Cheap & Chic

Täydellinen meikki – edulliset tuotteet

Cheap & Chic | 21.2.2015 | Katja Kokko

DSC_0403

Yhteistyössä Biodelly.fi

Meikkivinkit ovat yksi blogini luetuimmista teemoista. Moni teistä kaipailee kuitenkin vaihtoehtoja kalliimmille meikeille ja toiveistanne inspiroituneina päätimmekin toteuttaa Biodellyn kanssa yhteistyön edullisilla meikkituotteilla.

Toivottavasti tästä postauksesta on iloa teille – minä sain hurjan paljon uusia ahaa-elämyksiä aivan uusista tuotteista ja tein myös todellisia löytöjä!

Halusin loihtia sellaisen meikin, jossa itse viihdyn parhaiten ja sehän syntyy tietenkin ruskean eri sävyillä. Mukana on kuitenkin muutama juttu, mitä blogissa ei ole aiemmin nähty: niksi silmien kirkastamiseen ja suurentamiseen, sama meikkilook erilaisilla huulipunilla sekä mineraalimeikkivoiteella tehty pohja.

Suurimmaksi osaksi valitsin meikkiin Lily Lolon tuotteita ja voinkin jo nyt sanoa, että tämän sarjan ihanuuksilla loihdittuja silmämeikkejä tullaan näkemään vielä monta. Merkin jauhemaisissa mineraaliluomiväreissä on niin hillittömät värivalikoimat, että niitä on pakko päästä testailemaan laajemminkin. Lily Loloa höystää muutama tuote Laveralta sekä Benecosilta.

Olin hurjan tyytyväinen kaikkiin tuotteisiin ja suurin osa näistä päätyy jatkossakin käyttööni, osasta tuli välittömästi myös uusia lemppareita. Täydellisiä tuotteita voi hankkia myös edullisesti, se vain vaatii hieman testailua – tai kauneusblogien lukemista.

DSC_0423

Meikkipohjan loihdin kolmella tuotteella: levitin ensin koko kasvoille kevyesti Benecosin BB-voiteen tummemman sävyn Beige, jolla tasoitin ihon kevyesti ja sain iholle aavistuksen lämmintä sävyä. Olin todella yllättynyt tästä tuotteesta, sillä levittyvyys oli loistava eikä se rullannut iholla laisinkaan. Peittokyky on kevyt, joten yksinään käytettäväksi tämä sopii hyväkuntoiselle iholle sekä kesällä, kun iho on päivettynyt ja näyttää siten tasaisemmalta.

Silmänaluset ja koko yläluomen peitin Laveran peitevoidepuikon sävyllä Ivory, jossa on loistava peittokyky ja pysyvyys, mutta rutikuiville silmänalusille tämä ei ole paras valinta, sillä voide on melko jämäkkää, vaikka ei itselläni tehnytkään silmänalusia kuivan näköiseksi.

Lopuksi meikkipohja sai viimeisen silauksen Lily Lolon mineraalimeikkivoiteesta, josta käytin sävyä Butterscotch. Meikkipohjasta tuli erittäin tasainen, peittävä ja kevyt ja se pysyi virheettömänä aamusta iltaan vesisateestakin huolimatta. Mineraalimeikkivoide oli melko matta ja toin ihoon kuultoa Benecosin korostuspuuterilla sekä Lily Lolon poskipunilla.

Levitin korostuspuuteria V-kirjaimen muotoisesti poskiluun yläpuolelta kulmaluulle, nenän varteen, kulmakarvojen yläpuolelle sekä amorinkaaren yläpuolelle. Poskipunaksi valitsin Lily Lolon puristeposkipunan sävyn Tickled Pink ja sen päälle sipaisin jauhemaisen mineraaliposkipunan sävyä Ooh La La.

Alla olevassa ensimmäisessä kuvassa on pelkkä meikkipohja korostuksilla sekä Tickled Pink -poskipunalla ja toisessa kuvassa lopullinen meikki, mutta poskiin on lisätty vielä sävy Ooh La La. Huuleni eivät muuten suinkaan ole noin elottoman väriset luonnostaan, ensimmäisessä kuvassa ne on siis pohjustettu Laveran peitepuikolla.

kollaaasi5

Kulmakarvoihin käytin Lily Lolon kaksiosaista kulmaväriä, joka on kerrassaan nerokas tuote, sillä paletissa on itse kulmaväri sekä väritön vaha, jolla voi viimeistellä ja harjata kulmakarvat, se pitää ne ojennuksessa ja kiinnittää värin. Minä hieman sovelsin käyttöä ja sekoitin vahaa kulmaväriin, jolloin sain vieläkin tarkempaa ja pysyvämpää jälkeä. Tämä tuote meni meikkipakkiin ja tulen ehdottomasti käyttämään tätä asiakastyössä.

Luomet pohjustin Laveran uudella silmämeikinpohjustusaineella, joka on täysin väritöntä ja nestemäistä. Tuote, josta olen ollut äärimmäisen skeptinen, kun sen aikoinaan sain testiin ja joka on ensimmäisestä kokeilusta lähtien hämmentänyt tehokkuudellaan. Ei siis kannata antaa nestemäisen koostumuksen hämätä, tuote nimittäin toimii loistavasti. Peitin siis ensin luomen epätasaisuudet Laveran peitepuikolla, jonka jälkeen puuteroin luomet Lily Lolon mineraalimeikkivoiteella ja vasta sitten töpötin erittäin kevyesti luomen liikkuvalle osalle silmämeikinpohjustusainetta. Luomivärit tarttuivat siihen kiinni erittäin hyvin, mitään ei karissut poskille ja silmämeikki oli paikoillaan vielä illallakin – siitä vesisateesta huolimatta.

DSC_0451

Luomiväreiksi valitsin Lily Lolon mineraaliluomiväreistä sävyt Vanilla Shimmer ja Sticky Toffee, kiinteistä luomiväreistä sävyn Take a Bisquit sekä Benecosin ruskean luomiväripaletin tummimman sävyn.

Levitin Vanilla Shimmeriä yläluomen sisänurkkaan ja Sticky Toffeeta koko yläluomen liikkuvalle osalle häivyttäen sävyt toisiinsa. Tämän jälkeen rajasin yläripsen tyven Benecosin mustalla kajalilla, joka on päätynyt meikkipussiini jäädäkseen. Kynä on ihanan pehmeä, joten väriä irtoaa hyvin. Pehmensin rajaukset viistopäisellä siveltimellä, jonka jälkeen varjostin alaluomen, yläluomen ulkonurkan sekä hieman luomivakoa Take a Bisquit -sävyllä. Lisäsin mustaa kynää hieman alaripsien tyveen ulkonurkkaan, pehmensin värin ja ihan lopuksi tummensin vielä silmien ulkonurkat Benecosin luomivärin paletin tummimmalla ruskealla.

DSC_0402

Ripsiväri on Lily Lolon, joka on taatusti luonnonkosmetiikan parhaimmistoa. Väriä tarttuu kunnolla kertalaakista ja pysyvyys on loistava – jälleen kerran, vesisateesta huolimatta se pysyi leviämättä.

Vanha ja toimiva kikka silmien kirkastamiseen ja suurentamiseen on vaniljan sävyinen sisäkajal, johon Benecosin valkoinen rajauskynä toimi täydellisesti. Ei muuten kannata antaa värin nimen White hämätä – kyseessä on pehmeä luonnonvalkoinen/vanilja, juuri sopiva sävy sisärajauksiin ja erityisen toimiva niksi punoittaville silmille.

Alla olevassa kuvassa valmis meikki ilman vaaleaa sisärajausta ja sen kanssa, poskipuna on molemmissa kuvissa Tickled Pink.

Kollaasi

Meikkileikkien myötä löysin myös uuden lempihuulipunan: Lily Lolon sävyn Demure. Täydellisen nuderuskean huulipunan metsästys on vihdoin päättynyt! Täydellisiä sävyjä on kyllä löytynyt aiemminkin, mutta ei täydellisellä koostumuksella. Nyt sekin ongelma on ratkaistu, sillä huulipuna on ihanan notkeaa ja voidemaista, mutta pigmenttiä on hyvin ja väri kestää huulilla sopivasti – se ei jää liian mataksi ja kuivaksi, mutta ei ole liian myöskään liian ohutta ja nopeasti kuluvaa. Yllä olevissa kuvissa huulilla on sävy Demure.

Alla olevaan kuvaan on lisätty Lily Lolon mineraaliposkipunan sävy Ooh La Laa, eron huomaa hyvin ja itse pidän näistä hieman vahvemmista poskista, ovathan hehkuvat posket ehdottomasti yksi tavaramerkkini. Jos minulla ei ole poskipunaa, ei ole kyllä muutakaan meikkiä ja tuolloin olen todennäköisesti suhteellisen lähellä päiväntasaajaa.

Ensimmäisessä kuvassa huulilla on Lily Lolon sävy Berry Crush ja toisessa Benecosin sävy Pink Honey.

Kollaasi2

Alapuolella ensimmäisessä kuvassa huulipuna on Laveran lämmin sävy Coral Divine ja toisessa kuvassa kylmempi Caramel Glam. Kaikki nämä  huulipunat saavat kyllä täyden siunaukseni ainakin näissä sävyissä, sillä jokaisessa oli ihanan pehmeä koostumus. Olen ehdottomasti melko rasvaisen huulipunan ystävä ilman kimalteilta ja helmiäisiä.

Kollaasi4

Mineraalimeikit ovat aina olleet osaltani konsepti, josta en ole oikein innostunut varsinkaan asiakastyössä/kuvauksissa, mutta pidin kaikista Lily Lolon jauhemaisista tuotteista erittäin paljon ja nämä tulevat olemaan jatkossakin käytössäni. Tykästyin Benecosin yllättäjä BB-voiteen ja mineraalipohjan yhdistelmään etenkin korostuspuuterilla viimeisteltynä sen verran, että tässä kombossa jumitetaan toistaiseksi määrittelemättömän ajan. Lily Lolon mineraaliluomivärien värivalikoima on niin mieletön, että kuten sanottua, niilä loihdittuja meikkejä tullaan ihan taatusti näkemään kesää kohti mentäessä ja erityisesti kesäksi minulla on takataskussa jo monta ideaa.

DSC_0442

Mitä edullisia meikkilöytöjä te olette tehneet? Mikä näistä huulipunasävyistä on suosikkinne? Ja mitäs tuumitte mineraalimeikeistä?

DSC_0427

Tuotteet saatu testiin Biodellystä

Lasinaluset ja simpukankuori Proloque

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , , , , , , , ,

Cheap & Chic

18 kommenttia artikkeliin “Täydellinen meikki – edulliset tuotteet”

 1. Oi olipa kiva, että teit juttua myös näistä edullisemmista meikeistä! Benecos on tuttu merkki ja Lily Lolon mineraalipohjaa on tullut käytettyä jo hmm.. kolmisen vuotta? Innolla odotan, millaisia meikkejä loihdit tulevaisuudessakin näistä! 🙂

 2. Mari Vee

  Ah, miten ihana meikkipostaus ja on ihana lukea myös näistä edullisemmista tuotteista. Huulipuna, poslipuna ja luomivärifanina voin todeta, että joku näistä jutun tuotteista jossain värisävyissä tulee päätymään omaankin meikkipussukkaan. Mineraalimeikkivoiteet eivät ole mun juttu ja niitä en lähde enää edes ostamaan kun tarvitsen iholleni kuitenkin peitepuikkoa näppykohtiin enkä halua kerrostaa meikkivoidetta paksusti, koska peitettävä kohta on minulla usein yksittäisiä näppylöitä. Muualla ihossa haluan, että meikki on ohut. Samoin kaipaan erillistä puuteria, jolla kiinnitän meikin ja siksi ohuttakin ohuempi silkkipuuteri on siinä paras. Mutta luomiväreissä ja poskipunissa mineraalimeikit varmasti toimivat minullakin. Luomivärisävyjä on tosiaan ihan todella kattava valikoima ja monta herkullista väriä löytyy. Mutta siis todella kiva ja kattava postaus, hyvät kuvat ja ohjeet jälleen kerran. Olet yksi kauneimmista naisista joita tiedän.

  • Hihii, arvasin, että Mari Vee on tikkana kommentoimassa 🙂 Lily Lololla on myös mineraalipeitevärejä, jos siis oikeasti joskus innostunut kokeilemaan, niin ne toimii itse asiassa loistavasti näppyjen peittoon, ei jää yhtään laikkuna. Samoin mineraalimeikkivoidetta on todella helppo kerrostaa pieniin kohtiin huomaamattoman näköisesti. Mutta meikkivoiteessa tykästyy tosiaan yleensä joko nestemäisiisn/voidemaisiin tai mineraaleihin.

   Ja mitä tulee viimeisimpään kommenttiisi niin aiheutit minulle liikutusten liikutuksen. 🙂

 3. sanna

  Mulla on Benecosin BB-voide ja korostuspuuteri. Samoin Laveran peitepuikko. Lähes kaikki luomivärit on Benecosilta. Laveraan luotan aika pitkälti. Huulikiilloista tykkään ja punia oon ihaillut. On tukkasuihketta ym. ollut käytössä ja on yhä. Laveran shampoot ja hoitoaineet ovat toimineet mun ohuehkoon tukkaan. Oon tyytyväinen Laveran puhdistusmaitoon. Uusia ripsareja en ole testannut. Benecosin poskareita oon käyttänyt. Tumpeloturvallisii.

  Lily Lolo on testaamati. vaikuttaa hyvältä 🙂

  Edullisen kosmetiikan uusi suosikki: Hurrawin sävyttävät <3

  Lisää Chick & Cheapii odotellessa 🙂 tää oli ihan mahtava!! 🙂

  • Lili Lolo vakuutti kyllä allekirjoittaneen. Pidän myös erittäin paljon tuosta Benecosin korostuspuuterista. Laveran luomivärit on täysin testaamatta – ehkäpä ne seuraavaksi 🙂

 4. Jennie

  Minäkin olen käyttänyt vuosia mineraalipohjia ja oikeastaan vasta nyt tänä vuonna olen vaihtanut pohjan tekoon BB:ta ja RMS. Mineraaleissa olen testannut Everyday Mineralsin, Bare Mineralsin ja Lily Lolon. EM oli suurin suosikkini, hinta-laatu suhde on mielestäni erinomainen ja sävyvalikoima erittäin laaja, käytin sitä vuosikaudet. Edelleenkin minulta löytyy poskipunia, puutereita, luomivärejä ym. vaikka vähensin rankasti kokoelmaani 🙂 EM saa tosi peittävän pohjan, mutta se myöskin näkyy ja itse taas halusin pois siitä, enemmän kohti luonnollista hehkua. EM on muuten ihania siveltimiä, kaikki omani ovat sieltä ja tykkään tosi paljon! Lily lolo ei oikein sopinut minulle silloin, mutta tänä päivänä iho ja pohjatuotteet ovat muuttuneet, joten se saattaisi käyttäytyä ihan eri tavoin tänä päivänä. Mineraaleissa on mielestäni loistopuolena se, että meikkipohja sulaa hyvin ihoon ja se kestää hyvin! Olin siis fani ja nyt on alkanut aika kokeilla jo jotain muuta välillä 🙂

 5. Jennie

  Ainiin, mun tavaramerkki on varmaan sitten enemmän huulipunat – aseeni tylsää päivää vastaan tai oikeastaan mitä vaan. Minua säväytti siis Lily Lolon Berry Crush, vau 🙂 Jos jotain niin sen kävisin kyllä klikkaamassa koriin <3

 6. Markka

  Aivan ihana ja inspiroiva postaus, Katja! Todella hyviä meikkaus- ja tuotevinkkejä, moni näistä menee ihan varmasti testiin. Kiva kun teit näin kattavan postauksen edullisista luonnonkosmetiikamerkkien meikeistä. Näitä lähtee helpommin itsekin shoppailemaan. Kiitos vielä, tällaista oli kyllä kaivattu 🙂

 7. Anna

  Kaunis meikki ja hyviä vinkkejä! Kivaa huomata, että kaikki hyvät ja laadukkaat tuotteet eivät välttämättä ole kalliita! Lily Lolon ripsiväriä aion varmaan kokeilla kun KW:n ripsiväri loppuu, se kun jostain syystä saa silmäni välillä kirvelemään ja vuotamaan.

  Huulimeikit ovat näissä kuvissa tosi nättejä, ja kuvat näyttävät loistavasti sen, miten paljon koko meikki muuttuu vain yhtä elementtiä muuttamalla. Mua niin harmittaa kun en tällä hetkellä voi oikein käyttää mitään huulimeikkejä. En tiedä mikä huuliani vaivaa, ne ovat jatkuvasti rohtuneet ja iho irtoaa niistä riekaleina vaikka miten rasvaan niitä. Huulirajoihin on myös ilmestynyt pieniä näppyjä, enkä tiedä ovatko ne tukkeumia, jotka johtuvat runsaasta huulirasvan käytöstä vai johtuvatko ne ärsytyksestä tai allergiasta. Jätin pois hiljattain ostamani Hurraw greipintuoksuisen huulirasvan kun ajattelin, että ehkä greippiöljy ärsyttää huuliani. Nyt käytössä on Naked lips tyrni, mutta tilanne ei ole helpottunut yhtään. Koko talven on ollut käytössä Absolutionin huulivoide. Lisään huulirasvaa varmaankin aivan liian usein, mutta ilman rasvausta huuliani polttaa, kuumottaa ja suupielet halkeavat. Miten näitä huulia oikein kannattaisi hoitaa?

  • Heleää

   Hei Anna! Atoopikkona tuo on minulle tuttu ongelma. Kuiva ilma toki lisää huulten kuivumista. Olen jättänyt pois kypsentämättömän tomaatin, koska huomasin selkeästi että se aiheutti kirvelyä. Jos suupielet halkeilevat haavoille, otan viikon kuurin B5-vitamiinia, eli pantoteenihappoa. Syön sitä viikon ajan ison määrän (2 kapselia aamulla ja 2 illalla, mutta vain viikon ajan), itselläni tuo B5 auttaa. Lisäksi käytän ihan apteekista ostettua Eucerin-huulivoidetta, jonka pitäisi auttaa punoittavaan ja hilseilevään suunympärykseen. Koitan olla lisäämättä sitä koko ajan, juuri sen takia, että iho tottuu siihen muute ja vaatii sitä 10 minuutin välein. Tsemppiä!

 8. Anna

  Kiitos Heleää ja Katja vinkeistä! 🙂 Mulla on käytössä Solgarin B-Complex with Vitamin C, joka sisältää runsaasti B-ryhmän vitamiineja, myös mainitsemaasi pantoteenihappoa (sekä riboflaviinia, jonka puutos voi johtaa suupielten halkeiluun). Täytyy kokeilla olla ilman raakaa tomaattia hetki, jos siitä olisi apua. Molemmat tyttöni saivat pieninä sun ympärille ihottumaa raaasta tomaatista, mutta siedätyksellä tuo vaiva katosi kokonaan. En olekaan tullut ajatelleeksi, että tomaatti voisi olla osasyy tähän ongelmaan.

  Flown hamppuvoiteesta tykkään kovasti. Käytin sitä koko kasvoilleni viime keväänä kun ihoni kuivui ja hilseili Roaccutan -kuurin takia. Nyt aion kokeilla sitä huuliin. Eucerinin huulivoide on sekin hyväksi todettu. Täytyy nyt vaan yrittää kestää tätä kipua ja rajoittaa rasvailua reilusti ja katsoa jos tilanne helpottaa.

  • Kristiina

   Anna, Roaccutanin sivuvaikutukset voivat ulottua aika pitkälle vaikka kuuri olisi jo loppu. Huulien ja limakalvojen ankara kuivuminenhan on yksi tyypillisimpiä oireita. Kokemusta on. En nykyisellä tiedolla käyttäisi enää uudestaan. Temppiä paranemiseen!

   Kiitos Katja jutusta! Lily Lolo ollut käytössä jo vuosia, mineraaleissa loistava hinta-laatusuhde ja hyvät värit (meikkipohjahan on siis puuteri, ei voide – Lololla on nykyään myös voidemainen BB). Laatu on merkillä vain parantunut vuosien varrella. Peitepuuterit ja sävykorjaajat erinomaisia. Ripsiväri ei toiminut kyllä minulla ollenkaan. Benecosin kajalia en voi käyttää silmän sisärajauksissa, se jostain syystä kirvelee ihan kunnolla. Tosin tuota vaaleaa en ole kokeillut. Ainakin kolme noista huulipunista lähtee testaukseen, hyviä värejä!

 9. Anna

  Kiitos Kristiina tsemppauksesta! 🙂 Huuleni voivat jo paljon paremmin. Mulla on varmaan taipumusta huulten kuivumiseen (Roaccutanista tai muusta syystä johtuen), mutta kyllä nyt taisi olla ihan oma syyni, että huulet menivät niin huonoon kuntoon. Vaikka yritin hoitaa huuliani hyvin rasvaamalla niitä usein, niin teinkin itselleni karhunpalveluksen totuttamalla huuleni jatkuvaan rasvailuun. Vähensin reippaasti huulten rasvailua, ja vaikka pari ensimmäistä päivää olivat karmeita (huulia poltti, kirveli, nahka lähti repaleina ja suupielet olivat halki), niin sitten alkoi helpottaa.

  Tästä postauksesta inspiroituneena kävin Ruohonjuuressa tsekkaamassa heidän meikkivalikoiman. Mukaan tarttui Benecosin valkoinen kajal, pinkki huultenrajauskynä ja kynämallinen kiiltopuna (Natural Shiny Lip Colour) sävyssä Silky Tulip. Olen todella yllättynyt miten hyvälaatuisia ne ovat hintaansa nähden! 🙂

 10. Maarit

  Moi Katja!

  Kiitos tästä postauksesta! Mitä sävyä käytit kulmaväristä? Haastavaa arvioida nettikaupassa mikä olisi itselle hyvä sävy.

  Kiitos!

 11. Helena

  Kiva lukea kokeiluista! Ja vinkeistä – muidenkin. Nyt oikeastaan olen kalastelemassa vinkkejä : )
  Haluan siirtyä meikeissäkin enemmän luonnonkosmetiikkaan. Mineraalimeikin poskipuna ei jostakin syystä toimi, saan näppyjä. Lily Lolon värit olisivat ihanat, mutta…poskille tullut ”möntit” heti. Olen nyt löytänyt Zuiin poskarin (väri Mango) ja tuote on loistava. Haluaisin toisen, myös matan ja puuterimaisen. Mutta nyt väriä saisi olla punaisemman suuntaan. Onko ehdotuksia miksi Lilyn tuote ei toimi, mutta Zuiin kylläkin? Ja onko vastaavaa merkkiä kuin Zuii ja siellä poskipunia?
  Benecosin silmänrajauskynät aiheuttavat kutinaa, mutta taas Zuii toimii. Benecosin ripsari ei ollut minun juttuni. Nyt kokeilussa Kjaer W…nimi sinnepäin. Menee pitkä aika kerrostaa ripsiäni, kun on tottunut vähän tuhdimpaan koostumukseen. En luovuta vielä.
  Olen oikeastaan tässä parin viikon sisällä vasta löytänyt Katja, sinun blogisi. Luenpa vielä uudestaan Rosacea-ihon hoidosta ja tuotteista. Sukin sävyttävä päivävoide olisi kiva kokeilla. Minulla muuten tuntuu toimivan Mainebase-suola ja Maroccon lava clay-tuhka yhdessä kuorintana. Mutta palaan tästäkin kysymyksillä oikeassa asian yhteydessä. Kiitos blogistasi!

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>