AstrologiaBody & Mind

Uudenkuun ajankuva 8.2. – 9.3.2016

Astrologia | Body & Mind | 8.2.2016 | Kirsi Halla-Seppälä

Melkoinen kuukausi takana, eikö totta? Siinä missä tammikuun uusikuu Kauriissa vei meidät tiukkoihin paikkoihin, nosti esiin menneisyyden haamuja ja testasi sitä miten kestämme katsoa totuutta silmiin, helmikuu tuo ihanan vapautuneen tuulahduksen.

Vesimies-uusikuu  (8.2.) aloittaa kiinalaisen astrologian mukaisen Tuli-Apinan vuoden, ja taas kerran kiinalaisen sekä länsimaisen astrologian teemat osuvat yksiin paremmin kuin hyvin. Vaikka Vesimies ei edustakaan tulen elementtiä, on se johtavan planeettansa Uranuksen mukaisesti yllätyksellinen, arvaamaton, yksilöllinen, epäsovinnainen ja määritelmiä karttava oman polun kulkija, josta on vaikea sanoa onko kyseessä nero, hullu, idealistinen maailmanparantaja vai aikaansa edellä oleva tietäjä ja visionääri. Todennäköisesti kaikkea tätä ja vähän lisää.

vesimies uusikuu 2016 ©kirsihallaseppala

Uudenkuun kartalla sodanjumala Mars on Skorpionissa, haastavassa kulmassa Aurinkoon ja Kuuhun. Rakkautta ja arvoja edustava Venus on Kauriissa samassa paketissa Pluton ja Merkuriuksen kanssa. Tämä kaikki tuo aikaan ehdottoman ja laatutietoisen sävyn. Arvojärjestys saattaa kirkastua yllättävällä tavalla, eikä riman ali ole enää mahdollista ryömiä. Sisällämme asustava tiukka koulumestari näpäyttää karttakepillä sormille heti, jos olemme tyytymässä johonkin arvollemme sopimattomaan tai tekemässä kyseenalaisia kompromisseja itsellemme tärkeiden asioiden suhteen. Kun tietää mitä haluaa ja mitä ansaitsee, ei voi enää tyytyä yhtään vähempään.

Merkurius pääsee pois perääntymisjaksonsa varjoalueelta juuri sopivasti ystävänpäivänä (14.2.), mikä viimeistään kehottaa karistamaan vanhat suolat sydämestä ja jättämään taakse uskomukset ja käyttäytymismallit, jotka pitävät meidät kiinni menneisyydessä. Uudet tuulet puhaltavat ja on aika ottaa askelia ja ylittää rajoja, joita ei ole koskaan aikaisemmin ollut mahdollista ylittää. Vaikka jokin asia olisi elämässäsi aina mennyt tietyn kaavan mukaan, tämä on se aika kun voit huomata kuvion muuttuneen.

Nämä yllä mainitut planeettasijainnit, kuin myös lähestyvä auringonpimennys (9.3.), laulavat kaikki samaa laulua, joka on nimeltään omistautuminen intohimolle. Ajan laatu on intensiivistä, tinkimätöntä ja jopa polttavaa, joten pidä hyvä huoli hyvinvoinnistasi ja arkielämäsi tasapainosta, erityisesti jos olet herkkä ja sinulla on taipumusta ylivirittyneisyyteen. Ajan energiat ovat nyt sellaiset, että letkeämpikin henkilö saattaa huomata olevansa kierroksilla missionsa suhteen tai aivan ilman syytä, ja onkin hyvä antaa itsensä upota täysin rinnoin siihen, mikä saa sielun laulamaan ja mille sisäiset liekit lepattavat.

Edistystä, uusia mahdollisuuksia sekä rajojen rikkomista edustava Uranus on uudenkuun kartalla kauniissa kulmassa Aurinkoon ja Kuuhun, mutta heittää Marsille hervotonta latausta, joka pahimmillaan saa valvomaan oman intohimoprojektin äärellä. Rajat ja tasapaino ovat tämän kuunkierron tärkeimmät apukeinot siihen, että edistys on rakentavaa eikä mene yli äyräiden kuormittaen ja kuumottaen systeemiä turhaan. Paras asenne tähän aikaan on siis olla tarkkana mihin aikaasi ja energiaasi panostat (arvot!) ja uskaltaa antaa itsensä imeytyä kokonaisvaltaisesti tärkeäksi todetun asian ytimeen unohtamatta sitä tosi asiaa, että olet ihminen etkä kone.

Jos vain annat, ajan energia vie sinut uusien mahdollisuuksien äärelle ja auttaa sinua rikkomaan rajoitukset, jotka estivät villeimpiä unelmiasi toteutumasta. Tämä aika kysyy sinulta, kuinka vapaa uskallat olla?

Kuukauden keskeiset teemat: Vapautuminen, eteneminen, uusiutuminen, tulevaisuuden visiot, uudet askeleet, uusi suunta, riskinotto, vaiston varassa heittäytyminen, vanhojen toimintamallien hylkääminen, pelon kyseenalaistaminen, hullunrohkeus, irrottelu, kapinointi, äkkiriuhtaisut, epäsovinnaisuus, ratkaisukeskeisyys, uudet ideat ja näkökulmat, vallankumous.

Kuukauden astrologiset koodit: Mars kolmio Khiron, Mars sekstiili Jupiter, Merkurius siirtyy Vesimieheen, Venus siirtyy Vesimieheen, Aurinko siirtyy Kaloihin, Jupiter oppositio Khiron, Aurinko yhtymä Neptunus, Mars siirtyy Jousimieheen, auringonpimennys Kaloissa.

 

 

kirsihsxxxKirsi Halla-Seppälä – ratkaisukeskeinen terapeutti, astrologi, kouluttaja, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja

Kirsi on työskennellyt astrologina ja näkijänä, kirjoittanut, kouluttanut ja luennoinut itsetuntemusastrologiasta ja elämäntaidosta n. 20 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen. Kouluttamisen ohella Kirsi vastaanottaa asiakkaita niin astrologin, näkijän kuin terapeutinkin roolissa, sillä hän opiskelee parhaillaan myös psykoterapeutiksi Bristolin yliopiston ja Helsingin Psykoterapiainstituutin oppilaana.

http://kirsihallaseppala.fi/

 

Avainsanat: