Beauty

DIY Piparminttu-vanilja vartalokuorinta

Beauty | 12.4.2015 | Katja Kokko

DSC_0027

Olen viime aikoina tehtaillut purkkitolkulla erilaisia vartalokuorintoja, sillä käytän kuorintoja niin paljon, että saisin olla melkein kahden viikon välein ostamassa uutta. Jossain kohtaa on yksinkertaisesti järkevämpää valmistaa kosmetiikkansa itse ja sitä paitsi näin pääsee kehittelemään mitä ihanampia tuoksu- ja raaka-aineyhdistelmiä eikä taatusti ehdi kyllästymään. Kaiken lisäksi vartalokuorinta on yksi maailman helpoimmista ja nopeimmista tuotteista valmistaa itse, johon sopivat ainekset löytyvät jokaisen kodin keittiöstä. Pikku paljastuksena loppusyksystä ilmestyvään kirjaani liittyen kerrottakoon, että muutama resepti tullaan näkemään sielläkin.

Tässäpä sunnuntaipuuhaksi ihanan virkistävä piparminttu-vanilja vartalokuorinta, joka viilentää, puhdistaa ja kirkastaa ihoa. Jos kärsit selän ihon tukkeumista ja epäpuhtauksista, antaa tämä kuorinta kyytiä nille ja jättää ihon ihanan pehmeäksi.

DSC_0014

Piparminttu-vanilja vartalokuorinta

8 rkl merisuolaa

2 rkl valkoista savea

6 rkl manteliöljyä

2 rkl tuoretta minttua silputtuna

1 vaniljatangon siemenet

10 tippaa piparmintun eteeristä öljyä

5 tippaa sitruunan eteeristä öljyä

(1 tl raastettua sitruunan kuorta)

DSC_0023

Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään ja lusikoi valmis kuorinta tiiviiseen lasipurkkiin. Jos sinulta ei löydy valkoista savea, voit jättää sen pois ja lisätä suolan määrää. Manteliöljyn tilalla voi käyttää oliiviöljyä ja sitruunan eteerisen öljyn tilalla vaikkapa teelusikallisen sitruunamehua. Tällä ohjeella valmistuu noin 150 ml kuorintaa.

DSC_0043

Laboratoire du Haut-Ségalan manteliöljyn on lahjoittanut The Natural Goods Company

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , ,