Beauty

Ihohoitola Lupaus – enemmän kuin pelkkä kasvohoito

Beauty | 24.4.2017 | Katja Kokko

Kaupungin kauneushoitolarintamalla tapahtuu jälleen: yksi suosikkihoitoloistani, Fredantorin nirvana, eli Ihohoitola Lupaus on laajentunut ja avannut aivan hiljattain toisen hoitolan kivenheiton päähän Ratakadulle. Samalla paikan omistaja Tarja Kivinen (joka on tullut tunnetuksi kaupungin varsinaisena akne-, rosacea- ja POD-ihojen hoitotaiturina) palkkasi aiemmin lauantaisin hoitoja tehneen Ida-Maria Rantalan kokopäiväiseksi kosmetologiksi uuteen hoitolaan.

Tarjan käsittämättömän rentouttavat päivätorkkuhoidot ovat tulleet itselleni tutuksi jo vajaan parin vuoden ajalta ja olemmekin ehtineet tutustua myös syvemmin tuona aikana. Jaamme Tarjan kanssa tismalleen samanlaisen ihonhoitofilosofian ja meitä yhdistää asioihin paneutuminen perusteellisesti, kummallakin omat vahvuutensa omilla osa-alueillaan.

Uuden hoitolan kunniaksi Tarja kutsui minut testaamaan kasvohoidon Idan käsittelyssä. Koska tiedän, miten huolellinen Tarja on omissa hoidoissaan ja menee aina pintaa syvemmälle, tiesin odottaa myös Idalta erittäin hyvää hoitoa, sillä Tarja on sen sortin perfektionisti, ettei koskaan palkkaisi hoitolaansa ketään, johon ei luota 110 prosenttisesti.

Idalla ja Tarjalla on saman tyyliset taustat. Tarja on ammatiltaan myös farmaseutti ja hän ehtikin työskennellä apteekkimaailmassa yli 20 vuotta ennen kosmetologiksi opiskelua. Ida on puolestaan toiselta ammatiltaan sairaanhoitaja, joten heillä on molemmilla erittäin mielenkiintoiset ja kosmetologin työtä tukevat taustat. Alkujaan Tarja lähti opiskelemaan kosmetologiksi silkasta uteliaisuudesta: hän halusi tietää mitä kosmetologeille oikein opetetaan, mutta ei ollut ajatellut vaihtavansa ammattia. Lopulta nainen päätyi suorittamaan koulussa yli tuhat tuntia työharjoittelua vaadittavien 150 tunnin sijasta – kertoo jotain naisen työmoraalista.

Yllätyksekseen hän nautti hoitojen tekemisestä suunnattoman paljon, joten päätös oman hoitolan perustamisesta oli luonnollinen jatkumo valmistumiselle. Idan ja Tarjan tiet kohtasivat puolestaan hieman sattumalta. Tarja oli jo kouluaikoina rakastunut aromaterapiaan ja erityisesti Decleorin eteerisiä öljyjä ja kasviöljyjä sisältäviin balsameihin. Eräillä kauneusmessuilla Tarja pakotti miehensä testaamaan Decleorin osastolla kasvohoidon – ja tämän hoidon tekijä oli Ida. Tarjan mies ylisti hoitoa useaan otteeseen, jonka myötä naiset lopulta tutustuivat ja yhteinen sävel oli selvä. Toista hoitolaa perustaessaan Tarja ei rohjennut kysyä tulisiko Ida hänelle täysipäiväisesti töihin, mutta eipä lopulta tarvinnutkaan, sillä Ida ehdotti tätä itse.

Tarja on ollut jo pitkään lisäkäsien tarpeessa, sillä hänen omaan kalenteriinsa on yli 2,5 kuukauden jono. Tarja on päätynyt hoitamaan todella haastavia iho-ongelmia ja varauskalenterin tilanne puhuukin hoitojen tuloksista. Tarjan ihonhoitofilosofia on holistinen. Hän pohtii jatkuvasti hoidoissa raaka-aineiden vaikutuksia ja hyötyjä ihoon, syitä ja seurauksia iho-ongelmien taustalla sekä pelkkien liikkeiden ja paineluiden vaikutuksia ihoon. Itse hoidot ovat erittäin terapeuttisia vaikuttaen syvälle ihoon sekä hermostoon. Vaikeissa iho-ongelmissa on hyötyä myöskin Tarjan koulutuksesta haavojen hoitoihin. Koska haastavia ihoja löytyy asiakkaista niin paljon, Tarjan pitää olla heidän saatavillaan paremmin, jos vaikka asiakkaalta on jokin tietty tuote loppu tai jokin muu akuutti tilanne iskee yllättäen. Vanhan hoitolan Fredantorilla Tarja pitääkin akuutteja konsultaatioita sekä sopimuksen mukaisia hoitoja varten, muutoin kaikki hoidot tehdään Ratakadun uudessa, isommassa hoitolassa.

Uuden hoitolan nähtyäni en voinut lakata ihastelemasta tilaa. Sen sisustus oli toteutettu viimeistä piirtoa myöten Tarjamaisen pettämättömällä tyylitajulla, japanilaishenkisesti. Uuden hoitolan sisustuksessa sekä tarvikkeissa on keskiössä suomalainen käsityö. Lähes kaikki tekstiilit ovat Lapuan Kankureiden, kipot, kupit, kulhot ja spaattelit ovat keraamikko Henna Nivarpää-Ampujan valmistajia (joka on valmistanut myös minun ja Tarjan yhteistyössä suunnitteleman Fluminen keraamiset kauneudenhoitovälineet) ja puuhyllyt Hennan miehen tekemiä, joka on puolestaan puuartesaani. Puiset hoitopedit ovat Dr. Hauschkan. Kauniissa, avarassa ja valoisassa hoitohuoneessa sielu lepää ja nyt tilaa on myös yhtä aikaa tehtäville parihoidoille. Hoitoon voi tulla yhdessä ystävän, puolison tai vanhemman kanssa, tai vaikka pienellä kaveriporukalla, sillä seinän takana sijaitsevassa lounge-tilassa voi siemailla teetä ja lueskella vaikkapa allekirjoittaneen Aidosti kaunis -kirjaa omaa vuoroa odottaessa.

Hoidoissa Tarja on päätynyt käyttämään kahta sarjaa: Dr. Hauschkaa ja Esseä. Farmaseuttitaustansa ansiosta Tarjalla on niin syvällinen ymmärrys raaka-aineista, ettei hän kelpuuta hoitoihin mitä tahansa sarjoja, vaan valmistajalla tulee olla erittäin syvällinen ja monimuotoinen tuntemus raaka-aineista, ihon toiminnasta sekä ihonhoidosta. Dr. Hauschkan tuotteet valmistava Walan tehdas on myös antroposifisia lääkkeitä valmistava lääketehdas ja Dr. Hauschkan ihonhoitofilosofia nojaakin antroposofiaan. Essen taustalla on puolestaan vankka tieteellinen tutkimus, joten nämä sarjat ovat päätyneet Tarjan käyttöön ja osoittautuneet kokemuksen kautta tehokkaiksi. Tiedustelin kumpi sarja on parempi vaikkapa aknen hoidossa. Tällä hetkellä Tarja kääntyy ehkä enemmän Essen puoleen, mutta asia ei ole lainkaan yksiselitteinen. Jokainen tapaus on aina yksilöllinen ja vaatii pitkäjänteisyyttä sekä kokonaisvaltaista hoitoa. Ja juuri siinä piileekin moniosaajan ammattitaidon salaisuus: että osaa tunnistaa, mitä milloinkin tarvitaan ja mitä tuotteita tarvittaessa yhdistellään. Ja mitä ihon ulkopuolista hoitoa tarvitaan – joskus aknen taustalta voi löytyä vaikka purentavika, jonka vuoksi ihon aineenvaihdunta leukaperissä pahasti tukkeutunut ja akne on puhjennut juuri leuan ja kaulan alueelle.

