Beauty

Ihodetox

Beauty | 7.9.2016 | Katja Kokko

Yhteistyössä Naturelle.fi, sisältää alennuskoodin sekä jymyuutisen

DSC_0035

Balin matkalla heräsin siihen, kuinka paljon iholle kertyy ilmansaasteita päivän aikana. Iltaisin iholta sai pyyhkiä mustaa likaa, eikä mikään ihme, jos oli päivällä huristellut skootterin selässä Ubudin keskustassa. Ei olisi tullut mieleenkään mennä nukkumaan puhdistamatta kasvoja. Samalla ymmärsin todella konkreettisesti, miksi aasilaiset naiset vannovat kaksoispuhdistuksen nimeen: ilmansaasteet ovat kaupungeissa todellinen ongelma.

Suomessa iholle ei kerry aivan yhtä paljon saasteita, jollei vietä paljon aikaa ruuhkassa, mutta ympäristön epäpuhtauksilta hipiä ei silti säästy. Moni varmasti ajattelee, että puhdistusaineen tärkein tehtävä on puhdistaa kasvoilta meikki ja pohtii siksi putsarin tärkeyttä, jollei käytä lainkaan meikkivoidetta. Ennen kuin voidaan edes puhua ihonhoidosta, on kasvot ja kaula kuitenkin puhdistettava, sillä se on koko ihonhoidon perusta.

Meikin lisäksi on tärkeää puhdistaa iholle päivän aikana kertyneet ympäristön saasteet, jotka ovat yksi yleisin syy ihon ennenaikaiselle vanhenemiselle. Ihon altistuminen saasteille käynnistää vapaiden happiradikaalien vapautumisen, jotka aiheuttavat kasaantuessaan solu- ja kudosvaurioita. Saasteet kiihdyttävät oksidatiivista stressiä ja lisäävät myös UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita ihossa. Oksidatiivisella stressillä tarkoitetaan epätasapainotilaa ihossa, jossa vapaat happiradikaalit vaurioittavat ihosoluja. Ihon altistuessa toistuvasti vapaille radikaaleille, erityisesti ympäristön saasteille, kollageenin ja elastiinin tuotanto alenevat. Jos iho ei pääse puhdistumaan solutasolla, se alkaa näyttää harmaalta ja elottomalta ja rypyt näkyvät ihossa selvemmin. Ilmansaasteet aiheuttavat lisäksi epäpuhtauksia ihoon.

DSC_0029

Ihon huolellinen puhdistaminen ei kuitenkaan tarkoita ihon pesemistä – tämä ei varmasti ole kenelläkään kirjani lukeneelle tai blogini pitkäaikaiselle lukijalle uutta, mutta kertaus on opintojen äiti. Unohda siis peseviä aineita sisältävät puhdistusvaahdot ja -geelit, sillä ne aiheuttavat turhaa ulkopuolista rasitusta ihon hydrolipidikalvolle, joka muodostaa ihomme suojan. Meikkivoiteet eivät myöskään ole vesiliukoisia, joten fiksuinta on puhdistaa meikki öljyllä. Öljypuhdistus puhdistaa tehokkaasti meikin ja tunkeutuu ihohuokosiin liuottaen niistä ylimääräistä talia sekä ympäristön epäpuhtauksia. Kaksoispuhdistuksessa öljyputsarin päälle levitetään vielä toinen puhdistusaine, joka voi olla puhdistusmaito tai -voide (ei siis peseviä aineita sisältävä vaahto tai geeli). Jälkimmäinen putsari poistaa öljyn ja tehostaa ihon puhdistumista, mutta ei vaurioita ihon suojabarriääriä.

Luonnonkosmetiikkanero Tata Harperin putsarit ovat olleet suosikkejani jo pitkään. Tatan valikoimasta löytyy täydelliset tuotteet lempeän tehokkaaseen kaksoispuhdistukseen sekä ilmansaasteiden ja toksiinien puhdistamiseen kehitetty detox-putsari. Tata puhuu erittäin paljon ympäristösaasteiden aiheuttamista vaurioista ihoon ja detox-putsari saikin hetki sitten jatkoa detox-naamiosta, jota hän kutsuu vaikutuksiltaan kuin ”ihon mehupaastoksi”.

