Body & Mind

Syksyn 2016 joogakurssit

Body & Mind | 17.5.2016 | Katja Kokko

DSC_2352

Syksyllä 2016 opetan kokonaista viisi viikkotuntia, sillä nyt vakkarioppilaita alkaa olemaan sen verran, että jatkotasolle täytyy järjestää oma kurssi ja alkeiskurssi pitää omanaan. Lisäksi kevään hitti, miesten jooga, jatkuu edelleen, mutta korostan silti, että miehet ovat tervetulleita mille tahansa tunneille.

Painotan opetuksessani laadukasta tekemistä ennemmin, kuin nopeaa etenemistä. Se tarkoittaa voiman kasvattamista heti harjoituksen alkumetreiltä saakka, jotta syvät tukilihakset alkavat voimistua. Lisäksi hiomme oikeita linjauksia ja tekniikkaa. Tavoitteeni on, että oppilas ottaa itse vastuun omasta harjoituksestaan ja ymmärtää mitä tekee. Kun harjoitusta tehdään laadukkaasti, se vaikuttaa koko hyvinvointiimme mielen rauhoittuessa sekä kehon avautuessa ja voimistuessa.

Astangajooga sopii kaiken ikäisille ja kokoisille. Lihasten jäykkyys ei ole este, vaan pikemminkin hyvä syy aloittaa jooga. Erityisesti istumatyötä tekeville astangajooga on erinomainen harjoitus, joka tukee terveyttä pitkällä aikavälillä.

DSC_2435

Joogakurssit järjestetään Hyvinvoimalassa/Rööperin aamujoogassa osoitteessa Merimiehenkatu 21. Kaikille tunneille ei ole pakko osallistua ylitsepääsemättömän esteen sattuessa, mutta tällöin saat toki parhaan hyödyn irti kurssista. Jos et pääse osallistumaan jollekin tunnille, voit tulla korvaavalle tunnille samalla viikolla jonain toisena päivänä.

Astangajoogan alkeiskurssi 30.8.-3.11.2016

Tunnit tiistaisin klo 17.30-19.30 ja torstaisin klo 19.10-20.40

Alkeiskurssi sopii niille oppilaille, jotka eivät ole koskaan tehneet astangajoogaa. Aloitamme aivan alusta tehden ohjattua harjoitusta ja siirrymme muutaman harjoittelukerran jälkeen pikkuhiljaa mysoreharjoitukseen, eli itsenäisesti tehtävään harjoitukseen, jolloin ohjaus on vielä yksilöllisempää. Tiistain tunneilla on aina vaihtuva teema, jolloin käymme yksityiskohtaisesti läpi asanoiden linjauksia sekä tekniikkaa.

Alkeiskurssin hinta on 260 € (sis. alv 10 %). Opiskelijat, työttömät ym. pienituloiset voivat halutessaan maksaa kurssin kahdessa osassa. Kurssi sisältää 20 harjoituskertaa.

Astangajoogan alkeisjatkokurssi 29.8.-7.11.2016

Tunnit maanantaisin klo 17.30-19.20 ja keskiviikkoisin klo 17.30-19.30

Alkeisjatkokurssi on tarkoitettu niille oppilaille, jotka ovat jo tehneet astangajoogaa joko itsenäisenä mysoreharjoitteluna tai ohjattuna. Kurssilla tehdään mysoreharjoitusta johon ensikertalaiset opastetaan mukaan, lunttilapun käyttö on myös aluksi sallittua. Kurssi sopii tasoltaan ykkössarjaa tai kakkossarjan alkua tekeville oppilaille. Painotan kurssilla yksilöllistä ohjausta sekä omaan harjoitukseen keskittymistä, mutta tarpeiden ja oppilaiden toiveiden mukaan otamme käsittelyyn erilaisia teemoja. Kurssin vieraileva opettaja on Magnus Appelberg, joka tulee pitämään workshopin myöhemmin päätettävästä aiheesta (otan tähän oppilaiden toiveita vastaan).

Alkeisjatkokurssin hinta on 280 € (sis. alv 10 %). Opiskelijat, työttömät ym. pienituloiset voivat halutessaan maksaa kurssin kahdessa osassa. Kurssi sisältää 21 harjoituskertaa.

Miesten jooga 29.8.-7.11.2016 

Tunnit maanantaisin klo 19.30-21.00

Miesten jooga on miehille tarkoitettu matalan kynnyksen rento astangajoogakurssi. Mukaan voivat tulla kaiken tasoiset oppilaat aivan ensikertalaisia myöten. Teemme kurssilla ohjattua harjoitusta ja käymme läpi tekniikkaa sekä bandhojen, eli lihaslukkojen käyttöä. Tason mukaan ja ryhmän toiveista riippuen voimme kurssin loppupuolella kokeilla myös itsenäistä mysoreharjoittelua.

Miesten joogan hinta on 175 € (sis. alv 10 %). Opiskelijat, työttömät ym. pienituloiset voivat halutessaan maksaa kurssin kahdessa osassa. Kurssi sisältää 11 harjoituskertaa.

Sitovat ilmoittautumiset sähköpostilla katja(at)katjakokko.com. Ilmoittautumisen jälkeen saat maksuohjeet. Vahvistat paikkasi maksamalla kurssimaksun 14 vrk sisällä ilmoittautumisesta. 

Lämpimästi tervetuloa venymään, voimistumaan ja löytämään joogan ilo kaikki rautakanget, spagettikäsivarret ja sohvaperunat!

DSC_2309

Kuvat Denis Vinokur

Avainsanat: , ,