Beauty

DIY Genuine Beauty Oil

Beauty | 6.1.2015 | Katja Kokko

DSC_0047

Korppuiho tässä hei! Tuli sitten pakkaset. Ja kuiva ilma. Toivat mukanaan korppuihon. Johon kaiken lisäksi paukahti muutoksen seurauksena mojova näppy ja huuliherpes. Olen saattanut joskus mainita, että kotini kuuluisi oikeasti olla tropiikissa eikä täällä Siperiassa.

Eipä olisi tämän kertainen DIY-kosmetiikkaresepti voinut siis parempaan saumaan osua. Tämä öljyseerumi tekee ihomöykälle ihmeitä ja sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti rutikuivalle, atoopikolle, ikääntyvälle, herkälle ja samealle iholle. Näillä pakkasilla tämä öljy on ihon pelastus.

Öljyn raaka-aineet ovat erittäin tehokkaita ja valmiina tuotteena voin vain kuvitella paljonko tälle tulisi hintaa. Kotitekoisena kuitenkin vain muutama hassu euro.

DSC_0057

Genuine Beauty Oil

10 ml arganöljyä

10 ml iltahelokkiöljyä

10 ml aprikoosinkiviöljyä

1,5 ml = 42 tippaa granaattiomena CO2 uutetta

3 tippaa blue tansy -öljyä

2 tippaa jasmiiniabsoluuttia

3 tippaa laventeliöljyä

2 tippaa frankincenseöljyä

1 tippa mirhaöljyä

1 tippa geraniumöljyä

1 tippa E-vitamiinia

Kaada kaikki ainekset pipetilliseen puhtaaseen lasipulloon ja ravista hyvin. Säilytä valolta suojattuna. Käytä puhdistetulle, kasvovedellä kostutetulle iholle sellaisenaan, haluamasi seerumin päälle, kosteusvoiteen alle tai vaikka kosteusvoiteeseen sekoitettuna. Pieni tippa sopii hyvin myös meikin alle.

Granaattiomena CO2 uutteen, jasmiiniabsoluutin, blue tansy -öljyn sekä E-vitamiinin olen tilannut ranskalaisesta Aroma Zonesta. Muita eteerisiä öljyjä saa luontaistuotekaupoista. Eteeristen öljyjen laaduissa on paljon eroja – itse käytän Neal’s Yard Remediesin eteerisiä öljyjä niiden korkean laadun vuoksi.

DSC_0050

Raaka-aineiden ABC

Granaattiomena CO2 uute: hiilidioksidiuuttaminen on tapa vapauttaa eteerisiä öljyjä silloin, kun höyrytislaus ei ole mahdollista. Menetelmää käytetään myös joidenkin kasviöljyjen valmistamiseen kylmäpuristamisen sijasta, jotta kaikki vaikuttavat aineet säilyisivät mahdollisimman hyvin, kuten tämä granaattiomenauute. Rauhoittaa ihoa ja vähentää punoitusta ja sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka korjaavat ikääntymisen merkkejä sekä UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita. Uudistaa ihoa sekä vahvistaa epidermistä. Korjaa vaurioitunutta ja arpista ihoa.

Blue tansy -öljy: Marokkolainen kamomillasaunio tai sininen kamomilla eli blue tansy on väriltään syvänsinistä korkean atsuleenipitoisuuden vuoksi. Atsuleeni rauhoittaa tulehduksia, vaurioitunutta ja ärtynyttä ihoa ja sopii hyvin ihottumista kärsivälle iholle. Blue tansy tuoksuu hienostuneen kukkaiselle ja makealle.

Jasmiiniabsoluutti: Jasmiininkukat ovat niin herkkiä ettei sen eteerisiä öljyjä voida eristää höyrytislauksella ja siksi siitä valmistettua eteeristä öljyä kutsutaankin jasmiiniabsoluutiksi, sillä se on valmistettu uuttamalla. Jasmiiniabsoluutti on erittäin kallista ja kukkaisan tuoksuista. Aromaterapeuttisilta vaikutuksiltaan jasmiini tasapainottaa hermostoa, kohentaa mielialaa sekä auttaa vahvistamaan itsetuntoa. Sisältää ihoa korjaavia antioksidantteja ja sopii hyvin herkälle, kuumottavalle sekä epäpuhtaalle iholle, jonka näpyt johtuvat psyykkisistä syistä.

DSC_0063

Laventeliöljy: Laventeliöljy on antiseptinen ja tulehduksia rauhoittava. Se sopii hyvin kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti epäpuhtaalle iholle, sillä se tasapainottaa talineritystä. Laventeliöljy lievittää stressiä, rentouttaa ja tasapainottaa äärimmäisyyksiä.

Frankincenseöljy: Frankincenseöljy sopii hyvin ikääntyvälle iholle, sillä se uudistaa soluja ja silottaa ryppyjä. Kirkastaa ja tasoittaa ihon väriä. Frankincense rauhoittaa mieltä.

Mirhaöljy: Mirhaöljy on antiseptinen, tulehduksia estävä, ihoa korjaava ja rauhoittava.

Geranium: Kurjenpolvi tasapainottaa talineritystä, puhdistaa, virkistää ja supistaa ihohuokosia ja sopii kaikille ihotyypeille. Lisäksi se auttaa korjaamaan ihoa ja sopii hyvin vaurioituneelle iholle. Kukkaisöljyjen tapaan myös geranium kohottaa mielialaa, rauhoittaa ja rentouttaa.

E-vitamiini: Antioksidantti joka edistää solujen hapensaantia ja lisää niiden kykyä sitoa kosteutta. Sopii hyvin couperosa- ja rosaceaiholle, sillä se parantaa mikroverenkiertoa. Kiinteyttää ihoa ja suojaa UV-säteilyn vaurioilta. Suojaa rasva-aineita härskiintymiseltä, joten toimii myös säilöntäaineena.

Joko siellä aletaan innostua kotitekoisesta kosmetiikasta?

DSC_0049

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , ,