Beauty

3x iho-ongelma, 3x täydellinen seerumi

Beauty | 17.2.2017 | Katja Kokko

  

Yhteistyössä Eco Beauty Wellness, sisältää alekoodin

Nyt kuulolle kaikki täydellistä seerumia metsästävät, erityisesti, jos kärsit rasvaisesta ja epäpuhtaasta ihosta, pigmenttiläiskistä, herkkyydestä ja pintakuivuudesta tai ennenaikaisen ikääntymisen merkeistä. Kuukausi sitten esittelin luonnollisten hiustuotteiden guruna tunnetun John Mastersin ihonhoitosarjan, jolle seuraa nyt jatkoa. Parrasvaloihin pääsevät tässä jatko-osassa sarjan täsmätuotteet: seerumit, naamiot ja aurinkovoide kasvoille. Jutun edellisen osan voit lukea täältä.

Syy miksi olen täysin myyty John Mastersin ihonhoitotuotteille löytyy purnukoiden raaka-aineluetteloista sekä hintalapusta. Tuotteiden hinnat ovat 38-86 euron välillä (huom. vain yksi tuote maksaa tuon 86 euroa), suurin osa tuotteista 50 euron molemmin puolin. Kun tekee katsauksen raaka-aineisiin, voi todeta, että tuotteet ovat kohtuuhintaisia ja jopa edullisia laatuunsa nähden, eikä niistä löydy aineita, joita iho ei tarvitse.

Rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle, sekä aknen jättämien arpien hoitoon John Mastersin täsmätuote on Bearberry Skin Balancing Serum. Koostumukseltaan hyvin ohuen, geelimäisen seerumin pohjan muodostavat aloe vera -mehu ja laventelivesi, jotka rauhoittavat ja uudistavat ihoa. Pajunkuoriuute sisältää luontaisesti salisyylihappoa ja on tehokas mustapäiden ja tukkeumien hoidossa, sillä se liuottaa talia syvältä huokosista kuorien ihoa hellävaraisesti. Sianpuolukka sisältää puolestaan arbutinia, joka tunnetaan tehoraaka-aineena pigmenttiläiskien hoidossa. Arbutin hidastaa tyrosinaasientsyymin aktiivisuutta ehkäisten melaniinin muodostumista, joten se ehkäisee tummien arpien syntymistä. Alppihorsmauute tasapainottaa talineritystä ja vihreän teen uute sisältää runsaasti antioksidantteja. Geelimäistä seerumia voi käyttää koko kasvoille, mutta myös paikallishoitona epäpuhtauksille vain osaan kasvoja. Seerumista jää iholle raikas tunne ja pikkuisen napakka pinta, joka ei kuitenkaan rullaa meikin alla.

Jos puolestaan kärsit herkästä, kuivasta tai pintakuivasta ihosta, on Green Tea & Rose Hydrating Serum janon ja ärsytyksen sammuttava kosteuspommi. Seerumi on koostumukseltaan ohutta ja hentoa maitoa, joka liukuu iholle kuin unelma kosteuttaen kunnolla. Aloe vera -mehu ja ruusuvesi kosteuttavat, rauhoittavat ja elvyttävät ihoa. Vihreä tee sisältää runsaasti vapailta happiradikaaleilta suojaavia antioksidantteja, kuten myös spirulina, joka kuljettaa lisäksi iholle happea. Sheavoi ja purasruohonsiemenöljy siloittavat ja pehmittävät ihon pintaa sekä pieniä juonteita. Ruusun ja kamomillan eteeriset öljyt rauhoittavat ihoa ja frankinsensi siloittaa ryppyjä.

Edellisessä osassa esittelinkin jo C-vitamiiniseerumin, mutta tuodaan se esiin vielä kertaalleen. Tämä seerumi on 10 euroa kalliimpi kuin kaksi edellistä, mutta tuote sisältää enemmän tehoraaka-aineita tiivistetyssä muodossa ja nimeäisin sen sarjan tähtituotteeksi. C-vitamiiniseerumi on erityisesti ikääntyvän, elottoman ja ennenaikaisen vanhenemisen merkeistä, kuten pigmenttiläiskistä, kärsivän ihon tehotuote. Tämän seerumin koostumus on kuin nestemäistä silkkiä ja se vain hulahtaa ihoon jättäen ihon pehmeäksi kuin vauvan peppu. Aloe vera ja ruusuvesi rauhoittavat, kosteuttavat ja elvyttävät ihoa. C-vitamiini yhdessä acerolanuutteen kanssa ehkäisee ja korjaa ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä, siloittaa ryppyjä, kosteuttaa ihoa, tasoittaa ihon pintaa, kirkastaa sen väriä sekä ehkäisee ihon tukkeutumista. Lisäksi C-vitamiini tunnetaan yhtenä tehokkaimpana pigmenttiläiskiä vaalentavana tehoaineena. Superoxide dismutaasi ja merileväuute ovat voimakkaita antioksidantteja, jotka neutraloivat vapaita radikaaleja ja suojaavat ihoa tehokkaasti ikääntymisen merkeiltä.

