Beauty

Täydellisyyttä hipova Suki

Beauty | 13.8.2014 | Katja Kokko

DSC_0011

Ennen tämän postauksen lukemista, suosittelen lukaisemaan edellisen kirjoitukseni alfahydroksihapoista.

Kuten kerroin eilen, olen hedelmähappojen vahva puolestapuhuja, sillä niiden tehot ovat silminnähden huikeita, mutta sen lisäksi iholle hyvää tekevien ominaisuuksien lista on muutoinkin vakuuttava. Mielestäni täydellinen ihonhoitosarja perustuu hedelmähappoihin, antioksidantteihin, kylmäpuristettuihin kasviöljyihin ja noudattaa luonnonkosmetiikan periaatteita.

DSC_0055

Seuraan aktiivisesti luonnonkosmetiikkamarkkinoita erityisesti Suomen rajojen ulkopuolella, sillä tänne tunnetusti kaikki uusi rantautuu hieman viiveellä, jos ollenkaan. Tällä kertaa olen kuitenkin löytänyt kaksi huippumerkkiä Suomesta.

Yhdysvaltalainen Suki ei ole Suomen markkinoilla mikään uutukainen, mutta veikkaan silti, että monet teistä eivät tunne tuotteita tai ole kokeillut niitä. Sarja on ehdottomasti testaamistani uutukaisista täydellisyyttä hipova.

DSC_0020

Sukin tuotteet ovat erittäin teknisiä, mitä rakastan. Laadukkassa tuotteessa täytyy olla laadukas koostumus. Lisäksi tuotteet ovat 100 % luonnollisia. Muistin virkistämiseksi kerrattakoon, että sertifioitu luonnonkosmetiikka sallii hyvin rajoitetusti pienen määrän synteettisiä ainesosia, ja jos tutkailee melkein minkä tahansa Ecocert-sertifioidun tuotteen inci-listaa, niissä on aina pieni määrä synteettisiä raaka-aineita. Itse en koe tuommoisia lähes olemattomia määriä millään tavalla haitalliseksi, etenkin kun sallitut aineet on tarkkaan säädelty. Mutta jos 100 % luonnollinen on mahdollista, niin aina parempi.

Sukin lähtökohtana on tuloksellisuus ihonhoidossa. Rakastan. Tuotteita on kehitelty erityisesti yleisimpien iho-ongelmien hoitoon, kuten akneen, rosaceaan, dermatiittiin ja atopiaan. Tuotevalikoimasta löytyy kuluttajatuotteiden lisäksi ammattilaistuotteet.

Minä sain testiin Naturelle-verkkokaupasta kaksi Sukin ammattilaistuotetta: entsymaattisen kuorinnan sekä puhdistavan seerumin.

DSC_0028DSC_0045DSC_0046

Kuorinta on huippu. Siis H U I P P U. Jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen ihosta tuli ihanan kirkas ja huokoset katosivat jäljettömiin, mutta toisella kertaa iholle jäi mieletön uutuuden hehku. Tuote on yksinkertaisesti täydellinen. Pidän miedosti kihelmöivästä tunteesta, jonka se saa aluksi aikaan – merkki siitä, että hedelmähapot todella purevat. Kaiken lisäksi kuorinta on täydellinen spot killer -hoito yöksi. Sitä voi sivellä pahimpiin näppyihin yöksi ja avot, viimeistään kahdessa yössä näpyt ovat tipotiessään.

Kuorinnan vaikuttavien aineiden lista on vakuuttava: mm. papaija-, kurpitsansiemen-, omena-, mustikka-, paju-, sitruuna-, appelsiini- ja karpalouutteet sisältävät hedelmähappoja. Paju-uutteessa on puolestaan luonnostaan salisyylihappoa – loistava raaka-aine tehostamaan puhdistavaa vaikutusta, sillä myös se kuorii ihoa keratolyyttisesti. Tuotteesta löytyy myös ihoa rauhoittavia ja ravitsevia kamomillaa, kehäkukkaa ja ruusunmarjaa (jossa on runsaasti A-vitamiinia, huippulisä tämmöiseen tuotteeseen!).

DSC_0021DSC_0025DSC_0032

Seerumi on puolestaan heittämällä tehokkain puhdistava seerumi, jota olen koskaan kokeillut ja sen kertoo kyllä jo pelkkä inci-listakin: paju- ja omenauutteetkiin ne täällä hääräävät heti listan kärjessä. Lisäksi tuotteessa on tulehduksia, epäpuhtauksia ja talineritystä rauhoittavia ainesosia (mm. rauhoittavaa bisabololia sisältävää candeia-uutetta, echinaceaa ja intiaanien käyttämää goldenseal-yrttiä). Seerumi vähentää ihon tukkoisuutta ja vaikutukset yhdessä kuorinnan kanssa näkyvät jo alle viikossa.

Mielestäni puhdistavan seerumin perusajatus täytyy olla hedelmähapot mietona pitoisuutena, tulehdusta hillitsevät ja supistavat raaka-aineet sekä rauhoittavat ja kosteuttavat raaka-aineet. Käytän seerumia aamuin illoin ja päälle sivelen tämän hetkistä lempparivoidettani, joka näillä helteillä myös viilentää ihanasti.

Toistaiseksi en ole testannut muita tuotteita Sukilta, mutta tämän perusteella kokeilut tulevat jatkumaan pitkään ja hartaasti. Palataan siis asiaan!

DSC_0035

DSC_0054

Tuotteet saatu testiin Naturelle-verkkokaupasta.

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , , , , , , ,