Lifestyle

Hotellihaaveita (sisältää arvonnan)

Lifestyle | 22.5.2015 | Katja Kokko

DSC_0116

Olen koko kevään haaveillut hotelliviikonlopusta kirjani kanssa. Että saisin sujauttaa varpaani pehmeisiin kylpytossuihin ja kietoutua ylelliseen ja paksuun hotellikylpytakkiin. Ottaisin pitkiä vaahtokylpyjä, söisin aamiaista sängyssä ja kirjoittaisin kirjaa hotellihuoneeni patiolla.

Sopivia hotellivaihtoehtoja olisivat ihana Ett Hem Tukholmassa tai jättikokoinen huone kotikaupunkini Hotel Kämpistä. Mihinkään liian mielenkiintoiseen kohteeseen en hotellihaaveeni kanssa tahtoisi, sillä haaveilen vain siitä ihanasta hotellihuoneesta, en itse kohteesta. Tukholmassa olen käynyt tarpeeksi monta kertaa viettääkseni koko viikonlopun hotellissa.

Kun toimisto sijaitsee kotona, tarkemmin sanottuna keittiön pöydän ääressä, jossain vaiheessa seinät kaatuvat päälle ja kirjoitusjumi iskee. Kotona on myös aina muutakin puuhaa. Pitää ainakin laittaa ruokaa ja siivota. Haaveilen viikonlopusta, joka olisi omistettu vain ja ainoastaan minulle itselleni ja kirjalleni.

Koska budjettini ei ole toistaiseksi riittänyt viikonloppulomaan Ett Hemissä, haaveeni kävivät toteen hieman luovemmalla tavalla.

Kevään myötä Helsingistä kuoriutuu aivan uudenlainen kaupunki. Cafe Kokko avasi ovensa kuin tilauksesta ja ympäristö on tarpeeksi uusi ja tunnelmallinen tunteakseni olevani jossain muualla kuin kotikaupungissani. Siispä kotitoimistoni on viimeisen kahden viikon ajan muuttanut lähes päivittäin pariksi tunniksi Kokkoon. Kirjoittaminen soljuu aivan toisella tavalla kodin ulkopuolella.

DSC_0148

Kodintekstiilien suurin suosikkini Balmuir puolestaan lahjoitti minulle aivan suunnattoman ihanan kylpytakin, joka on tismalleen samanlainen, kuin haaveilemani hotellikylpytakki. Paksu, pehmeä ja ylellinen. Joka iltaiset kotispahetkeni saivat sen myötä melkoisen upgreidauksen. Kylpytakki on niin ihana, ettei sitä malta riisua iltaisin päältä pois. Tässäpä loistava vinkki kaikille, jotka ovat laiskoja kasvonaamioiden käyttäjiä. Hankkikaa hotellikylpytakki, sen jälkeen naamio on naamassa joka ilta. Itselläni tässä todella hohdokkaassa kuvassa maailman ylellisin (ja tehokkain) Mayn Lindstromin Problem Solver sekoitettuna Mayn Honey Mudiin ja Jasmine Gardeniin – ja mikä tärkeintä, Mayn omassa savisessa Melissa Brownin valmistamassa kulhossa sekoitettuna, jonka pohjaa koristaa 24 karaatin kullalla poltettu Mayn voikukkalogo.

DSC_0031 1

Kylpytakin lisäksi sain ylellisen supimapuuvillaisen hotellipyyhesetin (supimapuuvilla on maailman pitkäkuituisin puuvilla). Kutsun tätä nimenomaan hotellipyyhesetiksi, sillä Balmuir on toimittanut juuri näitä pyyhkeitä lukuisiin hotelleihin ja muistaakseni myös kuninkaallisille. Kylpeeköhän Ruotsin prinsessa samoilla pyyheliinoilla kuin minä?

DSC_0133-2

Pyyhkeissä on totisesti eroja. Nämä pyyhkeet ovat kuin suoraan  luksushotellista. Täydellisen pehmeät ja sileät, ne henkivät laatua jokaisella kosketuksella. Juuri tästä pidän Balmuirissa. Materiaalit ovat aidosti laadukkaita, mutta toinen tärkeä seikka on käden jälki: repsottavia saumoja tai huolimattomia ompeleita saa merkin tuotteista turhaan hakea. Olen kuunnellut muutamaan otteeseen Balmuirin Heidin seikkaperäisen esittelyn, kuinka vaikkapa tyynyliinojen käänteet on ommeltu ja jaksan kerta toisensa jälkeen haltioitua taidokkaasti ja huolella tehdystä työstä yhtä paljon.

DSC_0147

Minulla on kotona hyvin vähän tekstiilejä eikä liinavaate- ja pyyhevarastoni ole kovinkaan suuret. Mutta laatu korvaa määrän – haluan materiaalien olevan laadukkaita ja ylellisiä, sillä pyyhkeet ja lakanat luovat juuri arkeen sitä luksustunnelmaa, joka tekee tavallisesta erityistä. Kotini sisustus saattaa olla vuosia puolitiessä, mutta tekstiilit ovat priimakunnossa.

Jatkan edelleen Ett Hem-haaveitani, mutta ihanaa, että saan leikkiä hotellia joka päivä myös kotona. Kenties seuraavaksi hotellilakanat?

Mikäli hotellipyyhkeet alkoivat houkuttelemaan, nyt yhdellä teistä on oiva mahdollisuus voittaa itselleen tämä samainen Lugano pyyhesetti valitsemissaan väreissä. Setissä on kolme pyyhettä, jotka ovat kooltaan 30×50, 70×140 ja 100×150. Osallistut arvontaan  kertomalla kommenttiboksissa miten sinä panostat kotispa-hetkiisi. Arvon voittajan sunnuntaina 31.5.2015.

DSC_0143

Kylpytakki ja pyyhkeet saatu blogin kautta

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , ,