Beauty

Ihon kuulumisia

Beauty | 30.11.2016 | Katja Kokko

dsc_0008dsc_0033 may may2 may3

Ajattelin kirjoitella hieman ihoni kuulumisia Kenian matkan jälkeen. Ole todella tarkka, millaista kosmetiikkaa pakkaan reissuille mukaan (kuka olisi arvannut?), sillä pitkät lennot sekä täydellinen lämpötilojen ja sääolosuhteiden vaihtuminen ovat iholle todellinen rasite.

Reissukosmetiikkani oli parasta mahdollista, mutta ihoni alkoi tukkeutumaan matkan aikana ja Suomeen palatessani molemmissa poskissani oli sellaiset tukkeumarykelmät, mitä ihossani ei ole nähty lähes kolmeen vuoteen. Vaikka vietin Balilla puolitoista kuukautta, ihoni ei tukkeutunut siellä lainkaan. Epäilykseni tukkeumien aiheuttajasta johtavat aurinkovoidepurnukan äärelle. Olen luottanut Juice Beautyn Stem Cellular CC-voiteeseen viimeiset kaksi ja puoli vuotta, mutta tällä kertaa kokeilin Kypriksen Heliotropicia, joka on suojakertoimella 30 varustettu päivävoide. Olin voiteen koostumukseen ja levittyvyyteen kyllä tyytyväinen, mutta Juice Beautylle se jäi kakkoseksi: kun ihoni alkoi ruskettua, Heliotropic jäi kuultamaan aavistuksen vaaleana kalvona iholleni. Olinkin osannut ennakoida tämän ja pakkasin siksi mukaan Tata Harperin voidemaisen varjostusvärin, jolla sain tuotua kasvoille lämpöä. Juice Beautyn CC-voiteella ei ole kuitenkaan edes tätä ongelmaa, joten tämän kokemuksen perusteella se pysyy luottotuotteenani jatkossakin – joskin aion ehdottomasti testata Heliotropicin vielä kertaalleen varmistuakseni oliko se todella tukkeumien aiheuttaja.

Heliotropicin lisäksi minulla oli jäänyt Suomessa kesken muutaman uuden puhdistustuotteen kokeilu, joista ihoni ei ilmeisesti pitänyt (palaan aiheeseen myöhemmin), joten marssin välittömästi Suomeen palattuani ostamaan tehokkaimmat mahdolliset ihotaikoja tekevät tuotteet: May Lindstromin Honey Mud puhdistussilkin, Jasmin Garden kasvoveden sekä Clean Dirt savikuorinnan. Iho rauhoittui selkeästi jo yhdessä yössä ja nyt vajaan viikon tehohoidon jälkeen poskissa on enää pari tukkeumaa (olen käyttänyt Clean Dirtia joka ilta ja jatkan sillä vielä noin viikon ajan päivittäin).

Mayn lisäksi päivittäisessä käytössä ovat Kypriksen seerumit: Antioxidant Dew aamulla, Moonlight Catalyst illalla sekä aamuin illoin Beauty Elixir I, 1000 Roses. Kosteusvoiteena käytän iltaisin Tata Harperin uutta puhdistavaa kasvovoidetta ja aamuisin timanttipölyä sisältävää Illuminating Moisturizeria.

Ihollani on nykyään enää todella harvoin minkäänlaisia ongelmia, joten tämä oli suorastaan hykerryttävän mielenkiintoinen testi pitkästä aikaa omalla ihollani, miten tehokkaita luonnonkosmetiikkatuotteet voivat parhaimmillaan olla. Kun ongelmien aiheuttajat eivät ole sisäisiä, oikeilla tuotteilla voi saada aikaan loistavia tuloksia silmänräpäyksessä. Näiden purnukoiden sisältö tuo minulle myös puhdasta nautintoa, jota kaivataan erityisen paljon kaamoksen keskellä. Mottoni kaamoksesta selviämisestä kuuluukin: lisää nautintoa ja pieniä, kauniita asioita kaikkiin arkirutiineihin, mihin vain pystyt.

Paljastakaa omat silmänräpäyksessä toimivat ihotaikanne!

Kuvat Katja Kokko

Postaus sisältää mainoslinkkejä

Avainsanat: , , , , , , , , , ,