lähteenä. Esse käyttää omega-rasvahappoja hyvin korkeina pitoisuuksina ja on löytänyt keinon stabiloida tuotteet omegoilla – usein omegaöljyt saatetaan erottaa tuotteesta säilyvyyden pidentämiseksi. Omega-rasvahapot tukevat vastustuskykyä, minimoivat UV-säteilyn aiheuttamia kollageenivaurioita sekä rauhoittavat tulehduksia.

5. Essen tuotteissa käytetään hyvin korkeaa teknologiaa ja koostumukset ovat huippuluokkaa. Jokaisella tuotteella ja niiden raaka-aineilla on kohdennetut vaikutukset ja kokonaisuus on rakennettu äärimmäisen johdonmukaisesti ja toimivasti. Tuotteiden sisältämien antioksidanttien määrä on huima, eivätkä tuotteet sisällä lainkaan vettä, vaan sen tilalla on käytetty rooibos-uutetta. Kasviraaka-aineet tulevat suurimmaksi Afrikasta, joiden viljelyllä ja tuotannolla saadaan tuettua luonnon monimuotoisuutta ja luotua paikallisiin köyhiin kyliin elinkeinoa sekä lisättyä tietoisuutta luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä. Afrikkalaisten raaka-aineiden lisäksi tuotteissa käytetään korkean teknologian aktiiviaineita, kuten pienimolekyylistä hyaluronihappoa sekä oleuropeinia (oliivinlehdistä löydetty aktiiviaine).

DSC_0084

Tässä Essen ihonhoitofilosofiaa ja taustatietoa raaka-aineista pähkinänkuoressa. Sarja on kertakaikkiaan uskomattoman kiinnostava, sillä kokonaisuus on niin tarkkaan mietitty taustalla vaikuttavaan tutkimukseen nojaten, että tekisi mieli pakata laukut ja hurauttaa saman tien tapaamaan Trevoria Etelä-Afrikkaan saakka!

Jotta pysyisitte kärryillä ja jaksaisitte lukea kaiken informaation, olen jakanut esittelyni kahteen osaan. Toisessa osassa kurkistamme tuotteisiin, joilla olen ihoani hoidellut yli kolme kuukautta.

Mitäs tuumitte? Kiinnostaako ja vakuuttaako sarja tämän perusteella?

DSC_0029

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,