Beauty

Intensae – naisikoneista inspiroitunut kynsilakkamerkki

Beauty | 26.2.2016 | Katja Kokko

DSC_0144

Yhteistyössä Naturelle.fi, sisältää tarjouksen

Mitä tapahtuu, kun kaksi miestä perustaa kynsilakkamerkin? Syntyy vegaaninen 7 Free kynsilakkaperhe, jonka jokainen värisävy on saanut inspiraationsa voimakkaista ja ikonisista naisista, kuten Grace Coddingtonista ja Azelia Banksista. Kynsilakkamerkin nimi on Intensae, se on kotoisin New Yorkista ja nyt sitä saa myös Suomesta.

Intensaen takaa löytyvät miehet ovat James Samuel ja Christian Roman. Christian on nykyisin valokuvaaja, mutta toiminut myös luovana johtajana sekä graafisena suunnittelijana. James on toiminut pitkään hiusmuotoilijana Lontoossa ja hänen asiakkaisiinsa on kuulunut lukuisia kuuluisuuksia, mm. Alexa Chung.

DSC_0070

Intensaen kynsilakat eivät sisällä yleisimpiä kynsilakoille tunnusomaisia voimakkaita synteettisiä kemikaaleja, kuten  formaldehydia, tolueenia, dibutyyliftalaattia, kamferia ja formaldehydihartsia. Tuotteet eivät sisällä myöskään eläinperäisiä ainesosia tai karmiinia ja ne ovat vegaanisia.

Kynsilakoissa on runsaasti pigmenttiä, mikä antaa niille hyvän peittävyyden ja pysyvyyden.

DSC_0092

Jotta sanat 7 Free ei johtaisi ketään harhaan, muistutetaan tässä välissä, että kynsilakka ei ole luonnonkosmetiikkaa, sillä kyseessä on maali. En suosittele kenellekään jatkuvaa kynsien lakkausta, sillä vaikka ikävimmät ainesosat on jätetty pois, se ei takaa tuotteen olevan täysin turvallinen jatkuvasti käytettynä ja varsinkaan lapsille.

Kynsien lakkaus silloin tällöin on kuitenkin ihanaa luksusta ja tähän tarkoitukseen 7 Free kynsilakat sopivat erinomaisesti. Itse arvostan tällöin kynsilakassa intensiivistä väriä, tasaista levittyvyyttä, nopeaa kuivumista ja hyvää pysyvyyttä – Intensae täyttää nämä vaatimukset täysin pistein.

DSC_0038

Valitsin testaukseen muutaman upean sävyn: khakin vihreän Junglen, Louboutinin punaisen Marnien, maitosuklaan värisen Ophélien sekä pastellisen Kidin, jonka sävy on harmaan ja jäisen liilan väliltä. En vieläkään saanut tyydytettyä fetissiäni tumman suklaan väristä kynsilakkaa kohtaan, sillä väri Paradisco sattui olemaan tilapäisesti loppu. Himotus on kuitenkin niin kova, että väri on pakko kotiuttaa kunhan sitä on taas saatavilla.

Intensaen kynsilakat on jaettu neljään eri perheeseen: punaisiin The Reds lakkoihin, säväyttäviin The Edit väreihin, kermaisen peittäviin The New Classics sävyihin sekä erilaisiin alus- ja päällys- The Treatments lakkoihin. Aluslakaksi valitsin Vitamin Base Coatin ja päällyslakaksi kiiltävän pinnan antavan Crystalline Top Coatin.

DSC_0071DSC_0083

Olen niin tyytyväinen Intensaen laatuun, että nyt on kyllä suuri kiusaus käyttää kynsilakkaa joka päivä. Kaikki lakat peittivät yhdellä kerroksella täydellisesti khakin vihreää Junglea lukuun ottamatta, jolla lakkasin kaksi kerrosta. Kynsilakka pysyi siistinä noin viisi päivää eikä sitä senkään jälkeen olisi ollut pakko korjata, mutta itselleni muutaman päivän jälkeen tulee jo tarve antaa kynsien olla luonnontilassaan.

Intensaen värit ovat todella koukuttavan inspiroivia ja olen super tyytyväinen valintoihini. Suosikeiksi nousivat Jungle ja ihana nuderuskea Ophélie, joka pääsi myös varpaankynsiin. Toivottavasti saisin tummanruskean Paradiscon kokoelmani jatkeeksi pian!

Tässä vielä vinkkini kauniiseen lakkaukseen:

  • Käytä aina alus- ja päällyslakkaa. Näin väri kestää parhaiten ja levittyy kauniisti. Anna aluslakan kuivahtaa ennen värilakan levittämistä.
  • Älä lakkaa kynsiä reunoille asti: aloita keskeltä kynttä ja työnnä siveltimellä väriä lähelle kynsinauhaa, mutta varo väriä menemästä sen päälle (lakan ja kynsinauhan väliin jää pienen pieni rako).
  • Vedä sitten siveltimellä kohti kynnen kärkeä toiselta puolelta jättäen taas pienen raon reunoille, sen jälkeen toiselta puolelta ja vasta lopuksi keskeltä samasta kohdasta, mistä aloitit. Anna värin kuivahtaa kevyesti kerrosten välissä sekä hetkisen ennen päällyslakan levittämistä.

DSC_0115

Kuinka usein te käytätte kynsilakkaa ja mitä värejä valitsisitte Intensaelta?

Jos himotukset iskevät lakkoihin tai muihin luonnonkosmetiikkaihanuuksiin, niin vinkattakoon, että Naturellessa on paraikaa helmikuun hemmotteluhinnat – koko valikoimasta saa -15 % alennuksen May Lindstromia lukuunottamatta! Tarjous on voimassa 26.-29.2.2016 ja sen saa koodilla LOVE15.

DSC_0063

Kuvat Katja Kokko

Avainsanat: , ,