Varmaan osa teistä saattaa olla tälläkin hetkellä samanlaisessa elämäntilanteessa, kuin minä seitsemän vuotta sitten: mietin bussissa aamuisin töihin mennessä elämääni ja ajattelin, että se ei tunnu elämisen arvoiselta tämmöisenä. Valtaosa päivästä, viikosta, kuukaudesta ja vuodesta kuluu työssä, joka tuntuu täysin merkityksettömältä, tukahduttavalta ja uuvuttavalta. Samaan aikaan työn ulkopuolella on kokonainen maailma, joka vetää magneetin lailla puoleensa ja tuntuu kutsumukselta. Mutta miten hypätä tuohon uuteen maailmaan? Mielessä risteilevät pelot pärjäämisestä, käytännön asioista ja kaikesta mahdollisesta, mitä muutos toisi tullessaan. Uuteen hyppääminen pelottaa.
Osa saattaa olla puolestaan pitkässä parisuhteessa tuntien, että jotain puuttuu. Ehkä läheisyyttä ei ole riittävästi, riidellään paljon tai yhteys toiseen tuntuu katkenneen ja kommunikaatio ei toimi.
Tai ehkä joillakin se oma intohimo, unelma ja kutsumus tuntuu olevan kadoksissa, aivan kuin sellaista ei olisikaan. Elämässä haluaisi mennä eteenpäin, mutta ei oikein tiedä minne ja mitä haluaa. Tai kenties on unelmatyössä, jossa haluaisi kehittyä, mutta kärsii valtavasta esiintymisjännityksestä tai itseluottamuksen puutteesta.
Jos jokin näistä tilanteista kuulostaa tutulta, tämä postaus on sinulle.
Ystäväni ja työhuonekaverini Rosa Nenonen lanseerasi tällä viikolla pitkään kehittämänsä konseptin nimeltä Pilots. Kyseessä on hyvän elämän akatemia, joka tarjoaa tietoa ja taitoa merkitykselliseen elämään. Pilotsin missiona on laajentaa ihmisten ajattelua, motivoida ja inspiroida nykytiedon sekä eri alojen ammattilaisten avulla. Pilots haluaa tuoda tutkitun tiedon ihmisille mahdollisimman helposti lähestyttävässä muodossa.
Pilots tarjoaa palveluitaan niin yksilöille kuin yrityksellekin ja palvelut on jaettu kolmeen eri kategoriaan: Ura & Työ, Rakkaus & Ihmissuhteet sekä Itsetuntemus & Kasvu. Käytönnössä palvelut tapahtuvat erilaisten valmennusten kautta, joiden vetäjinä toimivat sellaiset huippuammattilaiset kuin Elina Tanskanen, Camilla Tuominen, Anna Andersen ja Ulrika Björkstam sekä monia muita asiantuntijoita eri elämän alueilta. Valmennusten teemoina ovat esimerkiksi tunteiden ymmärtäminen ja ohjaaminen, läheisyyden ja intohimon välinen raja ihmissuhteissa, miten oma mielemme on esteenä menestykselle sekä kommunikaatio ihmissuhteissa.
Rosa itse on opiskellut positiivista psykologiaa New Yorkissa. Positiivinen psykologia on psykologian osa-alue, joka tutkii hyvinvointia, onnellisuutta ja luonteen vahvuuksia. Sitä, mikä saa ihmisen kurkottamaan parhaimpaansa. Yksilön puutteiden ja vikojen sijaan keskitytään vahvuuksiin ja voimavaroihin. Perinteinen psykologia tapahtuu puolestaan nollapisteen alapuolella ja tavoitteena on nollapiste. Positiivinen psykologia tapahtuu nollapisteen yläpuolella eikä kattoa ole olemassa. Ihminen voi oppia ja kehittyä koko elämänsä ajan. Rosan vetämät valmennukset positiivisesta psykologiasta kuuluvat myös Pilotsin palveluihin.
Olen seurannut vierestä pitkään, kun Rosa on rakentanut konseptiaan. Naista kuunnellessa iho nousee kananlihalle ja tuntosarvet pystyyn. Pilotsin kaltaiselle konseptille on todellakin ollut kysyntää ja kun kävin tutkimassa, millaisia valmennuksia tällä hetkellä on tarjolla, totesin kuuluvani tismalleen oikeaan kohderyhmään. Jos valmennukset eivät menisi päällekäin joogatuntieni kanssa, osallistuisin melkein jokaiselle niistä. Parasta niissä on se, että hinnat eivät huimaa päätä: yhden valmennuksen hinta on 42 euroa. Pieni hinta siitä, mihin valmennus voi parhaimmillaan johtaa.
Pilotsia lainatakseni, elämä tuo lentoreitillemme niin turbulenssia, nousukiitoa kuin toisinaan myös mahalaskuja. Emme voi hallita muuttuvia olosuhteita, mutta voimme löytää itsestämme taidon päästä uudelleen lentoon ja löytää suotuisat olosuhteet lentoreitillemme.
Kuinka moni teistä on valmis nousemaan kyytiin?
Löydät Pilotsin nettisivut täältä, Facebook-sivut täältä ja Instatilin nimellä @pilotshelsinki.
Henkilökuvat Rosasta Juha Mustonen, loput Pekka Mustonen