AstrologiaBody & Mind

Blogin uusi tuulahdus

Astrologia | Body & Mind | 19.1.2015 | Katja Kokko

DSC_0294

Minulla olisi jälleen paljastettavana uusia tuulahduksia blogin suhteen. Ja vielä tähänkään uudet jutut eivät tule loppumaan, mutta tämä lienee taatusti tuulahdus, jota ette ehkä olisi osanneet odottaa. Se ei nimittäin liity luonnonkosmetiikkaan.

Vaan astrologiaan.

Huomisesta alkaen suuresti arvostamani astrologi Kirsi Halla-Seppälä alkaa nimittäin kirjoittamaan blogiini kuukausittaista astrologista ajankuvaa, joka ilmestyy aina uudenkuun aikaan. Kyseessä ei siis ole mikään horoskooppi, vaan ajankuva sisältää kuunkierron mittaisen astrologisen katsauksen meneillään olevan ajanlaadun tunnelmiin ja teemoihin. Ajankuvan tulkinnassa käsitellään kollektiivisia, ajassa juuri nyt läsnä olevia energioita, jotka ilmenevät yksilöllisesti, eri elämänalueilla ihmisestä ja hänen elämäntilanteestaan riippuen. Astrologiasta syvemmin kiinnostuneille Kirsi kokoaa kunkin ajankuvan loppuun siihen liittyvät astrologiset koodit.

Kirsi on työskennellyt astrologina ja näkijänä, kirjoittanut, kouluttanut ja luennoinut itsetuntemusastrologiasta ja elämäntaidosta n. 20 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen. Kouluttamisen ohella Kirsi vastaanottaa asiakkaita niin astrologin, näkijän kuin terapeutinkin roolissa, sillä hän opiskelee parhaillaan myös psykoterapeutiksi.

Astrologia leimataan usein täysin huuhaaksi naistenlehdissä tai iltapäivälehdissä ilmestyvien horoskooppien vuoksi. Totta puhuen ohitan itsekin nämä tulkinnat, sillä ne ovat hupia eikä niillä ole juuri tekemistä ihmisen henkilökohtaisen astrologisen kartan kanssa. Jotta tulkintoja voi tehdä, on perehdyttävä syvällisesti henkilön syntymäkarttaan. Ja siltikin: kyseessä on aina ihmisen tekemä tulkinta. 

DSC_0280

Astrologeja onkin siis varmasti joka lähtöön. Itse suhtautuisin vähintään varauksella kovin yksityiskohtaisiin ja konkreettisiin tulkintoihin, sillä astrologia on vain viitekehys, jonka avulla voimme tarkastella aikaa, jota elämme sekä itseämme. Parhaimmillaan astrologian kautta tekemämme oivallukset kasvattavat tietoisuuttamme ja itsetuntemustamme, joka johtaa henkiseen vapauteen ja rauhaan – sitähän me ihmiset pohjimmiltaan haluamme.

Kun kävin ensimmäistä kertaa Kirsin vastaanotolla, tiesin tulleeni oikeaan paikkaan. Hänen tulkintansa ovat vahvistaneet omia oivalluksiani sekä auttaneet ymmärtään syvällisesti itseäni ja elämääni. Hän ei ole koskaan sanonut mitään konkreettista, mitä elämässäni tapahtuisi tai miksi jokin asia tapahtuu, vaan antanut minulle apuvälineen, jonka läpi tarkastella asioita ja tehdä oivalluksia. Mielestäni tämä on vastuullinen tapa toimia kenelle tahansa, joka työskentelee esimerkiksi terapeuttina.

Itselleni astrologia ei ole millään tavalla hihhulia, vaan täydellisellä logiikalla varustettu asia, josta jo aiemmin mainitsemani viitekehys on mielestäni loistava ilmaisu. (Minua saa kyllä kaikin mokomin kutsua hihhuliksi.) Astrologia ei vaadi siihen uskomista, vaan yksinkertaisesti sanottuna sen avulla voi tarkastella elämää. Ikivanha intialainen lääketiede ayurveda liittyy vahvasti myös astrologiaan ja Intiasta löytyykin lukematon määrä astrologeja. Astangajoogan oppi-isän Pattabhi Joisin, Gurujin, isä oli muuten myös ammattiastrologi.

Toivottavasti olette tästä tuulahduksesta yhtä innoissani kuin minä! Toivottakaamme Kirsi lämpimästi tervetulleeksi blogiini.

Kirsin nettisivut sekä lisätietoa hänen palveluistaan löydät täältä.

Kirsin astrologiaan keskittynyt blogi löytyy puolestaan täältä. Blogi on aivan hurjan mielenkiintoinen ja olen löytänyt sieltä vastauksia moniin kimurantteihin kuvioihin syntymäkartallani, se kun on hieman erikoisempi tapaus…

Ps. Blogissani aloitti tänään myös työharjoittelija. Kevään aikana selviää, mitä kummaa kulisseissa oikein tapahtuu…

DSC_0296

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,