Naamioita John Mastersilta löytyy kaksi: Calendula Hydrating & Toning Mask sekä Moroccan Clay Purifying Mask.

Kosteuttava ja kirkastava naamio sopii kaikille ihotyypeille. Xylitylglucoside, anhydroxylitol ja xylitol aktivoivat ihon hyaluronihapon muodostusta, parantavat ihon kosteuspitoisuutta ja vahvistavat ihon suojabarriääriä. Samalla ne täyteläistävät ihoa tasoittaen juonteita. Acerolauute sisältää runsaasti vitamiineja, erityisesti C-vitamiinia, joka tekee ihon heleäksi ja elinvoimaisen näköiseksi. Myös spirulina ja oliivinlehtiuute ovat tehokkaita antioksidanttien lähteitä. Kehäkukkauute rauhoittaa ihoa ja auttaa pieniä ihovaurioita parantumaan nopeammin. Naamiota hierotaan iholle 1-2 minuutin ajan ja jätetään imeytymään 20 minuutiksi, jonka jälkeen se poistetaan esimerkiksi kostealla musliiniliinalla.

Puhdistava naamio sisältää marokkolaista rhassoul-savea, joka syväpuhdistaa toksiineja ihosta ja sisältää runsaasti iholle tärkeitä mineraaleja, jotka rauhoittavat ärtyneitä epäpuhtauksia. Copaibahartsi tunnetaan antimikrobisista ja parantavista vaikutuksistaan ja sitä käytetään mm. vaurioituneen ihon, ihottumien ja psoriasiksen hoidossa, ja se onkin loistava näppylöiden nitistäjä. Eksoottisen kuuloinen carapaöljy on kotoisin Amazoniasta ja sitä on käytetty kautta aikojen sisäisesti mm. parasiittien häätämiseen. Acaiöljy puolestaan ravitsee ihoa sekä sisältää runsaasti antioksidantteja. Niaouliöljy, kehäkukka ja tyrni nopeuttavat näppylöiden ja ärsytysten paranemista.

Vaikka naamio puhdistaa tehokkaasti, se ei kuivata ihoa, vaan auttaa näppyjä parantumaan nopeammin. Naamion rhassoul-savihiukkaset kuorivat ihoa hellävaraisesti ja kuorivaa vaikutusta voi tehostaa hieromalla naamiota iholle ensin pari minuuttia, jonka jälkeen sen annetaan vaikuttaa 20 minuuttia. Jos iholla on paljon kipeitä näppyjä, kannattaa naamio levittää siveltimellä hieromisen sijasta, jotta kuorivat hiukkaset eivät ärsytä nappyjä.

Seerumeiden ja naamioiden lisäksi haluan lopuksi nostaa esille kaksi täsmätuotetta John Mastersin ihonhoitovalikoimasta, sillä talvilomakausi on nyt vilkkaimmillaan ja moni teistä on suuntaamassa etelän aurinkoon. Matkalaukkuun kannattaa sujauttaa laadukkaiden ihonhoitotuotteiden lisäksi aurinkovoide kasvoille sekä kosteuttava suihke kasvoille ja hiuksille (täydellinen 2 in 1 tuote lomalle!). Suojakertoimella 30 varustettu aurinkovoide kasvoille on koostumukseltaan ohutta ja hyvin levittyvää. Voide sisältää hyaluronihappoa, joka auttaa ihoa säilyttämään kosteutta voimakkaassa auringossakin, rauhoittavaa kehäkukkaa sekä ihoa pehmittävää allantoiinia ja sheavoita.

Lavender Hydrating Mist on kasvoille ja hiuksille tarkoitettu kosteuttava suihke, joka sisältää yksinkertaisesti luomulaatuista laventelivettä. Se parantaa hiusten kammattavuutta ja lisää kiiltoa hiuksiin. Iholle käytettynä laventelivesi puolestaan rauhoittaa ihoa, tasapainottaa talineritystä sekä ehkäisee tulehduksia. Voit suihkia sitä kosteisiin tai kuiviin hiuksiin, käyttää kasvovetenä sekä suihkauttaa myös meikin päälle raikastaaksesi ihoa.

Eco Beauty Wellness tarjoaa John Mastersin ihonhoitotuotteista 15% alennuksen, joka on voimassa verkkokaupassa ja myymälässä 26.2.2017 asti koodilla SKINCARE15.

Mitä tuotteita olette kokeilleet John Mastersin ihonhoitokokoelmasta? Onko joku tuotteista noussut ehdottomaksi suosikiksi?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , ,

Beauty

18 kommenttia artikkeliin “3x iho-ongelma, 3x täydellinen seerumi”

 1. piu

  Kuulostaa ihanalta….. Onko seerumeissa säilöntäaineina? Tai muita turhakkeita? Sain allergisen ihoreaktion mm Maradan ja Supermood tuotteista. En ole sen jälkeen uskaltanut käyttää kuin esim May Lindstrom, Tata Harper, varmasti hyväksi todettuja tuotteita 🙂 ps. Ihanat pullot!

  • Hei Pia! Ymmärräthän, että vettä sisältävässä tuotteessa säilyvyyttä parantava aine ei ole turhake? Niitä tarvitaan suojaamaan tuote haitallisilta mikrobeiltä, hiivoilta ja sieniltä. Et taatusti halua levittää semmoista tuotetta kasvoillesi tai silmien lähelle. Ihoärsytyksen lähteitä voi olla monia ja jos olisikin mahdollista jäljittää ärsytyksen aiheuttaja, ei se tarkoita, että toisesta tuotteesta, jossa on ks. ainetta tulee välttämättä reaktiota, sillä siihen vaikuttavat oleellisesti käytetty määrä sekä kokonaisuus, johon aine on sekoitettu. Kokonaisuus on aina eri asia, kuin yksittäinen aine. Olen juuri ollut tästä aiheesta Päivi Kousan erittäin hyvällä luennolla, jossa hän nosti mm. näitä seikkoja esiin. Mayn tuotteissa ei kasvovettä lukuunottamatta käytetä lainkaan vettä, tuotteet ovat joko jauhe- tai öljysekoituksia, jolloin ne eivät tarvitse välttämättä säilöntäainetta erikseen. Tata Harperilla puolestaan on lukuisia emulsioita (vettä ja rasvaa sisältäviä tuotteita), joten tuotteissa on ihan normaalisti myös säilyvyyttä parantavat aineet. John Mastersin seerumeissa säilyvyyttä parantavat mm. haapauute (jolla myös ihonhoidollisia vaikutuksia), retiisinjuuresta fermentoimalla valmistettu yhdiste sekä pieni määrä potassium sorbatea. Tuotteet eivät sisällä yhtään mitään turhakkeita, siis eivät yhtään. Niissä on hinta-laatu kohdallaan juuri tämän vuoksi. Turhakkeiksi luokittelen itse täysin mm. ravinneköyhät aineet, joiden tarkoitus on joko a) alentaa reilusti tuotteen hintaa korvaamalla aidot kasviöljyt tai b) luoda emulsiolle silkkinen koostumus. Iho ei saa mitään tämmöisistä aineista. Näitä aineita ei JMO:n seerumeista löydy, mutta jollain tuotteet täytyy säilöä, jotta ne täyttävät kosmetiikalle asetetut turvallisuusvaatimukset. Toivottavasti tämä auttoi ymmärtämään asiaa 🙂 Ja kyllä, pullotkin ovat ihania sisällön lisäksi 🙂

 2. Jenni

  Mitä mieltä olet Dr Hauschka ihonhoitofilosofiasta,jossa yöksi iholle levitetään vain kasvovesi? Toki ihoja on erilaisia,joten joillekin varmasti sopiikin.

  • Omasta mielestäni näillä leveyksillä kasvovesi ei mitenkään riitä ja tiedän myös Dr. Hauschka -kosmetologeja, jotka eivät itsekään suosittele hoitamaan ihoa niin, vaan filosofiaa täytyy soveltaa.

