Beauty

Genuine Beauty Awards – vuoden 2016 parhaat ihonhoitotuotteet

Beauty | 23.12.2016 | Katja Kokko

dsc_0003_sinetti_white

Paras aika vuodesta on taas täällä, nimittäin vuoden parhaat kosmetiikkatuotteet! Tänä vuonna laajensin Genuine Beauty Awardsejani viiteen eri kategoriaan: ihonhoito, vartalonhoito, hiustenhoito, meikit ja Cheap & Chic pääsevät kaikki oikeuksiinsa omissa postauksissa.

Parhaiden tuotteiden listaaminen on lempipuuhaani, mutta myös haastavaa, sillä luonnonkosmetiikkamarkkinat ovat kasvaneet niin valtavasti, että loistavia tuotteita on tarjolla melkein runsauden pulaan asti, eikä niiden timanttien poimiminen olekaan enää yhtä helppoa hommaa, kuin vielä muutama vuosi sitten. Kirjoitinkin pari päivää sitten postauksen siitä, mitä seikkoja otan huomioon kosmetiikkatuotteen laatua arvioidessa.

Erityisesti ihonhoitotuotteissa tulette näkemään paljon samoja purnukoita, kuin aiempina vuosina, mutta päädyin pitämään tiukasti kiinni siitä, mitä oman ammattitaitoni valossa pidän tällä hetkeenä parhaana. Cheap & Chic -kategoriassa halusin puolestani tuoda esille selkästi edulliset, korkeintaan 25 € maksavat tuotteet, jotta mahdollisimman edullista kosmetiikkaa etsivät löytäisivät ne helmet.

Koska oman näkemykseni ja kokemukseni mukaan paras ja tehokkain kosmetiikka sattuu olemaan hintaluokassaan usein sieltä korkeammasta päästä ja monet keskihintaiset helmet uhkaavat jäädä vaille ehdottomasti ansaitsemaansa hehkutusta, päädyin listaamaan timanttituotteiden kylkeen erityismaininnat keskihintaisten tuotteiden helmistä. Kenties ensi vuonna joudun laajentamaan näitä awardsejani entisestään ja luomaan keskihintaisille tuotteille kokonaan oman kategorian, jolloin jokainen voi napata talteen parhaat vinkit juuri siitä hintakategoriasta, joka on itselleen sopivin.

Mutta pidemmittä puheitta, Cheap & Chic -kategoriaa lukuunottamatta, palkitsemani tuotteet ovat juuri niitä, jotka ovat käytössäni aktiivisesti ja joihin tartun kaikista mieluiten – niitä, jotka päätyvät peilikaappiini yhä uudelleen ja uudelleen myös omalla rahalla ostettuna.

Ensimmäisenä vuorossa vuoden 2016 timanttisimmat ihonhoitotuotteet, olkaapa hyvät:

1. Putsari

Ihonhoito alkaa kasvojen puhdistamisesta. Puhdistus on ihonhoitorituaaleista oma suosikkini ja se luo pohjan koko ihonhoidolle. Ihon puhdistus ei ole pelkkää puhdistamista, se on jo ihonhoitoa ja vaikuttaa siihen, miten iho ottaa vastaan sille levitettävät tuotteet. Iho tulee puhdistaa hellien, ei pesevillä aineilla  jyystäen.

May Lindstrom The Honey Mud: oi May, ikuinen inspiraation lähteeni, universumin kosmetiikkagastronautti nro1! Hunajasilkki on niin taivaallinen ja tehokas ihonhoitonautinto, että joka kerta kaapiessani tätä kinuskin tuoksuista puhdistusvanukasta kiiltävästä purnukastaan, meinaan kuolla onnesta. Ihanuus ei kuitenkaan rajoitu vain täydelliseen tuoksuun ja tuntumaan, vaan tuotteella on myös täydellinen puhdistusteho ja taianomainen kyky pureutua tukkeumiin ja pikku näppyihin. Sen todisti taas loppuvuodesta kokemani yhtäkkinen ihon räjähdys, joka talttui muutamassa viikossa otettuani käyttöön Mayn ihotaiat. Tuotteen koostumus on muuttunut hieman aiemmasta, vaikka inci-listasta se ei käykään ilmi, mutta tuotetta pitkään käyttäneet kyllä huomaavat sen. Nykyisin se myös emulgoituu vedellä pois iholta hämmentävän hyvin, vaikka emulgaattoria se ei sisälläkään. Hämmentävää. Honey Mud toimii myös naamiona ja oma rituaalini meneekin niin, että hieron reilun nokareen sitä kuivalle iholle, annan vaikuttaa hetken, kostutan sormet ja emulgoin sen vähitellen pois iholta, tai pyyhin lämpimään veteen kastetulla musliiniliinalla.

Erityismaininta: Neal’s Yard Remedies Calendula Cleanser: edullisempien tuotteiden joukosta haluan nostaa esiin Englannin vanhimman luonnonkosmetiikkasarjan puhdistusvoiteen, jonka kermaiseen koostumukseen on yhdistetty raikas sitruunan eteerinen öljy sekä rauhoittava kehäkukkauute. Lempeää tehokkuutta ja aisteja hellivää ihanuutta samassa tuubissa, edullisesti.

2. Kasvovesi

Kosteutus on ihonhoidossa kaiken a ja o. Ihon kosteustasapainon ylläpitäminen alkaa jo ihon puhdistamisesta, mutta sitä seuraavalla kasvovedellä on erittäin tärkeä rooli ihon kosteuttamisessa, eikä kasvovettä tulisi koskaan skipata, vaan sillä saa lotrata. Aamuin illoin.

May Lindstrom The Jasmin Garden: May on tehnyt jasmiinipuutarhasuihkelleen täydellisen purnukkavalinnan, sillä uskomattoman hienojakoista ja tasaista sumua suihkiva spray vain korostaa tämän tuotteen nautinnollisuutta entisestään, joka putsarin tavoin ei rajoitu suinkaan aistinautintoon, vaan se myös kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa uskomattoman tehokkaasti.

Erityismaininta: Neal’s Yard Remedies Rejuvenating Frankincense Toner: keskihintaisista kasvovesistä on suhteellisen vaikeaa bongata timantteja, joten en voi jättää mainitsematta Neal’sin frankinsensi-kasvovettä, joka sisältää kosteuttavan ja ihoa korjaavan aloe veran lisäksi kollageenia buustaavia peptidejä sekä  uudistavia ja kirkastavia frankinsensin, bergamotin, mandariinin ja mirhan eteerisiä öljyjä. Täydellinen value for money -tuote!

3. Silmänympärysvoide

Tänä vuonna olen tykästynyt silmänympärysihon hoidossa hyvin ohuisiin silmänympärysseerumeihin, jotka poistavat tehokkaasti turvotusta. Vuosi on ollut kaikessa ihanuudessaan välillä raskas ja se näkyy itselläni ensimmäisenä silmien alla. Onneksi tähänkin on löytynyt tehokkaat aseet.

Kahina Eye Serum: marokkolaisiin raaka-aineisiin pohjautuva new yorkilainen Kahina on sarja, jonka tarinaa ei voi mielestäni kylliksi jakaa (jos et ole lukenut sitä, tee se nyt, postaus löytyy täältä). Sarjan valikoimasta löytyy mielettömiä tuotteita, mutta silmänympärysseerumista on tullut minulle erityisen rakas, sillä se todellakin toimii. Jos kärsit miliumeista silmien alla, tuotteen olisi jo syytä löytyä ostoskoristasi. Talven tullen ohut silmänympärysiho kaipaa hieman täyteläisempää tuotetta, jolloin kannattaa ottaa käyttöön sarjan kaktusviikunaöljy rollerball – tällä kaksikolla ajan haastavat energiat eivät käy ilmi ainakaan silmän aluksista.

4. Seerumi

Iho janoaa vesikosteutta ja sitä se saa kasvoveden lisäksi seerumista. Voisin nimetä helposti muutamankin seerumin, joita rakastan. Ne osuvat kaikki hintakategoriassaan tismalleen samaan: todella hyvä seerumi maksaa suunnilleen 70-80€. Päädyin valitsemaan tähän suosikkini, joka on mielestäni jokaiselle ihotyypille herkästä, kuivasta, rasvaisesta, epäpuhtaasta ja ikääntyvästä yksinkertaisesti loistava.

Kypris Antioxidant Dew: rakastan tuotteita, joita ei ole täytetty millään turhakkeilla, vaan niihin on pakattu ihon hyvinvoinnin kannalta pelkästään loistavia aineita. Kypriksen tuotteet ovat läpikotaisin muutenkin hyviä, mutta Antioxidant Dewn teho on ihon kosteuttajana sama, kuin pulahdus luonnonkirkkaaseen lähteeseen.

5. Ihoöljy

Toivottavasti lukijoistani ei löydy yhtäkään, jonka peilikaapista puuttuu ihoöljy (tai toivottavasti viimeistään tämän jälkeen sinne päätyy yksi), sillä jos ihmisihon pitäisi kolmella tuotteella elämästään selvitä, olisivat ne laadukas putsari, timanttinen kasvovesi sekä aidoista kasviöljyistä koostuva ihoöljy.

Kypris Beauty Elixir I 1000 Roses: kauneuseliksiiri vailla vertaansa. Kolme tippaa kämmenille ja upotan kasvoni hetkeksi nuuhkuttamaan tuhannen ruusun terälehtien tuoksua. Sivelen samettisen öljyn kasvoilleni, joka jättää jälkeensä tuulahduksen hennosta päivetyksestä ja tekee ihostani joka aamu, ja joka ilta niin kauniin, ettei se kaipaa meikkiä lainkaan. Rakastan nimetä tuotteita uudelleen, joten ristin Kyprisen öljyn tuhannen ruusun jumalatareliksiiriksi. Koska olen sen arvoinen.

Erityismaininta: Esse Repair Oil: aidosti laadukas kasvoöljycocktail ei ole halpaa valmistaa. Koska kyseessä on melkein tärkein tuote koko ihonhoidossa, on pakko vinkata keskihintaisesta timantista. Olen useastikin hehkuttanut, että Essen kasvoöljy on uskomattoman edullinen ravinnerikkaaseen sisältöönsä nähden. Yangu- ja mankettiöljyt tuovat iholle kevyen UV-suojan ja ruusunmarja-, kalaharin meloni- sekä marulaöljyt ovat kasviöljyjen kultaisinta joukkoa, joissa on runsaasti omega-rasvahappoja, ihon hyvien bakteerien ravintoa.

6. Kauneusbalsami

Balsamit ovat öljyä kiinteässä muodossa, mutta ihon lämmöstä ne sulavat öljyksi. Huoneenlämmössä ne pysyvät kiinteänä kasvivahojen avulla, joita kutsutaan yleensä voiksi. Kasvivahat toimivat okklusiiveina, eli ihon pinnalle muodostavana kevyenä suojana, joka ehkäisee kosteuden haihtumista. Tämän vuoksi balsamit ovat loistavia tehotuotteita talvisin, sekä kuivalle ja ohuelle iholle tai erilaisiin ihon ongelmatilanteisiin.

Mahalo Rare Indigo: hawaijilaisen Mahalon bambupakkauksiin pakatut purnukat vievät sydämen mennessään, mutta odotas vain, kun nuuhkaiset yhdenkään purnukan sisältöä, saatika annat niille pikkusormesi. Se on menoa se. Rare Indigo on heittämällä vuoden kiinnostavin kauneusbalsami mystisen aromaattisella tuoksullaan ja syvän violetilla värillään. Balsamin pitävät koossa murumuru- ja babassuvoit – saat siis tehdä matkan maapallon toiselle puolelle sivellessäsi näitä Amazonian sademetsän ihmeitä ihollesi, ja hämmästellä samalla sitä uskomatonta pehmeyttä ja sileyttä, mitä balsami taikoo hipiälle.

7. Kosteusvoide

Uskollisimmat lukijani tietävät äärimmäisen kriittisyyteni täydellistä kosteusvoidetta kohtaan. Kosteusvoide, jos jokin, on tuote, jota sorrutaan arvioimaan lähes aina tuntuman perusteella. Siten se on myös tuote, joiden hinnoissa on usein eniten ilmaa tai joiden hintaa on helppo laskea, sillä silkkisten emulsioiden formuloiminen ei ole nykyisin mikään haaste edes luonnonkosmetiikassa. Ei kannata kuitenkaan antaa tuntuman hämätä, vaan panostaa oikeasti laadukkaaseen voiteeseen.

Tata Harper Repairative Moisturizer: julistin hetki sitten Tatan korjaavan kosteusvoiteen maailman parhaaksi ja sanani pitää edelleen. Tässä on kyllä semmoinen kosteuttaja, että mielestäni on aivan turhaa koittaa luoda mitään innovaatioita silkkisille emusioille, joilla halutaan luoda pelkkää tuntumaa. Melkein tekisi mieli väittää, että tämä voide on täydellinen mille iholle tahansa, mutta eihän asia tietenkään näin ole. Mutta on tämä vain niin hyvä, sillä kosteus ja rasva ovat keskenään sellaisessa harmoniassa, että erityisesti näillä leveysasteilla kuivasta ilmasta kärsivä kosteusköyhä iho hyrisee onnesta tämän voiteen ansiosta. Vielä kun sivelee päälle ohuen kuorrutuksen balsamia tai öljyä, ei pakkanenkaan pääse tekemään hipiälle tuhojaan.

Erityismaininta: Pai Chamomile & Rosehip Calming Day Cream: koska kenenkään ei pitäisi sijoittaa huonoon kosteusvoiteeseen, tarjoilen vielä keskihintaisen tärpin. Pain kosteusvoiteet ovat turhakevapaita ja hyvyystäytteisiä. Kamomilla & Ruusunmarja -voide tasapainottaa, rauhoittaa, kosteuttaa ja suojaa – eikä tuki ihohuokosia.

8. Sävyttävä päivävoide

Tämän vuoden aikana olen löytänyt ensimmäistä kertaa vuosiin meikittömän ihon ihanuuden. Kaikki alkoi oikeastaan uintiharrastuksestani, kun en jaksanut meikata ihoa uintitreenien jälkeen, mutta kaipasin pientä freesausta. Joten tartuin sävyttävään päivävoiteeseen.

Dr. Hauschka Sävyttävä Päivävoide: luonnonkosmetiikan pioneeri, Dr. Hauschka, on tehnyt minuun erittäin syvän vaikutuksen tänä vuonna, ja toivon kyllä tämän suhteen syvenevän entisestään. Sarjan sävyttävä päivävoide ei ole rasvaiselle iholle paras valinta, mutta normaalille ja kuivalle iholle ihanteellinen tuote, joka freesaa ihon hetkessä. Voiteesta tulee täydellinen sävy ja täyteläinen koostumus jää mukavasti kiiltämään iholle antaen kunnon suojan ulkoapäin tulevia haittatekijöitä, kuten kylmyyttä ja tuulta vastaan.

9. Suojakertoimellinen voide kasvoille

Juice Beauty Stem Cellular CC-voide: vietin tänä vuonna polttavassa auringossa yhteensä yli kaksi kuukautta ja suojakertoimella varustettuja voiteita tuli testattua muutamia, yksi edelleen ylitse muiden. Juice Beautyn CC-voide on yksinkertaisesti täydellinen, sillä siinä on korkea, 30 suojakerroin ja lisäksi voide freesaa ihon väriä (antaa varaslähdön rusketukseen), peittää kevyesti pieniä epätasaisuuksia ja jättää iholle kauniin hehkun. Olen tullut siihen tulokseen, etten kaipaa tavallista suojakertoimellista voidetta kasvoille, kun voin saada samassa paketissa myös hennon tasoituksen iholle.

10. Huulivoide

Nuori Lip Treat: huulirasvoissa en ole kovin uskollista sorttia, mutta sitä inhoan, jos huulia pitää olla voitelemassa koko ajan. Tanskalainen Nuori on freesannut (luonnon)kosmetiikkamaailmaa todella mielenkiintoisella konseptillaan (josta voit lukea lisää tästä postauksesta) ja sarjan tuotteet ovat todella laadukkaita. Sarjan huulivoiteessa on loistava suhde öljyjen ja vahojen välillä, hienostuneen makea tuoksu, se pitää huulet pehmeinä sekä kosteutettuna pitkään aiheuttamatta jatkuvaa rasvauskierrettä.

11. Kuorinta 

Rouhearakeiset mekaaniset kuorinnat eivät kuulu omaan ihonhoitofilosofiaani, vaan olen mietojen hedelmähappojen sekä entsyymikuorintojen ystävä ja puolestapuhuja. Lempeä mekaaninen kuorinta on kuitenkin tänä vuonna lunastanut paikkansa viikottaisessa ihonhoitorituaalissani ja hedelmähapot ovat siirtyneet 1-2 kertaa kuukaudessa käytettäväksi tehotuotteeksi. Ihon kunnon seuraaminen ja ihon tarpeiden kuulostelu ovat ohjanneet tähän suuntaan.

Esse Cocoa Exfoliator: suklaakakkukuorinta on samanlainen elämys kuin täydellisen mud caken nauttiminen: hitaasti jokaisen suupalan sulamista suussa – paitsi että suklaakuorinnan sokerihiput sulavat suun sijaan iholle, kun niitä pyörittelee poskille nautinnollisesti vesitilkan kanssa. Rakastan sekoittaa kuorinnan Mayn Honey Mudin kanssa, jolloin ollaan jo semmoisessa jälkiruokataivaassa, ettei sisäisesti nautittavaa kakkuannosta enää kaivata. Niin ja myös iho kiittää siitä!

12. Naamio

Pohdin pitkään, kenelle parhaan naamion titteli kuuluu tänä vuonna. Päädyin valitsemaan tuhkimonaamion, jossa yhdistyvät hyvin mieto ihosoluja uudistava (kuoriva) vaikutus, runsas kosteutus, ryppyjen ja epätasaisuuksien siloitus sekä reilu annos antioksidantteja.

Mahalo The Petal Mask: ruusunpunainen naamio tuoksuu aivan yhtä huumaavalle, kuin se näyttääkin. Ihana, hyytelömäisen hyllyvä koostumus on hawaijilaisen raakahunajan ja manukahunajan ansiota, ja ruusunpunaisen värin lähde taisikin jo selvitä: se on peräisin ruusun lisäksi hibiscuksen kukkasista. Kuka muuten tiesi, että hibiscusta kutsutaan luonnon omaksi botoxiksi? Ei siis mikään ihme, että kasvot näyttävät kauttaaltaan siloittuneelta puolen tunnin ruusunaamiomeditaation jälkeen.

Erityismaininta: Orgaid Sheet Maskit: kauan saimmekin odotella luonnonkosmetiikkaan omia sheet maskeja, mutta kyllä hyvää kannatti odottaa. Universumille kiitos näistä naamioista, jotka ovat pitäneet ihoni kiinni kasvoissani vuorokauden lentomatkoilla, rauhoittaneet auringosta ärtynyttä ihoa ja pelastaneet katastrofilta liikaa viiniä -iltojen jälkeen. Naamioita voi ostaa myös yksittäispakattuna, joten pikkurahallakin pääsee kokeilemaan niiden uskomattoman tehon.

13. Vuoden paras ihonhoitosarja

Esse: etelä-afrikkalainen Esse on mullistanut koko kauneudenhoitoalaa vankalla ja syvällisellä tieteellisellä tutkimuksella ihmisen ja ihon mikrobiomista, johon pohjatuva ihonhoitosarja on saanut alan ammattilaiset ja kuluttajat kohisemaan ympäri maailman, eikä syyttä, sillä Esse on semmoisen tutkimuksen ytimessä, joka vaikuttaa paljon muuhunkin, kuin vain kauneudenhoitobisnekseen. Parasta Essessä on se, että koko yritys toimii eettisesti ja ekologisesti. Se tietää tarkasti raaka-aineidensa lähteet, viljely- ja keräystavat ja maksaa itse suoraan raaka-aineidensa tuottajille ilman välistä vetäviä tahoja. Esse välittää ihmisistä, eläimistä ja luonnosta. Tuotteet ovat todella laadukkaita ja tehokkaita, ja kosmetologilla tehtävät hoidot huolellisesti suunniteltuja. Olisin halunnut palkita joka ikisen Essen tuotteen, mutta päädyin sen sijaan palkitsemaan Essen kokonaisuutena, sillä sen, jos minkä, sarja todella ansaitsee. Siinä missä May Lindstrom on suuri inspiraationlähteeni, Essen perustaja Trevor Steyn on puolestaan pohjaton tietolähde, jota voisin kuunnella tuntikausia ja kysymykseni vain lisääntyvät. Raaka-ainenörtteilyni saavutti huippunsa, kun Trevor hämmästeli ettei kukaan muu ollut huomannut uusittujen tuotteiden inceistä kadonneen yksittäisiä aineita.

14. Vuoden tulokas

Kypris: Kypris on kreikkaa ja tarkoittaa rakkauden jumalatarta. Sarja on ylistys naisellisuudelle ja aistillisuudelle ja tuotteiden raaka-aineet tulevatkin pääosin naisten omistamilta tiloilta. Tämä kaikki suorastaan tihkuu Kyprisen uskomattoman kauniista pakkauksista. Totesinkin sarjaan ensimmäisen kerran törmätessäni, että maailma ei tarvitse enää yhtään kaunista purnukkaa, enkä ole varma, onnistuuko kukaan koskaan suunnittelemaan kauniimpia pakkauksia, kuin nämä kreikkalaista mytologiaa huokuvat tummat lasipullot. Sarjan valikoima on vielä vajaa, joten odotan todella innolla millaiseksi se tulevaisuudessa muotoutuu, mutta enpä usko, että pettymyksiin on aihetta.

Näin on vuoden 2016 purkkisambafinaalin ensimmäinen osa käyty läpi! Seuraavaksi ovat vuorossa vartalonhoitotuotteet, mutta nautitaan tässä välissä hieman jouluherkkuja ja käydään joulusaunassa. Kaunista joulua kaikille teille, rakkaat lukijat!

dsc_0003

Kuvat Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Avainsanat: , , , , , , , , , ,

Beauty

18 kommenttia artikkeliin “Genuine Beauty Awards – vuoden 2016 parhaat ihonhoitotuotteet”

 1. Suvi Syrjäläinen

  Kiitos listasta, mielenkiintoista luettavaa. Testasin tuota Tatan voidetta, josta kirjoitat ja on kyllä niin nappi valinta itsellekin tähän vuodenaikaan. Mayn tuotteita rakastan kaikkia. The Honey Mud toimii itselläni parhaiten naamiona, on ihan mahtava! Ostin nyt Kypriksen puhdistustiivisteen ja olen myyty. Kiitos Katjja lukemattomista hyvistä tuotevinkeistä, joita olen blogin kautta saanut.

  • Kiitos Suvi, ihana kuulla, että pidit Tatan voiteesta! Se on kerrassaan loistava, vaikka on todella ohut, mutta öljyn kanssa käytettynä ei täyteläisyyttä kaipaa lainkaan. Ja Kypriksen puhdistustiiviste on todella ihmeellinen, en ole kuullut siitä mitään muuta, kuin ylistyksiä ja itsekin pidin kovasti, vaikka olen kuitenkin enemmän täyteläisten puhdistusbalmien, -öljyjen ja -voiteiden ystävä enemmän, mutta ihanaa vaihtelua välillä. Ihanaa joulua <3

 2. Laura

  Kiitos ihanista listoista, näistä on suuri apu seuraaville ostosreissuille! 😉
  Olen kuullut paljon hehkutusta Juice Beautyn CC-voiteesta ja olenkin ollut aikeissa hankkia kyseisen putelin. Pienen googlaillun jälkeen jäi mielikuva että tämä CC-voide haisee monen mielestä. 🙁 Itse olen todella nirso luonnonkosmetiikan hajujen (ja yleisestitikkin hajujen) suhteen, joten tämä jäi mietityttämään joten en tehnyt samantien tilausta. Osaisitko kuvailla tämän hajua? 🙂
  Tällaiselle hajukammoiselle olisi suuri plussa jos tuotearvosteluissasi kertoisit myös tuotteiden tuoksuista. Varsinkin näissä tuotteissa joita ei saa oikein muuten kuin tilaamalla. Tilasin Rahuan hehkutetun hoitoaineen ja jäi käyttämättä todella voimakkaan hajun takia. Onneksi sain lahjoitettua ystävälle. 😀
  Hyvää vuoden vaihdetta! 🙂

  • Oleppas hyvä 🙂 Mun mielestä JB:n CC-voide tuoksuu aurinkovoiteen ja sitrusten sekoitukselle 🙂 Itse tykkään tuoksusta, mutta se ”aurinkovoidemaisuus” voi olla siinä ehkä pistävä jonkun nenään. Tämä JB:n meikkivoide ei puolestaan tuoksu millekään 🙂

 3. veera

  OSTIN Kypris Beauty Elixir I 1000 Roses- näytteen (paketissa luki ettei myyntiin, näin tyhmiä huijataan) mutta ei tuo öljy ruusulle tuoksunut. Taisi olla vanhaa valmiiksi? Miten vahvana tuoksua pidät?

  • Hmm, no ruusu tuoksuu siinä kyllä semmoisen vahvan tuoksun läpi… mitenköhän sitä kuvailisi? Oma pulloni on ollut avattuna kuukausia ja kyllä se silti tuoksuu, mutta ruusu yhdistyy selkeästi muihin raaka-aineisiin. Kyllä sen ruusun todellakin siitä tunnistaa, sen verran paljon sitä on. On muuten normaali käytäntö ainakin useissa kansainvälisissä verkkokaupoissa, että näytteitä voi ostaa. Saa sitten niin paljon ja juuri ne, mitä haluaakin 🙂

 4. Mari Vee

  Ihonhoidossa lempituotteet kiteytyvät pitkälti yhteen sarjaan nimittäin Esseen. Sarjalta löytyy ihana probioottinen plus sarjan kasvovesi, maailman paras puhdistusemulsio ja savipohjainen puhdistustahna. Noita käytän myös silloin kun käytän vaihteeksi muun sarjan tuotteita. Myös Essen kaakaokuorinta on yksi kaikkien aikojen parhaista kuorinnoista! Se jättää iholle pehmeän tunteen. Kiitos Katja vinkistä sekoittaa tätä Mayn puhdistushunajaan, kerrassaan taivaallinen kokemus!

  Putsareista lemppareiksi siis yltää Essen puhdistusvoide ja detox-puhdistus. Kasvovesistä Essen probioottinen plus sarjan kasvovesi ja ikuinen lempparini Mayn kasvovesi ovat yhtä ihanat.

  Silmänympärysvoiteista timantti on vielä löytämättä. Paras kosteuttaja ja harakanvarpaiden hävittäjä on tällä hetkellä Pain silmänympärysvoide, joka on myös ihanan hellävarainen helposti vuotaville ja ärtyville silmilleni.

  Seerumeista onkin siltren mistä valita. Öljyisistä seerumeista Essen probioottiseerumi on aivan lyömätön. Ruusufinniin taipuvainen ihoni nöyrtyy tämän tehoseerumin kosketuksesta. Kypris on ihan yliveto seerumeissa eli lemppareita löytyy sieltä saralta kolmin kappalein. Kypriksen Clearing seerumi on tehokas silloin kun näppylät ovat riesana. Sekoitan tätä Kypriksen Antioxidant Dew seerumiin ja iho saa sekä kosteutta että puhdistusta. Lisäksi kombo sopii täydellisesti meikin alle koske Kypriksen tuotteet imeytyvät iholle hyvin eivätkä rullaudu iholla. Kolmas kypriksen suosikkiseerumi on tietysti Moonlight Catalyst. Ihanan lempeä ja tehokas seerumi. Käytän iholle pääsääntöisesti Esseä, mutta välillä on pakko käyttää Kypristä, koska tuotteet vaan ovat aivan ihania ja tehokkaita!

  Kosteusvoidelempparini löytyy Esseltä. Light Moisturiser ja Deep Moisturiser ovat molemmat yhtä ihania ja täydellisesti imeytyviä. Lisäksi positiivista on se, etteivät hinnat ole kummassakaan järkyttävän korkeat. Jos en käytä kosteusvoidetta, niin korvaan sen aikaisemmin mainitulla Kypriksen Antioxidant Dew seerumilla, joka kosteuttaa ihon tehokkaasti ja sopii sellaisenaan silloin kun iho rasvoittuu helposti. Tätä käytän myös miehelläni. Toinen mieheni lempikosteuttaja on Absolutionin kosteuttava seerumi. Yöksi laitan hänellekin usein öljyä kosteutuksen lisäksi.

  Lempiöljyni on Essen probioottinen seerumi, joka on öljypohjainen, mutta muita öljylemppareita ovat Pain ruusunmarjaöljy ja Mayn Youth Dew öljy, jonka tuoksu huumaa joka kerta. Kypriksen öljyä (jotain niistä) tekisi mieli kokeilla seuraavaksi, mutta hinta hirvityttää.

  Miellän kauneusbalsamit öljyiksi ja käytän näitä illalla silloin kun iho on tulehdusherkässä tilassa. Mahalon kauneusbalsami on tällä hetkellä käytössä, mutta pidän enemmän Mayn Blue Cocoon balsamista ja kun Mahalo on loppu niin investoin Mayn balsamiin. Kallista, mutta tehokasta. Tässä tuleekin Katja kysymys eli koska balsamit muuttuvat iholla öjyksi, niin kannattaako Mahalon balsamin loputtua investoida Kypriksen johonkin öljyyn vai hankkia jo tuttu Mayn Blue Cocoon? Balsamit ovat sen verran öljyisiä, että en niitä käytä päivisin meikin alla vaan käytössä on nuo mainitsemani öljyt ja balsameita käytän satunnaisesti yöksi kun iholla tulehdusta tai ärtymystä.

  Kuorinnoista lemppari löytyy Esseltä eli kaakauokuorinta on ihanan tehokas ja miellyttävän ns vahamainen kuorinta. Myös Supermoodin hedelmähappokuorinta on tehokas ja hyvä.

  Naamioista lemppari on Mayn puhdistushunaja, jota käytän naamiona enkä putsarina (vaikka toimii myös putsarinakin loistavasti!). Sekoitan tuohon Mayn Problem solveria tai Clean dirttiä tai käytän sellaisenaan. Myös Mahalon jauhenaamio toimii puhdistushunajan kanssa hyvin. Kosteuttavista naamioista Essen kosteuttava naamio on IHANA. Tämän kun pyyhkii pois eli ei huuhtele, niin aamulla iho on aivan mielettömän heleä.

  Suojakerrointuotteista Kypriksen suojakerroin on iholleni paras. Se ei jää iholleni pyörimään kuten monet muut tuotteet. Toinen ikisuosikkini on Iroisie BB-voide, jonka ainoa miinus on se, että ihoni tuppaa kiiltämään sen kanssa helposti, mutta painellen kiillon saa pois.

  • Hei mahtavaa, että kokeilit Honey Mudin ja Essen kaakaokuorinnan sekoitusta, se on aivan ihana! Mitä tulee tuohon öljy/balsamiasiaan, niin varmasti Mayn Blue Cocoon on hyvä investointi, mutta sinulla voisi toimia Kypriksen Prismatic Array hyvin, sillä se sopii herkälle iholle ja esim. rosacealle. Tykkäät kuitenkin kokeilla uusia tuotteita, niin tämä on varmasti hyvä vaihtoehto 🙂 Ja kyllä, balsamit ovat öljyjä, mutta niiden sisältämät kasvivahat vain tekevät kiinteyden huoneenlämmössä ja niiden ansiosta myös pitävät hieman paremmin kosteutta ihossa.

 5. Mari

  Hei, oletko testannut Patykan Neroli kosteusvoidetta? Tai lähinnä kiinnostaa incin puolesta sen teho.. menin sen ostamaan ja eihän se siis vedä tuntumaltaan tatalle vertoja, mutta jos se on incin puolesta kelvollista niin ehkä kestän tämän tuntuman!

 6. leenuska

  Listaanpa tähän mitä mulle jäi viime vuodesta erityisesti mieleen:
  Tata Harper Concentrated Brightening Essence; Mieletön! tätä tulee olemaan aina kaapissani, ainoa minus on pumppupullo, ei kiva. Mut ei mitään, siirsin aineen suihkepulloon. Toimii siinäkin vaikka onkin suht paksua. (Huono pumppusysteemi on myös TH:n öljyllä, joudun lievää väkivaltaa käyttämällä sitä painamaan että saa jotain ulos. Niinpä siirsin öljyn tuohon vapautuneeseen kasvosuihke pumppupulloon :D)
  Tata Harper Restorative Eye Crème. Tää on nyt ollut ihan paras mitä voin kuvitella silmilleni.
  Tata Harper Boosted Contouring Eye Mask; on myös ihan hyvää ollut, mutta vaikea levittää. Sekoitan sen johonkin kevyempään ensin.
  Vintner’s Daughter Active botanical serum. Tämän teho kävi selväksi viime kesänä. Ei tullut edes pisamia, ja yleensä kesäksi ilmestynyt pieni maksaläikkä oli pelkkä haamu vain.
  Kypris Deep Forest Clay- Detox-naamio. Tätä sain vain testinäytteen, on sen verran lupaava että odottelen jotta Naturelle laittas joskus tarjouksen Kypriksillekin. Wink Wink! 😉

  • Ah, loistotuotteet! Kypris kuuluu niihin sarjoihin, joista ei tarjouksia varmaankaan (koskaan) tule. Mutta kyllä niistä mielellään maksaakin, sillä tuotteet ovat loistavia! Hei mulla on testaamatta tuo Tatan Supernatural Collectionin Essence, olen kokeillut vain kädelle ja lukenut pelkkää hyvää. Toivottavasti pian saan kokeiltua tämänkin 🙂

 7. Elluliini

  Tuo Pain voide kiinnostaisi kyllä ostaa kaappiin, kun olet siitä useaan otteeseen maininnut. Joskus minulla on ollut siitä testeri, mutta muistelisin sen kihelmöineen kasvoillani. Osaatko sanoa mikä ainesosa siinä voisi saada punnituksen kasvoilleni, kun sen nimenomaan pitäisi olla RAUHOITTAVA voide? Onko Pain voide mielestäsi hyvä voide kesät ja talvet vai selkeästi esim tuhdimpiin luettava talvivoide? En ole vieläkään päässyt Iroisien kasvovoiteesta eteenpäin (en tosin tiedä kuinka pakko on edes vaihtaa :D).

  • Tottakai rauhoittava voide ärsyttää ihoa, jos on herkkä/allerginen jollekin ainesosalle, kuten vaikkapa mykerökukkakasveille, joihin kehäkukka kuuluu. Kokeile testeri vaikka Avokado & Jojoba voiteesta testeriä. Mutta ärsyttävä ainesosa voi olla myös jokin muu. Jos kaipaat talveksi hieman tuhdimpaa voidetta, NYR:in Frankincense Nourishing Cream on hyvä, samoin Almond Moisturiser.

 8. Kiitos ihanasta listasta! Ihoni on ollut todella hyvässä kunnossa viimeisen vuoden pääasiassa vinkkien avulla joita täältä blogista olen saanut. Nyt muutin kuitenkin uuteen maahan ja kuiva huoneilma on kuivattanut kasvojeni ihon rutikuivaksi ja kiristeleväksi. Olenkin harkinnut ostavani joko tuon Mahalon Rare Indigon tai vaihtoehtoisesti Mayn Blue Cocoonin täsmälääkkeeksi kuivuutta vastaan, enkä usko voivani mennä kummallakaan kovin pahasti vikaan. Olisin kuitenkin kiinnostunut kuulemaan mikä sinun mielestäsi on suurin ero noiden tuotteiden välillä ja mikä sai sinut valitsemaan juuri Rare Indigon listasi kärkeen? 🙂

  • Kiitos, ihana kuulla, että olet löytänyt blogista hyödyllisiä vinkkejä <3 Kumpikaan balmi ei välttämättä ratkaise (pinta)kuivuus ongelmaa yksinään. Onhan putsarisi maito tai öljy? Ja onko kosteuttava seerumi kasvoveden lisäksi? Kypriksen Antioxidant Dew kosteuttaa superhyvin. Ja kosteusvoide pitää olla juuri oikeanlainen. Esim. Tatan Repairative Moisturizer tai sitten ihotyypistä riippuen rasvaisempi ja täyteläisempi. John Mastersin Mandarin Maximum Moisture toimisi varmastikin myös hyvin. Valitsin Mahalon voittajaksi, koska Mayn Blue Cocoon on ollut blogissa aiempina vuosina palkittuna ja esillä niin paljon. Mahalo on puolestaan uutuus ja molemmat tuotteet ovat yhtä hyviä. En oikeasti osaa päättää, kumpi olisi parempi. Molemmat rauhoittavat tehokkaasti, pitävät hyvin kosteutta ihossa ja tuoksuvat huumaavalle... tällä hetkellä Rare Indigo on käytössäni ja se on kyllä loistava. Ehkä jopa hitusen paremmmin pitää kosteutta ihossa.. Olipa sekava vastaus nyt 😀

  • Voi kiitos nopeasta vastauksesta! Mulla on tällä hetkellä päivittäisessä käytössä Organic Pharmacyn Carrot Butter putsarina, Mia Höydön kasvovesi, Absolutionin Anti-Soif-seerumi sekä ADD:n Sensi-linjan öljyseerumi. Lisäksi käytän Pain Chamomile & Rosehip -voidetta. Kummasti Suomen talvesta pärjäsin näillä hyvin mutta nyt Englannissa iho onkin yllättäen kuin korppu. Ehkäpä täytyy ottaa kokeiluun tuo Antioxidant Dew, sillä sarja kiinnostaa muutenkin kovasti!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>