Beauty

Esse Sensitive – tasapainoa ja rauhaa herkälle iholle

Beauty | 21.3.2016 | Katja Kokko

DSC_0015

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Etelä-Afrikkalainen hoitolasarja Esse* on ollut Suomen markkinoilla vasta alle vuoden, mutta onnistunut vakuuttamaan lukuisten kuluttajien lisäksi myös ammattilaiset. Kosmetologit, jotka ovat aiemmin käyttäneet hoitotyössään synteettisiä ammattilaissarjoja, ovat löytäneet Essen myötä ammattikäyttöön luonnonkosmetiikkasarjan.

Essessä yhdistyvät eettisyys, ekologisuus, luonnollisuus, läpinäkyvyys, tehokkuus ja tieteellinen tutkimus, joten ei ihme, että sarja on vakuuttanut myös luonnonkosmetiikkakriittiset ammattilaiset. Kun on kerran tavannut sarjan perustajan Trevor Steyn, ei vakuutteluja enää tarvita. Mies on uskomaton kävelevä tietopankki ja perehtynyt ihonhoitoon ihon bakteeritasapainon kautta. Aiheen tärkeyttä ei voi enää kiistää keskustelussa terveestä suolistosta tai antibiooteista – ja varsinkin antibioottiresistenssistä, jonka myötä kehittyvät superbakteerit ovat oikeasti pelottavaa luettavaa. Trevor on tulossa pitämään luennon huhtikuussa Luonnonkaunis-messuille, mutta palataan tähän hieman myöhemmin, sillä nyt on luvassa tärkeää ja mielenkiintoista asiaa herkän ihon hoidosta. Luettavaa on paljon, joten otahan mukava asento!

Esse on juuri lanseerannut uuden Sensitive-tuotelinjan*, joka on suunniteltu tasapainottamaan ja rauhoittamaan herkästi reagoivaa ihoa, nuoren akneihoa, ärtynyttä couperosaa, atopiaa, perioraalidermatiittia tai erilaisista ihottumista kärsivää herkkää ihoa. Tuotelinja on myös erinomainen aidosti ihoa hoitava vaihtoehto niille, jotka ovat tottuneet käyttäneet perusvoiteita tai herkän ihon apteekkikosmetiikkaa. Essen kaikki tuotteet sopivat kyllä herkkäihoisille, mutta Sensitive-linja on suunnattu erityisesti reaktiiviselle iholle, jossa on akuutti ärsytystila päällä. Lisäksi se sopii myös ”kosmetiikkadetoxiin”, kun haluaa pitää taukoa aktivoivista raaka-aineista sekä nuoren ihonhoitoon. Itse pidän paraikaa Sensitive-tuotteiden kanssa pientä detoxia, sillä olen käyttänyt työni puolesta koko alkuvuoden niin monia erilaisia tuotteita, että haluan hetkeksi rauhoittaa hoitamisen ja antaa iholle rauhaa.

DSC_0023

Sensitive-linjan* tavoitteena on alentaa ihon reaktiotasoa kolmen kuukauden käytön jälkeen. Jakson pituus voi yllättää monet tänä päivänä, kun haemme yhä enemmän instant-ratkaisuja. Totuus on kuitenkin se, että kun ihon mikrobitasapaino ei ole kunnossa, sen suojabarriääri ei toimi optimaalisesti ja ihon immuunisysteemistä tulee hyperaktiivinen. Se puolestaan voi ilmetä iholla reaktiivisuutena eli ärsytyksenä ja ihottumina sekä ennenaikaisen vanhenemisen merkkeinä. Iho tarvitsee aikaa tasapainottuakseen ja rauhoittuakseen, sillä mikrobitasapaino ei korjaannu aivan yhdessä yössä. Tämän vuoksi kosmetiikan käyttö minimoidaan eivätkä tuotteet saa olla liian aktivoivia. No miten tämä käytännössä toteutuu Essen Sensitive-linjassa?*