 3. Heli

  Vähän aiheen vierestä kyselisin Essestä. Olisin tosi kiinnostunut kokeilemaan Essen tuotteita, erityisesti herkän ihon linjaa. Mietityttää kuitenkin tuo, että merkin tuotteita ei pitäisi käyttää muiden merkkien tuotteiden kanssa. Miten tarkkaa tuo on? Eli meneekö hoito ”pilalle”, jos silloin tällöin harvakseltaan käyttää esim. muiden merkkien puhdistusta, kuorintaa, naamiota tai vaikka balmia, tai pitää jonkun välipäivän Essen tuotteista?

  Toisena asiana kiinnostaisi hurjasti mielipiteesi Naturelleen tulleesta uudesta tuotteesta Vintner’s Daughterin öljyseerumista. Tilasin joskus kauan aikaa sitten pienen näytepakkauksen Naturisimosta, ja tuote vaikutti ainakin parin kerran kokeiluna oikein hyvältä. Hintaahan tuolla on aikamoisesti, joten ei ole tullut ostetuksi kun en niin ymmärrä sisällön päälle, että onko ainesosat todella niin timanttisia mitä hinta antaa ymmärtää. Kerro arviosi, jos päädyt joskus kokeilemaan!

  • Kaikista tärkeintä Essen kanssa on (jos haluat hoidosta Essen ihonhoitofilosofian mukaiset hyödyt, eli parantaa ihon mikrobikantaa), että päällekäin jätettävät tuotteet ovat Esseltä, eli kasvovesi, seerumi ja kosteusvoide. Mielellään myös puhdistusaine. Naamioita ja kuorintoja voi käyttää muilta sarjoilta aivan hyvin.

   Minulla on Vintner’s Daughter tällä hetkellä testissä ja siitä tulee bloggaus viikon päästä. Tuote on siis lyönyt laudalta kaikki skeptiaet odotukseni. Mieletön tuote ja joka sentin arvoinen!

 4. Minna

  Moi Katja! Heitätkö parhaat vinkit kehiin Juice Beautyn seerumimeikkivoiteelle, hankin sen kun halusin testata jotain vähän erilaista pitkän RMS-kauden jälkeen. En raaskinut hankkia primeria samaan syssyyn, miten suosittelisit pohjustamaan ihon tälle meikkivoiteelle? Kokeilin näytettä niin, että iholla oli Pain rauhoittava seerumi ja Essen nourish-voide, eikä meikkivoide levittynyt kuivimpiin kohtiin kovin ihanteellisesti. Suosittelisitko tipan vaikka Essen repair oilia alle?

  Ja levitys, onko paras väline sormet, sivellin vai vaikkapa beauty blender?

  Pakko laittaa terkkuja että iho on pysynyt talven ajan hyvässä kunnossa Essellä sekä satunnaisella Pain rauhoittavan seerumin käytöllä. Ensimmäinen talvi aikuisiällä kun iho ei tuskastuta valtavasti! 🙂

  • Mari Vee

   Katja varmaan osaa antaa asiantuntijan vastauksen, mutta annan oman vinkkini sinulle Minna myös. Eli minulla myös käytössä JB:n seerumimeikkivoide enkä hankkinut myöskään primeria. Käytän joko Esseä tai Kypristä tällä hetkellä molemmat toimivat hyvin meikin alla koska eivät rullaudu. Minullakin JB:n seerumimeikkivoiden jämähtää helposti ihoon jos siinä ei ole öljyä pikkaisen alla. Eli sekä Kypriksen että Essen kanssa laitan vähän öljyseerumia iholle myös (Essen probioottinen seerumi, joka öljypohjainen tai Kypriksen Healing Bouquet). Levitän meikkivoidetta itse sormin ja pienen määrän kerrallaan, jolloin saan itselleni tarpeeksi ohuen ja huomaamattoman lopputuloksen.

  • JB:n meikkivoide levittyy parhaiten sormilla. Jos kosteusvoiteesta tai seerumista jää iholle lainkaan kalvoa, se kyllä rullaa ilmeisesti siinä päällä. Tällöin tosiaan tuo Marinkin vinkkama öljytippa auttaa asiaan. Todella ihanaa kuulla Minna, että ihosi voi hyvin <3

 5. Elisa

  Hei! Minulle on jäänyt epäselväksi kasvoveden ja seerumin käyttö. Voiko seerumia laittaa heti kasvoveden jälkeen vai pitäisikö odottaa hetken kuivumista? Jos haluan käyttää öljyä, sen pitäisi laittaa kostutetulle naamalle. Miten saan seerumin sinne alle? Olen ymmärtänyt, ettei seerumia pitäisi laittaa aivan kostealle iholle?

