Beauty

3x iho-ongelma, 3x täydellinen seerumi

Beauty | 17.2.2017 | Katja Kokko

  

Yhteistyössä Eco Beauty Wellness, sisältää alekoodin

Nyt kuulolle kaikki täydellistä seerumia metsästävät, erityisesti, jos kärsit rasvaisesta ja epäpuhtaasta ihosta, pigmenttiläiskistä, herkkyydestä ja pintakuivuudesta tai ennenaikaisen ikääntymisen merkeistä. Kuukausi sitten esittelin luonnollisten hiustuotteiden guruna tunnetun John Mastersin ihonhoitosarjan, jolle seuraa nyt jatkoa. Parrasvaloihin pääsevät tässä jatko-osassa sarjan täsmätuotteet: seerumit, naamiot ja aurinkovoide kasvoille. Jutun edellisen osan voit lukea täältä.

Syy miksi olen täysin myyty John Mastersin ihonhoitotuotteille löytyy purnukoiden raaka-aineluetteloista sekä hintalapusta. Tuotteiden hinnat ovat 38-86 euron välillä (huom. vain yksi tuote maksaa tuon 86 euroa), suurin osa tuotteista 50 euron molemmin puolin. Kun tekee katsauksen raaka-aineisiin, voi todeta, että tuotteet ovat kohtuuhintaisia ja jopa edullisia laatuunsa nähden, eikä niistä löydy aineita, joita iho ei tarvitse.

Rasvaiselle ja epäpuhtaalle iholle, sekä aknen jättämien arpien hoitoon John Mastersin täsmätuote on Bearberry Skin Balancing Serum. Koostumukseltaan hyvin ohuen, geelimäisen seerumin pohjan muodostavat aloe vera -mehu ja laventelivesi, jotka rauhoittavat ja uudistavat ihoa. Pajunkuoriuute sisältää luontaisesti salisyylihappoa ja on tehokas mustapäiden ja tukkeumien hoidossa, sillä se liuottaa talia syvältä huokosista kuorien ihoa hellävaraisesti. Sianpuolukka sisältää puolestaan arbutinia, joka tunnetaan tehoraaka-aineena pigmenttiläiskien hoidossa. Arbutin hidastaa tyrosinaasientsyymin aktiivisuutta ehkäisten melaniinin muodostumista, joten se ehkäisee tummien arpien syntymistä. Alppihorsmauute tasapainottaa talineritystä ja vihreän teen uute sisältää runsaasti antioksidantteja. Geelimäistä seerumia voi käyttää koko kasvoille, mutta myös paikallishoitona epäpuhtauksille vain osaan kasvoja. Seerumista jää iholle raikas tunne ja pikkuisen napakka pinta, joka ei kuitenkaan rullaa meikin alla.

Jos puolestaan kärsit herkästä, kuivasta tai pintakuivasta ihosta, on Green Tea & Rose Hydrating Serum janon ja ärsytyksen sammuttava kosteuspommi. Seerumi on koostumukseltaan ohutta ja hentoa maitoa, joka liukuu iholle kuin unelma kosteuttaen kunnolla. Aloe vera -mehu ja ruusuvesi kosteuttavat, rauhoittavat ja elvyttävät ihoa. Vihreä tee sisältää runsaasti vapailta happiradikaaleilta suojaavia antioksidantteja, kuten myös spirulina, joka kuljettaa lisäksi iholle happea. Sheavoi ja purasruohonsiemenöljy siloittavat ja pehmittävät ihon pintaa sekä pieniä juonteita. Ruusun ja kamomillan eteeriset öljyt rauhoittavat ihoa ja frankinsensi siloittaa ryppyjä.

Edellisessä osassa esittelinkin jo C-vitamiiniseerumin, mutta tuodaan se esiin vielä kertaalleen. Tämä seerumi on 10 euroa kalliimpi kuin kaksi edellistä, mutta tuote sisältää enemmän tehoraaka-aineita tiivistetyssä muodossa ja nimeäisin sen sarjan tähtituotteeksi. C-vitamiiniseerumi on erityisesti ikääntyvän, elottoman ja ennenaikaisen vanhenemisen merkeistä, kuten pigmenttiläiskistä, kärsivän ihon tehotuote. Tämän seerumin koostumus on kuin nestemäistä silkkiä ja se vain hulahtaa ihoon jättäen ihon pehmeäksi kuin vauvan peppu. Aloe vera ja ruusuvesi rauhoittavat, kosteuttavat ja elvyttävät ihoa. C-vitamiini yhdessä acerolanuutteen kanssa ehkäisee ja korjaa ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä, siloittaa ryppyjä, kosteuttaa ihoa, tasoittaa ihon pintaa, kirkastaa sen väriä sekä ehkäisee ihon tukkeutumista. Lisäksi C-vitamiini tunnetaan yhtenä tehokkaimpana pigmenttiläiskiä vaalentavana tehoaineena. Superoxide dismutaasi ja merileväuute ovat voimakkaita antioksidantteja, jotka neutraloivat vapaita radikaaleja ja suojaavat ihoa tehokkaasti ikääntymisen merkeiltä.

Naamioita John Mastersilta löytyy kaksi: Calendula Hydrating & Toning Mask sekä Moroccan Clay Purifying Mask.

Kosteuttava ja kirkastava naamio sopii kaikille ihotyypeille. Xylitylglucoside, anhydroxylitol ja xylitol aktivoivat ihon hyaluronihapon muodostusta, parantavat ihon kosteuspitoisuutta ja vahvistavat ihon suojabarriääriä. Samalla ne täyteläistävät ihoa tasoittaen juonteita. Acerolauute sisältää runsaasti vitamiineja, erityisesti C-vitamiinia, joka tekee ihon heleäksi ja elinvoimaisen näköiseksi. Myös spirulina ja oliivinlehtiuute ovat tehokkaita antioksidanttien lähteitä. Kehäkukkauute rauhoittaa ihoa ja auttaa pieniä ihovaurioita parantumaan nopeammin. Naamiota hierotaan iholle 1-2 minuutin ajan ja jätetään imeytymään 20 minuutiksi, jonka jälkeen se poistetaan esimerkiksi kostealla musliiniliinalla.

Puhdistava naamio sisältää marokkolaista rhassoul-savea, joka syväpuhdistaa toksiineja ihosta ja sisältää runsaasti iholle tärkeitä mineraaleja, jotka rauhoittavat ärtyneitä epäpuhtauksia. Copaibahartsi tunnetaan antimikrobisista ja parantavista vaikutuksistaan ja sitä käytetään mm. vaurioituneen ihon, ihottumien ja psoriasiksen hoidossa, ja se onkin loistava näppylöiden nitistäjä. Eksoottisen kuuloinen carapaöljy on kotoisin Amazoniasta ja sitä on käytetty kautta aikojen sisäisesti mm. parasiittien häätämiseen. Acaiöljy puolestaan ravitsee ihoa sekä sisältää runsaasti antioksidantteja. Niaouliöljy, kehäkukka ja tyrni nopeuttavat näppylöiden ja ärsytysten paranemista.

Vaikka naamio puhdistaa tehokkaasti, se ei kuivata ihoa, vaan auttaa näppyjä parantumaan nopeammin. Naamion rhassoul-savihiukkaset kuorivat ihoa hellävaraisesti ja kuorivaa vaikutusta voi tehostaa hieromalla naamiota iholle ensin pari minuuttia, jonka jälkeen sen annetaan vaikuttaa 20 minuuttia. Jos iholla on paljon kipeitä näppyjä, kannattaa naamio levittää siveltimellä hieromisen sijasta, jotta kuorivat hiukkaset eivät ärsytä nappyjä.

Seerumeiden ja naamioiden lisäksi haluan lopuksi nostaa esille kaksi täsmätuotetta John Mastersin ihonhoitovalikoimasta, sillä talvilomakausi on nyt vilkkaimmillaan ja moni teistä on suuntaamassa etelän aurinkoon. Matkalaukkuun kannattaa sujauttaa laadukkaiden ihonhoitotuotteiden lisäksi aurinkovoide kasvoille sekä kosteuttava suihke kasvoille ja hiuksille (täydellinen 2 in 1 tuote lomalle!). Suojakertoimella 30 varustettu aurinkovoide kasvoille on koostumukseltaan ohutta ja hyvin levittyvää. Voide sisältää hyaluronihappoa, joka auttaa ihoa säilyttämään kosteutta voimakkaassa auringossakin, rauhoittavaa kehäkukkaa sekä ihoa pehmittävää allantoiinia ja sheavoita.

Lavender Hydrating Mist on kasvoille ja hiuksille tarkoitettu kosteuttava suihke, joka sisältää yksinkertaisesti luomulaatuista laventelivettä. Se parantaa hiusten kammattavuutta ja lisää kiiltoa hiuksiin. Iholle käytettynä laventelivesi puolestaan rauhoittaa ihoa, tasapainottaa talineritystä sekä ehkäisee tulehduksia. Voit suihkia sitä kosteisiin tai kuiviin hiuksiin, käyttää kasvovetenä sekä suihkauttaa myös meikin päälle raikastaaksesi ihoa.

Eco Beauty Wellness tarjoaa John Mastersin ihonhoitotuotteista 15% alennuksen, joka on voimassa verkkokaupassa ja myymälässä 26.2.2017 asti koodilla SKINCARE15.

Mitä tuotteita olette kokeilleet John Mastersin ihonhoitokokoelmasta? Onko joku tuotteista noussut ehdottomaksi suosikiksi?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , , ,