Beauty

Kaunistavaa aromaterapiaa käsille

Beauty | 19.2.2015 | Katja Kokko

DSC_0292

Kaihoisasti tuijotan keittiön ikkunasta harmauteen. Agricolan kirkon  tornikin on kaivautunut usvaan. Tulisipa aurinko pian takaisin. Se muistutti jälleen muutaman päivän ajan voimastaan: pilvettömän taivaan alla ajatus kokonaisesta talvesta Helsingissä lakkaa kuristamasta kurkkua. Tosin nyt ollaan jo voiton puolella, eikö maaliskuusta ala virallisesti kevät? Vajaan kuukauden päästä minulla on edessä Lontoon reissu, johon tekin pääsette osallisiksi! Kuulette siitä myöhemmin lisää.

Onneksi kerkesin ikuistaa tämän Patykan käsivoiteen*, kun aurinko vielä paistoi. Valo ja varjot ovat parasta rekvisiittaa, eikö totta?

Käsivoide on niin kaunis, ettei sitä halua piilottaa kylpyhuoneen kaappiin (kuten ei monia muitakaan luonnonkosmetiikan purnukoita) ja koska sitä tuleekin käytettyä useamman kerran päivässä, se saa olla osa arjen kauniita pikkutavaroita.

Voidepohja on lainattu Patykan kulttituotteesta, Huile Absolue -öljystä* ja se tuoksuukin varsin kotoisalta, onhan tuo öljy yksi kaikkien aikojen suosikeistani. Ruusunmarjaöljyn omegat uudistavat ja vahvistavat ihoa,vehnänalkioöljy pehmittää, valkoinen lilja ehkäisee pigmenttimuutoksia ja vaalentaa punoitusta, rohtoraunioyrtti rauhoittaa ihoa tehokkaasti ja korjaa rohtunutta ja halkeiveaa ihoa sekä kynsinauhoja.

Voide ei imeydy salamannopeasti, mutta ei jätä käsiä myöskään rasvaisiksi. Mielestäni tämä on täydellinen käsivoide keskellä työpäivääkin näin talviaikaan, kun ainakin omat käteni ja kynsinauhani ovat rutikuivat ja janoavat kosteutta heti, jos käytänkin niitä vesihanan alla. Voiteen levittely on myös pientä arjen aromaterapiaa, sillä en voi olla pysähtymättä ja nuuhkimatta sen tuoksua käsistäni.

DSC_0294

*Affiliate-linkki

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: ,