Dr. Hauschkan ihonhoitofilosofia on niin kokonaisvaltainen, että halutessaan sarjan hoitolakäyttöön, täytyy opiskella Dr. Hauschka -kosmetologiksi. Tutkinto sisältää näyttäkokeen, eikä riitä, että siitä suoriutuu vain kerran, vaan tutkinto täytyy uusia parin vuoden välein. Joten pelkästään Dr. Hauschka kosmetologin titteli kertoo jo tietystä vähimmäistasosta.

Ida ei ole vielä suorittanut Dr. Hauschka -kosmetologin tutkintoa, mutta pyysin häneltä hoitoa nimenomaan sarjan tuotteilla, koska olen käynyt viime aikoina Essen hoidoissa niin paljon, että oli mukava saada hieman vaihtelua. Yli kahden tunnin hoito oli puhdasta luksusta. Se alkoi selän ja jalkojen hieronnalla. Keskellä kiireistä viikkoa orastava flunssa tuloillaan hoidossa maatessani tunsin, että tämä hoito menee pintaa syvemmälle. Hoidetuksi tuli ihon lisäksi hermosto sekä eri puolilla kehoa tuntuvat tukokset. Kasvoille tehtävä hieronta oli lymfaattisen hieronnan sekä aromapaineluiden yhdistelmä. Minulle hieronta on melkeinpä suurimmassa roolissa kasvohoidoissa, sillä se kertoo paljon kosmetologin ymmärryksestä ja näkemyksestä ihon toimintoihin, anatomiaan sekä energioiden virtauksiin. Idan tehdessä hoitoa, tunsin olevani hyvissä käsissä ja pystyin antautumaan täydellisesti hoidosta nauttimiseen ja rentoutumiseen. Ihossani sattui olemaan pitkästä aikaa myös melko paljon puhdistettavaa, poskissa oli tukkeumia ja kulmakarvojen välissä jopa pieniä valkopäitä. Mekaaninen ihonpuhdistus ei tunnetusti ole maailman miellyttävintä puuhaa, mutta nyt täytyy rehellisesti todeta, että hyvä jos tunsin mitään vaikka Ida puhdistikin huolellisesti kaiken, mikä oli ulos tuloillaan.

Ihohoitola Lupauksen kaikki hoidot tehdään siis Ratakadun uudessa hoitolassa. Tällä hetkellä Tarja purkaa pitkää hoitojonoaan, joten uudet varaukset menevät Idalle, mutta tilanteen helpotettua aikoja tulee lisää myös Tarjalle. Itse sanoisin, että ihan sama kummalle naisista hoito on – molemmat heistä ovat loistavia hoitajia. Tarjan luottokollega, oululaisen Kauneushoitola Kuiskauksen Heidi vierailee myös välillä tekemässä hoitoja Fredalla. Heidillä oli aikoinaan oma hoitola Helsingissä, mutta pohjoinen veti naisen takaisin juurilleen. Hoitojen lisäksi valikoimasta löytyy myös ihonhoitokonsultaatio. Tarjalla on monia asiakkaita, jotka käyvät ainoastaan konsulaatiossa – aina ei ole syystä tai toisesta mahdollisuutta käydä hoidoissa, mutta konsultaation ansiosta voi varmistua siitä, että kotihoidossa on käytössä aina tuotteet, jotka vastaavat oman ihon tarpeita eikä tule tehtyä hutiostoksia. Konsultaatio maksaa 50 euroa, joka hyvitetään tuoteostoksista. Ajanvaraukset tehdään netissä, sähköpostilla tai puhelimitse, lisää tietoa löydät ajanvarauksista täältä.

Oman kokemukseni mukaan Lupauksen hoidot ovat paljon enemmän kuin kasvohoitoja ja niissä yhdistyy todellisen moniosaajan kokonaisvaltainen asiantuntijuus. Suosittelen lämpimästi!

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,