Beauty

Hyvinvointihaaste: varaa aika kosmetologille

Beauty | 28.8.2015 | Katja Kokko

DSC_0003

Yhteistyössä Jolie spa, sisältää tarjouksen

Itselleen sopivan kosmetologin löytäminen ei ole totisesti helppoa hommaa. Siihen vaikuttavat paitsi kosmetologin ammattitaito, ihonhoitonäkemykset, hierontaotteet ja asiakkaan huomioinen, kuin myös lukuisat täysin näkymättömät seikat tähtien asennosta hienovaraisiin energiavärähtelyihin.

Uskokaa tai älkää, mutta itselläni ei ole ollut luottokosmetologia ikinä. Ja itseäni en voi laskea, sillä vaikka tunnistan ja tiedän ihoni tarpeet, ei ihaninkaan hemmotteluhoito kotona voi koskaan yltää siihen samaan nautintoon, kuin taitavan kosmetologin hoidettavaksi antautuminen.

Lempihoitolani jää tuskin arvailujen varaan: Kalevankadun Jolie spassa on taikaa, jota en ole kokenut missään muualla Suomessa. Ei siis ihme, että paikka onkin saavuttanut niin suuren suosion asiakkaiden keskuudessa, että tuossa yhden asiakaspaikan hoitolassa työskentelee tällä hetkellä peräti kolme kosmetologia (hoidossa on toki aina yksi asiakas ja kosmetologi kerrallaan). Ja tämäkös vasta ilahduttavaa onkin, sillä viitaten tähtien asentoon ja henkimaailman hommiin, ei oma lempikosmetologi tunnu välttämättä toisesta lainkaan oikealta.

Itse olen saanut Jolie span kosmetologien käsitellyssä aina nautinnollisen hoidon ja hemmottelun. Eilen tapahtui kuitenkin jotain odottamatonta: löysin sen oikean.

DSC_0028

Jolie spa tarjosi minulle vapaavalintaisen hoidon yhteistyömme merkeissä ja koska en ollut käynyt vielä hoitolan uusimman tulokkaan, Karoliina Randelinin käsittelyssä, halusin ajan tietenkin hänelle.

Olen varmasti todella haastava asiakas miellyttää. Tämä lienee ammatin varjopuolia, sillä huolimatta siitä, että koitan laittaa itseni täydelliseen offlineen, aistin hoidon aikana lattialle putoavan höyhenenkin vaikka silmät sidottuina. En analysoi hoitoja tarkoituksella, enkä varsinkaan arvostele, mutta olen yksinkertaisesti niin antennit päällä, että niiden sammuttaminen on silkka mahdottomuus. Olen oppinut hyväksymään tämän kataluuden, että täydellisinkään hemmotteluhoito ei ole itselleni ehkä koskaan se nirvanaan vievä kokemus.

karoliinarandelin

Kun antauduin eilen Karoliinan hoidettavaksi, oli homma selvä jo alkumetreiltä: tässä on minun kosmetologini. Nämä ovat nyt näitä selittämättömiä asioita, mutta eilen ne vaan löysivät paikkansa ja hoidossa oli aivan kaikki enemmän kuin kohdallaan (paitsi, etten olisi halunnut nousta pedistä).

Valitsin hoidoksi Absolutionin tuotteilla tehtävän Superfood Effectin, joka oli sekin aivan nappivalinta. Olin herännyt edellisenä aamuyönä kamaliin menkkakipuihin, minkä vuoksi nukuin huonosti ja aamulla olin kuin lekalla päähän lyöty. Olen ehdottomasti tuotteiden ystävä, joiden tuoksut tulevat pelkästään eteerisistä öljyistä ja kasviuutteista. Niiden aitoutta ei voita mikään. Ja juuri tämän vuoksi Absolutionin autenttinen ja yrttinen tuoksumaailma toimi eilen aistinautintona, jolle minulla ei ole juuri nyt sanoja. Hoidon nimeen kiteytyy sen vaikutus: piristävä, virkistävä ja kuin uudelleen herättävä, mutta samalla rentouttava.

DSC_0044

En ole myöskään käyttänyt Absolutionin tuotteita todella pitkään aikaan omassa kotihoidossani, joka vain lisäsi eilistä hoitonautintoa. Tuoksut ja tuotteet tuntuvat aivan erilaiselle toisen ihmisen levittäminä. Ehkä suurin nautinto hoidossa oli tuplanaamio, joka kuuluu Superfood Effect -hoitoon: varsinaisen kasvonaamion päälle levitetään vielä toinen naamio ns. okkluusiiviksi. Se kuivuu iholle miellyttävän tuntuiseksi maskiksi, joka poistetaan lopuksi yhtenä kappaleena. Naamion vaikuttaessa sain taivaallisen jalkahieronnan. Aina jos on mahdollisuus jalkahierontaan, käytän tilaisuuden hyväkseni ja niin myös eilen Karolinaan tiedustellessa, minkä käsittelyn toivoisin naamion aikana.

Hoidon jälkeen hyrisin onnesta silmät sikkurassa, mutta kuin uuteen päivään heränneenä. Varasin Karoliinalle uuden ajan syyskuuksi ja mukaan lähtivät Absolutionin misellivesi sekä puhdistava naamio. Ne tuntuivat hoidossa niin ihanalle, että oli aika palauttaa ne omaankin peilikaappiini. Naamiosta jäi lempeän viileä tunne, joka viipyi iholla vielä kotonakin. En olisi voinut toivoa parempaa hoitoa ja odotan ilolla jo seuraavaa kertaa.

DSC_0001

Oman kosmetologin löytyminen on vähän kuin sopivan terapeutin löytyminen – paitsi että kosmetologi on ihoterapeuttisi. Hän seuraa säännöllisesti ihosi kuntoa ja varmistaa, että käytössäsi olevat tuotteet ovat myös kotona oikeita eikä hutiostoksia tule. Mielestäni kosmetologilla tulisi sitoutua käymään vähintään neljä kertaa vuodessa; kerran jokaisena vuodenaikana. Mikäli ihossa on mitään ongelmia tai erityistarpeita, sopiva aikaväli on noin kuusi tai kahdeksan viikkoa – oma kosmetologisi tietää tämän kuitenkin parhaiten. Useamminkin voi toki käydä.

Kosmetologilla käynti ei myöskään ole pelkkää ihon ulkoista hoitoa, ei lähimainkaan. Se on niin paljon enemmän: sisintä eheyttävää ja kaunistavaa kaikilla tasoilla tapahtuvaa itsensä hoitamista.

joliespa_hannamarirahkonen1

Itselleni syksy tarkoittaa uuden alkamista. Ei suinkaan vuoden vaihde tai kevät, vaan jostain syystä aina syksy. Kenties se juontaa juurensa kouluaikoihin: kun mentiin uudelle luokalle ja vatsan pohjassa oli aina se kutina, mitä uusi kouluvuosi toisi tullessaan. Joten nyt heitän teille hyvinvointihaasteen uuden elämän aloittamiseksi. Siihen kuuluu oman kosmetologin etsiminen ja ajanvaraus kasvo- tai vartalohoitoon.

Tietenkin minulla on teille porkkana: kun varaat ajan Jolie spahan kasvo- tai vartalohoitoon seuraavan kahden viikon sisällä, eli 11.9.2015 mennessä, saat hoidon yhteydessä tekemistäsi tuoteostoksista huikean hyvän -20 % alennuksen. Ajanvarauksen voit tehdä kätevästi netissä, tästä linkistä. Kirjoita lisätietokenttään KATJA, joka toimii alennukseen oikeuttavana koodina. Alennus ei koske May Lindstromin ja Kjaer Weisin tuotteita eikä lahjakortteja. Etu koskee vain uusia hoitoja, eli jo varatuista hoidoista tuotealennusta ei saa.

Mikäli varaat kasvohoidon, suosittelen lämpimästi pitkää kasvohoitoa, joka sisältää selän kuorinnan ja hieronnan. Hintaero on pieni, mutta ero nautinnossa on huima! Jos tuumit kuka Jolie span kosmetologeista voisi olla sopiva juuri sinulle, suosittelen lukemaan esittelypostauksen heistä Jolien sivuilta. Keväällä kävin kasvohoidossa Miialla, voit lukea kokemukseni tästä postauksesta.

Otatteko haasteen vastaan? Kuinka usein itse käytte kasvohoidossa? 

joliespa_hannamarirahkonen2

Tuotelinkit ovat affiliate-linkkejä

Kuvat Katja Kokko, paitsi Karoliinan kuva sekä kaksi alinta kuvaa Hannamari Rahkonen

Avainsanat: , , ,

Beauty

29 kommenttia artikkeliin “Hyvinvointihaaste: varaa aika kosmetologille”

 1. Netta

  Käyn kosmetologilla varsin säännöllisesti. Oma suosikkini on Liinu’n Organic Beauty. Jolie Spassakin olen käynyt, mutta jostain syystä Karoliinan kanssa on synkannut paremmin.

  Säännölliset hoitolakäynnit ovat ihan ehdoton juttu! Itsestäni ainakin tuntuu siltä, että tuotesuosituksetkin osuvat parhaiten kohdilleen, kun niiden antaja on oikeasti päässyt ihoni ”kimppuun” eikä vain yritä päivämeikin läpi arvioida ihon kuntoa.

 2. Ulpu

  Jolieen olisi kiva päästä, kun asuisi lähempänä. Nyt on tarkoitus varata aika kasvohoitoon (edellisestä kerrasta on luvattoman kauan) parin päivän päästä koittavan syntymäpäivän kunniaksi. Mieheni kysyi, että haluaisinko mennä kasvo/jalkahoitoon. <3

  Treen Sokoksen EcoPharma-kasvohoito kiinnostaisi tai sitten Keidas by Lumossa joku ihana hoito. 🙂 Olisi ihana löytää kosmetologi, jonka kanssa synkkaisi ja jolle olisi valmis (ja raaskisi) mennä aina uudestaan. Itsekään en pysty täysin rentoutumaan hoidossa, koska seuraan vaistomaisesti kosmetologin työtä.

  • Keidas kuulostaa aivan ihanalta paikalta! EkoPharmasta tuli muuten mieleen, että kolusin tuotteiden incit läpi reilu pari kuukautta sitten ja kiinnostuin tuotteista kovasti, vaikka pakkausdesignia en ymmärrä sitten yhtään. Tutkailin samalla yrityksen valmistamia muita tuotteita ja kiinnostuin osaamisesta, mitä heiltä löytyy. Olin sitten yhteydessä heihin, mutta sähköpostiini ei koskaan vastattu. Ihmettelen.

 3. Jennie

  Mikä synkronia! Olen jo pari viikkoa miettinyt tätä asiaa ja juuri kirjoitit siitä. Harmittelin mielessäni, etten usko täältä omalta paikkakunnalta löytyvän sellaista paikkaa mikä minulle olisi se oikea ja mietin kuumeisesti miten sen järjestäisin. Minulla on takana jotain aika epämiellyttäviä kokemuksia ja olen herkkä energioille ja tunnelmille joten en kestä yhtään jos esimerkiksi hoitajalla on huono motivaatio. Sen vaan tuntee nahoissaan. Varsinkin kun käy harvoin niin se ei kannusta itseäkään uudelleen menemään. Mutta minäpä heitän oman palloni maailmankaikkeuteen, tuokoon se eteeni sen oikean kosmetologin sellaisesta paikasta missä itse vierailen säännöllisesti. Jos kenelläkään on vinkkiä savon alueen kosmetologeista niin hihkaiskaa!

  • Hahaa 😀 Loistavaa! Toivottavasti joku savon seudulta lukee postauksen ja vinkkaa hyvästä kosmetologista. Onko Kotka miten lähellä savoa? Sehän on ööö kymenlaaksoa?

  • Jennie

   Mun huudeilta tulee Kotkaan parin tunnin matka ja Hki vain puoli tuntia eroa. Mutta joskus pitäisi vain järjestää itselleen päivä ja lähteä kauemmaksikin, mutta säännöllisyyttä ajatellen olisi kiva löytää hoitajainen omilta kulmilta 🙂

 4. pinka

  Löysin oman oikeani tänä kesänä – Joliesta.
  Käsittämättömän ihana Jonna tutustutti minutkin tähän ”nirvanakokemukseen” ja sai ennen niin epämiellyttävän ihonpuhdistuksen muuttumaan lähes hengelliseksi kokemukseksi 😀
  Vaadittiin vain oikeat henkilökemiat (ja mitä nyt tietysti muutenkin vallan otollinen ympäristö, loistavat tuotteet ja siitä ammattitaidosta puhumattakaan…). Meinaan jatkossakin käydä valittuni luona vaikka välimatkaa on useita satoja kilometrejä!

 5. Mari

  Olen täysin samaa mieltä siitä, että itselle sopivan kosmetologin löytäminen ei ole helppoa. Kyseessä on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja intiimi tapahtuma, kun toinen ihminen koskee ja hoitaa kasvoja, kaulaa, niskaa ja dekoltee aluetta. Aiemmin olen käynyt kasvohoidossa satunnaisesti, mutta nyt olen päättänyt pitää itsestäni parempaa huolta ja käydä vähintään sen 4 kertaa vuodessa.

  Huonoimmat kokemukseni ovat olleet ”ihonpuhdistuksia”, joissa kosmetologi hätäisesti ja osin kovakouraisestikin puhdistaa ja käsittelee kasvojen alueen ja minun on asiakkaana pitänyt erikseen pyytää huomioimaan epäpuhtaudet myös leukaperän ja kaulan alueella. Hoitohuoneeseen kuuluu muiden asiakkaiden ja henkilökunnan keskustelut, kirkkaat valot häikäisevät silmiä ja höyrytyksen tai naamion vaikuttamisen ajaksi kosmetologi häippäsee sanomatta mitään puuhastelemaan omiaan tai juttelemaan kollegan kanssa.

  Parhaat kokemukseni taas olen saanut Jolie Span lämpimässä hoitopedissä Jonnan pehmeiden käsien tehdessä taikojaan. Varmaan sanomattakin on selvää, että mitään noista edellämainituista ei tapahdu Jolie Span hoidoissa, vaan siellä hoidetaan kasvohoidon lisäksi kroppaa kokonaisvaltaisesti ja hoidon jälkeen on sekä kasvot että mieli rentoutuneet ja puhtaat. Puhumattakaan siitä ihanasta lämmöstä, rauhallisesta musiikista ja huumaavista tuoksuista. Arvaattekin jo varmaan, että minä olen löytänyt omani.

  • Oi kyllä! Itsellänikin on karvaita kokemuksia liian kirkkaista valoista, RADIOSTA, huolimattomasta ihonpuhdistuksesta sekä siitä, että kosmetologi häippäsee ainaa, kun asiakkaan kasvoilla vaikuttaa kuorinta tai naamio. Mielestäni kaikki tuo aika pitäisi käyttää asiakkaan hoitamiseen. Ihanaa, että olet löytänyt Jonnasta itsellesi sen oikean kosmetologin, hänellä on niin taito kuin taikakin hyppisissään, vaikka näistä mystisistä seikoista johtuen Karoliina olikin itselleni se oikea! Mutta ihanaa, kun on mistä valita!

 6. Hyvän kosmetologin löytäminen on yhtä vaikeaa kuin hyvän gynen löytäminen. Jännää, miten heidän pitäisi yht’aikaa ”olla ehdottoman läsnä” ja ”samalla pysyä ehdottoman taka-alalla”, kertoa vain ja ainoastaan oleellinen. Kiitos. Vaikea kuvata sanoin, se vain tuntuu näin, siis minusta.

  Minulla on kosmekäynneistä sekä hyviä että erittäin huonoja kokemuksia, mielensopukoista rekisteröityi ekaksi paino sanalle ERITTÄIN huonoja (näinhän meille yleensä käy). Tämä erittäin huono tekee liukuhihnatyötä, toimii rahastonhoitajana ja that’s it, hyvä tekee sitä aidosta kiinnostuksesta omaan työhönsä, sekä haluaa tehdä asiakkaalle juuri hänen ihonsa tarvitseman täsmähoidon, hän saa asiakkaan palaamaan yhä uudelleen, hän jättää turhat ”kikkailut” sikseen ja antaa ammattitaidon hoitaa puhumisen. Ihmettelen, miksi eri kosmetologeilla voi olla kahden-kolmenlaista mielipidettä yhdestä ja samasta ihosta ja sen tarpeista, outoa. Mielipiteet vaihtuu, mutta kärsä pysyy samana : )