Sensitive-tuotteet parantavat ihon immuunivastetta, sillä ne sisältävät hyviä bakteereja ruokkivia prebiootteja ja bakteerikantaa tasapainottavia probiootteja, jonka lisäksi tuotteiden pH on hapan välillä 4,5-5. Miksi tämä sitten on tärkeää? Koska ihotali, eli sebum, sisältää maitohappoa, mikä on osa ihon luonnollista kosteustekijää ja humektantti, eli ihoon kosteutta sitova orgaaninen happo. Maitohappoa tuottavat iholla olevat bakteerit ja jotta ne säilyvät elossa, ihon pH:n tulee säilyä happamana (3,5-5). Tämän pitäisi nyt myös selittää syvällisemmin, miksi emäksinen ihonhoito ja suola ovat huonoja vaihtoehtoja ihonhoitoon. Olen itse asiassa tavannutkin erään asiakkaan, jolla ihonhoito suolalla johti voimakkaisiin ennenaikaisen vanhenemisen merkkeihin ja niiden korjaaminen on ollut hidasta puuhaa.

Sensitive-linjan tuotteet eivät ole täysin hajusteettomia, mutta niihin ei ole lisätty erikseen hajusteita. Tuoksut tulevat siis nerolin ja vaniljan eteerisistä öljyistä, joiden sisältämien tuoksukomponenttien osuus tuotteissa on maksimissaan 0,03% allergisten reaktioiden minimoimikseksi.

DSC_0026

Tuotelinjaan kuuluu hellävarainen, kermainen puhdistusmaito*eläviä probiootteja sisältävä seerumi* sekä kaksi kosteusvoidetta*. Jos iho on erittäin herkkä ja ärtynyt ja tätä on jatkunut pitkään, ei sille käytetä edes kasvovettä, vaan seerumi levitetään puhdistuksen jälkeen hanavedestä kostealle iholle. Kun reaktiivisuus on alentunut, repertuaariin voidaan lisätä sarjan Toner Plus*.

Puhdistusmaito* ei vaahtoa, mutta huuhtoutuu hyvin pois iholta. Sen pesevät ainesosat ovat poikkeuksellisen mietoja ja raaka-aineiden lukumäärä on minimoitu. Myös säilyvyyttä parantavien aineiden kokonaisuus on poikkeuksellisen mieto ja pesevien ainesosien biohajoavuusaika on 4-5 tuntia. Putsari sopii kaikille ihotyypeille. Tuote sisältää aloe vera geelin lisäksi Lactobacillus-bakteerien probioottista lysaattia eli probioottista uutosta, jossa bakteerit eivät ole eläviä, mutta ne parantavat ihon bakteerikantaa.

Sensitive seerumi* sisältää yli kolme miljardia elävää Lactobacillus-lajin probioottibakteeria yhtä millilitraa kohti. Ero Probiotic Plus seerumiin* on se, että tässä herkän ihon seerumissa on yhden lajin probiootteja, kun Probiotic Plus seerumissa on kolmen lajin. Syy tähän on se, että Sensitive seerumiin valittu laji on osoittanut aktiivisuutta ihon immuunisysteemin muuntamisessa varmistaen, että iho vastaa uusiin stimulantteihin oikealla tavalla. Seerumi ei sisällä vettä ja probioottiset mikrobit on kapseloitu, mutta ne ovat yhä eläviä ja kyvykkäitä asuttamaan ihon pintaa. Probiootit aktivoituvat joutuessaan kontaktiin ihon kosteuden kanssa (tämän vuoksi seerumi levitetään kostealle iholle). Aktivoiduttuaan ne parantavat ihon mikrobitasapainoa ja vahvistavat suojabarriääriä. Seerumin probioottimikrobit ovat elinkelpoisia kaksi vuotta tuotteen valmistuksesta, eikä se sisällä patogeenisia mikrobeja. Tuote tulee säilyttää yli 4°C asteessa, mutta alle 35°C asteessa.

DSC_0042

Sensitive-linjan kahden kosteusvoiteen koostumusten perusperiaatteet ovat samat: niissä on identtistä hyaluronihappo, probioottinen uute ja prebiootit. Erot löytyvät voidepohjan öljykoostumuksesta. Hydro Moisturiser* on kosteuttava voide sekaihosta normaalille iholle ja Nourish Moisturiser* sekaihosta kuivalle iholle. Voiteet sisältävät Lactobacillus-bakteerien probioottista lysaattia, joka parantaa hyvien mikrobien määrää iholla. Prebiootit (inuliini α-glucan-oligosakkaridit) lisäävät Lactobacillus-probioottien kasvua samalla näännyttäen vaarallisia mikrobeja, joista esimerkkinä Staphylococcus aureus. Tämä vähentää tulehdustilaa iholla ja parantaa suojabarriäärin toimintaa. Molempien kosteusvoiteiden matalamolekyylisen hyaluronihappopitoisuuden määrä on korkea, joka tehostaa kosteutusta ja keskeyttää tulehdusta kiihdyttävän sytokiinisarjan. Lisäksi voiteet sisältävät mm. marulaöljyä ja aloe veraa. Voiteista voi valita käyttöön ihotyypin mukaan jomman kumman tai molemmat. Nourish Moisturiser* antaa iholle suojaa, jolloin se toimii ohuella ja kuivalla iholle päivisin suojavoiteena, mutta toisaalta ravitsee niin hyvin, että se sopii yövoiteeksikin. Hydro Moisturiser* on puolestaan kevyempi ja kosteuttavampi ja sopii myös loistavaksi yökäyttöön. Itse käytän Hydroa illalla ja Nourishia aamulla.

Sensitive-linjalla* on tarkoitus hoitaa ihoa noin 3-6 kuukautta, jonka jäljeen voi siirtyä käyttämään Essen peruslinjan tuotteita, mutta toki siirtyminen ei ole pakollista. Jotta hoito toimii, on erityisen tärkeää, että päällekkäin jätettävät tuotteet ovat ehdottomasti Esseä, joten muut sarjat kannattaa tässä kohtaa heivata käytöstä. Kasvot puhdistetaan iltaisin Sensitive Cleanser puhdistusaineella*, jonka jälkeen voidaan käyttää Toner Plus kasvovettä*, mikäli iho ei ole erittäin herkkä. Tämän jälkeen iholle levitetään Sensitive seerumia* (jos et käytä kasvovettä, levitä seerumi hanavedestä kosteahkolle iholle. Noin 2 kk kuluttua Toner Plus kasvoveden voi ottaa käyttöön) ja sen päälle joko kosteuttava Hydro Moisturiser* tai ravitseva ja suojaava Nourish Moisturiser* ihotyypin mukaan.  Kotihoidon lisäksi olisi erittäin tärkeää käydä kasvojen lymfahieronnassa kosmetogilla, joka taitaa lymfaterapian. Kasvolymfalla voidaan saavuttaa erittäin hyviä tuloksia herkän ihon, rosacean, atopian, POD:in ja ennenaikaisesti ikääntyneen ihon hoidossa. Hoidoilla on myös hermostoa rauhoittava vaikutus, sillä lähes aina iho-ongelmien taustalta löytyy myös stressiä.

Tässäpä oli tiivis infopaketti herkän ihon hoidosta ratkaisuna Esse. Herääkö aiheesta ajatuksia tai kysymyksiä?

DSC_0038

Kuvat Katja Kokko

*Affiliate-linkki

Avainsanat: , , , , , , ,

Beauty

27 kommenttia artikkeliin “Esse Sensitive – tasapainoa ja rauhaa herkälle iholle”

 1. Nonoora

  Mielenkiintoista, haluaisin kovasti kokeilla! Itselläni on ollut POD ja tällä hetkellä kuiva ja herkkä iho, jossa on epäpuhtauksia. Onko muuten se PODin hoitokokeilu saatettu jo loppuun? 🙂 Millaisia tuloksia saitte?

 2. alma

  Hei! Olisi kiinnostanut kuulla vielä enemmän asiakkaastasi, jolla ihonhoito suolalla johti voimakkaisiin ennenaikaisen vanhenemisen merkkeihin. Miten kauan hän ehti suolaa käyttää, ja millaisia ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä hän koki?

  • Hän käytti suolaa kaksi vuotta. Ongelmat ilmenivät jo ensimmäisen vuoden aikana. Ihosta tuli läpeensä kuiva, ”yli-ikääntyneen näköinen” (tyypllinen ennenaikaisen vanhenemisen merkki), poskiin on tullut couperosaa ja iho tukkeutuu helposti. Tämän hetkistä tilannetta en tiedä, mutta suolasta hän on luopunut.

 3. Anna

  Nämä Essen uutuudet kiinnostavat kovasti. Itseäni vain mietityttää tuo, ettei samanaikaisesti saa käyttää muita kuin Essen tuotteita. Mun pintakuiva iho kaipaa paljon ns. vesikosteutta, ja hellävarainen kasvovesi ja kosteuttava seerumi ovat mulla must. Sensitive seerumi on öljymäinen, eikä Essen kasvovedet incien perusteella sovi. Voisiko Essen Sensitive seerumin ja kosteusvoiteen yhdistää EkoPharman kasvoveteen ja kosteuttavaa seerumiin, vai jääkö teho silloin automaattisesti vajaaksi? Pitäisi varmaan ensin käydä kasvohoidossa testaamassa Essen tuotteita vähän laajemmin, niin näkisi miten iho reagoi.

  • Essen kaikki tuotteet sopivat herkälle iholle. Sensitive on siis akuutista ärsytystilasta kärsivälle iholle, jolloin tuotteet minimoidaan juuri sen vuoksi, eikä niihin kannata yhdistää muita tuotteita. Kokonaisuus kärsii kyllä muista tuotteista, sillä tuotteissa on niin monta seikkaa, jotka tekevät kokonaisuudesta eheän. Mutta jos ei ole jotain akuuttia vaivaa, miksi käyttää Sensitiveä, niin mikäs siinä sitten yhdistää 🙂 Ja tosiaan Essen kohdalla täytyy korostaa, että kaikki tuotteet sopivat herkälle iholle, mutta Sensitive on viety oikein sinne ääriherkkään päähän 🙂

 4. Minun korvaani 3 kuukautta ei kuulosta ollenkaan pitkältä ajalta, jos se tarkoittaa sitä, että siinä ajassa ihon vointi alkaa parantumaan. Mutta 6 kuukautta ilman muuta ihonhoitokosmetiikkaa? Se tuntuu vaikealta. Etenkin, kun sitä on tällä hetkellä itsellä niiin paljon. Esim. nyt testissä on pari Sukin tuotetta (siis monen muun tuotteen ohella) ja niiden jälkeen siirryn Dr. Hauschkaan. Mutta ehkä se Esse ei mihinkään tässä ajassa häviä. Voisipa näitä testata jotenkin yhtä aikaa. Tarvitse useamman ihon. 😀

  • Heh, no asiaa täytyy tietenkin punnita tältäkin kantilta, jos on purkkihullu. Mutta iho-ongelmien kohdalla kannattaa kyllä pitäytyä yhdessä hoitosuunnitelmassa, eikä vaihdella tuotteita jatkuvasti.

 5. Ida

  Kiitos tästä!
  Minulla puhkesi viime syksynä yllättäen akne, ja olen yrittänyt hoitaa sitä ties millä keinoin lähes tuloksetta. Olen ollut todella ihmeissäni, kun en syksyllä mielestänyt ollut muuttanut ihonhoito- enkä ruokailutottumuksiani. Vasta tämän luettuani tajusin, että aloin käyttämään himalajan ruususuola -saippuaa lähes päivittäin. En ole edes osannut epäillä, että sen käytöstä voisi olla jotain haittaa, varsinkin kun olen moneen otteeseen lukenut sen auttavan ihon huonoon kuntoon (enkä vaivautunut itse selvittämään tämän todenperäisyyttä). Nyt suolasaippua jää kyllä pois, toivottavasti ihoni alkaisi vihdoin rauhoittua.

 6. Kesä

  Tilasin tämän postauksen innoittamana Essen tuotteita, ja jo viikossa iho on silmin nähden rauhoittunut, mikä on viimeiset 15 vuotta kiukutelleen ihoni kannalta ihan todella hämmentävää! Mutta hienoa:)
  Kysyisin sellaista, että onko OK, että puhdistusmaidolla pestessä hyödyntää herkälle iholle tarkoitettua konjac spongea (kuten olen tässä nyt kuluneen viikon aikana menetellyt)? Itselläni ei ole ikinä oikein pelkkä puhdistusmaito riittänyt putsaamaan kaikkia meikin rippeitä. Toiseksi: kannattaisiko luopua nyt myös tyystin hellävaraisten kasvonaamioiden käytöstä seuraaviksi kuukausiksi? Ja jättää kosmetologin kasvohoidot välistä?

  • Hienoa! Jätä konjac ja naamiot pois noin 3kk ajaksi kun käytät sensitive-tuotteita. Kosmetologilla on hyvä käydä, esim. lymfassa. Kun iho rauhoittunut, voit siirtyä Essen peruslinjaan ja ottaa käyttöön myös naamion.

 7. Sanna

  Hei, kiitos paljon hyvästä kirjoituksesta! Olisin halunnut kysyä, onko normaalia, että aluksi Essen sensitive -tuotteita käyttäessä iho saattaa jopa hetkellisesti mennä hiukan huonompaan kuntoon ”puhdistuessaan” tms.? Olen nyt käyttänyt pelkkää sensitive-linjaa 4 viikkoa. Tuotteet tuntuu ihanalta iholla ja ideologia vakuuttaa. Vielä en näe tuloksia, vaan ehkä jopa pintaan on tullut hiukan enemmän punaisia kohtia, jotka eivät kuitenkaan ole syvällä tai kipeitä, vaan nimenomaan ihon rikkimenneitä kohtia pinnassa. Myönnän kyllä käyttäväni päivittäin meikkiä (kaikki luonnonkosmetiikkaa) enkä välillä pysty pitämään näppejäni irti ihostani, vaan välillä sitä tulee myös revittyä (tiedän, ei hyvä). Ymmärrän myös, että moni muukin asia vaikuttaa, kuten mainitsemasi stressi. Odotan kuitenkin innolla tuloksia tämän sarjan suhteen. Eli voiko vain olla, että se voi kestää esim. tuon 3-6 kk ennen kuin ihon vastustuskyky lisääntyy ja huomaan todellisen eron? Ja vielä sellainen, että onko sinulla tietoa esim. Coulour Caramel -tuotteiden ph-arvoista (tai muiden luonnonkosmetiikkameikkien)? Koska tälläkin kuulemma väliä Esse-sarjan käytön yhteydessä. Kiitos etukäteen!

  • On hyvinkin mahdollista, varsinkin, jos et pysty pitämään näppejä erossa ihosta 🙂 Silloin voikin miettiä, mikä on syy ja seuraus 😉

   pH-asian kanssa ei nyt tarvitse noin äärimmäisyyksiin mennä – voit hyvin käyttää Essen tuotteiden päällä haluamiasi meikkituotteita, kunhan ovat luonnonkosmetiikkaa.

 8. Vilma

  Hei! Kuulostaa kiinnostavalta sarjalta. Oon yrittänyt löytää herkälle, couperoottiselle sekaiholleni hyviä hoitotuotteita. Tuntuu, ettei luonnonkosmetiikassa oikein ole selvästi couperosalle hyviä tuotteita (tällä hetkellä käytössä flow kosmetiikan tuotteita öljypuhdistus, herkän ihon kasvosaippua, ruusuvesi, ruusu-sheavoi ja savinaamio mansikkamaito, en käytä meikkiä). Ihoni on vaikea, koska nenässäni ja sen ympärillä on mustapäitä ja laajentuneet ihohuokoset, leuassani on musta- ja valkopäitä, poskeni punoittavat herkästi/jatkuvasti ja ovat kuivat karheuteen asti ja niissä on välillä pientä näppylää ja miliumeja sekä ylähuulessani on juuri PODin kaltaista kihelmöintiä ja kuumotusta etenkin liian tujujen tuotteiden jälkeen, joka toisinaan yltyy ihottumaksi asti. Ihoni ei niinkään näytä huonolta kuin tuntuu siltä. Joskus tuntuu, että iho tuntuu parhaalta, kun sitä ei hoida ollenkaan, mutta ei tietenkään näytä yhtä hyvältä. Voisiko Esse olla vastaus ongelmiini? Sensitive-linja ei varmaankaan ole minulle, kun ihossani ei ole akuuttia tulehdusta päällä? Budjettini on pieni ja Esse paukuttaa sen rajoja toden teolla, mutta jos siitä olisi apua, voisin sarjaan sijoittaa.

  • Sensitive tuotteet sopivat siis mm. akuutista tulehtuksesta kärsivälle iholle, eli ei pelkästään semmoiselle. Esse varmasti sopisi ihollesi ja voisit hyvin aloittaa 2-3kk Sensitivellä ja siirtyä sen jälkeen peruslinjaan.

 9. Ella Antila

  Hei! Törmäsin tähän kirjoitukseen googlaamalla atopiasta. Tässä puhutaan lähinnä kasvojen hoidosta. Ollaan hätää kärsimässä 3v. Tytön kanssa. Syntynyt sektiolla, yhden antibioottikuurin syönyt ja atopia alkoi 1,5v-2v tienoilla. Nyt räjähtää käsiin, ollaan kokeiltu monia apteekin rasvoja ja kortisonia kuluu, ruokavalio lähes maidoton, viljaton ja mahdollisimman sokeriton, yritän antaa paljon luomua ja raakaa ruokaa, hyviä rasvoja. Syö boulardiita, probiootteja, maitohappobakteeria ja vitamiineina vahvat d-tipat ja kalaöljy. Voisiko tämä esse-sarja auttaa lapsen atopiassa? Iho on punaisia läiskiä täynnä, lähinnä kasvot, kädet, niska ja jalkataipeet ovat jatkuvasti kuumottavan punaiset ja silmät kuin pandalla, iho on ryppyinen ja hilseilevä. En tiedä enää mitä tehdä. Nyt törmäsin tähän ja kirjoitukseesi bakteereista ja sektiosta, asiat alkaa paremmin hahmottua. Jos vain edes JOKU olisi maininnut tästä silloin kun halusin väkisin sektion perätilan takia, olisin punnannut vaikka kylki edellä välittämättä itsestäni. Nyt syytän itseäni ja elämä on synkkää tämän toivottoman asian kanssa..

  • Ensin pakko sanoa, että älä syytä itseäsi! Toimit ihan varmasti parhaalla tavalla itsesi ja vauvan hyväksi <3 Atopia ei sentään ole mikään vakava sairaus! Vivomixx on muuten maailman vahvin probioottivalmiste, jota voi pienenä määränä antaa lapselle. Tällä valmisteella moni on saanut korjattua vatsan bakteeritasapainon. Essen Sensitive-seerumia voi laittaa ihottumakohtiin ja lisäksi suosittelen hankkimaan tämän voiteen: http://kauppa.jolie.fi/product/1295/alpaderm-cold-cream–taytelainen-hoitovoide-100ml Tuo voide on pelastanut lukuisia atopioita! Tsemppiä ihonhoitoon, kyllä se siitä vielä paranee!

 10. veera

  Hei, suosituksesi pohjalta tilasin nuo Essen sensitive-tuotteet (puhd.emulsion, seerumin ja voiteen). Voinko käyttää ko. tuotteiden päälle luonnonmuk. meikkejä, kuten juicy beautyn meikkivoidetta ha hyntin peitevoidetta vai kärsiikö hoitoteho kaikista meikeistä? Tää sinun blogisi on ihan superihana! Ja suosittelemasi tuotteet todella toimivat <3 Kiitos!!!

 11. Milla

  Hei! Voiko näiden kanssa käyttää kuitenkin aurinkosuojaa vai kärsiikö Essen tuotteiden hoitoteho siitä? Ja alkuunko kannattaa jättää naamiot/kuorinnat pois?