Tehdäänpä katsaus, millainen on ihodetox by Tata Harper.

DSC_0018

Tatan Nourishing Oil Cleanser öljyputsari on ylivoimainen suosikkini kaikista koskaan kokeilemistani öljyputsareista, sillä sen koostumuksesta on onnistuttu luomaan täydellinen hoitavien aineiden lisäksi. Putsari on kuin juoksevaa samettia, se irrottaa tehokkaasti meikin sekä epäpuhtaudet ja emulgoituu pois myös vedellä, mikäli kaksoispuhdistuksen haluaa jättää tekemättä. Putsari sisältää runsaasti ruusunmarjaöljyä (ainesosaluettelossa ensimmäisenä) sekä aprikoosinsiemen-, argan-, sacha inchi- ja cameliaöljyjä, jotka kuljettavat iholle A-, C- ja E-vitamiineja, betakaroteenia, lykopeenia ja omega-3 rasvahappoja – ne auttavat neutraloimaan vapaita happiradikaaleja ja ravitsevat ihoa. Levitä putsari kuivalle iholle ja hiero sitä kasvoille ja kaulalle noin kahden minuutin ajan. Tämän jälkeen on toisen putsarin vuoro.

DSC_0015

Purifying Cleanser detox-putsari sai minut melkein kirjaimellisesti hyperventiloimaan kokeillessani tuotetta ensimmäisen kerran. Sen koostumus nimittäin muistuttaa geeliä, mutta tuote ei kuitenkaan ole geeli eikä se sisällä runsaasti peseviä aineita. Koostumus on ennemminkin geeliä muistuttava täyteläinen voide. Vaikka olin käyttänyt pullollisen tätä putsaria, haukoin silti henkeäni viime keväänä, kun Tata Harperin Kanadan maajohtaja oli pitämässä Suomessa ihonhoitoworkshopia. Levittelimme putsaria käsiimme muiden osallistujien kanssa ja kaikilla tapahtui sama efekti: käsistä tuli kuin eri paria, sillä detox-putsari kirkasti ja vaalensi ihoa miltei pari astetta. Se oli häkellyttävää!

DSC_0031

Detox-putsari supistaa ihohuokoset ja neutraloi ilmansaasteiden iholle aiheuttamaa rasitusta säilyttäen ihon kosteustasapainon. Granaattiomenan ja papaijan entsyymit sekä pajunkuoriuute kuorivat ihoa erittäin hellävaraisesti ja kirkastavat ihon väriä. Parsakaali- ja aloe veran lehtiuute kuljettavat iholle runsaasti antioksidantteja. Mausteneilikka-, inkivääri-, kuusi- ja fenkoliöljyt vilkastuttavat mikroverenkiertoa ja jättävät iholle viilentävän tunteen. Superoxide Dismutase (SOD) on entsyymi, jota on alkanut näkyä viime aikoina muutamissa tuotteissa. Se on voimakas antioksidantti, jota esiintyy luonnostaa myös kehossa, mutta sen määrä vähenee iän myötä. Lisäksi sitä löytyy useista vihreistä kasviksista, kuten parsakaalista. SOD ehkäisee tehokkaasti vapaiden radikaalien toimintaa ja vähentää siten ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä.

Levitä detox-putsari öljypuhdistuksen päälle ja hiero sitä iholla noin kahden minuutin ajan välttäen silmänympärysihoa. Huuhtele lopuksi kasvot ja kaula kädenlämpöisellä vedellä ja painele kasvot kuivaksi kasvopyyhkeellä.

tata

Jos ihosi on todella kuiva, ohut ja herkkä, suosittelen valitsemaan detox-putsarin tilalle Tatan Refreshing Cleanser puhdistusvoiteen. Virkistävä greipintuoksuinen, täyteläinen puhdistusvoide ei sisällä lainkaan peseviä ainesosia ja on täydellisen hellävarainen. Tehoista ei silti tarvitse tinkiä, sillä granaattiomenan ja greipin uutteet sekä pajunkuoriuutteet kuorivat ja kirkastavat ihoa hyvin hellävaraisesti. Refreshing Cleanser on myös täydellinen ikääntyvälle iholle ja siitäkin löytyy superantioksidantti SOD:ia.

Virkistävä puhdistusvoide käytetään kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa samaan tapaan detox-putsarin kanssa: se levitetään öljyputsarin päälle ja hierotaan kasvoille ja kaulalle kahden minuutin ajan. Lopuksi iho huuhdellaan kädenlämpöisellä vedellä ja painellaan kuivaksi kasvopyyhkeellä.

DSC_0021

Purifying Mask detox-naamio ei nimestään huolimatta ole tavanomainen puhdistava naamio pelkästään rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle. Se on kehitetty erityisesti ympäristösaasteiden ja toksiinien puhdistamiseen syvältä ihohuokosista sekä ennenaikaisen vanhenemisen merkkien ehkäisemiseen kaikille ihotyypeille. Naamio supistaa tehokkaasti ihohuokosia, kirkastaa ihon väriä ja jättää iholle todella viilentävän tunteen. Tuntuma on selkeästi sama, kuin detox-putsarissa, sillä naamio sisältää myös mausteneilikan, kuusen, inkiväärin ja fenkolin eteerisiä öljyjä, jotka kihelmöivät ja viilentävät ihoa.

Naamion pohjan muodostavat aloe vera -mehu ja kaoliini, jotka auttavat ihoa puhdistumaan toksiineista. Papaijan entsyymit ja pajunkuoriuute kuorivat kevyesti ihoa ja puhdistavat ihohuokosia. Tata on lisännyt keitokseen myöskin probioottista uutetta, joka tukee ihon bakteerikantaa ja vahvistaa näin ihon omaa kykyä suojautua haitallisilta bakteereilta. Merileväuute kuljettaa iholle happea, kurkuma kirkastaa ihoa ja parsakaali sisältää runsaasti runsaasti antioksidantteja. Santelipuu ja kehäkukka rauhoittavat ihoa. Mesiangervo rauhoittaa tulehduksia samalla supistaen ihohuokosia ja kirkastaen ihon väriä.

DSC_0019

Naamio ei kuivu iholle kipsimäisen kiristäväksi, vaan jää miellyttävän pehmeäksi. Levitä naamiota reilu kerros kasvoille ja kaulalle välttäen silmänympärysihoa ja anna vaikuttaa 10-20 minuuttia riippuen ihosi herkkyydestä. Huuhtele lopuksi viileällä vedellä tai puhdista kostealla konjac-sienellä. Käytä naamiota aluksi päivittäin 2-3 päivän ajan ja sen jälkeen säännöllisesti 1-2 kertaa viikossa.

En tajunnut pakata Balille mukaan mitään puhdistavia detox-tuotteita kuorintaa lukuun ottamatta ja Suomeen palattuani ihoni on suorastaan huutanut kunnon puhdistuskuuria. Ihodetox Tatan tuotteilla on toiminut iholleni kuin vanha kunnon mehupaasto konsanaan, joten Tata lunastaa lupauksensa näidenkin tuotteiden kohdalla.

Lopuksi minulla on teille uutisia, jotka saavat taatusti kiljumaan riemusta: Naturelle avasi viime perjantaina lippulaivamyymälänsä Helsinkiin osoitteeseen Bulevardi 24. Vihdoinkin teillä on siis mahdollisuus mennä paikan päälle hypistelemään ja nuuhkuttelemaan luksusluonnonkosmetiikan ihanuuksia. Myymälä on niin kaunis, ettei sieltä tee mieli lähteä pois!

Uuden myymälän lisäksi teillä on toinenkin hyvä syy suunnata Bulevardille, sillä Naturelle tarjoaa kaikista Tata Harperin tuotteista -15% alennuksen, joka on voimassa myymälän lisäksi myös verkkokaupassa koodissa NATURELLE15 sunnuntaihin 18.9.2016 asti.

Kuka on mukana ihodetoxissa? Oletko jo kokeillut Tatan detox-tuotteita? Entä vieraillut Naturellen myymälässä?

naturelleshop

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,