Postaus sisältää affiliate-linkkejä
Sain viime talvena mielenkiintoisen yhteydenoton toiselta puolelta maapalloa. Minulle tarjottiin testiin havaijilaisen Leahlanin tuotteita, joita olinkin katsellut sillä silmällä Instagramista kuolaa suupielistäni pyyhkien. Sain paketillisen purnukkaherkkuja tuomaan lämpöisen tuulahduksen trooppisia viboja Havaijilta keskelle harmaata talvea, mutta syväluotaavampi katsaus jäi silti odottamaan toista hetkeä ja sitten tuotteet ehtivätkin jo rantautua Suomeen Jolien valikoimaan.
Olen parhaillani Sisiliassa ja liekö tämän sitruunalta ja jasmiinilta tuoksuvan saaren ansiota, että nämä ihoherkut herahtivat yhtäkkiä kielelleni ja mielelleni? Haistan Bless Beauty Balmin nenässäni koko ajan ja Meli Glow naamion hedelmiin sekoittuva hunaja maistuu huulillani. En tiedä lainkaan millainen sää Suomessa on tällä hetkellä, mutta nämä tuoksut ja maut tuntuvat ajankohtaiselta juuri nyt, joten kaivoin Violan ottamat purnukkakuvat purkkialbumistani ja aloin naputtamaan fiiliksiäni sarjasta.
Leahlanin perustaja Leah Klasovsky on opiskellut kosmetologiksi Mauilla, Havaijilla. Hän päätyi opintoihin etsiessään parannuskeinoa vuosia kestäneeseen taisteluun aknensa kanssa. Opintojen päätyttyä Leah muutti miehensä kanssa Oahusta Mauille, missä hän jatkoi oppien syventämistä holistisesta ihonhoidosta. Leah toimi Kauain saarella Hilton Span spa-managerina, jonka jälkeen hän piti vuosia omaa kauneushoitolaa, mikä lopulta sytytti hänessä ajatuksen omasta ihonhoitosarjasta.
Leahin intentio on saada ihmiset rakastumaan ihonhoitorituaaliin siitä hetkestä lähtien, kun he raottavat Leahlanin tuotteiden purnukoiden kantta. Hän haluaa tarjota tehokkaita ja ylellisiä tuotteita, jotka tuovat nautinnon kaikille aisteille ja vaikuttavat mieltä tyynnyttävästi. Leahlanin tuotteet on valmistettu käsin pienissä erissä ja niiden raaka-aineina on käytetty runsaasti havaijilaisia kasveja ja trooppisia kasviöljyjä. Tuotteet eivät sisällä juurikaan mitään koostumusta muokkaavia aineita, jonka vuoksi ne ovat koostumukseltaan öljyjä, balmeja, kukkaisvesien seoksia tai jauheita.
Minä rakastuin testaamistani neljästä tuotteesta kolmeen: Bless Beauty Balmiin, Mermaid Maskiin ja Meli Glow Maskiin. Aloha Ambrosia Morning Moisture Elixir öljyseerumin koin sisältävän liikaa eteerisiä öljyjä, mikä on jopa minun kaltaiselleni tuoksuja rakastavalle hieman erikoista. Koin öljyn tuoksun melkein parfyymimaisen voimakkaaksi. Kyseinen tuote jäikin siis osaltani käyttämättä, mutta kolmesta muusta aion sen sijaan ottaa uusintakierroksen, etenkin Bless Beauty Balmista, joten aloitetaan esittely siitä.
Kosmetiikkakokkailujeni myötä tiedän, että täydellisen balmin valmistaminen ei suinkaan ole helppoa, etenkään, jos ei käytä valmistamiseen mehiläisvahaa. Harvassa vegaanisessa balmissa onkaan aivan täydellinen koostumus. Bless Beauty Balmissa kuitenkin on. Koostumus lienee ihanin, mihin olen vastaavissa balmeissa ikinä törmännyt. Nämä ovat tietenkin makuasioita, sillä toiset tykkäävät todella vahamaisista ja kiinteistä balmeista ja toiset hyvin pehmeistä ja öljyisemmistä. Itse pidän koostumuksesta, joka on sileä eikä mielellään hirveän rasvainen tai liian pehmeä. Oleellista on myöskin se, ettei balmissa ole rakeita, mikä tapahtuu helposti etenkin sheavoita sisältäville balmeille, jos valmistuksessa hutiloidaan. Bless Beauty Balmin pohjana toimivat sheavoi ja kaakaovoi, jotka tekevät koostumuksesta sopivan kiinteän. Joukkoon on sekoitettu arganöljyä, cameliaöljyä, moringaöljyä, marulaöljyä, jojobaöljyä ja passionsiemenöljyä, jotka ravitsevat ihoa monipuolisella omegoiden cocktaililla ja antioksidanteilla. Suloisen vaaleanpunainen balsami saa värinsä vaaleanpunaisesta savesta ja tuoksunsa nerolin ja blue tansyn eteerisistä öljyistä, eikä se ole tippaakaan liian äitelä tai voimakas, vaan suorastaan kutkuttavan ihana.
Bless Beauty Balm on monitoimibalsami, jota voi käyttää ihonhoitorutiinin viimeisenä tuotteena sitomaan kosteus ihoon, meikin puhdistamiseen ja kaikkien kuivien sekä karheiden ihoalueiden kesyttämiseen. Balmi sopii parhaiten normaalille, kuivalle, herkälle ja ikääntyvälle iholle.
Mermaid Mask kauneusnaamio näyttää juuri siltä, mitä sen nimestä tulee mieleen. Tämä on taatusti kaikkien merenneitojen luottotuote. Havaijilaiseen, ihoa kirkastavaan ja kosteuttavaan hunajaan on sekoitettu spirulinaa ja chlorellaa, jotka ovat maailman ravintorikkaimpia mikroleviä ja niistä naamio saa myös sen syvän sinertävän vihreän värinsä (minulla on kyllä jonkin sortin fetissi mahdollisimman extremen värisiä naamioita kohtaan). Spirulina sisältää runsaasti etenkin B-vitamiineja, jotka rauhoittavat ihoa tehokkaasti sekä ihoa vahvistavia aminohappoja. Lisäksi spirulinassa on runsaasti mineraaleja, omega-rasvahappoja, lehtivihreää ja betakaroteenia. Chlorella sisältää myös kaikkia edellä mainittuja sekä erityisen runsaasti A-vitamiinia. On myöskin mainittava, että klorofylli- eli lehtivihreäpitoisuus on chlorellassa merkittävä, mistä se on saanutkin nimensä. Lehtivihreä kuljettaa iholle happea ja auttaa tasapainottamaan ihoa, etenkin erilaisia tulehduksia, ärsytys- ja stressitiloja. Lisäksi naamiossa mineraalirikasta savea ja tehokas aromaterapeuttinen sekoitus appelsiinin, kamomillan, palmarosan, geraniumin ja ylang ylangin eteerisiä öljyjä.
Merenneitonaamio on todellista superfoodia iholle, joka hoitaa monipuolisesti erilaisia ihotyyppejä. Naamio kirkastaa ihoa, tehostaa solujen hapensaantia, rauhoittaa tulehduksia, puhdistaa toksiineja, tasapainottaa talineritystä, tasoittaa ihoa sekä pehmentää ja kosteuttaa ihoa. Naamio on koostumukseltaan melkoisen tymäkkää tahnaa ja sitä pitääkin sekoittaa pieni tippa veden kanssa, jotta sen saa sekoitettua tasaisesti levittyväksi tahnaksi. Oma ihoni rakasti merenneitonaamiota ja itse olen nauttinut siitä varsinkin lauantai-illan perusteellisissa kauneusrituaaleissa saunassa.
Meli Glow Mask on hellävarainen tuhkimonaamio, joka kirkastaa, kosteuttaa ja tasoittaa ihoa. Herkullisen makeassa ja hedelmäisessä naamiossa on havaijilaisen hunajan muodostama pohja, joka kosteuttaa ja kirkastaa ihoa. Vaaleanpunainen savi rauhoittaa ja puhdistaa ihoa hellävaraisesti. Trooppisten hedelmien cocktail mansikkaa, guavaa, banaania, greippiä ja tähtianista kuorivat ihoa entsymaattisesti heleyttäen ihon väriä. Hyaluronihappo kosteuttaa ja acai-, passionhedelmä- ja papaijansiemenöljyt pehmittävät ihoa sekä rauhoittavat tulehduksia.
Tässäkin naamiossa on melko tymäkkä koostumus, jota voi halutessaan notkistaa vesi- tai öljytilkalla. Naamio ei kuivu iholle, vaan pysyy ihanan pehmeänä, joten se sopii hyvin kuivallekin iholle. Entsymaattisesti kuoriva vaikutus ei myöskään ole liian voimakas, joten naamiota voi käyttää herkällä, ohuella, couperosa- ja rosacea-iholla kuorinnan sijasta. Pidän itse juuri tällaisista monivaikutteisista hemmottelunaamioista, joita voin käyttää ilman kuorintaakin heleyttämään ihoa nopeasti. Leahlani suositteleekin Meli Glowta myös aamunaamioksi, mikä on loistava idea niihin aamuihin, kun peilistä kurkistaa pikaheleytystä kaipaavat kasvot.
Leahlanin ihoherkut lunastavat lupauksensa tuotteista, joiden nautinto alkaa heti, kun kultaista purnukan kantta hieman raottaa. Koostumukset ovat hand-made osastoa eli eivät todellakaan mitään high-techia (paitsi täydellinen Bless Beauty Balm), mutta siinä missä sarja häviää koostumuksissa, se voittaa kyllä raaka-aineiden ravintorikkaudessa, aktiiviaineissa sekä tuoksuissa. Eteerisiä öljyjä voisi tosin ainakin Ambrosia eliksiirin perusteella käyttää maltillisemminkin. Sain myös pienen testikoon Champagne Serumia, jossa oli huomattavasti hillitympi tuoksu, mutta sarjan öljyseerumit vaatisivat vielä kunnon testirundin, ennen kuin osaan sanoa niistä enempää.
Sarja on myös laajentunut hiljattain öljyputsarilla, mutta se ei näytä menevän emulgaattorinsa osalta läpi luonnonkosmetiikan kriteereistä eikä sitä Suomesta näytä olevan saatavillakaan. Sarjan vartaloöljyt kiinnostaisivat myös, mutta niitäkin saa tilata Suomen rajojen ulkopuolelta, jos himotukset kasvavat pakko saada -osastolle.
Millaisia kokemuksia teillä on Leahlanista? Mitkä ovat tärppituotteenne sarjalta?
Tuotteet saatu testiin valmistajalta
Kuvat Viola Virtamo