Beauty

Genuine Beauty Awards – vuoden 2016 parhaat hiustuotteet

Beauty | 26.12.2016 | Katja Kokko

dsc_0030_sinetti_white

Vuoden odotetuimmassa postaussarjassa on seuraavaksi vuorossa laadukkaimmat tuotteet vallattomien kutrien kesyttämiseksi. Mitään suuria yllätyksiä en tosin tarjoile, sillä parhaiden tuotteiden tittelit menevät lähes kokonaan yhdelle sarjalle – mutta täysin ansaitusti (Cheap & Chic postauksessa on luvassa sitten laajempi kirjo eri merkkejä).

Olen kokeillut luonnonkosmetiikan tarjonnan Suomessa hiustenhoitotuotteiden osalta lähes kokonaan ja kuten tiedättekin, oma hiuspohjani on erittäin herkästi kutisevaa sorttia ja se oli aiemmin liian usein toistuvan pesun vuoksi myös rasvoittuva. Kaiken lisäksi minua on siunattu kuontalolla, joka muistuttaa enemmän hevosen jouhea, kuin ihmisolennon hiusta, ja määräkin on normaaliin nähden noin kolminkertainen – mistään helpoista kutreista ei tässä osoitteessa ole kysymys. Vaadin siis hiustuotteiltani todella korkeaa laatua.

Toivoisin kovasti, että uusia hiustenhoitosarjoja tulisi markkinoille, ihan vain vaihtelun vuoksi, vaikka näitä timantteja on melko vaikea pistää paremmaksi:

1. Shampoo

John Masters Organics Honey & Hibiscus Shampoo: herkän, kuivan ja kutisevan hiuspohjan lohtu on tässä. John Mastersin rakennepaikkaava shampoo ei ärsytä herkkää hiuspohjaa, puhdistaa kunnolla, mutta tekee sen hellävaraisesti ja jättää hiukset pehmeiksi ja helposti kammattaviksi. Rutikuivien kutrien ei kannata muuta harkitakaan. Shampoo on todella riittoisaa ja rakastan sen hentoa hibiscuksen tuoksua.

Erityismaininta: Tabitha James Kraan Golden Citrus Hair Cleanser: ken tietää, jos olisin ehtinyt käyttää tämän vuoden puolella englantilaisen Tabithan tuotteita hieman pidempään, kuin muutaman viikon, olisiko sarjan hiustenpuhdistajasta tullut suosikkini? Tällä hetkellä jatkan testailujani sarjan kanssa ja olen tykästynyt siihen erittäin paljon. Tämän hellävaraisemmin pesevää shampoota en ole koskaan kokeillut, joten jos kärsit todella herkästä hiuspohjasta, kannattaa antaa Tabithalle mahdolllisuus. Taannoisesta postauksestani voit lukea myös muiden kokemuksia sarjasta, joka vaikuttaa vakuuttavan yhä useampia lukijoita.

2. Hoitoaine

John Masters Organics Rosemary & Peppermint Hoitoaine: Hunaja & Hibiscus shampoon kanssa yhdistettynä tämä ihanan  viilentävä, rauhoittava ja kosteuttava hoitoaine tekee hiuksista silkkisen sileät. Olen hieronut hoitoainetta myös hiuspohjaan, kun se on ollut kutiseva ja ärtynyt. Tällä hoitoaineella hiusten selvittäminen ei ole hermoja raastavaa puuhaa ja ne tuntuvat muutenkin taipuvan helpommin kantajansa tahtoon.

Erityismaininta: Tabitha James Kraan Golden Citrus Conditioner: hiustenpuhdistajan tavoin, on Tabithan hoitoaineelle annettava myös erityismaininta, sillä loistavista hoitoaineista ei luonnonkosmetiikassa ole liikatarjontaa. Tuote toimii lisäksi hiuksiin jätettävänä hoitoaineena, kosteuttavana hoitona kutisevalle ja hilseilevälle hiuspohjalle sekä muotoilutuotteena.

3. Hiuksiin jätettävä hoitoaine

John Masters Organics Apricot & Rose Hair Milk: unelmien tehotuote helposti pörröttäville, karheille kutreille sekä kuiville latvoille! Tämä on kuin kosteusvoidetta hiuksille, joka ei tee niistä rasvaisia. Nyt kun omaan kuontalooni on tullut lisää pituutta, olen taas vanhan tutun, ärsyttävän haasteen edessä: hiusten latvat kääntyvät itsepäisesti ulospäin. Paras tapa saada ne tottelemaan föönatessa on hieroa pituuteen tätä täyteläistä hiusmaitoa. Tämä on myöskin kutrien pelastus, jos käy paljon uimahallissa tai lomailee pitkiä aikoja polttavassa auringossa päiväntasaajan tuntumassa.

4. Hiusöljy

Tabitha James Kraan Scented Hair Oil: mielestäni tämän tuotteen nimi pitäisi muuttaa face & hair oiliksi, sillä pullon sisältö on semmoista kultaa, että tällä haluaa valella myös hipiänsä. Itselleni paras käyttää öljyä on sekoittaa se shampoon kanssa, mutta rutikuivien kutrien tai kuivan hiuspohjan hoidossa öljyn kannattaa antaa vaikuttaa noin puoli tuntia hiuspohjassa tai pituudessa, jonka jälkeen hiukset pestään normaalisti. Tabithan öljycocktailissa on sekoitus geraniumin, ruusun, nerolin ja appelsiinin eteerisiä öljyjä, jotka jäävät tuoksumaan hiuksiin niin ihanasti, että olen useasti pysähtynyt nuuhkimaan kutrejani. Niin ja pulloon on upotettu myös ametisti lisäämään öljyn positiivista värähtelyä. Tiedoksi vaan kaikille kivihihhuleille.

5. Hiuspohjan hoito

John Masters Organics Scalp Serum: vaikka John Mastersin Scalp seerumia myydäänkin puhdistava vaikutus edellä, se sopii useimpien hiuspohjan ongelmien hoitoon, kuten hiustenlähtöön, kutisevalle, ärtyneelle ja hilseilevälle hiuspohjalle. Itselleni tämä oli pahimman kutinan ja hilseilyn aikana todellinen pelastus, nykyisin käytän tuotetta tehohoitona tasapainottamaan hiuspohjan hyvinvointia. Erityisesti B-vitamiinien yhdistelmä (B1, B2, B3, B6, B7) tekee hyvää hiuspohjalle, sillä se ehkäisee hiustenlähtöä, hiuspohjan vaurioita ja hilseilyä sekä auttaa parantamaan kosteustasapainoa.

Erityismaininta: Weleda Hiusvesi: edullisemmista tuotteista kunniamaininta Weledan hiusvedelle, sillä sen sisältämä keltamaksaruoho rauhoittaa hiuspohjan kutinaa, rosmariini stimuloi hiustenkasvua ja piparjuuri tasapainottaa hiuspohjan talineritystä. Klassikkotuote hiuspohjan hyvinvoinnin ylläpitämiselle.

6. Hiuslakka

John Masters Organics Organic Hair Spray: luonnonkosmetiikassa hiuslakat ovat aina ns. märkälakkoja, koska aerosolipullojen käyttö ei ole sallittua. Se asettaa toimivan hiuslakan valmistamiselle haasteita, sillä märkälakka saa kampauksen lässähtämään perinteistä hiuslakkaa helpommin ja toisaalta pito ei välttämättä ole yhtä hyvä. John Masters toi oman hiuslakan markkinoille vasta viime kesänä ja pullo on ollut joka päiväisessä käytössä itselläni siitä saakka. Pito on kerrassaan loistava, mutta lakka ei keräänny hiuksiin inhottavasti, joten kuontaloa ei tarvitse sen puhdistamiseksi pestä useammin.

7. Muotovaahto

John Masters Organics Volumising Foam: hiuslakan kanssa yhtäaikaa lanseerattu muotovaahto on parempi, kuin yksikään synteettisestä kosmetiikasta koskaan käyttämäni. Pitoa ja rakennetta tulee juuri sopivasti ja vaahto tekee kutreista ihanan ilmavat, mutta ei tippaakaan tahmeat.

8. Kuivashampoo

Tabitha James Kraan Dry Shampoo Compact: tässä olisi taas purnukkaoscarin paikka sille, joka keksi pakata kuivashampoon moiseen pulloon! Hylkäsin kuivashampoiden käytön kokonaan, kun kyllästyin huonoihin pakkauksiin. Siroteltavat kuivashampoot tupsauttavat hiuksiin liian tuhdin kerroksen ainetta ja koska luonnonkosmetiikan kuivashampoot eivät ole yhtä hienojakoisia, kuin synteettiset, lopputuloksena on todella tahmeat hiukset. Tai sitten, jos pakkaus on hyvä (kuten tässä Rahuan kuivashampoossa), koostumus on liian tahmaava. Tabithan matkakokoinen kuivashampoo on nerokkuuden huipentuma, sillä pakkauksesta saa tupsautettua shampoota yhtä huomaamattomasti, kuin keijukaispölyä, ja koostumus on loistava. Lisäksi tummille ja vaaleille hiuksille löytyy omat sävyt.

9. Hiusväri

Cultivator’s: intialainen kasvivärien pioneeri ja uranuurtaja Cultivator’s valmisti yli 30 vuotta kasvivärejä yrityksille private labelina ennen oman hiusvärisarjansa lanseeraamista. Yli viisi vuotta kestäneen tuotekehityksen jälkeen yritys toi markkinoille omat hiusvärit kuluttajille sekä ammattilaisille. Värisävyjä on 20 erilaista. Kampaajani on hehkuttanut värien loistavaa koostumusta ensimmäisestä käyttökerrasta lähtien ja itse voin sanoa yli kuusi vuotta kasviväreillä värjäämisen jälkeen, että Cultivator’sin sävyt ovat todella intensiiviset ja ne säilyvät uskomattoman kauniina seuraavaan värjäyskertaan saakka, siinä missä synteettinen väri vain kulahtaa elottoman sävyiseksi muutamassa viikossa. Jos missasit perusteellisen esittelyn sarjasta syksyllä, suosittelen lukemaan postauksen täältä.

10. Vuoden paras hiustenhoitosarja

John Masters Organics: vuoden paras hiustenhoitosarja on epäilemättä John Masters Organics. Sarjalta ei satu löytymään yhtäkään huonoa tuotetta, eikä ihan heti tule mieleen mitään, mihin valikoimasta ei löytyisi ratkaisua. Rakastan sitä, miten sarja käyttää eteerisiä öljyjä ja tuoksut ovat aivan ehdottomasti luonnonkosmetiikan parhaimmistoa. Ensi vuonna aion sukeltaa perusteellisesti sarjan ihonhoitotuotteisiin odotukset erittäin korkealla, syystäkin.

11. Vuoden tulokas

Tabitha James Kraan: rakastan sitä, kun odotukseni osoittautuvat kosmetiikan kohdalla vääriksi, tai kun jostain tuotteesta, tai sarjasta saakin pidemmän ajan kuluttua aivan uudenlaisen käsityksen. Tabithan kohdalla itselleni kävi niin ja toisen kerran sarjaa kokeiltuani rakastuin tuotteisiin aivan toden teolla. Ehdottomasti vuoden tulokas ja mainitsemisen arvoinen sarja, jonka laajentumista tulevaisuudessa seuraan mielenkiinnolla.

Vuoden parhaat tuotteet on käyty nyt läpi päästä varpaisiin, mutta vielä ovat jäljellä parhaat meikit sekä Cheap & Chic -kategorian helmet. Palataan niihin pian, hilpeitä Tapsan tansseja kaikille (allekirjoittanut kylläkin vetristelee joogamatolla valmistautuen huomisaamun uintitreeneihin)!

dsc_0030

Kuvat Katja Kokko

Postaus sisältää affiliate-linkkejä

Avainsanat: , , , , , , ,

Beauty

9 kommenttia artikkeliin “Genuine Beauty Awards – vuoden 2016 parhaat hiustuotteet”

 1. Tiina

  Eräänkin kerran hyvän mutta huonosti pakatun kuivashampoon laukun pohjalle levittäneenä hain Tabithan matkakoon hiuspuuterin heti kun hehkutit sitä.
  Purkki on uudelleentäytettävä ja siitä jauheen saa ulos kuin keijupölyn, ihan vähän kerrallaan ja siistisi. Ei tule liikaa, ei leviä kassiin. Täydellistä!

 2. Heiduli

  Moikka!
  Ihania tuotteita!
  Käytätkö tuota shampoota ihan normaalisti joka pesussa? Luin Jolien sivuilta ja lukee että kuuriluontoisesti tai pari kertaa viikossa..?:)
  Osaisitkohan auttaa minua, olen käyttänyt cultivators värejä nyt syksystä ja ensimmäisellä kerralla väri tarttui todella hyvin, mutta sen jälkeen tyvi ei ole värjääntynyt ollenkaan vaikka olen jo pari kertaa kokeillut ja antanut vaikuttaa yli 90min…en tiedä mitä teen väärin mutta harmittaa kun muu tukka ihanan värinen (deep chestnut) mutta tyvi ei vaan ota väriä ollenkaan…:(

  • Joo, itse olen kyllä pessyt Honey & Hibiscuksella joka pesussa, mutta pesen hiukset 2-3 kertaa viikossa. Käyttö riippuu hiusten kunnosta ja itselläni tuo shampoo on pitänyt hiukset parhaassa kunnossa JMO:n shampoista. Tosin nyt käytössä siis TJK.

   Väri tarttuu paremmin jo käsiteltyyn hiukseen, mutta kuulostaa kummalliselta, jos väri ei tarttuisi ollenkaan tyveen. Suosittelen ottamaan yhteyttä maahantuojaan ja tiedustelemaan onko heillä antaa vinkkejä tähän.

  • Heiduli

   Kiitos! 🙂 juuri tuon ja zinc and sage shampoon välillä arvon, saa nähdä kumpi tulee ostettua!
   Taidan ottaa yhteyttä huomenna, itsekin kovasti ihmetyttää!:)
   Mukavaa uutta vuotta sinulle!!:)

 3. Minna

  Pohdin itse myös tuota JMO:n shampoota, mutta pelkään että se voi olla liian tuhtia mun hyväkuntoiselle, värjäämättömälle hiukselle. Tabithalla on nyt kolme pesua takana, kutinasta ei olla kokonaan päästy.. Pitänee koittaa tuota sun öljykikkaa ensi pesussa. Tai sitten Tabithan hoitsikkaa voisi varmaan hieroa myös ihan ronskisti pesuvaiheessa päänahkaankin?

  Pystyykö siis tuon Tabithan matkakoon kuivashampoopakkauksen täyttämään uudelleen? Jos näin on, pistän heti tilaukseen ja täydennän isommasta TJK:n kuivashampooputelistani.

  • Kokeile ihmeessä öljykikkaa ja myös hoitoainetta hiuspohjaan, niinhän tuotteen käyttöohjeissa sanotaankin, että se toimii myös tehohoitona kuivalle ja ärtyneelle hiuspohjalle. Toivottavasti kutina katoaisi, itselläni ei tosiaan mitään kutinaa enää pesuvälin pidentämisen jälkeen. Matkakokoisesta kuivashampoosta voi tosiaan ruuvata pumpun auki ja täyttää sen uudelleen, kätevää!

 4. Mona

  Tuo kuivashampoo on pakko laittaa testiin! Sinä taas tuote, jota luonnonkosmetiikasta on ollut niin todella haastava löytää.
  Kiitos Katja, kun jaksat tehdä näitä listauksia! ne helpottavat meidän muiden elämää tässä kosmetiikkaviidakossa (jollaiseksi luontaiskosmetiikkakin -toisaalta ihana kyllä! 🙂 ) on muotoutunut.

 5. Mari Vee

  Hiustenhoitotuotteissa luotan pitkälti JMO:n ja Rahuan tuotteisiin. JMO:lta lemppareita ovat kaikki kokeilemani shampoot eli Scalp shampoo, Evening Primrose shampoo ja Zinc & Sage shampoo. Rahuan tuuheuttava shampoo on timanttinen tuote. En osaa valita noista parasta, koska kaikki ovat yhtä hyviä.

  Hoitoaineista käytössä ovat JMO:lta huippuhyvä Lavender & avocado tehokosteuttava hoitoaine joka sopii hiuksilleni paremmin kuin JMO:n Honey & Hibiscus rakennepaikkaava hoitoaine. Tässäkin Rahuan tuuheuttava hoitoaine tulee rinnalle. Hiukset ovat tuuheat ja pehmeät.

  Hiuksiin jätettävissä hoitoaineissa suosin suihkeita ja käytössä ovat olleet niin JMO:n suihkehoitoaineet (Green tea sekä Scalp) sekä Less is Moren proteiinisuihke. Latvoille käytän JMO:n Rose & Apricot voidetta tai sitten synteettiseltä puolelta Moroccanoilin öljyä. Seuraavaksi aion kokeilla Rahuan tuuheuttavaa suihketta hiuksiin jätettävänä suihkeena.

  Käytän lämpörullia hiusten muotoilussa ja ennen rullia (jotka itsessään lämpenevät hellävaraisen lämpimäksi) laitan hiuksiin Less is moren Mascobado geeliä, joka ei ole nimensä mukaisesti sellainen kovettuva geeli vaan ihana hyytelö ja hiukset saavat kevyttä tukea kun otan rullat pois ja harjaan hiukset. Yksi ehdoton luottotuotteeni! Myös Less is moren Chitin spray on ihana suihke, joka ei tee hiuksia koviksi vaan antaa lämpösuojaa hiuksille.

  Hiuslakoista lemppareita ovat Less is moren Thyme lakka joka antaa kevyempää pitoa ja JMO:n lakka joka antaa tujumpaa pitoa. Kuivashampoista lemppariksi nousee Rahuan kuivashampoo.

  Hiustenhoidossa käytän jonkun verran myös synteettisiä kampaamotuotteita (Kevin Murphy), koska eivät ärsytä päänahkaa ja toimivat hiuksissani. Seuraavaksi kiinnostaisi kokeilla Tabitha James Kraania, mutta joku tuotteissa ”epäilyttää”. Jotkut luonnonkosmetiikan tuotteet kun jättävät hiukset lähmäiseksi ja ns rasvaisen tuntuisiksi eli vaikka hiuslaatuni ei olekaan helposti rasvoittuva vaan normaali enkä käytä paljon muotoilutuotteita, niin jotkut shampoot eivät vaan pese hiuksia puhtaiksi vaan ovat pesun jäljiltä päätä nuolevat ja likaisen oloiset.

  En värjää hiuksia ollenkaan eli lempiväriä en osaa sanoa, mutta jos värjäisin, niin Cultivator’s kiinnostaisi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>