Beauty

Täydellisyyttä hipova Suki

Beauty | 13.8.2014 | Katja Kokko

DSC_0011

Ennen tämän postauksen lukemista, suosittelen lukaisemaan edellisen kirjoitukseni alfahydroksihapoista.

Kuten kerroin eilen, olen hedelmähappojen vahva puolestapuhuja, sillä niiden tehot ovat silminnähden huikeita, mutta sen lisäksi iholle hyvää tekevien ominaisuuksien lista on muutoinkin vakuuttava. Mielestäni täydellinen ihonhoitosarja perustuu hedelmähappoihin, antioksidantteihin, kylmäpuristettuihin kasviöljyihin ja noudattaa luonnonkosmetiikan periaatteita.

DSC_0055

Seuraan aktiivisesti luonnonkosmetiikkamarkkinoita erityisesti Suomen rajojen ulkopuolella, sillä tänne tunnetusti kaikki uusi rantautuu hieman viiveellä, jos ollenkaan. Tällä kertaa olen kuitenkin löytänyt kaksi huippumerkkiä Suomesta.

Yhdysvaltalainen Suki ei ole Suomen markkinoilla mikään uutukainen, mutta veikkaan silti, että monet teistä eivät tunne tuotteita tai ole kokeillut niitä. Sarja on ehdottomasti testaamistani uutukaisista täydellisyyttä hipova.

DSC_0020

Sukin tuotteet ovat erittäin teknisiä, mitä rakastan. Laadukkassa tuotteessa täytyy olla laadukas koostumus. Lisäksi tuotteet ovat 100 % luonnollisia. Muistin virkistämiseksi kerrattakoon, että sertifioitu luonnonkosmetiikka sallii hyvin rajoitetusti pienen määrän synteettisiä ainesosia, ja jos tutkailee melkein minkä tahansa Ecocert-sertifioidun tuotteen inci-listaa, niissä on aina pieni määrä synteettisiä raaka-aineita. Itse en koe tuommoisia lähes olemattomia määriä millään tavalla haitalliseksi, etenkin kun sallitut aineet on tarkkaan säädelty. Mutta jos 100 % luonnollinen on mahdollista, niin aina parempi.

Sukin lähtökohtana on tuloksellisuus ihonhoidossa. Rakastan. Tuotteita on kehitelty erityisesti yleisimpien iho-ongelmien hoitoon, kuten akneen, rosaceaan, dermatiittiin ja atopiaan. Tuotevalikoimasta löytyy kuluttajatuotteiden lisäksi ammattilaistuotteet.

Minä sain testiin Naturelle-verkkokaupasta kaksi Sukin ammattilaistuotetta: entsymaattisen kuorinnan sekä puhdistavan seerumin.

DSC_0028DSC_0045DSC_0046

Kuorinta on huippu. Siis H U I P P U. Jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen ihosta tuli ihanan kirkas ja huokoset katosivat jäljettömiin, mutta toisella kertaa iholle jäi mieletön uutuuden hehku. Tuote on yksinkertaisesti täydellinen. Pidän miedosti kihelmöivästä tunteesta, jonka se saa aluksi aikaan – merkki siitä, että hedelmähapot todella purevat. Kaiken lisäksi kuorinta on täydellinen spot killer -hoito yöksi. Sitä voi sivellä pahimpiin näppyihin yöksi ja avot, viimeistään kahdessa yössä näpyt ovat tipotiessään.

Kuorinnan vaikuttavien aineiden lista on vakuuttava: mm. papaija-, kurpitsansiemen-, omena-, mustikka-, paju-, sitruuna-, appelsiini- ja karpalouutteet sisältävät hedelmähappoja. Paju-uutteessa on puolestaan luonnostaan salisyylihappoa – loistava raaka-aine tehostamaan puhdistavaa vaikutusta, sillä myös se kuorii ihoa keratolyyttisesti. Tuotteesta löytyy myös ihoa rauhoittavia ja ravitsevia kamomillaa, kehäkukkaa ja ruusunmarjaa (jossa on runsaasti A-vitamiinia, huippulisä tämmöiseen tuotteeseen!).

DSC_0021DSC_0025DSC_0032

Seerumi on puolestaan heittämällä tehokkain puhdistava seerumi, jota olen koskaan kokeillut ja sen kertoo kyllä jo pelkkä inci-listakin: paju- ja omenauutteetkiin ne täällä hääräävät heti listan kärjessä. Lisäksi tuotteessa on tulehduksia, epäpuhtauksia ja talineritystä rauhoittavia ainesosia (mm. rauhoittavaa bisabololia sisältävää candeia-uutetta, echinaceaa ja intiaanien käyttämää goldenseal-yrttiä). Seerumi vähentää ihon tukkoisuutta ja vaikutukset yhdessä kuorinnan kanssa näkyvät jo alle viikossa.

Mielestäni puhdistavan seerumin perusajatus täytyy olla hedelmähapot mietona pitoisuutena, tulehdusta hillitsevät ja supistavat raaka-aineet sekä rauhoittavat ja kosteuttavat raaka-aineet. Käytän seerumia aamuin illoin ja päälle sivelen tämän hetkistä lempparivoidettani, joka näillä helteillä myös viilentää ihanasti.

Toistaiseksi en ole testannut muita tuotteita Sukilta, mutta tämän perusteella kokeilut tulevat jatkumaan pitkään ja hartaasti. Palataan siis asiaan!

DSC_0035

DSC_0054

Tuotteet saatu testiin Naturelle-verkkokaupasta.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,

Beauty

22 kommenttia artikkeliin “Täydellisyyttä hipova Suki”

 1. papayana

  Heips,
  miten vertaisit tätä puhdistavaa seerumia tehoiltaan Absolutionin vastaavaan? Eroja varmasti löytyy, ja mielipiteesi tulisi todella tarpeeseen päätökseni helpottamisessa. Etsin siis tuotetta, joka nitistäisi näpyt mahdollisimman tehokkaasti (:

 2. Eliina

  Hei!

  Mietin myös Sukin eroja verrattuna Absolutionia vastaan.. Molempia tuotteita olen käyttänyt. Suki puhdistustuotteiden ja päivävoiteen tehosta hämmästyin, mutta myös absolutionin tuotteet tuntuvat myös tehokkailta. Molemmat ja etenkin Suki on auttanut ihoani huomattavasti (käsrin ruusufinnistä tai aikuisiän aknesta) Ehkäpä nämä tuotteet tulevat pysymään iloisessa ”sekakäytössä” peilikaapissani ;)Nimittäin päätöstä suosia jompaakumpaa en voi tehdä 😀 Uskaltaako tuota kuorintaa kokeilla ruusufinni-iholle? kuorintojen kanssa olen ollut tosi varovainen. Absolutionin kuorintaa olen uskaltanut käyttää ja on toiminut ihan ok.

  • Sarjat ovat keskenään erilaisia, en siksi edes vertaa niitä. Absolution on TODELLA tehokas, sen voin sanoa, sillä tunnen jokaisen tuotteen läpikotaisin. Sukin osalta minulla on kokemusta vain näistä kahdesta tuotteesta ja tehoa löytyy hedelmähappojen ansiosta.

   Ruusufinnille tämä kuorinta ei sovi! Suosittelen pysymään Absolutionin kuorinnassa (jossa on pieni määrä hedelmähappoja), jos se on tuntunut hyvältä, myös Iroisien kuorinta sopii herkälle iholle. Täytyypä tutkailla löytyy rosacealle miedompaa kuorintaa, tämä on joka tapauksessa liian jytyä herkkikselle. Olen sekakäytön kannattaja, sillä intohimoni purnukoihin, uusiin sarjoihin ja raaka-aineisiin loppuu tuskin koskaan.

 3. Mari Vee

  Olin pari postausta sitten kiinnostunut Kahinan kirkastavasta seerumista, mutta koska ostaminen hankalaa niin tästä suki sarjasta löytyy myös kirkastava seerumi, joka vaikuttaa tehokkaalta ja aion kokeilla sitä siis muutamaan pigmenttilaikkuuni. Lisäksi ostoslistalle päätyy tuo puhdistava seerumi. Käytän laajasti Absolutionin tuotteita ja todella RAKASTAN niitä ja uskon että nämä pari lisäseerumia tekevät ihoni vielä onnellisemmaksi. Minulle tuo Absolutionin puhdistava seerumi sopii loistavasti, mutta voin sitten vaikka vuorotella tämän suki sarjan puhdistavan seerumin kanssa. Ja sukin kirkastava seerumi tulee puolestaan tarpeeseen, koska vaikka Absolutionin ihana Energie seerumi on hyvä iholleni, niin seerumi ei tehoa pigmenttikohtiin kovinkaan tehokkaasti. Tosin tuskin täysin vaalenevat olemattomiin koskaan, mutta pienikin vaaleneminen on hyvä juttu. Tosin olen oppinut niiden kanssa elämään eikä kovin pahasti pistä silmään. Hyvä suoja päivisin on se tärkein juttu mielestäni, jotta ei tummene tai tule lisää laikkuja.

