Beauty

DIY piparkakkunaamio

Beauty | 25.12.2014 | Katja Kokko

DSC_0106

Jos DIY-kosmetiikkarintamalla syntyisi avokadopastan kaltainen, miltei jokaiseen suomalaiseen kotitalouteen leviävä ilmiö, veikkaisin sen aiheuttajaksi piparkakkunaamiota, joka täten aloittaa kotitekoisen kosmetiikan valmistamisen blogissani.

Naamio näyttää ja tuoksuu aivan piparkakkukastikkeelta ja on kaiken lisäksi uskomattoman tehokas. Se sopii hyvin kaikille ihotyypeille, sillä pohjaraaka-aineena käytetty punainen savi soveltuu myös herkällekin iholle. Naamio on jauhemuodossa, joten se on helppo ja nopea valmistaa.

DSC_0100

Piparkakkunaamio

1 dl punaista savea

1 rkl kuumentamatonta kaakaojauhetta

0,5 tl kanelia

0,5 tl neilikkaa

1 tl acerolamarjajauhetta

1 tl matchateejauhetta

1 tl C-vitamiinijauhetta

Mittaa ainekset kulhoon, sekoita huolellisesti ja kaada puhtaaseen, reilun desin kokoiseen purnukkaan. Naamio sekoitetaan veden kanssa (noin 0,5 rkl naamiota ja 0,5 rkl vettä) ja annetaan vaikuttaa kasvoilla noin puoli tuntia tai kunnes se on kuivunut iholle, jonka jälkeen se huuhdelleen huolellisesti pois lämpöisellä vedellä.

DSC_0140

Naamion sisältämät raaka-aineet voi ostaa lähes mistä tahansa ekokaupasta C-vitamiinijauhetta lukuun ottamatta. Sen voi halutessaan jättää reseptistä pois (omani olen tilannut ranskalaisesta Aroma Zonesta kuten acerola-jauheenkin). Kotikosmetiikan valmistaminen ei ole vakavaa puuhaa – voit tuunata reseptejä ja jättää erikoisemmat raaka-aineet pois.

DSC_0093

Raaka-aineiden ABC

Acerola: sisältää runsaasti C-vitamiinia, auttaa korjaamaan pigmenttivirheitä iholla sekä silottaa pieniä juonteita.

C-vitamiini: tärkeä antioksidantti, joka vilkastuttaa ihon pintaverenkiertoa, parantaa ihon kollageeni- ja elastiinisynteesiä, suojaa ihoa UV-säteilyn aiheuttamilta vaurioilta, parantaa pigmenttihäiriöitä sekä ehkäisee couperosaa. Hyvin herkkäihoisen tulee olla varovainen C-vitamiinin käytössä kotitekoisessa kosmetiikassa, sillä se voi liian suurena annoksena aiheuttaa punoitusta ja kuumotusta.

Kaakaojauhe: raakakaakaojauhe sisältää runsaasti antioksidantteja sekä magnesiumia, kalsiumia, sinkkiä, rautaa, kuparia ja kaliumia. Auttaa parantamaan tulehduksia, kirkastaa ihoa ja supistaa ihohuokosia.

Matcha: sisältää erittäin paljon antioksidantteja sekä klorofylliä eli lehtivihreää. Auttaa ihoa puhdistumaan toksiineista, rauhoittaa tulehduksia, kirkastaa ihonväriä ja tekee ihosta tasaisen näköisen.

Punainen savi: sisältää runsaasti silicaa eli piitä sekä rautaoksidia, joka vahvistaa kapillaareja ja kirkastaa ihon väriä. Puhdistaa ja toimii detox-vaikutteisesti. Punainen savi sopii erityisen hyvin rosacealle, couperosalle, auringossa palaneelle iholle sekä psoriasikselle. Vilkastuttaa pintaverenkiertoa ja vaalentaa arpia iholla.

Oletteko te valmistaneet kotona kosmetiikkaa?

DSC_0136

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,