 12. milla

  Hei! Tilasin Sensitive ssrjsn tuotteet ja tykkään!!! Käytetäänkö Sensitive putsaria myös aamulla jos käyttää sarjaa aluksi ilman kasvovettä?

 13. Kaisa

  Hei Katja!
  Mikä helpotus sivustosi löytäminen onkaan ollut.. Sain muutama päivä sitten diagnoosin ruusufinnistä, joka on juuri tällä hetkellä ärhäkässä vaiheessa (pustuloi ja lehahtelee). Nuorelle tytölle kieltämättä melkoinen shokki, mutta olen päättänyt ottaa härkää sarvista enkä masentua. Olen googlaillut, vertaillut tuotteita ym. Tiedostan, että tarpeen voi olla tehdä muutoksia niin ruokailutottumuksiin kuin stressitasoon jne.
  Olen muutaman päivän käyttänyt nyt Soolantraa ja Mirvasoa. Sain antibiootit, mutta niihin en haluaisi tarttua. Voisikohan tässä tilanteessa Esse Sensitive olla minulle sopiva sarja? Ihoa kuumottaa ja kiristelee jonkin verran. Soolantraahan tulee käyttää useampi viikko ennen kuin teho alkaa näkyä. Ajattelin, että käyttäisin sitä ja Mirvasoa tässä pahimmassa alkuvaiheessa ennen kuin ehdin hieman perehtyä kosmetiikkaan, jota voisin käyttää. Jos Esse Sensitive kuulostaa tässä tapauksessa sopivalta, niin voinko jatkaa yhdessä sen kanssa Soolantraa niin kauan, kunnes pahin näppylöinti on poissa, vai pilaako Soolantra Essen vaikutuksen? Olisiko silloin järkevämpää käyttää hetki Soolantraa ja aloittaa vasta sitten Essen tuotteiden käyttö? Valitettavasti kasvoni näyttävät tällä hetkellä siltä, ettei ole toivoakaan meikittömänä kulkemisesta 3 kk:n ajan. Luin alta, että luonnonkosmetiikkaa ja aurinkovoidetta voisi kuitenkin Essen kanssa käyttää. Aurinkosuojaksi ajattelin hankkia Algamarista, mutta mikä voisi olla meikkivoiteeksi sopiva?

  Suuri kiitos sinulle! <3

  • Sensitive-tuotteet sopivat tässä vaiheessa. Jos lääkäri on määrännyt lääkevoiteet, en puutu niihin määräyksiin, mutta toki voit käyttää sellaista Sensitive-tuotteiden kanssa ja erityisesti, kun kuuri on ohi. Meikkivoiteeksi suosittelen mineraalimeikkivoidetta, joka on todella ohut ja hienojakoinen. Esim. Everyday Minerals, Alima Pure tai Lily Lolo.

 14. Katja L

  Hei Katja,
  ja kiitos silmiä avaavasta blogistasi! Kysymykseni liittyy näihin herkkis-Esseihin: mitä suosittelisit ensimmäisen vaiheen putsariksi ennen Sensitive cleanseria? Se ei yksinään illalla ole aivan tarpeeksi tehokas poistamaan meikkejä ainakaan ilman liinaa tai muuta pyyhkimistä. Onko jokin huuhdeltava öljyputsari, jonka emulgaattorit olisivat mahdollisimman harmittomia?

  Yritän nyt Essen avulla vieroittua pod:in lääkehoidosta (pimekrolimuusivoide Elidel), ja olen siivonnut sulfaatit koko taloudesta ja vaihtanut probiootit järeämpiin. Haasteena Essen käytössä on tosiaan se, että suunympärykseni on erittäin herkkä hankaamiselle ja jopa pyyhkimiselle – esimerkisi niistäminen ja partasuun pussailu on hyyyyvin pahasta, ja usein pumpulilappukin tuntuu ikävältä. Olenkin tähän asti käyttänyt kaksoispuhdistusta huuhdellen, jotta saan kaiken meikin pois pyyhkimättä. Olisin iloinen, jos ehtisit vinkkaamaan hyvän työparin Essen putsarille!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>