Lifestyle

Pellavaverhot

Lifestyle | 6.2.2017 | Katja Kokko

Uuden kodin sisustusprojekti etenee. Uusimmat tulokkaat ovat valkoiset pellavaverhot. En ole oikein koskaan ollut mikään verhoihminen: viimeksi minulla on ollut verhot ikkunassa vuonna 2004. Uudessa kodissa oli kuitenkin selkeä fiilis, että tänne tarvitaan valkoiset, rennosti laskeutuvat pellavaverhot, jotka hipovat lattiaa ja ne voi kietaista vain rennolle solmulle. Hankin omani Lapuan Kankureilta, jonka tuotteista suurin osa valmistetaan kankaan kudontaa myöten Suomessa. Palttina valoverhosta näkee ja tuntee korkean laadun, jonka ansiosta se toimiikin kauniisti huolettomalla tyylillä. Alkoviin tuli samanlainen verho, mutta siitä saatte kuvan hieman myöhemmin, sillä suunnittelemamme vaijerikisko ei toiminutkaan, kuten olimme kuvitelleet ja joudumme asentamaan alkoviin verhokiskon.

Ikkunalaudalle verhon taakse aion hankkia vielä pienen pöytävalaisimen, sillä opin eilen Outi Pyyn Facebook-statuksesta, että jos laittaa ikkunan ja vaalean verhon väliin valaisimen, valo heijastuu vaaleasta verhosta niin, että se estää läpinäkyvyyttä ja naapurien tirkistelyä sisälle. Entisessä kodissani ei ollut vastapäätä taloja, mutta uudessa kodissa vastapäisestä asunnosta on suora näköyhteys olohuoneeseen vähän turhankin läheltä.

Laitoin eilen menemään tilauksen Rajalan kuvapalveluun. Teetän muutaman Kaapon ottaman Aidosti kauniin luontokuvan tauluiksi seinille. Tällä hetkellä on käynnissä kehysten metsästys. Koitamme löytää Annin kanssa kultaisia kapeareunaisia kehyksiä sekoitellen uutta ja vanhaa.

Ainiin, kiitos lukijan vinkin, löysin myös keittiöön wieniläistuolit tamperelaisesta Kätkö Vintagesta. Kultainen lehtikori oli löytö Ellokselta, josta tilasin olohuoneeseen myös valaisimen (odottelen edelleen sähkötöitä, jotta pääsisin asentamaan lamput kattoon). En olisi kuuna päivänä kuvitellut Ellokselta löytyvän kivoja sistusjuttuja, mutta mielikuvani osoittautuivat aataminaikaiseksi, valikoima on nimittäin loistava.

Ikäväkseni ruusukelim-mattokaunokaiseni on uuteen kotiin täysin väärä, joten ostoslistalla on myös uusi matto. Sopiva ehdokas on jo löytynyt, mutta harkitsen vielä parin vaihtoehdon välillä.

En malttaisi odottaa, että koti olisi jo valmis! Varsinkin sähkötöiden suhteen olen aivan malttamaton, sillä lamput vain lojuvat nurkissa jo ties kuinka monetta viikkoa. Tämä on juuri vuokralla asumisen huonoja puolia, kun kaikki asiat eivät riipu itsestä.

Palataan pian sisustusjuttuihin, kun hommat taas nytkähtävät eteenpäin!

Oletteko te verhoihmisiä?

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: ,