Beauty

Esse Sensitive – tasapainoa ja rauhaa herkälle iholle

Beauty | 21.3.2016 | Katja Kokko

DSC_0015

Kaupallinen yhteistyö: Natural Goods Company

Etelä-Afrikkalainen hoitolasarja Esse* on ollut Suomen markkinoilla vasta alle vuoden, mutta onnistunut vakuuttamaan lukuisten kuluttajien lisäksi myös ammattilaiset. Kosmetologit, jotka ovat aiemmin käyttäneet hoitotyössään synteettisiä ammattilaissarjoja, ovat löytäneet Essen myötä ammattikäyttöön luonnonkosmetiikkasarjan.

Essessä yhdistyvät eettisyys, ekologisuus, luonnollisuus, läpinäkyvyys, tehokkuus ja tieteellinen tutkimus, joten ei ihme, että sarja on vakuuttanut myös luonnonkosmetiikkakriittiset ammattilaiset. Kun on kerran tavannut sarjan perustajan Trevor Steyn, ei vakuutteluja enää tarvita. Mies on uskomaton kävelevä tietopankki ja perehtynyt ihonhoitoon ihon bakteeritasapainon kautta. Aiheen tärkeyttä ei voi enää kiistää keskustelussa terveestä suolistosta tai antibiooteista – ja varsinkin antibioottiresistenssistä, jonka myötä kehittyvät superbakteerit ovat oikeasti pelottavaa luettavaa. Trevor on tulossa pitämään luennon huhtikuussa Luonnonkaunis-messuille, mutta palataan tähän hieman myöhemmin, sillä nyt on luvassa tärkeää ja mielenkiintoista asiaa herkän ihon hoidosta. Luettavaa on paljon, joten otahan mukava asento!

Esse on juuri lanseerannut uuden Sensitive-tuotelinjan*, joka on suunniteltu tasapainottamaan ja rauhoittamaan herkästi reagoivaa ihoa, nuoren akneihoa, ärtynyttä couperosaa, atopiaa, perioraalidermatiittia tai erilaisista ihottumista kärsivää herkkää ihoa. Tuotelinja on myös erinomainen aidosti ihoa hoitava vaihtoehto niille, jotka ovat tottuneet käyttäneet perusvoiteita tai herkän ihon apteekkikosmetiikkaa. Essen kaikki tuotteet sopivat kyllä herkkäihoisille, mutta Sensitive-linja on suunnattu erityisesti reaktiiviselle iholle, jossa on akuutti ärsytystila päällä. Lisäksi se sopii myös ”kosmetiikkadetoxiin”, kun haluaa pitää taukoa aktivoivista raaka-aineista sekä nuoren ihonhoitoon. Itse pidän paraikaa Sensitive-tuotteiden kanssa pientä detoxia, sillä olen käyttänyt työni puolesta koko alkuvuoden niin monia erilaisia tuotteita, että haluan hetkeksi rauhoittaa hoitamisen ja antaa iholle rauhaa.

DSC_0023

Sensitive-linjan* tavoitteena on alentaa ihon reaktiotasoa kolmen kuukauden käytön jälkeen. Jakson pituus voi yllättää monet tänä päivänä, kun haemme yhä enemmän instant-ratkaisuja. Totuus on kuitenkin se, että kun ihon mikrobitasapaino ei ole kunnossa, sen suojabarriääri ei toimi optimaalisesti ja ihon immuunisysteemistä tulee hyperaktiivinen. Se puolestaan voi ilmetä iholla reaktiivisuutena eli ärsytyksenä ja ihottumina sekä ennenaikaisen vanhenemisen merkkeinä. Iho tarvitsee aikaa tasapainottuakseen ja rauhoittuakseen, sillä mikrobitasapaino ei korjaannu aivan yhdessä yössä. Tämän vuoksi kosmetiikan käyttö minimoidaan eivätkä tuotteet saa olla liian aktivoivia. No miten tämä käytännössä toteutuu Essen Sensitive-linjassa?*

Sensitive-tuotteet parantavat ihon immuunivastetta, sillä ne sisältävät hyviä bakteereja ruokkivia prebiootteja ja bakteerikantaa tasapainottavia probiootteja, jonka lisäksi tuotteiden pH on hapan välillä 4,5-5. Miksi tämä sitten on tärkeää? Koska ihotali, eli sebum, sisältää maitohappoa, mikä on osa ihon luonnollista kosteustekijää ja humektantti, eli ihoon kosteutta sitova orgaaninen happo. Maitohappoa tuottavat iholla olevat bakteerit ja jotta ne säilyvät elossa, ihon pH:n tulee säilyä happamana (3,5-5). Tämän pitäisi nyt myös selittää syvällisemmin, miksi emäksinen ihonhoito ja suola ovat huonoja vaihtoehtoja ihonhoitoon. Olen itse asiassa tavannutkin erään asiakkaan, jolla ihonhoito suolalla johti voimakkaisiin ennenaikaisen vanhenemisen merkkeihin ja niiden korjaaminen on ollut hidasta puuhaa.

Sensitive-linjan tuotteet eivät ole täysin hajusteettomia, mutta niihin ei ole lisätty erikseen hajusteita. Tuoksut tulevat siis nerolin ja vaniljan eteerisistä öljyistä, joiden sisältämien tuoksukomponenttien osuus tuotteissa on maksimissaan 0,03% allergisten reaktioiden minimoimikseksi.

DSC_0026

Tuotelinjaan kuuluu hellävarainen, kermainen puhdistusmaito*eläviä probiootteja sisältävä seerumi* sekä kaksi kosteusvoidetta*. Jos iho on erittäin herkkä ja ärtynyt ja tätä on jatkunut pitkään, ei sille käytetä edes kasvovettä, vaan seerumi levitetään puhdistuksen jälkeen hanavedestä kostealle iholle. Kun reaktiivisuus on alentunut, repertuaariin voidaan lisätä sarjan Toner Plus*.

Puhdistusmaito* ei vaahtoa, mutta huuhtoutuu hyvin pois iholta. Sen pesevät ainesosat ovat poikkeuksellisen mietoja ja raaka-aineiden lukumäärä on minimoitu. Myös säilyvyyttä parantavien aineiden kokonaisuus on poikkeuksellisen mieto ja pesevien ainesosien biohajoavuusaika on 4-5 tuntia. Putsari sopii kaikille ihotyypeille. Tuote sisältää aloe vera geelin lisäksi Lactobacillus-bakteerien probioottista lysaattia eli probioottista uutosta, jossa bakteerit eivät ole eläviä, mutta ne parantavat ihon bakteerikantaa.

Sensitive seerumi* sisältää yli kolme miljardia elävää Lactobacillus-lajin probioottibakteeria yhtä millilitraa kohti. Ero Probiotic Plus seerumiin* on se, että tässä herkän ihon seerumissa on yhden lajin probiootteja, kun Probiotic Plus seerumissa on kolmen lajin. Syy tähän on se, että Sensitive seerumiin valittu laji on osoittanut aktiivisuutta ihon immuunisysteemin muuntamisessa varmistaen, että iho vastaa uusiin stimulantteihin oikealla tavalla. Seerumi ei sisällä vettä ja probioottiset mikrobit on kapseloitu, mutta ne ovat yhä eläviä ja kyvykkäitä asuttamaan ihon pintaa. Probiootit aktivoituvat joutuessaan kontaktiin ihon kosteuden kanssa (tämän vuoksi seerumi levitetään kostealle iholle). Aktivoiduttuaan ne parantavat ihon mikrobitasapainoa ja vahvistavat suojabarriääriä. Seerumin probioottimikrobit ovat elinkelpoisia kaksi vuotta tuotteen valmistuksesta, eikä se sisällä patogeenisia mikrobeja. Tuote tulee säilyttää yli 4°C asteessa, mutta alle 35°C asteessa.

DSC_0042

Sensitive-linjan kahden kosteusvoiteen koostumusten perusperiaatteet ovat samat: niissä on identtistä hyaluronihappo, probioottinen uute ja prebiootit. Erot löytyvät voidepohjan öljykoostumuksesta. Hydro Moisturiser* on kosteuttava voide sekaihosta normaalille iholle ja Nourish Moisturiser* sekaihosta kuivalle iholle. Voiteet sisältävät Lactobacillus-bakteerien probioottista lysaattia, joka parantaa hyvien mikrobien määrää iholla. Prebiootit (inuliini α-glucan-oligosakkaridit) lisäävät Lactobacillus-probioottien kasvua samalla näännyttäen vaarallisia mikrobeja, joista esimerkkinä Staphylococcus aureus. Tämä vähentää tulehdustilaa iholla ja parantaa suojabarriäärin toimintaa. Molempien kosteusvoiteiden matalamolekyylisen hyaluronihappopitoisuuden määrä on korkea, joka tehostaa kosteutusta ja keskeyttää tulehdusta kiihdyttävän sytokiinisarjan. Lisäksi voiteet sisältävät mm. marulaöljyä ja aloe veraa. Voiteista voi valita käyttöön ihotyypin mukaan jomman kumman tai molemmat. Nourish Moisturiser* antaa iholle suojaa, jolloin se toimii ohuella ja kuivalla iholle päivisin suojavoiteena, mutta toisaalta ravitsee niin hyvin, että se sopii yövoiteeksikin. Hydro Moisturiser* on puolestaan kevyempi ja kosteuttavampi ja sopii myös loistavaksi yökäyttöön. Itse käytän Hydroa illalla ja Nourishia aamulla.

Sensitive-linjalla* on tarkoitus hoitaa ihoa noin 3-6 kuukautta, jonka jäljeen voi siirtyä käyttämään Essen peruslinjan tuotteita, mutta toki siirtyminen ei ole pakollista. Jotta hoito toimii, on erityisen tärkeää, että päällekkäin jätettävät tuotteet ovat ehdottomasti Esseä, joten muut sarjat kannattaa tässä kohtaa heivata käytöstä. Kasvot puhdistetaan iltaisin Sensitive Cleanser puhdistusaineella*, jonka jälkeen voidaan käyttää Toner Plus kasvovettä*, mikäli iho ei ole erittäin herkkä. Tämän jälkeen iholle levitetään Sensitive seerumia* (jos et käytä kasvovettä, levitä seerumi hanavedestä kosteahkolle iholle. Noin 2 kk kuluttua Toner Plus kasvoveden voi ottaa käyttöön) ja sen päälle joko kosteuttava Hydro Moisturiser* tai ravitseva ja suojaava Nourish Moisturiser* ihotyypin mukaan.  Kotihoidon lisäksi olisi erittäin tärkeää käydä kasvojen lymfahieronnassa kosmetogilla, joka taitaa lymfaterapian. Kasvolymfalla voidaan saavuttaa erittäin hyviä tuloksia herkän ihon, rosacean, atopian, POD:in ja ennenaikaisesti ikääntyneen ihon hoidossa. Hoidoilla on myös hermostoa rauhoittava vaikutus, sillä lähes aina iho-ongelmien taustalta löytyy myös stressiä.

Tässäpä oli tiivis infopaketti herkän ihon hoidosta ratkaisuna Esse. Herääkö aiheesta ajatuksia tai kysymyksiä?

DSC_0038

Kuvat Katja Kokko

*Affiliate-linkki

Avainsanat: , , , , , , ,