Body & Mind

Astangajoogan alkeisryhmä alkaa helmikuussa

Body & Mind | 24.12.2014 | Katja Kokko

_04A3725

Edit: kurssi on täynnä! Ainoastaan ilmoittautumisia peruutuspaikoille otetaan vastaan.

Uusi vuosi tuo tullessaan täysin uudet kuviot – yksi niistä on melkoinen harppaus joogapolullani.

Takana on nyt syksy joogaopettajani Magnus Appelbergin mentoroitavana ja avustajana sekä yksi harjoitusluontoinen astangajoogan alkeiskurssi. Seuraava luonnollinen askel tästä eteenpäin on oma astangan alkeisryhmä, joka starttaa 9.2.2015 ja jatkuu kolmena iltana viikossa 17.4.2015 saakka Rööperin Hyvinvoimalassa osoitteessa Merimiehenkatu 21.

Harjoitusajat ovat seuraavat:

ma 19-20.30

ti 19-20.30

pe 17-18.30

_04A3823

Koska olen ohjaajana harjoittelija, ovat tuntini puolet edullisempia kuin normaalisti. Ryhmään on saatavilla ainoastaan kymmenen kerran kortteja, joka maksaa 60 euroa, joten yhdelle tunnille jää hintaa vain kuusi euroa. Kortilla saat kaikki muut Hyvinvoimalan joogatunnit noin puoleen hintaan, joista löytyy lisätietoa Rööperin aamujoogan Facebook-sivuilta.

Ilmoittaudu ryhmään sähköpostitse katja(at)katjakokko.com. Perustan oppilaille salaisen Facebook-ryhmän, jossa jaan ajatuksia ja inspiraatiota joogasta sekä tiedotan ryhmääni koskevista asioista. Ilmoittautuminen ei edellytä sinua osallistumaan tunneille kolmena iltana viikossa. Pakollista on osallistua ainoastaan 9.2 ensimmäiselle tunnille ja mielellään saman viikon muille tunneille, jotta pääsemme yhdessä alkuun. Jos olet harrastanut astangajoogaa aiemmin, mutta sinulla on ollut pitkä tauko, on erittäin suositeltavaa osallistua ensimmäiselle tunnille. Aloitamme täysin alkeista ja teemme ohjattua harjoitusta, kunnes katson, että ryhmä on valmis siirtymään itsenäiseen eli mysore-harjoitteluun, jolloin harjoitus muuttuu huomattavasti yksilöllisemmäksi.

_04A3699

Sitten seuraa kaikista tärkein kurssia koskeva asia:

mikäli koet helposti epäonnistumisen tunnetta, suorittamista, stressiä, vertaat itseäsi muihin tai koet olevasi maailman epäliikunnallisin, kankein ja voimattomin ihminen tai kärsit mielestäsi läskimakkaroista, sinussa on tähtioppilasainesta ryhmääni. Toistan, jos siis allekirjoitat yhdenkin edellämainituista seikoista, on ainoa vaihtoehtosi tulla mukaan ryhmään. Voin nimittäin luvata, että suoritusopaineita ei ole – olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet.

_04A3875

Pidän tunteja aina aavistus pilke silmäkulmassa – erittäin sallivalla, kannustavalla ja inspiroivalla tavalla, vaikka en annakaan sijaa laiskottelulle. Kompurointi, tuskailu, kipuilu, ähinä ja puhina ovat sallittua ja kuuluvat joogaan. Ainoa tie autuuteen ja oivallukseen on harjoittelu – astanga tarjoaa uskomattoman mielenkiintoisen ja elämänmittaisen tutkimusmatkan omaan kehoon ja mieleen. Harjoitus ei taatusti päästä helpolla ja haastaa vanhat pinttyneet ajatusmallisi täysin uusilla, mutta voin luvata, että seuraukset ovat lopulta pelkästään positiiviset.

Olen myös itse oppilas, joten en lupaa tarjoavani vastauksia kaikkiin joogaa ja anatomiaa koskeviin kysymyksiin. Opin jatkuvasti lisää ja opettaminen on yksi mielenkiintoisimmista keinoista oppia. Oman joogapolkuni olen aloittanut voimattomasta rautakangesta. Olen kipuillut, loukkaantunut, tuskastunut, kyllästynyt, suorittanut ja oivaltanut. Uskon, että suurimmat oivallukseni ovat tulleet oman loukkaantumiseni ja siitä kuntoutumisen seurauksena. Olen saanut konkreettisesti kokea kuinka vanhat päähänpinttymät ovat rajoittaneet potentiaaliani ja juuri tämä on pohjaton inspiraation lähde opettamiseeni.

Tervetuloa oivallusten kerhoon – rock om!

_04A3714

Kuvat Dorit Salutskij

Avainsanat: , , , , , , ,