Beauty

Ihonhoitosalaisuus osa 1/2

Beauty | 6.10.2015 | Katja Kokko

DSC_0042

Muistatte varmaan, ettei koko kesänä kuukauden suosikkituotteissani nähty juurikaan kasvojenhoitotuotteita? Nyt on vihdoin tullut aika paljastaa miksi. En siis suinkaan lopettanut ihoni hoitoa kesällä, vaan päinvastoin: olen juhannuksesta lähtien käyttänyt antaumuksella erästä uutta ihonhoitosarjaa, joka on rantautunut Suomeen kaikessa hiljaisuudessa Etelä-Afrikasta saakka.

Etelä-Afrikasta tulee muitakin mielenkiintoisia ja erityisesti tieteelliseen tutkimukseen perustuvia sarjoja, varsinkin synteettisen kosmetiikan puolella. Tämä sarja on kuitenkin puhtaasti luonnonkosmetiikkaa, mutta sen taustalta löytyvät myös mittavat tieteelliset tutkimukset ja kaiken lisäksi sarja on suunnattu pelkästään kauneushoitoloihin. Kotihoitoon myytävien tuotteiden lisäksi sarjassa on runsaasti pelkästään hoitolakäyttöön tarkoitettuja tuotteita. Hoidoissa noudatetaan täsmällistä hoitoprotokollaa ja kuluttajatuotteita saa myydä vain hoitoloissa tai niiden yhteydessä toimivissa verkkokaupoissa. Kyseessä on siis oikein perinteiseen tapaan toimiva hoitolasarja, joka on todella tervetullutta luonnonkosmetiikan puolelle.

DSC_0117

Tämä sarja on nimeltään Esse (latinaa ja tarkoittaa to be) ja sen maahantuojana toimii Natural Goods Company, jonka verkkokaupasta tuotteet myös löytyvät, mutta niihin ei kohdistu milloinkaan alennuksia (tuotteet eivät ole normaalihintaisinakaan  kalliita verrattuna moniin muihin ylellisiin sarjoihin).

Kun kuulin Essestä ensimmäisen kerran, osoittivat täyden kympin menestystuotteita bongaavat tuntosarveni kohtisuoraan ylöspäin. Tästä sarjasta tullaan vielä puhumaan ja paljon, siitä pistän pääni pantiksi!

Essen perustaja on paljon tutkimustyötä tekevä kemisti Trevor Stey. Sarja on perustettu vuonna 2000, eli takana on jo viisitoista menestyksekästä vuotta ja sarja on levinnyt Afrikasta Japaniin, Malesiaan, Hong Kongiin, Eurooppaan sekä Jenkkeihin. Esse on edelleen Trevorin itsensä omistuksessa ja yritys keskittyy vahvasti ylläpitämään ekologista ja eettistä filosofiaansa, jossa ihonhoitoon ja luontoon suhtaudutaan holistisesti maksimaalisen voiton tavoittelun sijasta.

DSC_0072

Mikä Essen ihonhoitotuotteista sitten tekee erityistä?

1. Sarja perustuu ihon luonnollisen vastustuskyvyn ja hyvän bakteerikannan ylläpitämiseen prebiootein ja probiootein. Aiemmin ihonhoito on pitkälti keskittynyt ihoa muodostaviin soluihin, mutta uusimpien tutkimusten myötä iho nähdään elävän symbioosissa mikrobien kanssa – terveellä iholla bakteerien monimuotoisuus on hyvä. Prebiootit ravitsevat hyödyllisiä bakteereja, jotta ne voisivat toimia mahdollisimman tehokkaasti haitallisia bakteereja vastaan. Essen tuotteissa käytetty prebiootti on inuliinia. Haitalliset bakteerit aiheuttavat mm. aknea, rosaceaa ja ekseemaa.  Probiootit ovat puolestaan eläviä mikrobeja, jotka tasapainottavat bakteerikantaa, suojaavat haitallisilta mikrobeilta ja vahvistavat ihon vastustuskykyä. Esse käyttää probiootteina lactobacillus-bakteereja.

2. Sarjan kaikki tuotteet on pH-tasapainotettu happamiksi. Tämä on  aivan loistavaa! Terveen ihon pH on hapan, noin 4,0-5,6 ja pysyäkseen vastustuskykyisenä, pH tulisi säilyttää  tasapainossa, mielellään alle 5,5. Olen törmännyt todella omituisiin väittämiin emäksisestä ihonhoidosta, joka liittyy paljon hypetetyn suolan ympärille, kuten vertauskuvaan lapsiveden emäksisestä pH-arvosta. Täytyy sanoa, että elämme täällä kohdun ulkopuolella hieman erilaisessa ympäristössä ja olosuhteissa, joilla ei ole mitään tekemistä lapsiveden pH:n kanssa. Kehon happamuutta on hyvä tasapainottaa, sillä happamaan kehoon kehittyy sairauksia, mutta sitä ei tule sekoittaa ihon pH:hon. Kun ihon pH pidetään tasapainossa, myös talineritys tasapainottuu ja iho ei ole niin altis sairauksille, kuten aknelle, rosacealle ja ihottumille. Kaikki Essen tuotteet on pH-tasapainotettu välille 4,5-5,5. Useimpien merkkien kosteusvoiteet ovat pH:ltaan noin 7, sillä kosteusvoiteen tasapainottaminen on kallista ja melko vaikeaakin.

DSC_0145

3. Esse käyttää tuotteissaan mietoja säilyvyyttä parantavia aineita, Benzyl Alcoholia sekä Dehydroacetic Acidia, sillä miedot säilyvyyttä parantavat aineet eivät häiritse mikrobitasapainoa. Benzyl Alcohol esimerkiksi haihtuu ihon pinnalta pois.

4. Koska tali on ihon luonnollisesti erittämää öljyä, Esse käyttää erilaisia kasviöljyjä ja kasviuutteita imitoidakseen talia. Tuotteisiin sisällytetään mukaan 45 % omega-rasvahappoja ja triglyseridejä, sillä ne toimivat mikrobien pääasiallisena ravinnon lähteenä. Esse käyttää omega-rasvahappoja hyvin korkeina pitoisuuksina ja on löytänyt keinon stabiloida tuotteet omegoilla – usein omegaöljyt saatetaan erottaa tuotteesta säilyvyyden pidentämiseksi. Omega-rasvahapot tukevat vastustuskykyä, minimoivat UV-säteilyn aiheuttamia kollageenivaurioita sekä rauhoittavat tulehduksia.

5. Essen tuotteissa käytetään hyvin korkeaa teknologiaa ja koostumukset ovat huippuluokkaa. Jokaisella tuotteella ja niiden raaka-aineilla on kohdennetut vaikutukset ja kokonaisuus on rakennettu äärimmäisen johdonmukaisesti ja toimivasti. Tuotteiden sisältämien antioksidanttien määrä on huima, eivätkä tuotteet sisällä lainkaan vettä, vaan sen tilalla on käytetty rooibos-uutetta. Kasviraaka-aineet tulevat suurimmaksi Afrikasta, joiden viljelyllä ja tuotannolla saadaan tuettua luonnon monimuotoisuutta ja luotua paikallisiin köyhiin kyliin elinkeinoa sekä lisättyä tietoisuutta luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä. Afrikkalaisten raaka-aineiden lisäksi tuotteissa käytetään korkean teknologian aktiiviaineita, kuten pienimolekyylistä hyaluronihappoa sekä oleuropeinia (oliivinlehdistä löydetty aktiiviaine).

DSC_0084

Tässä Essen ihonhoitofilosofiaa ja taustatietoa raaka-aineista pähkinänkuoressa. Sarja on kertakaikkiaan uskomattoman kiinnostava, sillä kokonaisuus on niin tarkkaan mietitty taustalla vaikuttavaan tutkimukseen nojaten, että tekisi mieli pakata laukut ja hurauttaa saman tien tapaamaan Trevoria Etelä-Afrikkaan saakka!

Jotta pysyisitte kärryillä ja jaksaisitte lukea kaiken informaation, olen jakanut esittelyni kahteen osaan. Toisessa osassa kurkistamme tuotteisiin, joilla olen ihoani hoidellut yli kolme kuukautta.

Mitäs tuumitte? Kiinnostaako ja vakuuttaako sarja tämän perusteella?

DSC_0029

Linkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,

Beauty

21 kommenttia artikkeliin “Ihonhoitosalaisuus osa 1/2”

 1. Jennie

  Kyllä kiinnostaa, kävin jo tsekkaamassa, että matkapakkauskin löytyy joten tätä voi testata hyvillä mielin. Tosin joskus mietin, että mitä parin viikon testailulla tekee oikeasti iholle, paitsi jos rutiinit on ihan totaalisen pielessä? Tai näkee siinä sen tietysti, jos ne eivät yhtään sovi iholle ja saa jotain reaktioita.
  Ja tietysti mietityttää, että miten ihmeessä tältä planeetalta löytyy niin kekseliäitä lähestymistapoja ihonhoitoon! Aina nurkan takana joku ihme jonkun taskussa 😀 Minulla on yleensä utelias ja kiinnostunut olo kun esittelet täällä uutuuksia, haluan mielellään testata, mutta in the end jotkut tuotteet käy testissä ja vaihtuu seuraavaan. Ja sitten on ne tietyt merkit, joiden purnukat pitävät kestopaikkaa kylppärin kaapissa 🙂 Tietysti ne, joilla iholla on hyvistä tuotteista huolimatta jotain ongelmia, kiinnostutaan varmaan uutuuksistakin vähän enemmän – jos vaikka tämä toisi tullessaan sen ihon mistä haaveilee.

  • Kyllä parissa viikossa ehtii nähdä jonkin verran tuloksia. Suurin osa PBG-asiakkaistani on raportoinut huomanneen ekat merkittävät tulokset jo muutamien päivien kuluttua. Eikä välttämättä vaadi sitä, että rutiinit olisi olleet retuperällä, sillä myös sopimattomat/tehottomat/huonolaatuiset tuotteet tuovat melkoisen kontrastin. Itse tarkkailen aina ihoni tukkeutumista, sillä ihoni tukkeutuu väärillä tuotteilla todella helposti sekä ihon väriä ja heleyttä. Mutta kun iho on näin hyvässä kunnossa, ei radikaaleja muutoksia välttämättä tapahdu ja keskityn tarkkailemaan sitä, että pysyykö iho yhtä kauniina kuin yleensä. Tosin nyt kun tuon kosmetiikkapaastoni jälkeen siirryin takaisin tehokkaaseen hoitoon, jopa ystäväni kysyivät mitä olen iholleni käyttänyt. Ihoon tuli kaunis hehku ja se tasoittui kauttaaltaan rypyistä ja muista epätasaisuuksista. Huomasin eron itsekin. Uutuuksia on kiva testata, mutta vanhat tehokkaat lempparit yleensä pysyvät, toisinaan vaihtuvat uusiin.

 2. Kyllä kiinnostaa! Muistan nähneeni aiemmin keväällä (?) tästä sarjasta maininnan jossain – en kuolemaksenikaan muista missä – ja vilkaisin silloin sen kotisivuja ja lueskelin tuosta probiootti/prebiootti-lähestymistavasta, mikä kovasti tuntui käyvän järkeen. Syystä tai toisesta (saatavuus Suomessa, oman peilikaapin hoitotuotevalikoima luultavasti todennäköisimpinä perusteina) jäi aiheeseen perehtyminen siihen, mutta odotan kyllä tuote-esittelypostausta tämän avauksesi pohjalta kiinnostuneena.

  • Juu Esse on vilahdellut siellä täällä, mutta mitään isompaa lanseerausta ei ole pidetty. Nyt I Love Me-messuille tuotteet tulevat esille ja niitä pääsee hypistelemään. Myös Luonnonkosmetiikkamessuilla ne olivat keväällä.

 3. tiita

  Hei, kuulostapa hyvältä! Vau! Jään innolla odottamaan jatkopostausta.

  Ja olisipa minulla kysymyskin: kroppaani on siunaantunut pari uutta vielä aivan punertavaa (joskin jo parantunutta ja täysin umpeutunutta) arpea pienten operaatioiden seurauksena. Miten niitä kannattaisi hoitaa etenkin esteettisessä mielessä? Eivät ole kasvojen alueella, mutta kiinnostaa kuitenkin 🙂

  • NEAL’S YARD REMEDIES WILD ROSE BEAUTY BALM. Sillä hoidin omaa leikkausarpeani koko viime talven ja kevään uskomattomin tuloksin. Ja edelleenkin siis, mutta en niin aktiivisesti.

 4. Ulpu

  Niin mielenkiintoista taasen! Ja hyvännäköiset putelit. Ja kiva kiva, että on myös matka/kokeilusetti! Tuoksut kiinnostaa, kerrotkin niistä varmaan seuraavassa. 🙂

  • Ulpu

   Lisään vielä tähän asian vierestä. Mitä Katja tykkäät Madaran Sculpturing Oilista? Nyt saisi aikas edullisesti, funtsin täällä tilaamista… Jos saisin sillä puhtia vartalonhoitoon, nimim. laiska rasvaaja…

 5. Jossy

  Heh, juuri tänään mietin, että KOSKA se Katja kertoo siitä uudesta tuotesarjasta…! Kiinnostus heräsi kyllä. Oma iho on taas jossain räjähdysvaiheessa, niin mieli on altis kokeilemaan taas jotain uutta.

 6. NinaS

  Ehdottomasti kiinnostaa. Niinkuin joku muukin jo sanoin, tykkään kokeilla eri sarjoja ja tuotteita vaikka monien kohdalla sitten palaankin vanhaan hyväksi todettuun. Varsinkin kohtuuhintaisista (mitä nuo minulle jossain määrin edustavat) oikeasti toimivista tuotteista olisi huutava pula. Tata Harper esim. on täysi unelma mutta hinnat ovat vähän liiankin unelmat minun makuuni.

 7. piu

  Kiinnostavalta kuulostaa, pakkaus design vähän tökkii. Innolla odotan tuotearvioita. Itsellä käytössä nyt May Lindstrom…..Niin parasta koko sarja, en tiedä uskallanko vaihtaa. Onkohan kuinka usein yleensä tarpeellista tuotteita vaihdella?

  • May on ihana 🙂 Essen pakkauksista tulee mieleen, noh, hoitolasarja. Ruskea lasi tuo tyylikkyyttä, mutta ei design muuten silmiä hivele. Mielestäni tuotteita ei ole tarpeen vaihdella usein. Toki ihon kuntoa tulee seurata ja välillä tehdä päivityksiä tai jos haluaa ehdottomasti kokeilla uutta, mutta muuten en suosittele pomppimaan tuotteista toisiin, vaan noudattamaan rutiineissa johdonmukaisuutta. Säänölliset paastopäivät iholle tekevät hyvää ja voi toisinaan olla paikallaankin vaihtaa tuotteita ihon herättelyksi, mutta millään tavalla se ei ole pakollista.

 8. Anniina

  Moi,

  Olen löytänyt Sukista itselleni ehdottoman pelastajan akneen taipuvaiselle herkälle iholleni, se on ollut aivan UNELMA! Mitkään patykat, maylindströmit tai muut ei ole tuoneet samanlaisia tehokkaita tuloksia Olisikin mielenkiintoista kuulla, miten tämä mielestäsi esim. Sukiin vertautuu?

  • Käytännön tasolla minulla ei ole kokemusta akneihon hoidosta Essellä, koska itselläni ei aknea tai epäpuhtauksia juurikaan ole. Mutta Esse on suunniteltu nimenomaan iho-ongelmien, kuten aknen, rosacean, ekseeman ja pigmenttiläiskien hoitoon ja raaka-aineluetteloitakin lukemalla tuotteiden pitäisi purra akneen. Ainoa mitä lisäisin hoitoon joltain toiselta sarjalta on AHA- tai entsyymikuorina.

 9. Lori

  Hei Katja!
  Osaisitko sanoa, että mistä löytäisi tutkimuksia Essen tuotteista ja probioottien tehokkuudesta ihonhoidossa? En löytänyt yhtään tutkimusta Essen perustajan, Trevor Steyn, nimellä pubmedistä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>