Beauty

Ihon kuulumisia

Beauty | 30.11.2016 | Katja Kokko

dsc_0008dsc_0033 may may2 may3

Ajattelin kirjoitella hieman ihoni kuulumisia Kenian matkan jälkeen. Ole todella tarkka, millaista kosmetiikkaa pakkaan reissuille mukaan (kuka olisi arvannut?), sillä pitkät lennot sekä täydellinen lämpötilojen ja sääolosuhteiden vaihtuminen ovat iholle todellinen rasite.

Reissukosmetiikkani oli parasta mahdollista, mutta ihoni alkoi tukkeutumaan matkan aikana ja Suomeen palatessani molemmissa poskissani oli sellaiset tukkeumarykelmät, mitä ihossani ei ole nähty lähes kolmeen vuoteen. Vaikka vietin Balilla puolitoista kuukautta, ihoni ei tukkeutunut siellä lainkaan. Epäilykseni tukkeumien aiheuttajasta johtavat aurinkovoidepurnukan äärelle. Olen luottanut Juice Beautyn Stem Cellular CC-voiteeseen viimeiset kaksi ja puoli vuotta, mutta tällä kertaa kokeilin Kypriksen Heliotropicia, joka on suojakertoimella 30 varustettu päivävoide. Olin voiteen koostumukseen ja levittyvyyteen kyllä tyytyväinen, mutta Juice Beautylle se jäi kakkoseksi: kun ihoni alkoi ruskettua, Heliotropic jäi kuultamaan aavistuksen vaaleana kalvona iholleni. Olinkin osannut ennakoida tämän ja pakkasin siksi mukaan Tata Harperin voidemaisen varjostusvärin, jolla sain tuotua kasvoille lämpöä. Juice Beautyn CC-voiteella ei ole kuitenkaan edes tätä ongelmaa, joten tämän kokemuksen perusteella se pysyy luottotuotteenani jatkossakin – joskin aion ehdottomasti testata Heliotropicin vielä kertaalleen varmistuakseni oliko se todella tukkeumien aiheuttaja.

Heliotropicin lisäksi minulla oli jäänyt Suomessa kesken muutaman uuden puhdistustuotteen kokeilu, joista ihoni ei ilmeisesti pitänyt (palaan aiheeseen myöhemmin), joten marssin välittömästi Suomeen palattuani ostamaan tehokkaimmat mahdolliset ihotaikoja tekevät tuotteet: May Lindstromin Honey Mud puhdistussilkin, Jasmin Garden kasvoveden sekä Clean Dirt savikuorinnan. Iho rauhoittui selkeästi jo yhdessä yössä ja nyt vajaan viikon tehohoidon jälkeen poskissa on enää pari tukkeumaa (olen käyttänyt Clean Dirtia joka ilta ja jatkan sillä vielä noin viikon ajan päivittäin).

Mayn lisäksi päivittäisessä käytössä ovat Kypriksen seerumit: Antioxidant Dew aamulla, Moonlight Catalyst illalla sekä aamuin illoin Beauty Elixir I, 1000 Roses. Kosteusvoiteena käytän iltaisin Tata Harperin uutta puhdistavaa kasvovoidetta ja aamuisin timanttipölyä sisältävää Illuminating Moisturizeria.

Ihollani on nykyään enää todella harvoin minkäänlaisia ongelmia, joten tämä oli suorastaan hykerryttävän mielenkiintoinen testi pitkästä aikaa omalla ihollani, miten tehokkaita luonnonkosmetiikkatuotteet voivat parhaimmillaan olla. Kun ongelmien aiheuttajat eivät ole sisäisiä, oikeilla tuotteilla voi saada aikaan loistavia tuloksia silmänräpäyksessä. Näiden purnukoiden sisältö tuo minulle myös puhdasta nautintoa, jota kaivataan erityisen paljon kaamoksen keskellä. Mottoni kaamoksesta selviämisestä kuuluukin: lisää nautintoa ja pieniä, kauniita asioita kaikkiin arkirutiineihin, mihin vain pystyt.

Paljastakaa omat silmänräpäyksessä toimivat ihotaikanne!

Kuvat Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Avainsanat: , , , , , , , , , ,

Beauty

8 kommenttia artikkeliin “Ihon kuulumisia”

 1. liz

  Tämän postauksessa hehkutetun ihonhoitopatteriston, kun nyt tuosta ihan noin vaan marssisi omaan nassuun hankkimaan, niin todella kalliiksi tulisi, huh! Varmasti tehokkaita, sitä en kiellä… mutta ei läheskään kaikille ihan realistista tuosta noin vaan hankkia.

  • Totta, suurin osa tuotteista on keskihintaa korkeampia ja harva voi hankkia jokaista tuotetta kerralla. Suurin osa tuotteista onneksi kestää todella pitkään, joten ei tarvitse koko ajan olla ostamassa uutta. Seerumit kestää monta kuukautta, öljy vähintään puoli vuotta ja Mayn Clean Dirt itselläni ainakin vuoden. Omalle kukkarolle pitää rakentaa se toimivin ja sopivin kombo.

  • Evado

   Tuli kalliiksi itsellenikin nuo May Lindstromin tuotteet mutta ovat olleet todellakin sen arvoisia, rauhoittaneet atooppisen ihoni täysin! Itselläni löytyy clean dirt, honey mud, jasmine garden sekä sample blue cocoonista että youth dew:stä, tätä kokoa saa vain ulkomailta tilatessa (arvaa vaan kuinka paljon epäilytti mutta riski kannatti) koska arvelin ettei tuo isompi koko välttämättä menisi ennen kuin vastaan tulisi parasta ennen päivämäärä.

   • Blue Cocoon ja Youth Dew ovat myös taivaallisia <3 <3 <3 Olen kehitellyt Blue Cocoonista inspiroituneena öljyn ja balmin, joita valmistaa myös kotona ja ystäväni Marikon atooppinen ja herkkä iho on rakastanut sitä! Mayn tuotteet on kyllä huippuja monille iho-ongelmille <3

 2. MariaK

  Hei Katja! Ja kiitokset ihan parhaasta ja inspiroivasta blogista!
  Ostin syyskuussa Cypriksen Moonlight Catalystin ja se oli aluksi ihan huikean hyvä. Kuin taikuutta. Mutta nyt, kun ilmat ovat kylmenneet ja iho sen myötä kuivempi kuin syksyllä niin tuntuu, että pelkkä seerumi ei riitä yöksi. Naturellessa ohjeistettiin, ettei moonlight catalyst toimi muun kosmetiikan kanssa: puhdistuksen jälkeen vaan suoraan iholle eikä mitään öljyjä siihen päälle. Oletko itse käyttänyt sitä ihan pelkästään vai voiteen/öljyn kanssa? Siirryin pari päivää sitten käyttämään ihan toista kosteuttavaa seerumia+öljyä öisin ja iho kiittää. Ei kiristä. Mutta jäin niin koukkuun tuohon moonlight catalystiin, että tekisi mieli palata siihen öljyllä terästettynä.

  • Ehdottomasti tarvitsee voiteen tai öljyn päälle, mielellään öljyn. En tiedä mistä tämä ohjeistus johtuu, ei Kypris neuvo näin omillakaan sivuillaan ja ihan maalaisjärjelläkin ajateltuna tuo kuulostaa hassulta 🙂

   ”Use: ONLY at night by itself or in combination with other KYPRIS products

   Directions: After sunset, apply several drops of serum to a clean face, neck, and décolleté. Apply other KYPRIS Serums and Beauty Elixir as desired. In the morning, cleanse applied-to areas. Moonlight Catalyst must not be worn during the day or in conjunction with other products or prescriptions which increase exfoliation as this may cause irritation.”

   • Olen kuullut saman ohjeistuksen eräältä toiselta asiakkaalta, joten voi olla, että jostain kumman syystä näin tosiaan neuvotaan. Laitan asiasta viestiä Naturelleen 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>