  • Kokeile ihmeessä Sukin kirkastavaa seerumia, uskon, että se on hyvä ainakin näiden kokeilujen perusteella. Minulla on myös vakkarikäytössä useita tuotteita Absolutionilta, mutta uudet ja tehokkaat tuttavuudet ovat aina tervetulleita peilikaappiin. Ja toistaiseksi en ole vielä koskaan törmännyt sarjaan, jossa kaikki olisi juuri omalle iholleni täydellistä, siksi poimin eri sarjoista suosikkini. Minä olen käyttänyt Energie-seerumia kuumimpina kesäpäivinä, jos olen ollut auringossa koko päivän, se rauhoittaa ihoa tehokkaasti. Aurinkosuoja on tosiaan paras tapa ehkäistä pigmenttiläiskien syntymistä.

 4. Mari Vee

  Juu, Energie seerumi on ihanan rauhoittava tuote. Ja jos tulee sellaisia isompia hormonipaiseita, niin olen laittanut yöksi Absolutionin puhdistavaa seerumia ja sitä ennen Energie seerumin koko kasvoille rauhoittamaan punoitusta ja aamulla iho on silminnähden tasaisemman sävyinen punoituksesta eli nämä kaksi toimii ihollani hyvin kun energie rauhoittaa tulehduksen punoitusta ja controle seerumi sitten puhdistaa ja nitistää näppylää pienemmäksi.

 5. Untuvaa

  Minä rakastan Sukin tuotteira. Suosittelen lämpimästi niistä juuri näitä Katjan testaamia tuotteita sekä lisäksi savinaamiota (toimii myös yökäytössä tukkeumien päällä), kuorivaa puhdistustahnaa/raetta, tasapainottavaa kasavoöljyä, kirkasravaa seerumia (toimii maksaläiskiin hillitysti). Sarjan todelliset helmet ovat puhdistugeeli (rauhoittaa) ja tasapainottava kasvovesi. Näitä kahta vastaavaa mykistävän täydellistä tuotetta en ole muista sarjoista löytänyt. Tuo kasvovesi on jotain, minkä jokaisen naisen tulisi kokea. Katja, sinun käyttökokemus tuosta kasvovedestä kiinnostaisi kovasti. Vaikka sarjan useasta tuotteesta näin paljon tykkäänkin, niin tästä sarjasta en taas löytänyt täysin minulle sopivaa kosteusvoidetta. Onneksi sitä voi tosissaan olla onnellinen sekakäyttäjä.

 6. Mari Vee

  Patykan 3 vaiheinen puhdistussetti (hamamelis kasvovedellä) on minullekin ihan voittamaton, mutta mökillä ja reissuissa hankala roudata mukana (erityisesti öljyä) ja sillon reissussa mukana Patukan minttuputsari ja kasvovesi. Tätä Sukin putsaria voisi kokeilla, mutta käyköhän silmämeikin poistoon. Patykan minttuputsarilla kun voi onneksi pestä kevyen silmämeikinkin mökkireissulla eikä silmät ärsyynny vaikkei varsinaisesti ole kaiketi silmämeikin poistoon tarkoitettu. Tilasin eilen kirkastavan ja puhdistavan seerumin ja kuorinnan ja tunnelma on kuon jouluna konsanaan kun ei malttaisi odottaa paketin saapumista.

  • Heippa Mari, sain tämmöisen kommentin juuri Kahinasta kertovaan postaukseen: ”Kiitos ihana Katja vinkistä. Olen jo pitkään seuraillut sun vinkkejä ihonhoitotuotteiden ja meikkien osalta ja poiminut sieltä välillä kokeiluun itselleni sopivia tuotteita. Ja nyt tuli ihan nappi suositus seerumin osalta. Tilasin sekä seerumin että suihkeen ja varsinkin seerumi toimii mun iholla kuin taika. Iho kirkastuu ja vanhatkin pigmenttiläiskät (aurinko ja akne) vaalenevat. Ihan superia kun annat asiantuntevia vinkkejä testailemistasi tuotteista niin ei tarvitse itse ostaa sikaa säkissä eikä keksiä pyörää uudestaan.”

 7. Mari Vee

  Kiitos vinkistä! Täytyy sitten vaan uskaltaa ostaa se Kahinakin (pelkään noita paypal maksujuttuja kun en haluaisi antaa luottokorttitietoja mihinkään…) jossain vaiheessa koska nyt tietää että se tehoaa. Toivotaan, että sitä saisi ostaa jostain kauneushoitolastakin pian kun kerran hyviä tuotteita ovat. Aion nyt olla koekaniinina tälle tilaamalleni Suki sarjalle ja yhdistän siis ne ostamani seerumit ja kuorinnan Patykan puhdistustrion ja Absolutionin tuotteiden kanssa siten, että käytän kirkastavaa seerumia kuitenkin aina aamuin illoin. Ja sitä Sukin puhdistavaa seerumia myös aina näppykohdille tai jos iholle on sellainen rasvaisempi päivä. Kerron sitten kirkastavan seerumin tuloksista eli tuotteiden pitäisi olla minulla varmaan jo maanantaina siitä sitten pari viikkoa testailen ja kirjaan tuloksia ylös ja sitten sama kuukauden päästä jne. Uskon, että iho näistä pitää ja ihonväri tasoittuu (jo siirtymällä puolisen vuotta sitten ihanaan Absolution sarjaan sai tosin ihoni säteilemään) entisestään, mutta poskipäissä on silmien alla molemmilla puolilla muutamat tummemmat laikut sekä otsassakin muutamassa kohtaa laikut, joista olisi ihana päästä lopullisesti eroon. Ne ovat kyllä vaalentuneet viimeisen vuoden aikana mutta pois eivät ole lähteneet vaikka aikoinaan kokeilin vaikka mitä tököttejä. Hyvällä suojakertoimella (Iroisie BB-voide) ja kunnon aurinkohatulla ja suurilla aurinkolaseilla olen estänyt laikkujen tummentumisen kesän paahteessa ja uusien laikkujen syntymisen. Ja toki kunnon suoja eli tuo BB-voide on käytössä läpi vuoden. Ja kesällä kun siihen sotki Absolution La creme du teint voidetta, niin iho säteili kilpaa auringon kanssa eikä laikkuja jaksa murehtia. Tosin käytän myös päivittäin peitevoidetta peittämään niitä joten kyllä se katoamistemppu olisi enemmän kuin toivottavaa.

 8. Ninne

  Ihanaa kun joku jaksaa kirjoittaa näistä hormonaalisen ihon oikuista sekä niiden hoidosta. Itselläni kesä tuo usein mukanaan täydellisen kaaoksen iholle ja talvella taas tilanne parempi, vaikka monella se tuntuu olevan toisin päin. Tällä hetkellä taas vaikea vaihe menossa ja harmittaa niin vietävästi kun tuntuu ettei mikään tepsi, etenkin kun iho on todella todella herkkä punoittamaan ja uutta näppyä puskee naamaan päivittäin. Antibiootteihin ja muihin en aio enää koskea, ne on teini-iässä jo testattu ja sille linjalle en tahdo palata. Täytyy siis pyrkiä voittamaan tämä inhottava riesa muilla keinoin.

  Haluaisin kysyä neuvoasi muutamaan asiaan. Kuinka usein hormoninäpyistä kärsivää ihoa uskaltaa kuoria? Entäs nämä yöksi näppyjen päälle jätettävät seerumit yms., minkä verran tuotetta näpyn päälle on sopiva määrä?

  • Jos ihosi on herkkä punoittamaan ja tilanne pahenee kesällä niin kyseessä voi olla rosacea. Tällöin en suosittele käyttämään hedelmähappoja iholle. Lukaise Jolien sivuille kirjoittamani artikkeli rosaceasta ja sen hoidosta: http://jolie.fi/yleinen/ruusun-aika-rosacea/

   Rosacean hoitoon löytyy Sukilta tuotteet, jotka ovat epäilemättä hyviä, mutta Iroisien tuotteet sopivat myös loistavasti, samoin useampi tuote Absolutionilta.

 9. Katri M.

  Oletko törmännyt koskaan tähän? http://www.sukinorganics.com Itse ainakin hetkellisesti hämmennyin, kun äidin kylpyhuoneessa tuli näitä tuotteita vastaan ja kun tajusin, että eihän kyseessä ollutkaan sinun hehkuttamasi Sukí. Brändien logotkin näyttävät vielä i-kirjaimineen hämäävän samankaltaisilta. 🙂 Kiitos muuten tästä postauksesta, tämän Sukí-hehkutuksesi ansiosta täällä on kova pohdinta meneillään, että uskaltaisiko (= sallisiko budjetti) kokeilla näitä tuotteita omallekin iholle.

  • Juu olen törmännyt, eri sarja on vaikka nimi hämääkin vain n-kirjaimen verran. Minun Sukini on Jenkeistä, tämä on on Australiasta. En voi kuin suositella Sukia ja nyt vielä tuolla hyvällä alennuksellakin. Suorastaan sormet syyhyää päästä testaamaan muitakin tuotteita. Ja erityisesti rosacea-ihon tuotteet kiinnostavat, itsellä ei tosin vaivaa ole, mutta olisi mielenkiintoista värvätä eräs tuttavani koekaniiniksi 🙂

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tageja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>