  • Taputtele kasvovesi ihoon, jolloin se imeytyy. Tämän jälkeen imeytä seerumi ihoon hieromalla ja/tai taputtelemalla. Lopuksi ihoöljy, joka imeytetään hieromalla. Ei tarvitse laittaa kostealle iholle, vaan riittää, että ihon on kosteutettu tätä ennen.

 6. Mari Vee

  Ihan pakko fiilistellä, vaikkei nyt koske näitä JMO:n seerumeita, joita kyllä tekisi kokeilla myös… Nimittäin Vintner’s Daughter seerumi, josta tuossa yhdessä vastauksessa muutamalla sanalla kommentoitkin. Tilasin myös kyseisen seerumin ja odotan sitä kuin kuuta nousevaa. Olen hemmotellut ihoani nyt Esse-kauden jälkeen Kypriksen seerumeilla ja Healing Bouquet öljyllä sekä Mayn ja Mahalon naamioilla. Olen ollut äärimmäisen tyytyväinen Healing Bouquet öljyyn ja nyt on ihana kokeilla Vintner’s Daughteria, joka on ilmeisesti hieman kevyempi öljy, joka sopii passelisti keväälle meikin alle. Tilasin myös Mahalon Petal kosteuttavan naamion, jota en ole aikaisemmin kokeillut (hyvä syy tilata kun Essen kosteuttava naamio loppui, yritän käyttää hyvät tuotteet loppuun ja hankkia sitten uuden ja tässä oli hyvä syy kokeilla Petal Mask). Lisäksi tulossa on myös Mahalon The Unveil puhdistusbalmi, jota myös innolla odotan. Vihreä väri on jo itsessään kutkuttava. Eli uusia ihanuuksia tulossa! Vintner’s Daughter oli kallis, mutta niin on Kypriksen öljytkin. Mutta mikä ihanaa, niin tuotteet tuntuvan olevan mielettömän riittoisia!

  Ai niin, bongasin Mayn sivuilta mielenkiintoisen putsariöljyuutuuden; the pendulum potion. Oletko ehtinyt kokeilemaan? Tuleekohan meille tännekin jossain vaiheessa?

  • Pitäisit varmasti C-vitamiiniseerumista! Sen koostumus on ihan maaginen, vaikka mitään taikatemppuja siinä ei olekaan käytetty. Ja juuri siinä piilee sen salaisuus! Monet sarjat kikkailevat turhaan koostumuksilla, jolloin lopputulos on yleensä kalvo iholla.

   Unveil ja Vintner’s Daughter ovat molemmat aivan pökerryttäviä! Niistä on tulossa juttua pian. May on Instagramissa antanut maistiaisia Pendulum Potionista jo vuoden päivät. Saapuu taatusti Suomeenkin, toivottavasti lähiaikoina 🙂

 7. Mari Vee

  Kiitos Katja,c-vitamiiniseerumi lähtee nyt sitten kokeiluun. Uskon myös, että pidän siitä, koska kuvailusi perusteella on juuri sellainen, jota ihoni janoaa ja on mukava kokeilla esim. Kypriksen Antioksidant Dew seerumin tilalla eli mukava vaihdella jos kaikki vaihtoehdot ovat huippuja ja vaihtoehtoja ei ole liikaa (purnukkahullulle vaikeaa, mutta olen yrittänyt pitäytyä lemppareissa…).

  Kiva kuulla, että Unveil ja Vintner’s Daughter ovat mielestäsi huippuhyviä. En malta itse odottaa, että postista tulee kuittaus, että paketin voi noutaa. Kerron kommenttini ja kokemukseni sitten jos/kun teet jutun näistä.

 8. Annikki

  Hei,mitä mieltä olet Vintner`s Daughterin seerumista? oletko kerennyt kokeilla…hirveästi haluttaisi hankkia,kun lukee arvosteluja, Aika hintavaa kyllä,mutta jos on niin hyvää kuin kehutaan niin kyllä sijoitan ehdottomasti =)

 9. Nuppu

  Heippa, oletkohan kuullut sellaisesta suomalaisesta sarjasta kuin Niki Newd, en oikein nettisivujen kautta päässyt perille, että oisko nämä jopa luonnonkosmetiikkaa?

  • Juu olen kuullut, mutta en tunne tarkemmin ja sarjan sivuilla ei ole incejä, mutta luonnonkosmetiikkana sarja itseään markkinoi ja kyllä se siltä vaikuttaa. Mutta pitäisi nähdä incit.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>