  Mielestäni kosmetologin ei tarvitse kaiken aikaa kysellä kuulumisia ja höpistä sekä ei nyt ainakaan udella asiakkaan henkilökohtaisia asioita, kuten monella on tapana. Hyvän kosmekäynnin jälkeen on vain hiljainen, tyytyväinen ja kokonaisvaltaisesti hyvä olo, ei muuta. Yleensä olen puoliunessa, horroksenomaisessa tilassa, kun sieltä lähden, ja iho on myös käsittelyn jälkeen, pidemmän aikaa hyvän tuntuinen. Siitä tiedän, että jeps, tästä kannatti maksaa. Liukuhihnakosmetologeille: vaihtakaa ammattia!

  • Hoidon aikana höpöttävä kosmetologi ja liukuhihnatyö ovat kyllä tehokkain keino karkottaa asiakas, ainakin omalla kohdallani. Liukuhihntatyö voi kuitenkin johtua harmillisen usein työnantajasta, joka pyrkii optimaaliseen kustannustehokkuuteen. Tässä menee jo koko perusta hoitotyölle mönkään. Aikataulutus on tässä työssä ehdottoman tärkeää, mutta asiakkaalle on varattava riittävästi aikaa ja kosmeologilla pitää olla myös riittävästi aikaa valmistella paikat, siivota jäljet asiakkaiden välissä ym. Ja jollei kosmetologi toimi yrittäjänä, on työnantajan ymmärrettävä nämä seikat ja luoda työolot sekä -ympäristö hoitotyötä tukeviksi.

   Se ei puolestaan ole mikään ihme, että eri kosmetologeilla voi olla saman ihon hoitamisesta eri mielipiteet. Ammattitaitoa ja ymmärrystä ihosta sekä raaka-aineista on eri tasoista, tottakai. Siihen vaikuttaa jo kokemuskin. Lisäksi on eri koulukuntia, kuten millä tahansa alalla. Varmaan ravintomaailmasta löytyy se kaiken kattavin kirjo. Olen kuitenkin törmännyt lukuisiin kosmetologeihin, jotka ovat esimerkiksi itseni kanssa eri mieltä asioista ja tottakai jokainen uskoo omaan näkemykseensä. Sokeasti omaan tietoon ei kuitenkaan kannata luottaa, vaan pyrkiä oppimaan koko ajan lisää erilaisista asiakkaista. Mielenkiinnolla odotan mitä moni ammattilainen tuumii esimerkiksi tulevasta kirjastani. Osa taatusti rakastaa, osa lyttää aivan täysin.

 7. Sienna

  Hei Katja!

  Kosmetologilla käynti olisi huippua, mutta opiskelijana sellaiseen ei ole varaa. 🙁

  Millä lähtisit kotikonstein ratkaisemaan miliumien syntyä ja mahdollista POD-ongelmaa kasvoissa?
  Entä selän näpyt? Tuskastuttaa, kun eivät tunnu millään katoavan lopullisesti, vaikka kuorin säännöllisesti ja kosteutan mm. öljyin.

  Olen aivan pulassa tämän kanssa. Käytän öisin erilaisia öljyjä ja seerumia kasvoveden jälkeen, päivisin kevyttä kosteusvoidetta meikin alla. Kaikki luonnonkosmetiikkaa, vaihtelevin merkein. Pyrin syömään puhdasta ravintoa. Ongelma ei vaan tunnu häviävän ja alan väsyä tähän – ja stressi ei tietysti auta…

  – Sienna

 8. Anna

  Kosmetologikäyntisi kuulosti ihanalta kokemukselta, olisin itsekin sellaisen tarpeessa. Kyllä 4 kertaa vuodessa olisi tavoiteltava tahti, itse kävin viimeksi keväällä kasvohoidossa. Hyvä, että muistutit asiasta!:)

  En ole vielä löytänyt itselleni sitä täydellistä kosmetologia, joka käyttäisi luonnonkosmetiikkaa. Sellainen, jonka hoidossa voi rentoutua ja hoidon tehon huomaa myös hoidon jälleen, olisi mulla hakusessa. Tekisi kyllä mieli pitää etätyöpäivä ja lähteä Helsinkiin kokeilemaan Jolien kasvohoitoa 🙂 Jos haluaa hyödyntää alennuskoodin, niin pitääkö hoidon olla kahden viikon sisällä, vai riittääkö, että ajan varaa kahden viikon sisällä? Liinun hoitola kuulostaa myös mahtavalta, mutta kotisivuilla mainitaan keskimäärin 6 kuukauden jonotusaika! Huh, kevättalvelle siis saisi ajan jos nyt varaa. On se suosittu paikka.

  • Hoidon ei tietenkään tarvitse olla kahden viikon sisällä, vaan varattu kahden viikon sisällä 🙂 Liinulle on pitkät jonot, kun hän on yrittäjä, joka pyörittää kaikkea yksin!

 9. Haasteeseen on vastattu jo lähes vuosi sitten! 🙂 Viime vuoden syksynä varasin itselleni ajan Jolie Spasta ja olen käynyt siitä asti noin 1-2 kuukauden välein. Nyt on tullut pieni tauko rahatilanteen takia, mutta tarkoitus olisi päästä mahdollisimman pian uudelleen -kaipaan sinne kovasti. <3 Ensimmäisellä kerralla minulla oli Jonna enkä ole halunnut tahi liioin uskaltanut kokeilla toista! Hänen käsittelyssään tiedän ainakin olevani hyvissä käsissä ja saavani rahoille vastinetta. 🙂

 10. Sandra

  Kosmetologi aika varattu. Olen käynyt Liinu’n Organic Beauty hoidoissa jo toista vuotta 🙂 enkä vaihda paikkaa 🙂 ihana Karoliina 🙂

 11. Mari Vee

  Olen joutunut tyytymään parin vuoden ajan vain kotihoitoihin (jotka toki tärkeitä nekin). Kun joskus toivottavasti taas mahdollista niin Jolie tulee olemaan ehdottomasti oma hoitolani ja pyrin käytään vähintään kolme kertaa vuodessa hoidossa. Se onkin sitten vaikeaa kenet Joliesta valitsen, mutta uskon, että kaikki ovat ihania ja teenkin varmaan niin, että kokeilen kaikkia ja päätän sitten kenet valitsen. Vaikka uskon, että Jolien ihmisten kanssa synkkaa ihan kaikkien kanssa.

  Haaveena on vartalohoito, johon sitten tulee myös kasvohoito. En ole ikinä käynyt vartalohoidossa ja haluan kokea sen ihanuuden. Olen luvannut sen itselleni palkinnoksi jos eräs asia saa onnellisen käänteen.

  Olen käynyt elämäni aikana pääsääntöisesti vain huonoissa kasvohoidoissa ja olen kuullut syytöksiä siitä kuinka ihoni huono kunto johtuu ihan omasta itsestäni ja käyttämistä tuotteista (tällä ns pakotettiin ostamaan hoitolan omat kalliit tuotteet). Olen lähtenyt itku kurkussa ja naama punaisena ja tulehtuneena kotiin. Myös näissä radionsoittohoitoloissa on tullut käytyä. Myös supattelua ja hihittelyä olen joutunut kuuntelemaan ja se tuntui todella pahalle kun itsetunto oli tuona aikana pakkasen puolella jo valmiiksi niin siloposkisten hoitolahenkilöiden naureskelu sai aikaan sen, että välttelin hoitoloita pitkään. On mukaan mahtunut myös pari hyvää kokemusta, mutta silloin en ollut vielä löytänyt luonnonkosmetiikkaa. Rahaa on siis palanut näihin huonoihin hoitoloihin ja tuotteisiin ihan valtavat määrät elämän aikana ja nyt tuntuu jotenkin ihanalta, että olen vihdoin löytänyt hyviä tuotteita iholleni ja valinnanvaraa on todella paljon. Kaiken tulee kruunaamaan sitten kun sen aika on Jolien ihana hoito.

