8

Kaunistavaa aromaterapiaa käsille

Katja Kokko | 19.2.2015

DSC_0292

Kaihoisasti tuijotan keittiön ikkunasta harmauteen. Agricolan kirkon  tornikin on kaivautunut usvaan. Tulisipa aurinko pian takaisin. Se muistutti jälleen muutaman päivän ajan voimastaan: pilvettömän taivaan alla ajatus kokonaisesta talvesta Helsingissä lakkaa kuristamasta kurkkua. Tosin nyt ollaan jo voiton puolella, eikö maaliskuusta ala virallisesti kevät? Vajaan kuukauden päästä minulla on edessä Lontoon reissu, johon tekin pääsette osallisiksi! Kuulette siitä myöhemmin lisää.

Onneksi kerkesin ikuistaa tämän Patykan käsivoiteen*, kun aurinko vielä paistoi. Valo ja varjot ovat parasta rekvisiittaa, eikö totta?

Käsivoide on niin kaunis, ettei sitä halua piilottaa kylpyhuoneen kaappiin (kuten ei monia muitakaan luonnonkosmetiikan purnukoita) ja koska sitä tuleekin käytettyä useamman kerran päivässä, se saa olla osa arjen kauniita pikkutavaroita.

Voidepohja on lainattu Patykan kulttituotteesta, Huile Absolue -öljystä* ja se tuoksuukin varsin kotoisalta, onhan tuo öljy yksi kaikkien aikojen suosikeistani. Ruusunmarjaöljyn omegat uudistavat ja vahvistavat ihoa,vehnänalkioöljy pehmittää, valkoinen lilja ehkäisee pigmenttimuutoksia ja vaalentaa punoitusta, rohtoraunioyrtti rauhoittaa ihoa tehokkaasti ja korjaa rohtunutta ja halkeiveaa ihoa sekä kynsinauhoja.

Voide ei imeydy salamannopeasti, mutta ei jätä käsiä myöskään rasvaisiksi. Mielestäni tämä on täydellinen käsivoide keskellä työpäivääkin näin talviaikaan, kun ainakin omat käteni ja kynsinauhani ovat rutikuivat ja janoavat kosteutta heti, jos käytänkin niitä vesihanan alla. Voiteen levittely on myös pientä arjen aromaterapiaa, sillä en voi olla pysähtymättä ja nuuhkimatta sen tuoksua käsistäni.

DSC_0294

*Affiliate-linkki

Kuvat Katja Kokko

/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää seuraavia HTML-tageja ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 1. Tiina sanoo:

  Täällä on samat tunnelmat! Eilen paistanut aurinko sai ymmärtämään, kuinka rankka talven pimeys olikaan. Aamujoogaan oli vaikea herätä, eikä mikään tuntunut oikein miltään. Nyt onneksi helpottaa.
  Jos olet menossa Lontooseen, Covent Gardenissa, Neal’s Yardissa on ihan mielettömän kiva ravinto ja kahvila, Wold Food Cafe. Se on sopivasti Neal’s Yard Remedies-kaupan yläkerrassa. Söin kyseisessä paikassa elämäni ihanimman lounaan viime keväänä.
  http://wildfoodcafe.com/

  • Tismalleen samat möllötysfiilikset on tästä harmaudesta kyllä ollut 🙂 Veikkaanpas, että tuossa suosittelemassasi kahvilassa tulee käytyä, mikäli aikataulu sen sallii – reissun kohteena kun on mikäs muukaan kuin Neal’s Yard Remedies 😉

 2. Jennie sanoo:

  Oijoi! Lontoo ja Nyr… Hyvä, että päästään edes siivelle 🙂
  Aurinko on alkanut oikeasti kevätmäisesti kurkistella <3

 3. Mari Vee sanoo:

  Jos matkalaukussa on tilaa pienelle naiselle, joka voi tarpeen tullen olla vaikka roudari (jos vaikka ostat koko NYR putiikin tyhjäksi), niin ilmoita ihmeessä! Täällä olisi vapaaehtoinen

 4. Mari Vee sanoo:

  Höh, osa kommentista ei julkaistunut… Osaako joku sanoa, onko Berliinissä mitään luonnonkosmetiikkataivasta, jossa kannattaa käydä? Olemme menossa pariksi päiväksi huhtikuun puolessa välissä. Voisiko siellä olle niitä NYR tee se itse kosmetiikkajuttuja, joista kirjoitit taannoin?

  • Nyt täytyy sanoa, että Berliinin luonnonkosmetiikkatarjonnasta olen aivan pihalla! Noora Shingler varmasti tietää tästä ja toki Googlaamalla varmasti löytyy tietoa 🙂 Jätän matkalaukkuun Lontoon reissulle Mari Veen mentävän kolon 🙂

  • Nuppu sanoo:

   Tälläinen kuin http://www.amazingy.com on luonnonkosmetiikan nettikauppa, mikä sijaitsee Berliinissä. Itse olen tilannut vaan nettikaupan kautta, ja pääasiassa heillä taitaakin olla vaan netissä toimiva puoti. Mutta sivuilta löytyi myös tälläinen lausahdus: ”Are you in Berlin? Then you are welcome to stop by at our office to test products and get advice. Please make an appointment though so we can make sure there is somebody here to help you.”
   Berliinissä luonnokosmetiikkaa myydään monissa paikoissa, ja ainakin pienempiä putiikkeja löytyy paljon 🙂