  • Mielestäni kosmetologilla käynnin ei pitäisi olla mikään palkinto mistään tai minkään asian toteutumisesta, vaan yksinkertaisesti siitä syystä, että ansaitset sen joka tapauksessa. Tiukassa rahatilanteessa paras strategia on varata hoito esim. parin kk päähän. Siinä ajassa rahat ehtii hyvin säästää 🙂

 12. Anna

  Haaste otettu vastaan! Kasvohoito varattu Jolie Spahan Karoliinalle syyskuun loppupuolelle, ja otin hoitoon extrahemmotteluksi selän kuorinnan ja hieronnan. Odotukset hoidon suhteen ovat korkealla 🙂 Aika monta kertaa olen joutunut pettymään kosmetologilla ja todennut, että hyvän kosmetologin löytäminen on vaikeaa. Hoitoon uppoaa helposti ainakin satanen, joten toki sitä odottaa saavansa jotain vastineeksi. Jolie Spalle täytyy antaa täydet pisteet siitä, että hoidot räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan ja kosmetologeista on kuvat ja pieni esittelyteksti olemassa. Harvassa paikassa on näin. Ainakin itselleni hoitajan persoonalla on merkitystä. Vaikka varmasti Jolien hoitolassa kaikki kosmetologit ovat hyviä, niin pieniä nyanssieroja löytyy varmasti.

 13. Mari Vee

  Valitettavasti Katja se ei aina mene ihan noin, että rahaa saisi säästöön, koska tässä on tullut yllättäviä ja pakollisia menoja ihan koko ajan eli kaikki jemmaan laitetut kosmetologirahat menevät ihan muihin pakollisiin menoihin tässä vaiheessa. Tämä epäonnen parivuotinen on pitänyt huolen siitä, että koko ajan sattuu ja tapahtuu eikä siinä voi valita kosmetologisäästämistä, koska puntarissa on paljon suurempia asioita kuin kosmetologilla käyntiin säästäminen. Säästäminen on sisänsä mulle tuttua eli monet asiat tulevat tälläkin hetkellä hoidettua kuukausittaisella säästämisellä, mutta kun tulee yllättäviä ja pakollisia menoja, niin rahat otetaan näistä ”ei niin pakollisista” säästöistä. Ja pakollisilla menoilla tarkoitan tässä ihan oikeasti sellaisia menoja, joista ei voi valita. Yllättäviä ja isoja ikäviä menoja tullut vuoden mittaan ihan riittävästi, joten mihinkään ylimääräiseen säästämiseen ei ole ollut mahdollisuutta.

  Ja minulle kosmetologilla käynti on hemmottelua ja palkitsemistakin (tai miellän sen sellaiseksi kunhan se oikea köyty). En tosin rankaise itseäni missään tilanteessa eli kolikolla ei ole tässä suhteessa kääntöpuolta. Säännöllinen ja huolellinen kotihoito ja hemmotteluhetket kotona ovat minulle tällä hetkellä ainut vaihtoehto ja kosmetologilla hemmottelu on mahdollisuus vasta sitten kun asiat ovat reilassa.

  • Tottakai elämässä voi olla haastavampia aikoja, jolloin perusasioiden priorisoiminen voi mennä kaiken muun edelle. Omassa elämässäni on myös siitä erittäin konkreettiset kokemukset. Itse olen tosin niissäkin hetkissä tehnyt joskus ratkaisuja, jotka eivät ole olleet millään tavalla järkiperäisiä. Jokainen tekee omat valintansa omaan elämänkatsomukseensa pohjautuen. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa, kunhan tekemistään ratkaisuista löytää sen, mikä on itselleen oikein.

 14. Mari Vee

  Jetsulleen noin! Vaikkakin aina ei voi edes valita vaan asiat menevät pakon sanelemana ja se harmittaa tai oikeastaan surettaa. Kaikenlaiset isommat ja pienemmän onnettomuudet ovat pitäneet huolen siitä, että ei voi edes valita, mutta uskon, että tulee se päivä, jolloin valinnoillekin löytyy taas sijaa. Aurinkoista viikonloppua!

  • Kun itse olin kasvokkain elämässäni erittäin vaikean asian kanssa, joka vaikutti koko elämäni perusteisiin, ajattelin, että se mitä voin valita on suhtautumiseni olosuhteisiin. Paskoja fiiliksiä ja ajatuksia on turha koittaa estää, mutta niiden voi opetella antaa lipua vaan itsensä lävitse. Jostain sieltä hyväksymisen syövereistä löytyy kiitollisuus, rauha ja luottamus siihen, että kun on oikea aika, olosuhteet ovat myös omien toiveiden mukaiset. Ihanaa viikonloppua!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>